در حالی آقازاذه علی کفاشیان توانست به عنوان قهرمان ملی معرفی شده و از مزایای آن استفاده کند که ابهامات فراوانی درباره آن وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، احسان کفاشیان، فرزند علی کفاشیان، در زمره مدال آوران و قهرمانان ملی این مرز و بوم به شمار می رود. او دارای عنوان نخست مسابقات قهرمانی داخل سالن آسيا در رشته چهار در چهارصد متر امدادی است. این رقابت ها سال 1382 در تهران برگزار شد که توانست به عنوان یار ذخیره، گردن آویز برنز را از آن خود کند تا از این طریق، از مزایای قابل توجه قهرمان ملی استفاده کند.
اما تمام ماجرا این نیست. نگاهی گذرا به نتایج رقابت های قهرمانی کشور در سال های قبل و بعد از این تاریخ، گویای واقعیت های تلخ دیگری است. به نظر می رسد، حقیقت ورای این ماجرا می تواند در شناخت علی کفاشیان که بار دیگر نامزد ریاست فدراسیون فوتبال است، کمک کننده باشد.

* و ناگهان از پرش به دوی استقامت!
احسان کفاشیان که پدرش ریاست فدراسیون دوومیدانی، معاونت فنی سازمان ورزش و دبیرکلی کمیته ملی المپیک را برعهده داشته، در لیگ سال 1381 که اردیبهشت ماه در اهواز برگزار می شود، در ماده پرتاب ارتفاع حضور می یابد. وی که ورزشکار چندان مستعدی به نظر نمی رسید که عدم توفیق وی در آینده نیز همین را به اثبات رساند، نمی تواند به مقامی بهتر از سومی دست یابد. وی که از مربی خارجی نیز در مقاطعی بهره می برد، به یک باره، آبان ماه این سال، تغییر رشته داد.
احسان کفاشیان که در اصطلاح ورزشی، پرنده به شمار می رفت، ناگهان سر از دویدن در می آورد و در تهران، به عنوان یار ذخیره تیم چهار در چهارصد متر امدادی به قهرماني آسیا می رسد. اما چگونه می شود که بدون هیچ سابقه ای و ناگهانی، وی به این تیم می رود که احتمال مدال آوری آن می رفت، خود حدیثی مفصل و ناگفته در سال های اخیر است.
این اتفاق برای آقازاده کفاشیان در حالی روی می دهد که در رقابت های دهه فجر همان سال در ماده پرش ارتفاع به میدان می رود که به عنوانی بهتر از پنجمی مشترک نمی رسد و این یعنی، نفر آخر!
شاید پاسخ این پرسش که "احسان کفاشیان چگونه سر از دو امدادی در آورد، در حالی که یک پرنده بود و در سال های قبل و بعد هم در پرش طول و ارتفاع حضور داشته؟"، حاصل چندانی نداشته باشد به غیر از شناخت نوع قهرمانی پسر شخصی که سال ها در ورزش ایران دارای مدیریت تراز اول بوده است. آری، ورزش ایران سال ها اینگونه اداره شده که البته، می طلبد نهادهای نظارتی، حتی اکنون نیز وارد شده و پیگیر این موارد باشند تا اعتماد عمومی را به مدیریت کلان افزایش دهند.


