وزیر خارجه آمریکا این بار ایران را به جعل اطلاعات در خصوص احتمال استفاده آمریکا از ویروس کرونا به عنوان یک سلاح بیولوژیک متهم کرد.

به گزارش مشرق، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا که در هفته‌های اخیر زمزمه‌هایی در رسانه‌های مختلف جهان درباره احتمال دست داشتن دولت متبوعش در شیوع ویروس کرونا -به‌عنوان ابزاری در راستای جنگ بیولوژیک- مطرح شده است، در پیامی توئیتری مقامات ایران را به «جعل اطلاعات» در این زمینه متهم کرد.

پامپئو در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر مدعی شد: «جعل اطلاعات از سوی مقامات ایران درباره اینکه آمریکا مسئول انتشار ویروس ووهان است، [جان] آمریکایی‌ها،‌ ایرانی‌ها و مردم سایر نقاط جهان را به خطر خواهد انداخت. اطلاعات واقعی مهم هستند. بخشی از این اطلاعات را در اینجا می‌بینید...»

بیشتر بخوانید:

نیویورک‌تایمز: پامپئو خواستار تشدید تنش با تهران در بحبوحه کرونا بود

اتهام‌پراکنی دوباره پامپئو علیه ایران با «کرونا»

وی سپس در رشته‌ توئیتی به بهانه ارائه اطلاعات واقعی! به مخاطبان خود، بدون ارائه هیچ‌گونه مدرک یا سندی مدعی شد که دولت ایران آمار واقعی مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در کشور را پنهان می‌کند

مقامات آمریکایی که پیش از این بارها از ویروس کرونای جدید با عناوینی همچون «ویروس چینی» و «ویروس ووهان» نام برده‌اند تا چین را مقصر شیوع این ویروس در جهان جلوه دهند، به‌تازگی متوجه شده‌اند که می‌توانند افشاگران به‌ویژه افشاگران ایرانی را نیز به جمع مقصران اضافه کنند تا از این طریق افکار عمومی جهان را از پیگیری سؤالات مهمی که در رابطه با نقش احتمالی آمریکا در شیوع این ویروس وجود دارد، منحرف کنند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ساعتی پیش در پیامی توئیتری در واکنش به اتهام‌زنی مقامات آمریکایی اعلام کرد: «چنانچه اتهام وارده از سوی جهانیان به دولت آمریکا در خصوص ویروس کرونا " تئوری‌های توطئه ساخته شده از سوی ایران" است، جای دوری نروید ؛ فقط به بخشی از سؤالات  مندرج  در "گلوبال ریسرچ" پاسخ دهید.»

ابهامات مطرح‌شده درباره اینکه آمریکا ممکن است مبدأ انتشار و یا حتی منشأ تولید ویروس «کرونای جدید» (SARS-CoV-۲) باشد نخستین بار از جلسه‌ای در کنگره آمریکا آغاز شد که طی آن  «رابرت ردفیلد»، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) اذعان کرد ممکن است کسانی که چندین ماه قبل گمان می‌شد بر اثر آنفلوآنزا جان باخته‌اند در واقع جانشان را بر اثر ابتلا به همین ویروس کرونا از دست داده باشند.

با توجه به آنکه گزارش CDC در ماه فوریه نشان می‌دهد در فصل زمستان ۲۰۱۹ دست‌کم ۳۲ میلیون نفر به آنفلوآنزا مبتلا شدند و ۱۸۰۰۰ نفر جان باختند شائبه‌ها درباره اینکه نخستین ویروس کرونا، قبل از «ووهان» چین از آمریکا آغاز شده باشد، تقویت می‌شود.

از طرف دیگر شائبه‌هایی هم وجود دارد که آمریکا تولیدکننده این ویروس باشد و آن را از طریق ورزشکارانش که به ووهان سفر کرده‌اند به چین منتقل کرده باشد.

ورزشکاران نظامی آمریکا چند ماه قبل‌تر از شناسایی اولین بیمار مبتلا به ویروس کرونا برای شرکت در هفتمین بازی‌های جهانی نظامیان وارد ووهان شدند و در جریان آن، چند ورزشکار خارجی به بیماری واگیردار مبتلا شدند. تا ماه دسامبر، نخستین مبتلای کرونا در ووهان شناسایی شد.

اندیشکده "مطالعات جهانی" کانادا چندی پیش در پایگاه اینترنتی خود در مقاله‌ای به‌نقل از تحلیل ویروس‌شناس تایوانی در چین اعلام کرد: زنجیره ژن کرونای جدید که در ایران و ایتالیا کشف شده، با ژن کرونا در چین متفاوت است و این نشان می‌دهد که منشأ کرونا ویروس در ایران و ایتالیا، چین نیست.

علاوه بر این، پایگاه اینترنتی مجله علمی "لانست" در ۲۴ ژانویه نیز مقاله علمی به‌نوشته هفت پزشک بالینی بیمارستان جین اینگ تان شهر ووهان را منتشر کرد که در آن آمده است: ۱۳ مورد از ۴۱ مورد نخست مبتلا به کرونا که در بیمارستان یادشده مورد معالجه قرار گرفتند، هیچ تماسی با بازار آبزیان ووهان نداشتند.

۲۶ ژانویه، مجله «ساینس» مقاله‌ای را تحت عنوان «بازار آبزیان ووهان احتمالاً منبع شیوع کروناویروس جدید نیست» منتشر کرد. در این مقاله به‌نقل از دانیل لوسی متخصص بیماری‌های همه‌گیر دانشگاه جورج تاون آمریکا نوشته شده است: "۱۳ مورد با این بازار هیچ ربطی نداشتند و این رقم کم نیست". دانیل لوسی معتقد است اگر این گونه باشد، ویروس به‌احتمال زیاد از جایی دیگر سرچشمه گرفته است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها