کد خبر 978658
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۱
گزارش|اعدام‌ها در بحرین ؛ پرونده سازی آل خلیفه برای منتقدان سیاسی و تشدید سرکوب مخالفان

کمتر از یک هفته پس از افشاگری افسر بحرینی از دروغ‌پردازی‌های رژیم آل خلیفه برای سرکوب منتقدان سیاسی، سه نفر از این منتقدان با اتهامات واهی اعدام شدند.

به گزارش مشرق، خبرگزاری رسمی رژیم آل خلیفه در بحرین امروز صبح با انتشار اخباری اعدام سه نفر را به اتهام آنچه که حضور در میان گروه‌های تروریستی خوانده شده بود، تایید کرد. این خبر به نام این افراد اشاره‌ای نکرده است.

خبرگزاری رسمی رژیم آل‌خلیفه مدعی شده که اعدام این افراد به علت ارتکاب قتل و در اختیار داشتن مواد منفجره و سلاح صورت گرفته و آنها به دنبال اقدامات تروریستی بوده‌اند. احمد الحمادی وکیل عمومی دادستانی رژیم آل خلیفه گفت که این احکام بعد از تأیید دادگاه استیناف لازم الاجرا شده و اعتراض‌های مطرح شده از سوی متهمان نیز رد شده است و نهایت احکام اعدام صادر شده ضد آنها تایید شد.

بیشتر بخوانید:

افشای خرابکاری‌های آل خلیفه در ایران

بر اساس این گزارش این سه نفر با حضور قاضی اجرای حکم تیرباران شدند. هنوز هویت فرد سوم اعدام شده، فاش نشده است.

ساعتی پیش جمعیت الوفاق بحرین در تویئتر خود اعلام کرد که علی العرب و احمد الملالی دو تن از شهروندان این کشور بعد از تایید حکم ظالمانه اعدام توسط حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین اعدام شده اند. این بیانیه تاکید کرد که رژیم آل‌خلیفه تمامی مطالبات بین‌المللی برای عدم اجرای حکم اعدام در خصوص این افراد به علت شکنجه وحشیانه و تجاوزهای غیر اخلاقی آنها جهت اعتراف گرفتن را رد کرده است.

الوفاق همچنین در سایت توییتر خود از اقدام رژیم آل خلیفه مبنی بر عدم تحویل جنازه این دو شهید اعدام شده به خانواده‌های آنها خبر داد و گفت که رژیم آل خلیفه مقبره‌ی مشخصی برای آنها در نظر گرفته و مانع از حضور افراد مختلف در مراسم تدفین این شهدا می‌شود.

سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی ناظر بر حقوق بشر روز گذشته از مقام‌های رژیم حاکم بر بحرین خواستند اجرای حکم اعدام این دو نفر را متوقف کنند.

«اگنس کالامارد» مخبر سازمان ملل در امور اعدام‌های فراقضایی و خودسرانه گفت: «مقام‌های بحرینی بایستی هرگونه برنامه برای اعدام این دو جوان را فورا متوقف و حکم اعدام علیه آن دو را لغو کنند و محاکمه دوباره آنها را بر اساس قوانین و استاندارهای بین‌المللی بین‌المللی تضمین کنند.»

از سوی دیگر، سازمان عفو بین‌الملل نیز روز گذشته از مقام‌های بحرینی خواست «اجرای حکم اعدام قریب‌الوقوع این دو شخص را، که طی محاکمه گروهی و بسیار ظالمانه بعد از شکنجه‌شان، محکوم شده‌اند، متوقف کنند».

سازمان عفو بین‌الملل، روز گذشته در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد، احمد عیسی الملالی و علی محمد العرب برای اولین بار در محاکمه گروهی، که شامل 60 متهم بود، در ژانویه 2018 محکوم شدند. «این دو احتمالا طی 24 ساعت آینده جان خود را از دست خواهند داد و باید متحدان بحرین به ویژه آمریکا و انگلیس قاطعانه از مقام‌های این کشور بخواهند تا اعدام آنها را متوقف کنند».

