کد خبر 1132091
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۳
دستبند - کراپ‌شده

بازگرداندن مدیرعامل بانک سرمایه و چند متهم فراری دیگر در چندسال اخیر نشان می دهد که خارج از کشور، دیگر جای چندان امنی برای متهمان اقتصادی نیست

به گزارش مشرق، یکی از چالش‌های مهم رسیدگی قضایی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی، خروج متهمان از کشور و متواری شدن آن هاست. موضوعی که گویا با بازگرداندن یکی از مجرمان پرونده چندهزار میلیاردی بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان از اسپانیا  و همچنین چند مجرم و متهم اقتصادی فراری دیگر به کشور وارد مرحله جدیدی شده است. تا چندسال پیش هرازگاهی خبر فرار یک مفسد اقتصادی در صدر اخبار کشور قرار می گرفت اما بعد از مدتی معلوم می شد که متهم فرار کرده و به راحتی به کشور بر نمی گردد، زیرا قانون استرداد، ضوابط سختی دارد که بین همه کشورها منعقد نشده و از قضا متهمان فراری هم از این موضوع آگاه هستند و می دانند به کجا بگریزند که بازگشت‌شان جزو محالات باشد؛ اما دستگیری علیرضا حیدرآبادی‌، مدیرعامل اسبق بانک سرمایه و بازگرداندن چند متهم اقتصادی طی دو سه سال گذشته نشان داد که فرار به کشورهای بیگانه دیگر  به معنی فرار از چنگال عدالت نیست  و متهمان اقتصادی هرجایی که باشند بالاخره روزی به دست قانون می افتند. در ادامه فهرست بلندی از متهمان متواری به خارج از کشور را آماده کرده ایم؛ متهمانی که بعضی از آن ها حالا در چنگال عدالت هستند و بعضی از آن ها هنوز آن ور آب با پول بیت المال خوش گذرانی می کنند!

مدیر عامل فراری به دام افتاد
چه کسی؟ علیرضا حیدرآبادی پور
اتهامش چیست؟
حیدرآبادی‌پور در بهمن ۹۴ به مدیرعاملی بانک سرمایه منصوب و حدود پنج ماه بعد در خرداد ۹۵ از این سمت برکنار شد. پرونده بانک سرمایه یکی از بزرگ ترین پرونده های اخلال در نظام اقتصادی کشور است و در چند سال اخیر پای دانه درشت هایی که از این بانک تسهیلات گرفته اند، به میان آمده است؛ از سید محمد امامی بگیرید تا حسین هدایتی معروف به عابربانک فوتبالی و سید محمدهادی رضوی. حیدرآبادی پور در ارائه ضمانت نامه های مختلف در بانک سرمایه نقش به سزایی داشته و از این راه پول‌های بسیاری را به جیب زده است. به گفته قهرمانی، نماینده دادستان، اولین ضمانت‌نامه‌ها در بانک سرمایه توسط علیرضا حیدرآبادی پور داده شده است و او با امامی و دیگر متهمان بانک سرمایه بر سر یک سفره می نشسته اند.  پرونده او در نظام اقتصادی از طریق خیانت در امانت و تحصیل مال نامشروع در دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی و به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.  دوسال پیش در خلال یکی از جلسات دادگاه رسیدگی به پرونده گفته شد که وی برای درمان فرزندش به اسپانیا رفته است و به ایران برمی گردد اما او در این دوسال با پول مردم در اسپانیا به گردش و تفریح پرداخت. از آن جا که حیدر آبادی پور به خارج از کشور فرار کرده بود، دادگاه او را به صورت غیابی به ۱۲سال حبس محکوم کرد.
چطور بازگردانده شد؟
بعد از دوسال از صدور حکم، از آن جا که او اقدامی برای بازگشت به ایران نکرده بود، پلیس اینترپل برای حیدرآبادی پور اعلان قرمز صادر کرد. او چند روز پیش در کشور اسپانیا دستگیر و چهارشنبه هفته گذشته با تلاش پلیس اینترپل به کشور بازگردانده شد.
  

