به گزارش مشرق، گردو میتواند ریسک ابتلا به بعضی بیماریها مثل دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش دهد، به پیشگیری از سرطان کمک کند و حتی سلامت باروری مردان را بهبود میبخشد. در ادامه با فواید گردو بیشتر آشنا خواهیم شد.
۱- حفظ سلامت قلب
بالا بودن کلسترول خون میتواند باعث بروز مشکلات قلبی شود. گردو حاوی اسیدهای چربی است که سطح کلسترول مضر خون و تری گلیسیریدها را که برای بدن مضر هستند، کاهش میدهند. برخی تحقیقات نشان داده مصرف گردو میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. این مسأله هم به کاهش ریسک بروز حملهی قلبی، سکتهی مغزی و بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند.
بیشتر بخوانید:
خواص بینظیر سماق؛ از کاهش چربی خون تا تقویت لثه!
۲- کمک به کاهش وزن
تحقیقی در سال ۲۰۱۰ نشان داد میان مصرف منظم گردو و مصرف انرژی بدن در هنگام استراحت ارتباط وجود دارد. این تحقیق همچنین نشان داد کسانی که در رژیم غذایی خود از گردو استفاده میکردند، در مقایسه با کسانی که در رژیم غذایی آنها گردو وجود نداشت، بیشتر وزن کم کرده بودند. مصرف گردو حتی میتواند به کاهش اشتها و مقاومت در برابر هوسهای غذایی کمک کند.
۳- کاهش ریسک ابتلا به دیابت
احتمال بالا بودن قند خون در افراد چاق بیشتر است. مصرف گردو به کنترل وزن و جلوگیری از چاقی کمک میکند و به این ترتیب باعث کاهش ریسک ابتلا به دیابت میشود. در تحقیقی در سال ۲۰۱۶ هم مشاهده شد مصرف روغن گردو به بهبود وضعیت قند خون کمک کرده بود.
۴- حفظ استحکام استخوانها
گردو از منابع خوب مادهی مس محسوب میشود. کمبود این ماده میتواند ریسک ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهد. این بیماری باعث نازک شدن استخوانها و کاهش تراکم آنها میشود و به این ترتیب احتمال شکستگیهای استخوانی بالا میرود. منیزیم، مادهی معدنی دیگری که در گردو وجود دارد هم برای استخوانها مهم است، چون به استخوانها کمک میکند کلسیم جذب کنند، یعنی همان مادهای که برای تشکیل استخوان لازم است.
۵- کاهش ریسک ابتلا به بعضی سرطانها
خوردن گردو ممکن است به کاهش ریسک ابتلا به سرطانهای پستان، پروستات و رودهی بزرگ هم کمک کند. گردو حاوی پلی فنول الاگیتانین است، مادهای که میکروبهای مفید درون روده میتوانند آن را تبدیل به اورولیتین کنند. این ترکیبات میتوانند اثری ضد التهابی داشته باشند. آنها میتوانند گیرندههای هورمون در بدن را مسدود کنند، مسألهای که ممکن است ریسک ابتلا به سرطانهای مرتبط با هورمون مثل سرطانهای پستان و پروستات را کاهش دهد.
۶- بهبود پوست
گردو حاوی ویتامینهای E و F است که میتوانند از پوست در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کنند. رادیکالهای آزاد به بدن صدمه میزنند. این ویتامینها به جلوگیری از بروز چین و چروک روی پوست و خشکی آن هم کمک میکنند.
۷- کمک به سلامت باروری مردان
طبق تحقیقات، میان داشتن یک رژیم غذایی ناسالم که مملوء از کربوهیدراتها تصفیه شده باشد و کاهش عملکرد اسپرمها ارتباط وجود دارد. گردو سرشار از آنتی اکسیدان است، موادی که میتوانند کیفیت اسپرمها را بالا ببرند. گردو با کاهش آسیب ناشی از تنش اکسیداتیو میتواند از اسپرمها محافظت کند، آسیبی که میتواند توانایی باروری مردان را دچار نقص کند.
۸- کاهش ریسک ابتلا به تصلب شرایین
تصلب شرایین میتواند منجر به حملهی قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی شود. این مشکل زمانی رخ میدهد که کلسترولهای مضر اکسید شده درون سرخرگها انباشته و باعث باریک شدن آنها میشوند. گردو منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدانها است که میتوانند از آسیب اکسیداتیو کلسترولهای مضر جلوگیری کنند و به این ترتیب ریسک ابتلا به تصلب شرایین کاهش پیدا میکند.
۹- حفظ سلامت رودهها
رودههای ما حاوی باکتریهایی «خوب» و «بد» هستند. باکتریهای خوب به گوارش کمک میکنند و باکتریهای بد را از بین میبرند. وقتی تعداد باکتریهای مضر از حد مجاز بگذرد، این مسأله میتواند منجر به مشکلات مختلفی مثل افزایش وزن، التهاب و ابتلا به سرطان روده بزرگ شود. مصرف گردو سلامت رودهها را بهبود میبخشد و تعداد باکتریهای مفید درون آن را افزایش میدهد.
۱۰- بهبود عملکرد مغز
مصرف گردو میتواند به حافظه کمک کند. این مادهی غذایی میتواند به جلوگیری از افت شناختی و بیماریهای تخریب گر اعصاب هم کمک کند. گردو حاوی ترکیبات پلی فنولیک است که میتوانند باعث کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب در مغز شوند.
منبع: روزیاتو