کد خبر 9657
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۳

محمود احمدي نژاد رئيس‌جمهور کشورمان در سفر به جنوب لبنان از روستاي تاريخي و مقاوم بنت جبيل ديدن کرد؛ براستي علت اين انتخاب و پيام‌هاي آن چه بود؟

به گزارش خبرنگار مشرق ، بنت جبيل به معناي "خانه خورشيد" يا "خانه صنايع سفال‌سازي" است. بنت به معناي دختر است و جبيل اسم مصغر جبل (کوه) مي‌باشد. گفته مي‌شود دختر يکي از پادشاهان تحت شرايطي به آنجا آمده و اين منطقه معروف به بنت جبيل شده است.
شهر بنت‌جبيل در بخش غربي جنوب لبنان قرار دارد، از شرق به شهر عيترون، از شمال به کاونين، از جنوب به يارون و از شمال شرق به عيناتا، از شمال غرب به الطيري و از جنوب غرب به عين‌ابل و از جنوب شرق به مارون الرأس محدود مي‌شود.
اين شهر حدود 80 خاندان دارد که قديمترين و بزرگترين آنها از نظر تعداد جمعيت "آل بزي" است. مهم‌ترين خاندان اين شهر عبارتند از بيضون، شراره، سعد، جمعه، فرج، الحوراني، بوصي، الصغير، الشامي، دباجه، حراجلي، الزين و حمقه.
وضعيت مذهبي بنت جبيل از مناطق ديگر جنوب لبنان بهتر است. از اين شهر روحانيان زيادي برخاستند. اين منطقه همچنين تاريخ طولاني در مبارزه با استعمار فرانسه دارد و در چندين دوره با اشغالگران درگيري‌ داشته‌اند.
با وجود اشغالگري، شرايط اقتصادي اين شهر از ديگر شهرها و مناطق لبنان بهتر بود. اين شهر در گذشته به کشت انگور شهرت داشته و بعد از آن گندم کاري، زيتون، تنباکو، پرورش زنبورعسل در آن رونق گرفت، پرورش دام و طيور نيز در اين شهر رايج است.
در زمينه صنايع و بازرگاني، اين شهر به صنايع و توليد کفش در بيروت و ديگر مناطق معروف است و در آن علاوه بر برخي صنايع حدود 22 کارخانه وجود دارد.

جايگاه استراتژيک بنت جبيل
اين شهر به مخالفت با اشغالگري صهيونيست‌ها معروف است و مقر احزاب سياسي و نيروهاي مبارز بوده است. اين شهر پيش از اين شاهد يک رشته عمليات مقاومت اسلامي بود که بارزترين آن عمليات استشهادي "صلاح غندور " در سال 1995 است . وي در اين حمله يک کاروان از نيروهاي اشغالگر را هدف قرار داد که منجر به هلاکت 17 صهيونيست و زخمي شدن 15 نفر ديگر از آنان شد. در اين حمله استشهادي 5 دستگاه خودرو آتش گرفت و بخش وسيعي از يک ساختمان نيز تخريب شد.
بنت جبيل پس از گذشت بيش از 22 سال اشغالگري، بامداد 23 ماه مي سال 2000 از اشغال نظاميان صهيونيست آزاد شد.


bint-a694f.jpg
ارتش صهيونيستي هيچگاه کابوس جنگ در بنت جبيل را از ياد نخواهد برد. يکي از فرماندهان مقاومت در معرکه بنت جبيل مي گويد:از جمله دلايل حملات ددمنشانه و ويراني اين روستا توسط اسرائيل آن بود که سيد حسن نصرالله دبيرکل حزب الله پس از عقب نشيني اسرائيل در سال 2000 در سخنراني حماسي خود در اين روستا، رژيم صهيونيستي را از خانه عنکبوت سست‌تر خوانده بود.
 اين سخنراني آنچنان صهيونيست‌ها را خشمگين کرده بود که‌ آنها در طول جنگ 33 روزه بارها سعي کردند با دادن قربانيان زياد تنها يک لحظه پرچم اسرائيل را در محل اين سخنراني به اهتزاز درآورند، اما موفق به انجام اين کار نشدند.
اين شهر شهداي زيادي را در راه آزادي لبنان و مبارزه با اشغالگري اهدا کرده است و هنوز هم افراد زيادي از اين شهر در اسارت نيروهاي اشغالگر به سر مي‌برند.

بنت‌جبيل در جنگ 33 روزه
از هفته دوم جنگ 33 روزه، عمليات زميني رژيم صهيونيستي با اعزام 30 هزار نيروي نظامي به مرز لبنان و فلسطين آغاز شد. ولي چند روز طول کشيد تا مهمترين يگان رزمي اسرائيل يعني تيپ ويژه «گولاني» ، ديواره مياني مرز لبنان را بشکافد و وارد لبنان شود، همه کارشناسان و تحليلگران جنگي اذعان دارند که سخت‌ترين نبردها ميان کماندوهاي اسرائيلي و چريک‌هاي مقاومت اسلامي ، در روستاي «بنت جبيل» اتفاق افتاد.
طبق اعتراف رژيم صهيونيستي ، 35 تن از نيروهاي اسرائيلي در معرکه بنت جبيل به هلاکت رسيده و 20 تانک منهدم شد. يکي از فرماندهان ارتش اسرائيل مي گويد: ما عمليات زميني را از روستاي مارون الرأس در نقطه مرزي آغاز کرديم و پس از اشغال اين روستا، به سمت بنت جبيل حرکت کرديم. اما بعدها فهميديم که مارون الرأس براي ما تنها يک تله بود و عناصر حزب‌الله در قتلگاه بنت جبيل انتظار ما را مي‌کشيدند و طولي نکشيد که در مثلث عيناتا - بنت جبيل - مارون الرأس گرفتار شديم.
بنت جبيل در طول جنگ، طي سه مرحله مورد حملات و بمباران وحشيانه ارتش اسرائيل قرار گرفت، مرحله اول از 13 جولاي تا 24 همين ماه طول کشيد. طي اين مرحله، بدون آن که حمله زميني صورت گيرد، شهر مرتباً بمباران مي شد، حمله زميني در 24 جولاي با پيشروي يک گردان پياده ارتش اسرائيل آغاز شد که مورد حمايت يگان زرهي و تانک بود. در همان ابتداي درگيري‌ها، 2 سرباز اسرائيلي کشته و چند تن ديگر مجروح شدند و اهالي بنت جليل شاهد بودند که نيروهاي اسرائيلي در حالي که مي‌گريستند، جنازه‌ها و مجروحان را به عقب مي‌کشيدند.

بنت جبيل گورستان صهيونيست‌ها
مرحله دوم عمليات از بيست وچهارم تا بيست ونهم جولاي (نهم مرداد) ادامه يافت، دشمن در اين مدت تلاش کرد که از طريق تپه مارون و شهرک عيناتا و تپه مسعود، بنت جبيل را اشغال کند.اما طولي نکشيد که در کمين نيروهاي مقاومت افتادند و نبرد تن به تن آغاز شد. در اين معرکه ، 8 تن از کماندوهاي اسرائيلي کشته و 31 نفر مجروح شده و در نهايت مجبور به عقب‌نشيني شدند. اسرائيل بار ديگر از تپه مسعود نيز به بنت جبيل حمله کرد، اما اين حمله نيز ناکام ماند و سربازان اسرائيلي، در خانه‌هاي اطراف تپه مسعود سنگر گرفتند. ولي با پاتک روز بعد حزب‌الله ناچار به عقب‌نشيني شدند. بالاخره در 29 جولاي ، اسرائيل مجبور به ترک بنت‌جبيل شد. يکي از سربازاني که از اين معرکه جان سالم به در برد ، گفته است: احساس مي کرديم درختان زيتون به ما شليک مي‌کنند و در هر گوشه، کميني هولناک نهاده شده بود.
مرحله سوم، از بيست ونهم تا هشتم ماه آگوست (هجدهم مرداد) طول کشيد. در اين مرحله بود که بنت جبيل به شکل انتقام جويانه‌اي هدف بمباران رژيم صهيونيستي قرار گرفت و ويران شد. آخرين مرحله هجوم اسرائيل به بنت جبيل زماني بود که با بمباران سنگين منطقه، نيروهاي اسرائيلي تصور کردند که هيچ موجود زنده‌اي در بنت جبيل باقي نمانده است. لذا از منطقه "صف الهوا" شروع به پيشروي کردند.

