به گزارش مشرق، جواد جاویدنیا شامگاه یکشنبه در مسجد مصلای قدس اصفهان اظهار داشت: مسئولان این کشور باید بدانند هزاران شهید در طول تاریخ جمهوری اسلامی جان خود را فدا کردهاند تا امروز، بر صندلیهای ریاست خود تکیه زده باشند، بنابراین وظیفه بسیار سنگینی بر دوش ما نهاده شده است.
وی با بیان اینکه ملت ایران برای آنکه فرهنگ و تمدن اسلامی خود را به دنیا نشان دهد، نباید با دنیا قطع ارتباط کند، گفت: عدهای بر این باور هستند که با ملی کردن شبکه اطلاعات، تمامی دسترسیها به اینترنت جهانی قطع میشود؛ اما هدف از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات این است که در عین حفظ استقلال و پویایی کشور، با دنیا نیز بتوانیم ارتباط و تعامل داشته باشیم. متأسفانه در حال حاضر در شبکههای اجتماعی، این بیگانگان هستند که به ما دستور میدهند که چهکار بکنیم و چهکار نکنیم، نمونه آن تحریمهایی است که برای تلفنهای همراه اپل در ایران به وجود آمد و بسیاری از امکانات برای استفاده کنندگان از این برند در داخل ایران مختل شد.
بیشتر بخوانید:
فیلترشکنهای پولی چه مخاطراتی دارند/ کدامیک از نرمافزارهای "تلگرام" امن است؟
معاون دادستانکل کشور در امور فضای مجازی افزود: امروزه جوانان 15 تا 23 ساله برای به دست آوردن اخبار تنها از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند که این شبکهها در دستان بیگانه است و ذهن این جوانان را در افکار و ایدههای خود غرق میکنند. در اوایل انقلاب برخی از جوانان با تشکیل خانههای تیمی سعی در به هم ریختن نظم عمومی جامعه داشتند، اتفاقی که مشابه آن را در فضای مجازی شاهد هستیم. اگر مردم اعترافات جوانان دستگیرشده پس از اغتشاشات اخیر را شنیده باشند، متوجه نقش شبکههای اجتماعی در پیدایش این حوادث میشوند.
وی ادامه داد: ملت ایران بارها هزینه اخراج معاندان از کشور را پرداخت کردند، نمونه بارز آن عملیات مرصاد بود که بهدستور بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی صورت گرفت و نتیجه آن خروج بسیاری از منافقان از کشور بود. امروزه در فضای مجازی شاهد آن هستیم که همان منافقین با ظاهری جدید در شبکههای اجتماعی مشغول نفوذ به کشور هستند، ضمن اینکه علاوه بر منافقین، عربستان و سلطنتطلبان با مشارکت یکدیگر مشغول نفوذ به افکار مردم هستند.
جاویدنیا با اشاره به اینکه 6000 حساب کاربری در توییتر که مستقیماً زیر نظر عربستان و شخص بنسلمان اداره میشد، شناسایی و حذف شد، گفت: اکنون فضای مجازی فرصتی طلایی برای ضدانقلاب است تا با بهکارگیری افکار مردم، امنیت کشور را به خطر بیندازند. اگر بگوییم همان کاپیتولاسیونی که در زمان طاغوت در کشور وجود داشت امروز نیز بهلطف مدیریت غیرانقلابی برخی مدیران جریان دارد، گزافه نگفتهایم.
وی با تصریح به اینکه هیچکس نمیتواند مردم را بهزور از شبکههای اجتماعی بیرون براند، اضافه کرد: مقام معظم رهبری بارها تأکید کردهاند که فضای مجازی قتلگاه جوانان کشور است و جنگ اصلی کشور در این فضا رقم میخورد، لذا با توجه به هشدارهای رهبری باید نحوه درست رفتار با شبکههای مجازی را بیاموزیم. دشمن با استفاده از همین فضا تمامی جزئیات زندگی هر فرد و نقاط ضعف اخلاقی و فکری او را شناسایی میکند. جامعهشناسان غربی میگویند اگر هر فرد 10 مطلب را در شبکههای اجتماعی بازدید کند، صاحبان آن شبکهها فرد را مانند نزدیکترین دوست میشناسند و اگر 150 مطلب را بازدید کند، مانند پدر و مادر فرد او را میشناسند و اگر 300 مطلب را بازدید کند، مانند همسر وی او را میشناسند.
معاون دادستانکل کشور در امور فضای مجازی اظهار داشت: مردم باید درک کنند که حضور گسترده و بیپروای آنها در شبکههای اجتماعی مضرات بسیار زیادی دارد، یکی از آنها مشکلات اخلاقی مانند آمار بالای طلاق و ابتذال اخلاقی جوانان است. برخی مشکلات اقتصادی نیز مربوط به فضای مجازی است. اینستاگرام و گوگل هر کدام حدود 350 میلیارد تومان از سرمایههای کشورمان را خرج تبلیغات میکنند بدون آنکه مالیاتی پرداخت کنند، ضمن اینکه جوانان تحصیلکرده در زمینه فناوری اطلاعات در کشور بیکار خواهند ماند.
وی ادامه داد: منشأ اغتشاشات اخیر که بر اقتصاد کشور ضربه سختی وارد کرد نیز همین فضای مجازی است، علاوه بر آن جوانانی بودند که جذب اغتشاشگران شدند و جان خود را از دست دادند. وضعیت اقصادی حال حاضر کشور نیز نامربوط به شبکههای مجازی نیست. نشریه فارین پالیسی صراحتاً اعلام کرده که فعالیتهای چندین گروه سازمانیافته در فضای مجازی سبب بالا رفتن قیمت دلار و سقوط ارزش ریال بوده است.
جاویدنیا با بیان اینکه ورود تلگرام سیاستی از سوی دولت بود، گفت: سیاستگذاران با برخی از مدیران تلگرام گفتوگو داشتند و قراردادهایی را امضا کردند و در پی آن، سرورهای آن به داخل کشور آمد و سرعت ارائه مطالب را در این شبکه پیامرسان بیش از هر پیامرسان دیگری بالا بردند. همین اقدامات سبب شد مردم بهسمت استفاده از تلگرام بروند و 40 میلیون نفر از کشور در این شبکه حساب باز کنند و اطلاعات نیمی از جمعیت ایران بهراحتی در اختیار عوامل خارجی قرار بگیرد.
وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب مبنی بر تدبیر مردم در قیام نهم دی، اظهار داشت: تا کی میخواهیم با استدلالهای بیاعتبار و با گروگان گرفتن مردم در شبکههای مجازی خود را بازیچه دست دشمنان کنیم؟ اکنون در فضای مجازی به یک 9 دی دیگر نیازمندیم و در این راه بسیاری از نهادها و مسئولان مربوطه کوتاهی کردند تا جایی که امروز میبینیم جزئیات زندگی هر فرد در اختیار دشمنان قرار گرفته است.
معاون دادستانکل کشور در امور فضای مجازی تصریح کرد: همان افرادی که گریبان چاک میکنند که چرا در تلفن هر جوان و پیری فیلترشکن دیده میشود که با استفاده از آن به هر محتوایی دسترسی پیدا کند، میتوانند با این پدیده مقابله کنند اما مقابله نمیکنند. آنها بهانه میآورند که عدهای هستند که به این نرمافزارها نیاز دارند. طرحی به مرجع مربوطه ارائه شده که این افراد شناسایی و ساماندهی شوند اما هر روز بهبهانههای مختلف بررسی این طرح به تعویق میافتد.
وی اضافه کرد: عدهای میگویند "نمیتوانیم این ساماندهی را انجام بدهیم."، باید به این نکته توجه کرد که اگر جوانان ما در زمان جنگ و با دستان خالی مقابل نفوذ دشمنان نمیایستادند و تسلیم میشدند که انقلاب اسلامی بهسرعت از بین میرفت. در زمینه فناوری اطلاعات ما شناخت و تخصص لازم را داریم بنابراین میتوانیم این سازماندهی را انجام بدهیم، اما متأسفانه برخی از مسئولان مربوطه با مردم شفاف نیستند و اعلام نمیکنند که "ما نمیخواهیم این نرمافزارها را ببندیم".
جاویدنیا با تصریح به اینکه با راهاندازی شبکه اطلاعات ملی نیازی به بستن کامل اینترنت نبود، گفت: اگر کنترلها انجام میشد، نرمافزارهای ایرانی بههمراه خدمات الکترونیکی به مردم ارائه شده بود و فیلترشکنها محدود میشد، اصلاً نیازی به بستن اینترنت در دوران آشوب نداشتیم. تا زمانی که این کنترلها صورت نگیرد، در چنین مواقع حساسی همواره به دوراهی بستن یا عدمبستن اینترنت برمیخوریم. اگر اینترنت بسته شود مردم میگویند "حکومت مخالف فناوری اطلاعات است"، و اگر بسته نشود آشوبها بیشتر میشود. بارها دولت اعلام کرده که قصد فیلترینگ هوشمند یا راهاندازی اینترنت ملی را دارد اما در عمل هیچکدام اتفاق نمیافتد، بهعوض اعلام میکنند که 5000 صفحه اینستاگرامی شناسایی شده که در آن اقدام به خرید و فروش سلاح و مشروبات الکلی میشود اما دستگاه قضایی و پلیس اقدامی علیه آن نکردند. باید گفت که؛ آیا امکان شناسایی این صفحات را داشتند و انجام ندادند؟
وی با اشاره به اینکه امکانات لازم برای جهانی شدن شبکههای تلویزیونی در داخل کشور وجود دارد، گفت: شبکههایی مانند پرس تیوی را میتوان با استفاده از نرمافزارها و مهندسین داخلی در دیگر کشورها نمایش داد تا مردم آن کشورها بتوانند اخبار را از این شبکه به دست آورند. وقتی که امکانات و زیرساختها در کشور وجود دارد باید نرمافزاری تولید شود که مردم دیگر کشورها از آن استفاده کنند و بتوانیم پیشرفت بزرگی در زمینه فناوری اطلاعات داشته باشیم.