به گزارش مشرق، بیژن زنگنه ظهر امروز در مراسم بهره برداری از پروژه های تولیدی شرکت پالایش نفت تبریز، اظهار داشت: تولید بنزین در سال 91 در کشور 52 میلیون لیتر بود که در تیر امسال به 107 میلیون لیتر و مرداد به 110 میلیون لیتر در روز می رسد.
وی با بیان اینکه در سال 91 ایران در زمینه تولید بنزین با کیفیت در حد صفر بود، افزود: در حال حاضر روزانه 74 میلیون لیتر بنزین با کیفیت تولید می کند.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود به تولید گازوئیل در کشور اشاره کرد و گفت:در سال 91 میزان تولید گازوئیل در کشور روزانه 94 میلیون لیتر بود در تیر امسال با 22 درصد افزایش به 115 میلیون لیتر رسیده است.
وزیر نفت یادآوری کرد: از نظر کیفیت نیز تولید گازوئیل یورو در سال ۹۱ در کشور صفر بوده که در پایان تیر به ۵۰ میلیون لیتر رسیده و تا پایان امسال به ۶۰ میلیون لیتر می رسد.
زنگنه، ادامه داد: با تولید بنزین و گازوئیل یورو وضعیت هوای شهرها به ویژه کلانشهرها بهبود یافته و می توان شهرهایی مانند تهران را دید در حالی که ۴، ۵ سال پیش به علت آلودگی شهرها دیده نمی شد.
بیشتر بخوانید:
روزانه ۳۰ میلیون لیتر اضافه مصرف بنزین حاصل حذف کارت سوخت
زنگنه با بیان اینکه نتایج بهبود ارتقای کیفیت سوخت را مردم در هوای شهرها میتوانند ببینند، ادامه داد: البته توسعه گازرسانی هم در بهبود محیط زیست دخیل بوده است؛ صنایعی که از سوختهای آلاینده استفاده میکردند امروز از گاز طبیعی استفاده میکنند؛ همین نیروگاه تبریز از نفت کوره استفاد میکرد که آلایندگی زیادی به همراه داشت.
وی یادآور شد: این حرکت بزرگی بود که دولت انجام داد و این حرکت میتواند با محدودیت استفاده از خوروهای فرسوده و معیوب در کلانشهرها تکمیل شود.
زنگنه با بیان اینکه این دومین طرح زیستمحیطی است که پس از بندرعباس با حضور رئیسجمهوری افتتاح میشود، عنوان کرد: انشاءالله تا پایان سال افتتاحی نیز در اصفهان خواهیم داشت که طرحی یک میلیارد دلاری است و با افتتاح آن، ۱۷ میلیون لیتر نفتگاز یورو ۴ و ۵ تولید خواهد شد که در بهبود محیط زیست سهمی بسزا خواهد داشت.
وزیر نفت درباره میزان خصوصیسازی در پالایشگاهها به سهم ۸۰ درصدی بخش خصوصی در این حوزه اشاره کرد و افزود: در این زمینه باید توجه کنیم که قیمت فرآورده نیز باید ایجاد انگیزه کند؛ این درحالی است که اکنون عرضه فرآورده با کیفیتهای مختلف با یک قیمت انجام میشود.
زنگنه این را هم گفت که در تولید و تامین خوراک پالایشگاهها هم با وجود به تحریم تحولات مهمی رخ داده که با توجه به اینکه بعضیها با شنیدن برخی مسائل تحریک میشوند و به اقدامهایی مثل تحریم وزیر امور خارجه کشور اقدام می کنند، بعدا بهطور مشروح توضیح خواهم داد.
وزیر نفت یادآوری کرد: در زمان کنونی تمام نیروگاه ها و مراکز صنعتی اطراف شهرها که از سوخت های مختلف آلاینده استفاده می کردند از گاز طبیعی استفاده می کنند.
زنگنه، با اشاره به اینکه این اقدام ها حرکت بزرگی از سوی دولت در ارتباط با مسائل زیست محیطی است، افزود: این فرآیند می تواند با محدودیت استفاده از خودروهای فرسوده و معیوب در شهرها و کلانشهرها تکمیل می شود.
وی با اشاره طرح های تولیدی شرکت پالایش نفت تبریز ادامه داد: هدف اصلی این طرح مسائل زیست محیطی بوده و برای بهبود وضعیت محیط زیست کشور اجرا شده است.
وزیر نفت با اشاره به مشکلات سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز به علت تحریم ها، گفت: هم اکنون جز اراک و آبادان ۲۰ درصد از بقیه پالایشگاه ها دولتی و ۸۰ درصد خصوصی است که قرار است سهم دولتی نیز به مردم واگذار شود.
بر اساس این گزارش، تبدیل استاندارد کل بنزین تولیدی پالایشگاه تبریز به استاندارد یورو ۵، تولید گازوئیل یورو ۵ و تولید روغن پایه و روغنهای روانساز از مجموعه طرحهایی است که با حضور حسن روحانی، رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسمی رسیدند.
واحد بنزینسازی جدید با ظرفیت روزانه ۲۰ هزار بشکه، تغییر کاربری واحد کاتالیستی به واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک با ظرفیت ۱۰ هزاربشکه در روز، تصفیه نفتگاز جدید با ظرفیت روزانه ۳۰ هزار بشکه، همچنین اختلاط و تولید روغنهای روانساز با ظرفیت سالانه ۴۰ هزار تن و تولید روغن پایه به ظرفیت سالانه ۹۰ هزار تن، از پروژههای وابسته به سه طرح کلی هستند که امروز بهصورت رسمی افتتاح شد.
تبدیل کل بنزین تولیدی به استاندارد یورو ۵ به میزان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر در روز، تبدیل حدود یک سوم نفتگاز تولیدی به استاندارد یورو ۵ به مقدار ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر در روز، تکمیل زنجیره تامین و برندسازی و تکمیل ۸۰ درصدی روغن پایه گروه ۲ وارداتی مصرفی واحد اختلاط و تولید روغنهای روانساز برای تکمیل زنجیره تامین از دستاوردهای طرحهای یادشده به شمار میآیند.