A0212239.jpg

روز نهم آگوست (نوزدهم مرداد) ارتش اسرائيل با بهره گيري از تعداد خيلي زيادي نيرو که به گفته شاهدان، تا 200 نفر مي رسيد، تلاش کرد يک بار ديگر از مدخل شمالي عيناتا به سمت بنت جبيل پيشروي کند. اما، به محض اينکه نيروها به منطقه‌اي که نظاميان (اسرائيلي) آن را قتلگاه ناميدند، وارد شدند، جايي که هيچ پناهگاهي براي آنها در مقابل گلوله‌هاي رزمندگان مقاومت نبود، از همه طرف هدف آتش قرار گرفتند.
ارتش رژيم صهيونيستي تلاش زيادي کرد تا حداقل بتواند پرچم خود را بر فراز محل سخنراني تاريخي سيد حسن نصرالله در سال 2000 برافراشته کند، اما موفق به اين کار هم نشد. نسبت رزمندگان حزب‌الله در بنت جبيل در برابر نيروهاي اسرائيلي ، 5 تا 10 درصد بود. تعداد شهدا 18 تن از اهالي بنت جبيل و 14 تن از رزمندگان حزب‌الله بود که 2 تن از آنها ، از فرماندهان برجسته مقاومت بودند.اين در حالي است که بر اساس اعترافات اسرائيلي‌ها، در نبردهاي بنت جبيل حدود 35 نظامي صهيونيستي به هلاکت رسيدند و حدود 20 دستگاه تانک آنها نيز منهدم شد.

خفت و خواري، سوغات احمدي‌نژاد براي صهيونيست‌ها
حضور "محمود احمدي نژاد" رئيس‌جمهور ايران در جنوب لبنان همانگونه در رسانه‌هاي غربي و اظهارات سران صهيونيست نيز روشن است، بيش از سفر وي به بيروت و ديدار با سران لبنان خشم رژيم صهيونيستي را برانگيخته است، يکي از علت‌هاي اين خشم زايدالوصف اين است که بودن وي در اين مناطق و انتخاب دقيق محل‌هاي حضور، سخنراني‌ها و تجمع‌هاي مردمي در استقبال از وي در جنوب اين کشور ياد و خاطره روزهاي تلخي را براي صهيونيست‌ها زنده خواهد کرد که از آن فراري هستند.
انتخاب بنت جبيل به عنوان يکي از اصلي‌ترين مراکز حضور رئيس‌جمهور کشورمان پيام‌هاي زيادي را به تمام دنيا مي فرستد، پيام پيروزي عدالت بر ظلم و بيداد، پيام فرو افتادن گردنکشان و مستبدان، پيام حضور هميشگي ايران در برابر مظلومان تنها بخشهايي از عواملي است که اسرائيل را خشمگين کرده است.
بنت جبيل ياد و خاطره عنکبوتي را زنده مي‌کند که همه به سست بودن خانه‌اش پي بردند، ياد و خاطره سخنراني که در سال 2000 و بعد از خروج نيروهاي اشغالگر از لبنان از سوي سيد حسن نصرالله پيشواي مقاومت لبنان انجام شد و مبارزان مقاومت در جنگ 33 روزه به خوبي موفق شدند تا اين سخنان را به اثبات برسانند.
حضور رئيس‌جمهور کشورمان در نزديک‌ترين مناطق مرزي همجوار با سرزمين‌هاي اشغالي کابوسي براي رژيم صهيونيستي به همراه خواهد داشت که تا سالها با آن دست و پنجه نرم خواهد کرد، خفت و خواري بهترين ارمغان اين سفر براي صهيونيست‌هاست و مژده زوال ببر کاغذين اسرائيل سوغاتي است که احمدي نژاد براي بنت‌جبيل به همراه برد.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس