به گزارش مشرق، حجت الاسلام حسن روحانی در دیدار با نخبگان، عشایر و رهبران مذهبی عراق گفت: در مذاکرات در خصوص همه مباحث مهمی که مورد نظر دو دولت در حوزه دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بود، گفت و گو و به توافقات خوبی دست یافتیم.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از اینکه درهمه شرایط پیچیده و سخت منطقه، ملت های ایران و عراق پیوسته در کنار هم بوده اند، افزود: در جریان مبارزه با داعش، جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم عراق بود.
روحانی با برشمردن اهداف قدرتهای سلطه گر از کشاندن تروریست ها و داعش به منطقه، گفت: ایجاد شکاف و تفرقه میان کشورها و ملت های منطقه، ایجاد اختلافات عمیق میان قبایل و مذاهب، توجیه حضور نامشروع خود در منطقه، انهدام عراق و سوریه و برخی کشورهای منطقه و در نهایت معرفی خودشان به عنوان منجی و در نهایت ارائه چهره ای خشن از اسلام، از جمله اهداف قدرت های سلطه گر بود.
ببینید:
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ملت بزرگ عراق و سوریه و مردم هشیار منطقه، تمام توطئه های قدرتهای استکباری را نقش بر آب کردند، اظهارداشت: مسلمانان منطقه توانستند به دنیا بگویند که این تروریست ها مسلمان واقعی نیستند و بر خلاف تبلیغات اسلام ستیزانه، اسلام دین عدالت، رحمت و همزیستی مسالمت آمیز با همه اقوام و ادیان است.
روحانی بیان داشت: ما توانستیم برای دنیا به خوبی شرح دهیم که تروریست ها مسلمان واقعی نیستند آنچه میگویند از اسلام نیست و اسلام دین رحمت، عدالت و همزیستی مسالمت آمیز با همه ادیان است.
وی ادامه داد: توانستیم به دنیا بگوییم عامل اصلی ایجاد تروریست ها و کسانی که این تروریستها را ساماندهی کردند خود استکبار جهانی بوده است. تروریستها اسلحه و پولشان را از کجا تامین میکردند؟ آثار تاریخی کشور ها را در کجا به فروش می رسانند و نفت سوریه و عراق را نیز در چه بازاری به فروش می رسانند؟ نگذاریم آنها خودشان را به منجی منطقه معرفی کنند. آنها تنها با هواپیماها و هلیکوپترهای خودشان عملیات های نمایشی انجام دادند آن قدرتی که توانست تروریستها را از بین ببرد وملت، ارتش و فتوای مرجعیت در عراق بود
روحانی تاکید کرد: امروز روابط دو ملت ایران و عراق یک روابط بسیار ممتاز و مثال زدنی در منطقه و جهان است. اینکه ملیونها عراقی و ایرانی در طول سال به کشور هم دیگر رفت و آمد میکنند نشان علائق تاریخی و فرهنگی میان دو ملت بزرگ ایران و عراق است.
وی تصریح کرد: تقریباً زایش تمدن در عراق و ایران مربوط به هزاران سال پیش و همزمان بوده است. ورود اسلام هم به عراق و ایران تقریباً همزمان بوده است و تمدن اسلامی هم توسط ایرانی ها و عراقی ها توسعه یافته و همواره برای تکمیل این تمدن تلاش کردند.
رئیس جمهور بیان داشت: ما میخواهیم یک ارتباطی داشته باشیم که هر وقت دنیا به فکر عراق است بداند عراقی در کنار ایران به هر وقت به فکر ایران است بداند ایرانی در کنار عراق است ما میخواهیم در کنار همدیگر سازنده یک قدرت بزرگ در منطقه باشیم نه بر علیه کشور دیگر.
وی گفت: ما میخواهیم با وحدت و اتحاد مان در قدم بعد کشورهای دیگر را در منطقه جذب و جلب کنیم. میخواهیم این دو قدرت هر چه سریعتر تبدیل به سه، چهار و پنج قدرت شوند و در کنار هم باشند. در این سفر ما تصمیم گرفتیم تا روابط اقتصادی دو ملت و روابط فرهنگی علمی و روابط سیاسی دو ملت روز به روز افزایش پیدا کند.
روحانی افزود: تصمیم گرفتیم راه آهن های دو کشور را به هم متصل کنیم.روابط تجاری را تسهیل کنیم و مبلغی که برای ویزا پرداخت میشود را ابتدا ایران اعلام کرد که این پول ویزا را حذف میکند و سپس عراق هم اعلام کرد که به همین صورت اقدام میکنند.ما البته علاقمند بودیم که کلاً ویزا برداشته شود و بین دو کشور و به راحتی ملت ها با هم رفت و آمد کنند اما دولت عراق در این مرحله معتقد بود که ما مبلغ ویزا را برداریم و آن را بگذاریم برای مرحله بعد.
وی تصریح کرد: ما به طرف عراقی پیشنهاد دادیم که می توانیم روابط اقتصادی دو کشور را با پول ملی خودمان انجام دهیم و نیاز به ارز خارجی نداشته باشیم. اعلام آمادگی کردیم که تمام آزمایشگاههای دانشگاههای عراقی را با همه امکانات و توان به همکاری های علمی که داریم نوسازی و بازسازی کنیم. علاقه مند هستیم دانشگاه های ما مراکز علمی ما هر چه نزدیکتر همکاریهای بیشتری را با هم داشته باشد و نکته آخر این است که وحدت ملت عراق چقدر برای ما اهمیت دارد.
رئیس جمهور بیان داشت: ما می دانیم که اگر وحدت طایفه ها و اقوام و مذاهب و ادیان نباشد آن جامعه نمی تواند قدرت واقعی خودش را در مواقع لازم در برابر مشکلات و تهدیدات به خوبی استفاده کنند.
روحانی اظهارداشت: اگر فردی در عراق به دست تروریست ها کشته می شد اشک تاثر ما جاری می شد قبل از اینکه بپرسیم آن فردی که کشته شده دارای چه زبان، مذهب و عقیده ای بوده است. اگر یک بیگناه کشته شود انسانیت قربانی شده است.
در این دیدار چندتن از رهبران ادیان، مذاهب، قومیت ها و سران عشائر عراق نقطه نظرات خود را درخصوص روابط دو جانبه و مسائل منطقه مطرح کردند.
قدردانی از کمک های بی دریغ جمهوری اسلامی به عراق در جنگ با داعش و تاکید بر ضرورت گسترش روابط همه جانبه از مهمترین محورهای سخنان این شخصیت ها بود.