به گزارش مشرق، نیره سادات پیروز بخت ظهر امروز در دیدار با آیت الله میرعمادی نماینده ولی فقیه در لرستان که در بین امام جمعه خرمآباد انجام شد اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد یک سازمان ناظر، حاکم و فرابخشی، نظارتی و حاکمیتی است یعنی هر آنچه که سازمان در رابطه با بحثهای مرتبط با ایمنی و سلامت مردم حکم کند باید اجرا شود.
وی افزود: قوه قضائیه هم با ما همکاریهای خوبی دارد به طوری که در برخی موارد که استانهای ما مشکلی مشاهده میکنند سریعا قوه قضائیه به میدان میآید و حتی در خیلی از موارد واقعا جلوتر از ماست.
بیشتر بخوانید:
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران عنوان کرد: به موجب قانون باید استانداردهای ملی حکم شده را به دستگاههای دیگر که آنها هم اگر ضوابط و مقراراتی دارند به سازمان ارائه دهند، به صورت استاندارد ارائه شود تا سند رسمی کشور یک سند باشد.
وی بیان کرد: متاسفانه تاکنون در برخی از حوزهها یک تشتت آرایی داریم و در برخی موارد اختلاف وجود دارد که اکنون قانون تکلیف را روشن کرده و باید حتما به استاندارد برسند.
پیروز بخت تصریح کرد: در حوزههای مرجعیتهای مختلف سازمان برای ما وظایفی تعین کرده مثلا ما تنها مرجع تدوین استاندارد و تنها مرجع آزمایشگاهی هستیم یعنی هر جایی که در سازمان ملی استاندارد آزمایشگاهی وجود داشته باشد آن آزمایشگاه مرجع است و نظرش به عنوان فصلالخطاب تلقی میشود.
وی گفت: در غائله روزهای اخیر و بحث ذرتهای آلوده باید گفت علیرغم چالشهای زیادی که در این حوزه وجود داشت جلوی 140 هزار تن ذرتی که آلوده به یک سم خاصی بود با نظر سازمان ملی استاندارد گرفته شد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: صاحبان این ذرتها سه سال تلاش میکردند تا به گونهای بتوانند وارد کشور کنند اما ما نگذاشتیم و این نشان میدهند هم جایگاه حاکمیتی سازمان بالاست و هم جاهایی مانند آزمایشگاههای آن مورد قبول همه مراجع است.
وی اظهارداشت: در حوزههای دیگر نیز سازمان مرجعیت دارد و بالای سر سازمان شورای عالی استاندارد است که به ریاست رئیس جمهور و 10 وزیر، معاونان رئیس جمهور و دو نفر از قوه قضایئه که دادستان کل کشور و رئیس بازرسی کل کشور هستند تشکیل میشود و واقعا همیشه همکاریهای ارزندهای با ما داشتهاند.
پیروز بخت به عضویت دو نفر نماینده اتاق بازرگانی و تعاون، اصناف و صدا و سیما در شورای عالی استاندارد اشاره کرد و افزود: رئیس سازمان با حکم رئیس جمهور انتخاب میشود و در حد مقامات معاونین رئیس جمهور و وزرا است. رئیس جمهور خود به شورای عالی استاندارد پیشنهاد میدهد و شورا تصویب میکند و بعد از امضا آنها رئیس جمهور حکم را میدهد.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از مرجعیتهایی که ما اکنون خیلی داریم تلاش میکنیم بیشتر گسترش یابد بحث مرجعیت سازمان برای صدور گواهی حلال است چون متاسفانه باز هم تشتت آرایی در داخل کشور به چشم خورده و دستگاههای مختلفی وجود داشتند و گواهی میدادند ولی اکنون دیگر قانون تکلیف را مشخص کرده و به موجب قانون که خود شورای نگهبان هم تاکید داشته سازمان مرجع تاییدهها و صدور گواهیها حلال است که آن هم با همکاری یک فقیه واجد شرایط که با شورای نگهبان هماهنگ شده همکاری میکنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران بیان کرد: توانسیم در بحث ذبح و صید و مجوزههای دیگر، صدور گواهی حلال داشته باشیم که واقعا بحث خیلی مهمی است؛ سال 2017 در دنیا دو هزار و 500 میلیارد دلار چرخه حلال بوده و اکنون بسیاری کشورها از جمله ارمنستان از ما تقاضا میکنند که در این زمینه با آنها همکاری داشته باشیم تا بتوانند در کشور خود گواهی حلال بدهند.
وی گفت: ولی متاسفانه سهم ما از این 2 هزار و 500 میلیارد دلار ناچیز است، از این میزان 700 دلار مربوط به مواد غذایی است پس که اگر ما بتوانیم این سهم را در دنیا برای خودمان اختصاص دهیم بسیاری از وابستگیهای به نفت کاهش پیدا میکند.
پیروز بخت تصریح کرد: در بحث غذای حلال در حوزه کشورهای اسلامی وقتی استاندارش تدوین شد ما خیلی فعال وارد شدیم به ویژه به بهرهگیری از ظرفیت حضرت آیت الله عالمی ما توانستیم استاندارد غذای حلال را با انطباق بیش از 98 درصد فقه شیعه جعفری تدوین کنیم که این نشان دهنده ورود همه جانبه و فعال ماست.
وی اظهارداشت: اما در داخل باید بتوانیم خودمان، خودمان را بیشتر بشناسانیم و برای این کار باید بتوانیم از عالمایی که از زبان و بیان شیوایی دارند استفاده کنیم تا این مسئله در بین مردم هم جا بیفتد و بتوانیم استاندارد حلال را در کشور خودمان کاملا توسعه دهیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: در حوزههای دیگر مانند غذا خیلی فعالیت کردیم به طوری که روی زنجیره تامین غذای مردم داریم به جد کار میکنیم و با وزارت جهاد کشاورزی و بهداشت فعالیتهای بسیار گستردهای داریم.
وی عنوان کرد: در بحث نان باید گفت اکنون مردم از کیفیت نارضایتی زیادی دارند. ما داریم زنجیره تامین نان را تعریف میکنیم تا همه بنا به فراخور کارهای خودمان از گندم گرفته تا کشت، آرد و نان بتوانیم درست پوشش بدهیم.
پیروز بخت بیان کرد: در بحث خودروها نیز مدام از سازمان این توقع وجود دارد که کیفیت خودرو بالاتر برود، با کمک خدا، رهنمودهایی که مقام معظم رهبری در سیاست اقتصاد مقاومتی اعلام فرمود و سیاستهای کلی برنامه ششم بحث استاندارد را خیلی بالا دیدند توانستیم در یک سری از نفوذهایی که توسط صاحبان قدرت و نفوذ میخواست روی مسائل ایمنی و سلامت مردم اتفاق بیفتد جلوگیری کنیم و محکم ایستادیم انشالله خدا کمک کند از این به بعد به همین شکل محکم بایستیم.
وی تصریح کرد: خط قرمز ما سلامت و ایمنی مردم است و اول به دنبال رضایت خداوند، دوم رهبری و سپس دولت و همه آحاد ملت هستیم تا برآورده شود و بتوانیم قدم موثر و مثبت برداریم.