فرد سمت چپ، احسان کفاشیان است

* مزایای آقازاده قهرمان و ابهاماتی بی پاسخ
وی که در سال های بعد نیز در رشته پرش در مسابقات شرکت داشت، با این قهرماني توانست به عنوان قهرمان ملی معرفی شود و از مزایای قابل توجهی بهره ببرد؛ اما به راستی، آن شخصی که حقش اعزام به این رقابت ها بود، اکنون کجاست و چه می کند؟ رئیس وقت فدراسیون و مربیان تیم ملی چگونه توانستند روی نام شخصی که زندگیش را در این راه گذاشته بود، خط قرمز بکشند و دیگری را که اساسا هیچ تخصصی نداشته، اعزام کنند؟
به هر حال، احسان کفاشیان با این عنوان، پاداش های قابل توجهی از نهادهای ورزشی دریافت کرد و توانست از خدمت سربازی معاف شود. او به دلیل قهرمانی، از حضور در نظام وظیفه معاف شد و از سهمیه ورود به دانشگاه نیز منتفع شد. او توانست در رشته تربیت بدنی و در دانشگاه های معتبر کشور تحصیل کند و از این قهرمانی نهایت استفاده را ببرد.
نکته دیگر این است که در سال 82 توانست با استفاده از این عنوان، به استخدام وزارت نفت دربیاید. در حقیقت، در این سال، دولت مصوبه ای مبنی بر استخدام حدود هشتاد قهرمان ورزشی داشت. در این بین، شماری نیز دوندگان بودند که نام احسان کفاشیان در آن قرار گرفت. وی با استفاده از این قهرمانی به وزارت نفت هم آمد؛ اما ماجرا به همین نقطه ختم نمی شود و ادامه دارد قصه های آقازاده قهرمان کفاشیان.


فرد نشسته در وسط عکس، احسان کفاشیان است

* کفاشیان در کجای وزارت نفت کار می کند؟
این ورزشکار که معمولا به عنوان سوم و پایین تر دست یافته؛ اما عنوان قهرمان ملی را یدک می کشد، از سال 82 کارمند وزارت نفت است؛ اما در کجا خدمت می کند؟ محل اشتغال وی در کجای این وزارتخانه عریض و طویل است؟ این دونده کجای وزارت کارت می زند و مشغول به کار است؟
بررسی ها محل خاصی را نشان نمی دهد. البته وی اکنون مربی تیم فرزندان کارکنان وزارت نفت است. این تیم که حرکتی جهت ارتقای سلامت خانواده کارکانان به شمار می رود، روزهای زوج و در مجموعه ورزشی شهید شیرودی تمرین می کند. جالب توجه است که برای حضور در این تیم و تمرین دادن این اشخاص نیز قرارداد جداگانه ای منعقد کرده است. البته، پرسش این است که در مدت اخیر، در چند نوبت تمرینی این تیم حضور داشته است؟ این تیم که بعد از ظهرها تمرین می کند، چند بار در یک سال اخیر شاهد حضور کفاشیان بوده است؟
در این بین، وی که کارمند وزارت نفت است و با این نهاد قرارداد جداگانه ای نیز دارد، مربی تیم منتخب دوومیدانی استان تهران نیز هست. آن که چگونه وی که یک پرشگر معمولی بوده، در این سن می تواند مربیگری کند، باید از رئیس هیئت تهران پرسید که از دوستان پدر نیز به شمار می رود.
این قراردادها و دریافت ها در حالی روی می دهد که یک کارمند معمولی همین وزارتخانه باید هر روز در محل خدمت خود حضور داشته و عملا از تمامی این مزایا نیز محروم است؛ اما آقازاده کفاشیان که حتی استخدامش نیز نادرست به نظر می رسد، اینگونه برخوردار از تمامی امتیازات است.

* بی خبری علی کفاشیان یا ...؟
این ماجراها که از سال 82 تا کنون روی داده، می تواند بدون اطلاع و هماهنگی علی کفاشیان باشد؟ پاسخ این پرسش را برعهده مخاطبان می گذاریم؛ اما بررسی دقیق این گزارش و روند مدیریتی و حضور همیشگی کفاشیان در طراز قابل توجه مدیریت کشور، می تواند گویای ورای همه چیز باشد. او در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد در زمره مردان بالانشین ورزش این دیار بوده و بی تردید، حکمتی دارد که می تواند امروز که انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال در آستانه برگزاری است، مورد توجه قرار گیرد تا سر بسیاری از رویدادها درک شود. به همین سادگی!