«لما فقیه» مدیر بخش خاورمیانه سازمان عفو بین‌الملل گفت: «اگر اجرای حکم اعدام قریب‌الوقوع باشد پادشاه بحرین به دلیل موافقت با اجرای احکام اعدام این دو مرد، مرتکب ظلم بزرگی خواهد شد. باید شاه بحرین این اشتباه را فورا با توقف اجرای اعدام آنها تصحیح کند.»

«میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیزدر بیانیه‌ای نسبت به محاکمه دسته‌جمعی و ناعادلانه شماری از زندانیان در بحرین ابراز نگرانی کرده بود.

پرونده سازی رژیم آل خلیفه برای منتقدان سیاسی

شبکه خبری الجزیره هفته گذشته در برنامه «ما خفی اعظم» خود به افشای فریبکاری‌های رژیم آل خلیفه در جریان سرکوب انتفاضه مردمی میدان اللولوة در سال 2011 پرداخت. این برنامه تلویزیونی گفتگویی با یاسر الجلاهمة سرهنگ نیروی امنیتی بحرین انجام داد که در زمان سرکوب اعتراضات میدان اللولوة در منامه پایتخت بحرین در سال 2011 فرمانده یک گردان امنیتی بوده است. وی تأکید کرد که در آن اعتراضات تعدادی از نیروهای معترض و عناصر امنیتی بحرین کشته شدند.

وی که در سال 2013 بحرین را ترک کرده است، گفت که عناصر امنیتی بحرین اطلاعات نادرستی را به آنها داده بود مبنی بر اینکه اعتراض کنندگان مسلح هستند و در مسیرهای مواصلاتی مین کار گذاشته اند. همین موضوع باعث شد که گردان وی متشکل از 700 نظامی به همراه هواپیما و خودروهای زرهی به مبارزه با مردم بپردازند، اما در ادامه مشخص شد اعتراض کنندگان غیر مسلح هستند و هیچ مقاومت مسلحانه‌ای از خود نشان نمی‌دهند. وی اعلام کرد که سلاح هایی که تلویزیون بحرین نمایش داده و مدعی بود که از اعتراض کنندگان ضبط شده است، توسط نیروهای امنیتی در مناطق اعتراضات کارگذاری شده بود و بعد از تصویربرداری نیز از آنجا برده شد.

این برنامه تلویزیونی همچنین میزبان جان کریاکو مسئول سابق یگان مبارزه با تروریسم در سرویس اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ای) بود. او در این گفتگو تاکید کرد که حاکمیت بحرین تلاش داشت در میان مخالفان خود تفرقه ایجاد کند، اما در این زمینه شکست خورد.

رژیم آل خلیفه در آن زمان مدعی شده بود که شرکت کنندگان در تظاهرات میدان اللولوة سلاح‌هایی را در اختیار داشتند که از کشورهای خارجی برای آن‌ها تهیه شده بود. آل خلیفه از همین دستاویز برای اجرای احکام سنگین قضایی ضد تطاهرات کنندگان مسالمت آمیز استفاده کرده و تعدادی از آن ها را در درگیری های میدانی به خاک وخون کشید.

همین توجیهات قضایی در حال حاضر برای صدور حکم اعدام و حبس‌های طولانی‌مدت ضد تعداد زیادی از منتقدان سیاسی رژیم آل خلیفه در بحرین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نیروهای امنیتی بحرین 17 فوریه 2011 اعتصاب مسالمت‌آمیز مردم این کشور را در میدان اللؤلؤه به بهانه غیرقانونی بودن تجمع معترضان و تأثیر اقدام آنها بر تردد مردم، سرکوب کردند. همچنین تنها سه روز قبل از آن، خودروهای زرهی عربستان حامل 1000 سرباز سعودی با پشتیبانی 500 پلیس اماراتی به درخواست حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین از پل ملک فهد؛ حلقه اتصال میان بحرین و امارات عبور کردند تا اعتراضات را خاموش کنند. در جریان این اقدام رژیم آل خلیفه، چهار تن از معترضان کشته و حدود 231 نفر دیگر زخمی شدند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    0 4
    مرگ بر ال خلیفه
  • IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    4 0
    لعنت خداوند بر کسانی که برای منتقدان پرونده سازی می کنند و آنها را مجرم امنیتی می دانند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس