کد خبر 1015666
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸

متخصص تغذیه گفت: در صورتی می‌توان از جراحی برای درمان چاقی استفاده کرد که فرد سابقه شکست با روش‌های کم عارضه‌تر مانند رژیم غذایی و دارو را داشته و نتوانسته با این روش‌ها چاقی خود را برطرف کند.

به گزارش مشرق، چاقی امروزه به عنوان یکی از بیماری‌های شایع دامنگیر بخش زیادی از مردم در دنیا و به تبع آن ایران شده و بسیاری از افراد در اثر چاقی به بیماری‌های مختلف دیگری  همچون دیابت، فشارخون و... مبتلا می‌شوند.

غلامرضا محمدی فارسانی، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این پرسش که «چه کسانی باید جراحی‌های چاقی را انجام دهند؟»، اظهار داشت: یکسری جراحی‌هایی وجود دارد که به اشتباه به جراحی‌های چاقی معروف می‌شوند؛ مانند لیپوساکشن که عملاً جراحی چاقی حساب نمی‌شود بلکه در حیطه جراحی‌های زیبایی هستند.

بیشتر بخوانید:

وی افزود: جراحی‌های چاقی دسته مشخصی از جراحی‌ها هستند که یا از طریق کم کردن دریافت مواد غذایی یا کاهش جذب مواد غذایی یا ترکیبی از این دو، باعث تغییرات فیزیولوژیک یا هورمونی در بدن می‌شوند و در نهایت منجر به کاهش چاقی در بعضی بیماران شود.

این متخصص تغذیه  گفت: جراحی چاقی هم یک جزیی از کل درمان چاقی است؛ یعنی جراحی چاقی به تنهایی درمان چاقی محسوب نمی‌شود، بلکه جراحی چاقی می‌تواند زمانی مؤثر باشد که فرد هم اقدامات اولیه‌ایی که باید قبل از جراحی انجام دهد شامل ارزیابی‌های سلامتی و تغذیه را انجام داده باشد

محمدی در توضیح مقدمات انجام جراحی چاقی، اضافه کرد:‌ فرد باید سابقه شکست درمان با روش‌های کم عارضه‌تر را داشته باشد؛ مانند اینکه رژیم، ورزش و دارو را دریافت کرده اما نتوانسته باشد با این روش‌ها چاقی خود را برطرف کند که در کنار این روش‌ها، جراحی‌ها می‌تواند اثربخشی خیلی خوبی داشته باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که «چند درصد از افراد چاق نیازمند عمل جراحی هستند؟»، گفت: حتماً کسی که دچار چاقی مفرط است، مورد تجویز جراحی چاقی قرار می‌گیرد؛ یعنی وزن آن فرد از محدوده مشخصی بالاتر باشد و چنین فردی می‌تواند از جراحی سود ببرد؛ به عبارت ساده‌تر جراحی نیز تغییری در سیستم طبیعی بدن است و مطمئناً عوارضی حین و بعد از جراحی برای بیمار ایجاد می‌کند.

این متخصص تغذیه متذکر شد:‌ از طرفی دیگر چاقی نیز عارضه‌های زیادی برای بیمار ایجاد می‌کند؛ در نتیجه باید روش مورد نظر را درست انتخاب کنیم؛ چرا که هر دوی اینها آسیب است؛ اینکه آسیب کدام کمتر است و از کدام بهره بیشتری بگیریم، باعث انتخاب بیمار می‌شود.

محمدی تصریح کرد: ما زمانی از جراحی استفاده می‌کنیم که دیگر هیچ راهی برای درمان چاقی نداشته باشیم. اینکه چاقی مختصری داریم اگر به سمت جراحی برویم قطعاً می‌تواند آسیب زیادی به دنبال داشته باشد؛ ضمن اینکه بسیاری از جراحی‌ها ممکن است قابل برگشت نباشد و نمی‌توان تغییری در وضعیت ایجاد شده در بیمار به وجود آوریم و آسیب‌زا هستند.

منبع: فارس