چه تضمینی وجود دارد که با پیوستن به FATF بهانه های آمریکا تمام شود؟! آیا آمریکا در گام های بعدی، توان موشکی، قدرت منطقه ای، حقوق بشر، قانون اساسی و...را به عنوان بهانه های جدید مطرح نمی کند؟!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** حمایت معاون روحانی از یک جاسوس فراری

«عیسی کلانتری» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در مصاحبه با روزنامه ایران گفت: «کاوه مدنی بدون اینکه دلیلی داشته باشند محکوم شد. گفتند ایشان دو پاسپورت دارد که نداشت. گفتند ایشان دین و ایمان ندارد که ایشان فارغ‌التحصیل دانشگاه امام صادق(ع) بود...اینها کسانی هستند که همیشه توهم توطئه دارند. می‌خواهند بدون اینکه دلیلی داشته باشند تهمت بزنند. اینها می‌گویند کسانی که با مرکز تحقیقات بین‌المللی در ارتباط هستند عضو راکفلر و صهیونیست هستند...حالا بند کردن به من عیسی کلانتری یا کاوه مدنی، جزو بدسلیقگی یک عده از کسانی است که انقلاب را مال خودشان می‌دانند».

کلانتری در ادامه در پاسخ به این سوال که «در دوره شما خیلی با محیط زیست امنیتی برخورد شد؟» گفت:«بله محیط زیست را امنیتی کرده بودند».

گفتنی است در شهریور ۹۶، کاوه مدنی با حکم عیسی کلانتری معاون سازمان محیط زیست شد. نکته قابل تأمل اینجاست که رسانه های معاند که از کوچکترین التهاب و آشوب و هرج و مرج در ایران ذوق زده شده و همواره در مهیاکردن فضا برای تحریم مردم ایران از یکدیگر سبقت می گیرند، از انتصاب کاوه مدنی به شدت استقبال کرده و تاکید کردند که یک «جوان نخبه» در دولت ایران مشغول به کار شد.

کاوه مدنی برای پیوستن ایران به معاهده خسارت بار پاریس به شدت تلاش کرد. این در حالی است که آمریکا زیر بار تعهدات تحمیلی این معاهده نرفت و اعلام کرد برای حفظ آمریکا و منافع مردمش از این معاهده خارج می‌شود. خروج آمریکا از معاهده پاریس در دولت اوباما پیگیری و در دولت ترامپ قطعی شد.

کاوه مدنی بعد از مفتوح شدن پرونده قضائی او در پیوند با جاسوسی از مراکز نظامی- در حالی که ممنوع الخروج بود- در قالب مأموریت از ایران فرار کرد(یا به عبارتی فراری داده شد) و مستقیماً به مرکزی ضدایرانی رفته و در آن‌جا استقرار یافت. مرکزی که پیش از آن نیز وی با آن در ارتباط بود و همکاری می کرد.

لازم به ذکر است که عملکرد غیرقابل قبول عیسی کلانتری در دوران وزارت کشاورزی در دولت سازندگی، نقش مهمی در بحران امروز آب کشور دارد و امروز وی در رأس سازمان حفاظت محیط زیست، هیچ برنامه جدی و ملموسی را در جهت بهبود اوضاع محیط زیست کشور به سرانجام نرسانده است. وی از مخالفان جدی خودکفایی است و خودکفایی را رویکردی «مزخرف»! می داند.

** فلاحت پیشه: با پیوستن به FATF بهانه های آمریکا از بین می رود

«حشمت الله فلاحت پیشه» از نمایندگان حامی دولت در مجلس در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «هنوز فرصت باقی است و به عقیده نگارنده، ایران می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های خود با تصویب کنوانسیون‌های پالرمو و CFT بهانه‌های بین‌المللی را از بین برده و تحریمی از درون را علیه کشور اعمال نکند».

فلاحت پیشه در ادامه نوشت:«حالا و در شرایط کنونی تصمیم‌گیران حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام در مرحله نخست باید مسوولیت تصمیم خود را بپذیرند و در مرحله دوم باید بدانند که با رد پالرمو و CFT اوضاع از شرایط کنونی نیز سخت‌تر خواهد شد؛ چرا که مستقیما مساله معیشت عمومی و اقتصاد ایران در میان است. بنابراین بهتر آن است که از همسایگی ایران و کره شمالی در "لیست سیاه" این گروه جلوگیری به عمل آورند و بهانه دست دشمنان ایران ندهند».

فلاحت پیشه مدعی شده است که با تصوب لوایح مرتبط با FATF بهانه های آمریکا از بین می رود. مگر پیش از این، صنعت هسته ای ایران بهانه نبود؟! آیا با امضا و اجرای برجام، بهانه ها تمام شد؟! چه تضمینی وجود دارد که با پیوستن به FATF بهانه های آمریکا تمام شود؟! آیا آمریکا در گام های بعدی، توان موشکی، قدرت منطقه ای، حقوق بشر، قانون اساسی و...را به عنوان بهانه های جدید مطرح نمی کند؟!

لازم به ذکر است که کره شمالی علیرغم اینکه مدت هاست به پالرمو و CFT پیوسته اما هنوز از لیست سیاه FATF خارج نشده است. علیرغم اینکه کره شمالی دستورات FATF را اجرا کرده، این سازمان بین دولتی اعلام کرده که باید در گام بعدی مسئله موشکی کره شمالی بررسی شده و تا اطلاع ثانوی از خروج از لیست سیاه خبری نیست.

آنچه بدیهی است اینکه اولا بهانه های آمریکا- با توجه به خوی غارتگری و سلطه گری کاخ سفید- تمام شدنی نیست و ثانیا راه حل رفع مشکلات کشور، FATF و برجام و...نیست، بلکه دیپلماسی عزتمند، اجرای دقیق اقتصاد مقاومتی و بهره مندی از توان عظیم داخلی است.

** اصلاح طلبان وفاداری خود را به مردم‌سالاری ثابت کرده‌اند

«غلامرضا ظریفیان» معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «در شرایط حاضر به رغم برخی نامهربانی‌ها در برخورد با جریانی که وفاداری خود را به مردمسالاری ثابت کرده، در دفاع از حقوق مردم کارنامه روشن و شفافی دارد و در دفاع از خود این نظام نیز زحمات زیادی کشیده، شاهدیم که با نیروهای مطرح و توانمند این جریان برخورد لازم و مناسب صورت نمی‌گیرد؛ که در مجالس گذشته و مجلس فعلی شاهد آن بوده‌ایم.

ظریفیان در ادامه نوشت:«اینکه اساسا اصلاح‌طلبان وظیفه خود می‌دانند مردم را به حضور در عرصه انتخابات ترغیب کنند امری پیشینی است که در مبانی معرفتی آنهاست، اما اینکه خود اصلاح‌طلبان چگونه و با چه صف‌بندی و توانی در عرصه انتخابات حضور پیدا کنند، منوط به این است که در نهایت پس از تایید صلاحیت‌ها ببینند که چه سرمایه‌ای برای آنها خواهد ماند».

ظریفیان مدعی شده است که اصلاح طلبان وفاداری خود را به مردمسالاری ثابت کرده اند. نمونه آشکار در رد این ادعا، فتنه ۸۸ است. طیف اصلاح طلب در آن سال با دروغ تقلب کشور را ماهها در آشوب و التهاب فرو برد.

اصلاح طلبان هیچ اعتقادی به مردم سالاری دینی ندارند. این طیف حتی به قانون نیز بی توجهی کرده و آن را زیر پا می گذارد. یکروز با زیرپا گذاشتن رای مردم و رویز دیگر گردن کشی مقابل نظارت استصوابی.

برچسب‌ها