به گزارش مشرق، نمایندگان آمریکا و چندین کشور اروپایی روز چهارشنبه به دعوت انگلیس گرد هم خواهند آمد تا در مورد تشکیل یک ائتلاف دریایی در آبهای جنوب ایران بهمنظور آنچه «تضمین تردد آزاد کشتیها» میخوانند، با یکدیگر گفتگو کنند.
به نوشته نشریه انگلیسی گاردین، انگلیسیها در این نشست که در بحرین برگزار میشود به دنبال این است که مواضع آمریکا و آلمان را در خصوص ائتلاف دریایی به یکدیگر نزدیک کند.
بیشتر بخوانید:
دست رد آلمان به درخواست آمریکا درباره تنگه هرمز
آمریکا برای ائتلاف دریایی دست به دامن آلمان شد
آنچه غرب نیاز دارد جرأت است +فیلم
مقامات آلمانی که در مورد هدف اصلی آمریکا از تشکیل این ائتلاف دریایی تردید دارند، چندین بار اعلام کردهاند تا زمانی که این تردیدها برطرف نشود، به ائتلاف دریایی در آبهایی جنوب ایران نخواهند پیوست. وزیر دفاع آلمان روز سهشنبه اعلام کرد دولت متبوعش تنها زمانی در این خصوص تصمیم خواهد گرفت که اهداف واقعی ائتلاف دقیقاً مشخص شود. هفته گذشته نیز وزیر امور خارجه آلمان تأکید کرده بود که کشورش با کارزار «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران همراهی نخواهد کرد.
منابع آگاه در دولت انگلیس به خبرنگار گاردین گفتهاند که مقامات لندن هنوز طرح تشکیل نیروی دریایی مشترک اروپایی برای حفاظت از کشتیها در منطقه را کنار نگذاشتهاند اما به این نتیجه رسیدهاند که این طرح بدون مشارکت آمریکا، چه به عنوان حامی و چه به عنوان رهبر ائتلاف، موفق نخواهد بود.
جرمی هانت وزیر خارجه سابق انگلیس که بهتازگی جای خود را به «دومینیک راب» داده است، هفته گذشته در مجلس عوام انگلیس اعلام کرد: «با توجه به اهمیت حیاتی آزادی تردد در دریاها، ما بهدنبال این هستیم تا با همکاری دیگر کشورهای اروپایی یک نیروی حفاظت دریایی را بهمنظور حمایت از تردد آزاد کشتیها در تنگه هرمز به منطقه اعزام کنیم. البته این تصمیم در راستای سیاست فشار حداکثری آمریکا بر ایران نیست زیرا ما متعهد به حفظ توافق هستهای با ایران هستیم.»
این صحبتها چند روز پس از آن مطرح شد که یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک فروند نفتکش انگلیسی را هنگام عبور از تنگه هرمز بهعلت رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی توقیف کرد.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از توقیف نفتکش متخلف انگلیسی در اطلاعیهای اعلام کرد: «عصر جمعه ۲۸ تیر یک فروند نفتکش انگلیسی با نام "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز بهعلت رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی بنا به درخواست اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.»
در هنگام توقیف نفتکش استینا ایمپرو، یک فروند ناو جنگی نیروی دریایی انگلیس نیز در صحنه حضور داشت اما هشدار نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نتوانست مانع از اجرای مأموریت نیروهای ایرانی شود.
روز چهارشنبه دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامه ای به شورای امنیت برخی اطلاعات مربوط به توقیف کشتی مذکور را به این نهاد منعکس کرد.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد طی این نامه تأکید کرده است که کشتی انگلیسی پس از این حادثه، هشدارهای مسئولان ایرانی را نادیده گرفت و با خاموش کردن سیستم های ناوبری خود، در اقدامی خطرناک، مسیرش را تغییر داد و با حرکت در جهت مخالف، در تلاش برای فرار بود که نیروهای ایرانی آن را توقیف کردند.