به گزارش مشرق، سبا آقایی، در حاشیه برگزاری هجدهمین کنگره دندانپزشکی کودکان اظهارداشت: جدیدترین مباحث و موضوعات علمی در این زمینه با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
وی افزود: نگهداری از دندانهای شیری تا زمان افتادن در سن مناسب، به عنوان فضانگهدارنده دندانهای دائمی، حفظ زیبایی و کمک به جویدن کودک بسیار مهم است بنابراین پانل درمان پالپی به بررسی و مروری به روشهای گوناگون و مبتنی برشواهد درمانهای پالپی دندان های شیری می پردازد.
بیشتر بخوانید:
این متخصص دندانپزشکی کودکان بیان داشت: همچنین در این پانل انواع روش های درمان پالپی دندان های دائمی جوان (دندان هایی که ریشه آنها تکامل نیافته ) که متاسفانه به صورت زودهنگام دچار آسیب پالپی شده اند مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
آقایی گفت: اولین دندان مولر دائمی (دندان شماره ۶) تقریبا همزمان با رویش دندانهای قدامی فک پایین و در سن بین ۶ تا ۷ سالگی و حتی در برخی کودکان کمی زودتر رویش مییابد. نکته قابل توجه این است که این دندان جایگزینی برای هیچ دندان شیری نمیباشد این بدین معناست که برای رویش دندان ۶ هیچ دندان شیری نمی افتد و متاسفانه به علت عدم آگاهی کافی بسیاری از والدین مراجعه زمانی انجام میشود که این دندان دچار پوسیدگی عمیق و یا حتی آبسه شده است و نگهداری آن را با مشکلات فراوانی همراه میکند.
مدیر پنل پالپ های دندانی در هجدهمین کنگره دندانپزشکی کودکان خاطر نشان کرد: بنابر این آگاهی در مورد زمان و محل رویش این دندان و اقدامات لازم برای پیشگیری از پوسیدگی مانند فیشورسیلنت میتواند بسیار موثر باشد.
وی تصریح کرد: بهترین زمان برای مراجعه کودک به دندانپزشکی جهت آشنایی و ویزیت، همزمان با رویش اولین دندان شیری کودک و نه دیرتر از ۱سالگی است لذا با این مراجعه آموزشهای بهداشتی لازم برای پیشگیری از پوسیدگی به والدین داده میشود.
آقایی با بیان اینکه دندانهای شیری هم مانند دندانهای دائمی دارای بافت عروق و اعصاب هستند که در صورت پوسیدگی عمیق و مزمن دچار التهاب و در نهایت درد و آبسه می شوند، گفت: در این صورت نیاز به انجام درمانهای پالپی وجود دارد. بنابر این مراجعه منظم به دندانپزشک برای تشخیص زود هنگام پوسیدگی جهت پیشگیری می تواند بسیار موثر باشد.