کد خبر 1010544
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱

نماینده دادستان گفت: در سال ۹۰ محمدی رئیس دادسرای عمومی با توجه به ادله و مستنداتی از نقش دیواندری در برخی پرونده‌ها پیدا می‌کند موضوعی بسیار مهمی را هشدار می‌دهد و می‌نویسد برای جلوگیری از خاوری دوم باید مراقب عملکرد دیواندری باشید.

به گزارش مشرق، نهمین جلسه محاکمه علی دیواندری مدیرعامل سابق بانک ملت و پارسیان در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران اقتصادی برگزار شد که در ابتدای جلسه قاضی محمد موحدی آزاد از رسول قهرمانی نماینده دادستان خواست پرونده شخصیت علی دیواندری را قرائت کند.

قهرمانی در جایگاه قرار گرفت و گفت: براساس پرونده شخصیت، دیواندری موقعیت‌های مناسبی در اجتماعی داشته و ارتباطات با مقامات ارشد داشته است و هم اکنون رئیس پژوهشکده بانک مرکزی و پیش از این مدیرعامل بانکهای ملت ، پارسیان و عضو هیئت مدیره بانک ملت بوده است.

بیشتر بخوانید:

نماینده دادستان افزود: در پرونده حاضر یکی از متهمان شخصی به نام مجید سعادتی است که ارتباطات نزدیک و رفت‌وآمد خانوادگی با دیواندری داشته و طبق اظهارات سایر افراد سعادتی و دیواندری ارتباط بالا و فرضا نامتعارف داشتند.

قهرمانی اضافه کرد: طبق اظهارات مادر همسر سعادتی این دیواندری بود که سعادتی را وارد موضوع پرونده‌های تراستی کرد و اظهارات برادر همسر سعادتی نیز این موضوع را تأیید می‌کند.

وی افزود: همچنین طبق گزارش نیروی انتظامی، سعادتی و دیواندری رفت و آمدهای بسیاری داشتند و حتی ملاقاتهایشان بعضا چندین ساعت طول می‌کشید و بنابر اظهارات هیئت امنای شرکت داریس دیواندری ارتباط بسیار نزدیک با سعادتی داشته است.

قهرمانی ادامه داد: فرزند دیواندری قبل از دیپلم از کشور خارج شده و در انگلستان تحصیل می‌کند و سعادتی هم در انگلستان است.

به گفته نماینده دادستان دیواندری پرونده‌های مفتوحی در قوه قضائیه دارد که این پرونده‌ها قابل توجه است و تقریبا در تمام آنها شکل عنوان اتهامی یکی است، یعنی دیواندری اقداماتی را بدون مصوبه و دور از چشم بانک مرکزی انجام می‌داده و بعدها موضوع مشخص می‌شده است.

نماینده دادستان همچنین از مفتوح بودن پرونده دیواندری در ماجرای بابک زنجانی گفت: بابک زنجانی قبل از اینکه فساد نفتی داشته باشد ارتباطاتی با دیواندری داشته و توانسته اعتبار پیدا و به مسائل نفتی ورود کند.

قهرمانی توضیح داد: بابک زنجانی سهام دو بانک اف‌آی‌آی‌بی در مالزی و کنت‌بانک تاجیکستان را خریداری کرده و سپس بانک ملت در زمان دیواندری با قیمت گزاف و بالا 60 درصد سهام این بانکها را خریداری می‌کند و بابک زنجانی با این کار یک اعتبار صوری در سطح کشور به دست می‌آورد و قبل از دستگیری بابک زنجانی ارتباط دیواندری با وی قطع می‌شود.

وی همچنین به ارتباط دیواندری با شخصی به نام مومنی هرندی اشاره کرد و گفت: مومنی هرندی در پرونده بانک سرمایه و جهانبانی نیز متهم است که از کشور گریخته اما پیش از این در یک پرونده دستگیر می‌شود و در تحقیقاتی که در آن زمان صورت می‌گیرد مشخص می‌شود دیواندری مسائلی با او داشته است. همچنین در پرونده شخصی به اخوینی که کیفرخواست آن صادر شده دیواندری نقش‌هایی داشته است.

قهرمانی اضافه کرد: در سال 90 محمدی رئیس دادسرای عمومی با توجه به ادله و مستنداتی از نقش دیواندری در برخی پرونده‌ها پیدا می‌کند موضوعی بسیار مهمی را هشدار می‌دهد و می‌نویسد برای جلوگیری از خاوری دوم باید مراقب عملکرد دیواندری باشید.

به گفته نماینده دادستان در بانک پارسیان، اعضا توسط دیواندری چینش شدند اما در بانک ملت چینش اعضا به طور کامل توسط دیواندری نبوده اما اینکه چطور بعدا در شرکت یونیون حضور پیدا می‌کنند، دیواندری نقش داشته است.

وی اضافه کرد: دیواندری به لحاظ دور زدن تحریمها در لیست تحریمهای غربی بود اما در اقدامی که نمی‌دانیم چگونه انجام شده از لیست تحریمها خارج شده و خودش می‌گوید این اتفاق بعد از برجام صورت گرفته و موقت بوده است و خروجش از لیست تحریمها نیز طی نامه‌ای توسط وزارت امور خارجه اعلام شده که البته ما چنین نامه‌ای ندیدیم.

وی گفت: دیواندری با شخصی به نام کریم‌پور که افغانی‌الاصل است ارتباط داشته و سهام شرکتهای او را خریداری کرده و کریم‌پور با یک شخص دولت آمریکا ارتباطاتی داشته و مسائلی را درباره او مطرح کرده و پرونده دیواندری درباره این مسائل در دادگاه مفتوح است.

نماینده دادستان گفت: جا دارد آقای دیواندری پاسخ دهد که آیا دولت رایزنی کرده که دیواندری لیست‌ تحریمها خارج شده یا دول تحریم کننده خود به خود متوجه اقدام ظالمانه‌شان در خصوص دیواندری شدند و او را از لیست تحریم خارج کردند؟

منبع: تسنیم