کد خبر 1054115
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۷

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره انتشار برخی اخبار در زمینه پذیرش نکردن اتباع خارجی مشکوک به کرونا در کشور ایران گفت: این موضوع به طور قطع یقین کذب است.

به گزارش مشرق، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط اینترنتی که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد با بیان اینکه میزان سفرهای نوروزی نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش یافته است اظهار داشت: خوشبختانه بسیاری از مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفتند اما متأسفانه از سوی دیگر شاهد هستیم که عده‌ای دیگر همچنان اصرار بر انجام سفرهای نوروزی دارند که امیدواریم با رعایت نکات بهداشتی طی روزهای آینده شاهد سیر نزولی این سفرها باشیم.

وی با بیان اینکه عید نوروز امسال شرایط متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته دارد اظهار داشت: تا حد امکان توصیه می‌شود مردم دید و بازدیدها را انجام ندهند به دلیل اینکه ممکن است ناقل بیماری باشند و سالمندان به بیماری کرونا مبتلا کنند.

بیشتر بخوانید:

شناسایی ۹۶۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور

جهانپور با اشاره به وضع تحریم‌های یکجانبه علیه کشورمان گفت:‌ ادعای تحریم نبودن دارو و تجهیزات پزشکی یک دروغ بزرگ است و علاوه بر دارو و تجهیزات پیشکی برخی از اقلام غذایی نیز تحریم است و همانطور که مشاهده می‌کنید بسیاری از کشورهایی که دست به تحریم ایران زده‌اند اکنون گرفتار مبارزه با کرونا شده و اکنون در این کشورها با کمبود شدید اقلام بهداشتی و تخت‌های بیمارستانی را مشاهده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره انتشار برخی اخبار در زمینه پذیرش نکردن اتباع خارجی مشکوک به کرونا در کشور ایران گفت: این موضوع به طور قطع یقین کذب است و تمام اتباع خارجی در کشور ما مانند هموطنان غربالگری می‌شوند و در صورت مشاهده علائم مذکور به مراکز درمانی هدایت شده و تحت درمان قرار می‌گیرند هر چند که سیاست اصلی ما شناسایی افراد مشکوک و توصیه بر قرنطینه خانگی است.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی امکان پذیرش و صدور ویزا برای بیماران خارج از کشور را نداریم همانطور که بسیاری از افراد تقاضا دارند برای درمان به کشور ما مراجعه کند با مشاهده این درخواست‌ها می‌بینیم بسیاری از اظهارات مقامات کشورهای همسایه ما درباره شایع نشدن بیماری کرونا در این کشورها صحیح نیست و ما امیدواریم این کشورها آزادی اطلاعات در زمینه اطلاع‌رسانی مبتلایان به این بیماری را مدنظر قرار دهند تا از این طریق شیوع جلوی این بیماری گرفته شود.

وی با بیان اینکه تا امروز 30 میلیون نفر در شبکه بهداشتی و درمانی ما غربالگری شده‌اند اظهار داشت: امیدواریم طی روزهای آتی این رقم به 90 درصد برسد و با ثبت اطلاعات در یک بانک اطلاعاتی بزرگ الگوی مناسبی را برای کنترل شیوع این بیماری در اختیار داشته باشیم.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر 184 کشور دنیا درگیر این بیماری هستند گفت:‌ما بلافاصله پس از شیوع بیماری در کشور موضوع را اطلاع‌رسانی کردیم و بر این  موضوع تأکید داریم کشورهای دیگر باید به صورت شفاف آمار خود را اعلام کنند.

وی خاطرنشان کرد: برای بازگشت مسافران نوروزی نیز تدابیر لازم از جمله غربالگری و تب‌سنجی در مبادی ورودی شهرها انجام می‌شود و سایر تصمیمات در ستاد ملی مبارزه با کرونا گرفته می‌شود.

وی درباره آمار مرگ و میر ناشی از مصرف الکل طی روزهای اخیر با شیوع بیماری کرونا در کشور گفت: متأسفانه بر اساس گزارش‌های رسیده مرگ و میر ناشی از مصرف الکل‌های سمی از مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در حال پیشی گرفتن است.

 جهانپور در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر زمان ابتلا به ویروس کرونا و عوارض آن در بدن توضیح داد: به طور قطع نمی‌توان اعلام کرد که هر چه دیرتر به بیماری کرونا مبتلا شویم عوارض آن بر روی بدن کمتر خواهد بود هر چند تجربه نشان داده در مورد ویروس HIV به مرور زمان قدرت این ویروس کاهش یافته است اما اینکه فکر کنیم در مدت زمان کوتاه دو هفته‌ای ویروس کرونا ضعیف می‌شود هیچگونه مستندات علمی وجود ندارد.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره تأثیر گرما بر ویروس کرونا نیز توضیح داد: هیچ اطلاعات و مستندات علمی در این خصوص وجود ندارد به دلیل اینکه قبل از این موضوع ما شاهد شیوع کرونا در جهان نبوده‌ایم و فصل گرمای پیش‌رو اولین فصلی است که می‌توانیم تأثیرات آن را بر قدرت و ضعیف شدن ویروس بررسی کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر در مورد تأثیر نوع گروه خونی و ابتلا به ویروس کرونا گفت:‌گزارش‌هایی که دراین زمینه ارائه می‌شود عموما گزارش‌های اولیه بوده که بر اساس آماری کوچک انتشار یافته است و نمی‌توان به طور دقیق و با یقین کافی اعلام کرد که تفاوت گروه‌های خونی در ابتلا به ویروس کرونا مؤثر است.

منبع: فارس