 ابرثروتمند 

چه کسی؟ رسول دانیال زاده
اتهامش چیست؟
دی ماه سال ۹۵ بود که خبر دستگیری یک ابر بدهکار به نام رسول دانیال زاده رسانه‌ای شد. رسول دانیال‌زاده که به سلطان فولاد معروف است، مدیرعامل کارخانه فولاد گیلان و فولاد کاویان اهواز بود. او به پرداخت رشوه به مدیران شعب بانکی به منظور همراهی در ارائه تسهیلات نجومی برای کارخانه‌های کوچک غیرفعال و بدهکاری‌های کلان متهم است. با گذشت مدت اندکی از زمان رسیدگی به این پرونده مسئولان دستگاه قضایی بازداشت این فرد را تایید کردند و سخنگوی دستگاه قضا نیز بیان کرد که بررسی پرونده وی آغاز شده است. در همین زمینه مشخص شد که دانیال زاده در پرونده خود بدهی کلان بانکی دارد که برخی رقم آن را بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومان برآورد کرده بودند؛ اما ابتدای مهر سال گذشته بود که خبرهایی درخصوص فراری شدن رسول دانیال زاده از کشوربه گوش رسید. بررسی ها حکایت از آن داشت، دانیال زاده که با قید وثیقه از زندان آزاد شده بود به بهانه درمان بیماری اش از کشور خارج شده و بعد از گذشت بیش از سه ماه به کشور باز نگشته است. مرد پولدار و بدهکار اعظم به آلمان رفته بود اما....
چطور بازگردانده شد؟
22 آبان سال گذشته سرانجام او با پیگیری اطلاعاتی سپاه و با مسیری کاملا هدایت شده  به کشور بازگشت. آن طور که برخی خبرگزاری ها نوشته اند، اطلاعات سپاه حوالی مهر سال گذشته رسول دانیال زاده را از آلمان به امارات کشانده و سپس او را بازداشت کرده است. از نحوه انتقال به امارات و بازداشت او اطلاع دقیقی در دست نیست.
جعبه سیاه بابک زنجانی در مالزی چه می کرد؟
چه کسی؟ علیرضا زیباحالت منفرد
اتهامش چیست؟

علیرضا زیبا حالت منفرد از همدستان اصلی بابک زنجانی در قضیه دور زدن تحریم‌های نفتی بوده است. پرونده او به چندین هزار میلیارد تومان فساد مالی و تخلفات عدیده در بانک داری، نفت و... منتهی شد. او در ابتدا مانند رفیقش یعنی بابک زنجانی راننده یک مدیر میانی بود اما چندوقت بعد به دلالی خودرو روی آورد و در ۲۷ سالگی صاحب دو نمایندگی خودرو در کشور شد. منفرد در ۲۸ سالگی با مهاجرت به مالزی به تجارت سنگ‌های زینتی پرداخت و یک مدرسه غیرانتفاعی برای ایرانیان مقیم مالزی تاسیس کرد. او در مالزی به نفوذ سیاسی رسید و به دلیل موقعیت خوب، مورد توجه بابک زنجانی قرار گرفت.

چطور بازگردانده شد؟
او ابتدا روابط خوبی با نخست‌وزیر دومینیکا برقرار کرده بود تا جایی که توانست از وی گذرنامه دیپلماتیک بگیرد. پس از پایان کار دولت دهم و شروع رسیدگی به پرونده بابک زنجانی، مأمورانی از ایران برای دستگیری وی به مالزی اعزام شدند اما او با مصونیت ناشی از گذرنامه دیپلماتیک از مالزی گریخت. منفرد در نهایت در سال ۲۰۱۶ توسط پلیس بین‌الملل دستگیر و به ایران مسترد شد. بهمن سال 98 سخنگوی قوه قضاییه از محکومیت علیرضا زیباحالت منفرد به ۲۵ سال حبس قطعی خبر داد.

به این فهرست می توان اسامی دیگری مانند جوانمیر محمدی، .شهرام جزایری و حتی متهمان غیر اقتصادی مانند روح ا...  زم و الکس را افزود. متهمانی که بازگشت شان به کشور نشان دهنده موفقیت دستگاه قضایی و دستگاه امنیت کشور در برخورد با مفسدان  است .

رئیس پلیس بین الملل ایران هم حدود دو هفته پیش در گفت و گو با ایرنا از استرداد متهمانی خبر داده است که پرونده های مالی بیش از ۷۰۰۰ میلیارد تومان داشته اند.

 منبع:روزنامه خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
    4 1
    جدا خدا قوت به این سیستم مقتدر...اما حبسها بایستی بیشتر از اینها باشه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس