این پایگاه که در جنوب شهر سامرا و ۶۴ کیلومتری شمال بغداد پایتخت این کشور قرار دارد در اوایل سال ۱۹۸۰ و دوران جنگ تحمیلی به دست مهندسین یوگسلاوی ساخته شده است.

سرویس جهان مشرق -  شب گذشته منابع عراقی گزارش دادند که پایگاه هوایی بلد در استان صلاح‌الدین هدف حمله 8 تیر راکت قرار گرفته است. این حمله موجب کشته و زخمی شدن تعدادی از پرسنل ارتش عراق که در این محل حضور داشتند شده است. اولین موضوعی که بلافاصله مورد توجه قرار گرفت تمرکز بر نام این پایگاه به عنوان محل حضور نظامیان امریکایی بود. اما این مسئله تا چه حد واقعیت دارد؟

تاریخچه پایگاه هوایی بلد

این پایگاه که در جنوب شهر سامرا و ۶۴ کیلومتری شمال بغداد پایتخت این کشور قرار دارد در اوایل سال ۱۹۸۰ و دوران جنگ تحمیلی به دست مهندسین یوگوسلاوی ساخته شده و به افتخار احمد حسن البکر رییس جمهور سابق عراق پایگاه البکر نامگذاری شد. این پایگاه که مجهز به ۳۰ آشیانه ضد بمب و مستحکم برای نگهداری جنگنده است در سال ۲۰۰۳ و پس از اشغال عراق توسط ارتش آمریکا به عنوان دومین پایگاه بزرگ نیروهای امریکایی در این کشور مورد استفاده قرار گرفت. پس از خروج نظامیان امریکایی از این کشور در سال ۲۰۱۱ و تحویل پایگاه به ارتش عراق ، نام این محل نیز به پایگاه هوایی بلد تغییر کرد. در حال حاضر این پایگاه محل عملیات جنگنده‌های F۱۶ نیروی هوایی عراق است.

آیا نظامیان آمریکایی در پایگاه هوایی بلد حضور دارند؟

تردیدی نیست که بر طبق معاهده نظامی میان ارتش عراق و امریکا، متخصصین فنی و اساتید پرواز امریکایی در سال‌های اخیر مشغول آموزش پرسنل نیروی هوایی عراق در این پایگاه بوده‌اند. اما بر خلاف عین الاسد یا کمپ تاجی ، نیروهای امریکایی به شکل مجزا اتاق عملیاتی در این پایگاه نداشتند.

همچنین پس از تصویب قانون اخراج نیروهای امریکایی در پارلمان عراق ، پرسنل امریکایی این پایگاه را ترک کرده و از ادامه آموزش نیروهای عراقی امتناع کردند. در واقع حملات راکتی شب گذشته به پایگاهی انجام شده است که تنها نیروهای ارتش عراق در آن حضور دارند.

قطع به یقین گروه‌های نظامی عضو بسیح مردمی عراق هیچ دلیل منطقی برای حمله به چنین پایگاهی ندارند.

پرسنل امریکایی در کنار جنگنده F۱۶ عراقی

بازی جدید امریکا برای بدنام کردن بسیج مردمی عراق

با توضیحاتی داده شده در بخش قبلی، میتوان با قطعیت گفت حمله راکتی به این پایگاه به هیچ وجه از سوی نیروهای حشدالشعبی و برای وارد آوردن تلفات به نیروهای امریکایی نبوده است. اما موضوع مهم تر در این میان نتیجه این حمله بوده است.

در حمله شب گذشته ابتدا اعلام شد که ۴ سرباز عراقی زخمی شده‌اند اما ساعاتی بعد شبکه‌های تلویزیونی عراق از کشته شدن سرلشکر طارق عباس جمیل ، از فرماندهان این پایگاه خبر دادند. این موضوع نشان میدهد حمله فوق به هیچ عنوان شباهتی به حملات راکتی کم دقت پیشین نداشته و هدف گیری دقیق برای کشته شدن شخصیتی مهم و خدشه دار کردن وجهه نیروهای بسیج مردمی عراق در پس پرده این حادثه بوده است.

در ماه‌های گذشته نیز شاهد بودیم که موج ترور و قتل علیه نیروها و فرماندهین بسیج مردمی عراق، حمله به پایگاه‌های رسمی این سازمان، تلاش برای هدایت تظاهرات و شعارهای ضد حشد و همچنین حملات پهپادی به مقرهای گروه‌های مرمی عراق بخش هایی از پازل امریکا و غرب برای از بین بردن محبوبیت و انسجام ساختاری سازمان حشد الشعبی عراق بوده است.

تصویری از پادگان الصقر بغداد پس از حمله پهپادهای امریکایی

حال به نظر میرسد توطئه‌ای جدید از طریق حملات به پایگاه‌های ارتش عراق به بهانه حضور نیروهای امریکایی در جریان است تا ارتش و نیروهای مردمی در این کشور را رو در روی هم قرار داده و پروژه نابودی بسیج مردمی عراق در بحبوحه احتمال فرار نیروهای امریکایی از خاک این کشور کلید بخورد.

برچسب‌ها