به گزارش مشرق، با وجود درخواستهای بینالمللی برای توقف درگیریها در لیبی به دلیل شیوع ویروس کرونا اما چند محور جنوب طرابلس پایتخت لیبی همچنان شاهد درگیری است.
مرکز اطلاعرسانی عملیات«برکان الغضب» وابسته به نیروهای دولت وفاق ملی بامداد امروز شنبه از حمله به اتاق عملیات نیروهای حفتر در منطقه الوشکه پس از گذشت یک روز از درگیری متقابل بین این نیروها و کشته شدن دهها نفر از نیروهای دو طرف خبر داد.
بیشتر بخوانید:
درخواست شورای امنیت برای برقراری آتشبس فوری در لیبی
آیا کرونا میتواند السیسی را کنار بزند؟
طبق گزارش شبکه الجزیره، یک پهپاد نیروهای دولت وفاق ملی و دو هواپیمای نیروهای حفتر حملات متقابلی را در دو منطقه الوشکه و ابوقرین واقع در حد فاصل بین دو شهر سرت و مصراته انجام دادند.
روز جمعه (دیروز) نیز درگیریهای خشونتباری بین نیروهای دولت طرف در غرب شهر سرت به وقوع پیوست و شماری کشته شدند که به گفته دولت وفاق ملی از جمله این کشتهها «علی سیدا التباوی» از نزدیکان حفتر و مسئول نخست جذب عناصر مسلح آفریقایی به ویژه از چاد و سودان برای جنگ در لیبی بود.
برخی منابع گفتند که تعداد کشتههای حفتر بیش از ۴۰ نفر بود و بیش از ۲۳ نیروی دولت وفاق ملی نیز در این درگیریها کشته شدند.
پیشتر دفتر اطلاعرسانی عملیات «برکان الغضب» از اسارت ۲۷ نفر از نیروهای حفتر در عملیاتی در پایگاه هوایی الوطیه واقع در جنوب غربی طرابلس خبر داده بود.
«محمد قنونو» سخنگوی نیروهای دولت وفاق ملی نیز گفت که نیروهای آنها تعدادی خودروی زرخی و تانک نیروهای حفتر در محور ابوقرین در شرق مصراته را تصرف کردند.
از سوی دیگر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا طی گفتوگویی با «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تشدید درگیریها در پایتخت لیبی ابراز نگرانی کرده و بر استقبال آمریکا از تلاشهای این اتحادیه برای اجرای تحریم تسلیحاتی لیبی تأکید کرد.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده؛ یکی دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر نیز از حمایت آنها برخوردار است.