کد خبر 1056794
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۹

دگرگون شدن زندگی عادی بسیاری از مردم درکشورهای مختلف جهان به دلیل ویروس کرونا سبب شده است تا آن‌ها در طول شب دچار رویا بینی یا حتی مشاهده خواب‌های ترسناک شوند.

به گزارش مشرق، کارشناسان روانشناسی اعلام کرده اند اقامت در خانه برای بازه زمانی طولانی سبب افزایش میزان استراحت افراد شده است و این یکی از دلایلی است که این روزها افراد بیشتر در هنگام خواب دچار رویابینی می‌شوند.

با وجود توصیه پزشکان به انجام ورزش درخانه و جلوگیری از دراز کشیدن یا خوابیدن درتخت خواب برای بازه زمانی طولانی در طول روز و زمان بیداری به وسیله افراد سالم، عده زیادی از افراد برای ساعت‌های طولانی می‌خوابند که این سبب برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن آنها و افزایش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن غیر واگیر، چون سکته مغزی و مواردی از این دست در آینده می‌شود.

کاهش صحبت با اطرافیان و ورزش نکردن درمحیط خانه سبب افزایش تمایل به خواب می‌شود و بنا بر تحقیقات علمی افراد بازه زمانی بیشتری را درحالت REM به سر می‌برند، حالت REM به وضعیتی گفته می‌شود که فرد در آن دچار رویابینی می‌شود و عنبیه چشم زیر پلک بسته سریع حرکت می‌کند.

بیشتر بخوانید:

بدترین روش خوابیدن در شب چیست؟

در حالت REM مغز انسان فعال است و فرد رویا می‌بیند که می‌تواند رویاهای شاد یا کابوس‌های ترسناک باشد. به گفته کارشناسان نگرانی شدید مردم در کشورهای مختلف دنیا درباره بیماری COVID-۱۹ با اثرگذاری بر ضمیر ناخودآگاه آنها سبب ایجاد رویا و کابوس درافراد می‌شود.

بنا برمطالعه‌های انجام شده عامل هایی، چون تب، ابتلا به بیماری‌های جسمی و بیماری‌های روانی، استرس و اضطراب شدید می‌تواند بر خواب افراد اثربگذارد و سبب مشاهده خواب‌های آشفته یا رویاهای طولانی در آنها شود.

کارشناسان برای جلوگیری از استرس و اضطراب فراوان به افراد توصیه می‌کنند در منزل بمانند، زیرا خطر ابتلا به بیماری به میزان زیاد بین آنها و اعضای خانواده شان کاهش می‌یابد.

همچنین انجام کارهایی، چون گفتگو با اعضای خانواده، تماس تلفنی با دوستان، همکاران و اقوام، مطالعه، سرگرم کردن خود و دیگر اعضای خانواده با انجام کارهایی، چون یادگیری زبان خارجی، مشاهده فیلم و سریال مورد علاقه، استحمام با آب گرم پیش از خواب و انجام ورزش ملایم و سبک به طور روزانه در خانه می‌تواند به داشتن خواب مناسب و کاهش مشاهده کابوس‌های ترسناک کمک کند.

کارشناسان عامل هایی، چون خشونت‌های خانوادگی، دعوا و بروز اختلاف بین خانواده‌ها را یکی از عامل‌های بسیار اثر گذار در بروز استرس و اضطراب درون خانواده‌ها می‌داند که باید روزهای طولانی را در محیط خانه سپری کنند.

پرهیز از دعوا و تنش در خانواده، نوشیدن دمنوش‌های گیاهی، انجام مراقبه، پرداختن به کارهای هنری، چون نقاشی می‌تواند سبب رفع استرس، کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت روانی و جلوگیری از مشاهده کابوس‌های ترسناک شود.

کارشناسان به افراد سالم توصیه می‌کنند جز شب‌ها و به میزان حداکثر ۲۰ دقیقه چرت زدن در طول روز به خوابیدن نپردازند، زیرا می‌تواند سبب اختلال درچرخه خواب و بیداری آنها، خوابیدن برای بازه زمانی بسیارطولانی و دیدن رویا یا کابوس شود.

هرچه افراد بازه زمانی طولانی تری را به خواب اختصاص دهند احتمال به یاد ماندن خواب و دیدن خواب‌های طولانی بیشتر می‌شود.

بنا بر مطالعه‌های انجام شده بیشتر زمان مشاهده رویا و بروز حالت REM صبح‌ها پیش از بیدار شدن از خواب است.

منبع: باشگاه خبرنگاران