کد خبر 1057493
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲

تداوم حملات رژیم صهیونیستی به سوریه و اقدام آمریکا به استقرار سامانه‌های "پاتریوت" در عراق، بدان معناست که این دو کشور منبع بزرگ‌ترین خطر برای طرح‌ها و پروژه‌های اسرائیل و آمریکا محسوب می‌شوند.

به گزارش مشرق، "عبدالباری عطوان" تحلیلگر برجسته جهان عرب با بیان این مطلب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای "رای الیوم" به تهدیدهای نظامی آمریکا علیه نیروهای مقاومت در عراق و همچنان تداوم حملات رژیم صهیونیستی به سوریه پرداخته است.

عطوان مقاله خود را طبق معمول با چند سوال در عنوان آن منتشر کرده و نوشته است: چرا حملات آمریکا و اسرائیل به سوریه و عراق این روزها در حال افزایش است؟ آیا سامانه‌های موشکی "پاتریوت" از پایگاه‌های آمریکایی محافظت خواهند کرد و مانع از عقب‌نشینی خفت‌بار آمریکا می‌شوند؟ چه اشتباهی ترامپ مرتکب شده است که بهای گزاف آن را خواهد پرداخت؟

بیشتر بخوانید:

نجبا: یمنی‌ها ناکارامدی سامانه‌های پدافندی آمریکا را ثابت کردند

آیا ترامپ برای فرافکنی در مورد بحران‌های داخلی آمریکا دست به خودزنی خواهد زد؟

اتهام‌زنی ترامپ علیه ایران

روابط آمریکا با عراق در خطر فروپاشی است

دو سناریو درباره تحرکات اخیر آمریکا در عراق

عطوان نوشت: زمانی‌که هواپیماهای اسرائیلی اهداف نظامی در حومه شهر حمص را بمباران می‌کنند و ایالات متحده پایگاه‌هایش در "عین الاسد"، "التاجی" و "التنف" را با موشک‌های پاتریوت تقویت می‌کند با وجودی که آمریکا با تاثیرات شکستش در مقابله با ویروس کرونا که جان صدها و به زودی زود جان هزاران شهروندش را می‌گیرد، درگیر است. این وضعیت در وهله اول بدان معناست که این دو کشور عربی منبع بزرگ‌ترین خطر برای طرح‌ها و پروژه‌های اسرائیل و آمریکا در منطقه خاورمیانه محسوب می‌شوند.

این حملات اسرائیلی و آمریکایی نشانه قدرت آنها نیست بلکه بازتاب‌دهنده نگرانی فزاینده و ترس بزرگ آنها از آینده است. آراسته شدن دولت سوریه به صبر و خویشتنداری، اوج تدبیر و حکمت آن را به منظور اجتناب از کشیده شدن به رویارویی بزرگی که این دو طرف دارند، نشان می‌دهد.

هواپیماهای اسرائیلی طی سال‌های گذشته بیش از 230 بار به سوریه حمله کردند ولی هیچ‌یک از اهداف‌شان محقق نشده است. سوریه همچنان قوی و منسجم است و موفق به بازپس‌گیری بیش از 80 درصد از خاک ملی خود شده و همزمان ساختارهای دولت و به‌ویژه نهادهای نظامی و امنیتی آن را حفظ کرده است.

درخصوص پایگاه‌های آمریکا در عراق نیز می‌گوییم موشک‌های پاتریوت هرگز از آنها محافظت نمی‌کنند وگرنه باید از پایگاه‌ها در عربستان سعودی نیز محافظت می‌کردند. ائتلاف مقاومت در افشای "ضعف‌های آن" و در هم شکستن اسطوره آن موفق شده و تخلیه پایگاه‌های آمریکایی از عراق در راستای اجرای درخواست پارلمان مسئله زمان است.

ویروس کرونا همچنان در مفاصل ناوهای هواپیمابر آمریکا و سربازان آن نفوذ کرده است و ارتش آمریکا در چند روز آینده به تیم‌های فوریت پزشکی برای مقابله این ویروس همه‌گیر تبدیل خواهند شد. بعید نمی‌دانیم که گروه‌های تروریستی در آینده به استفاده از آن( کرونا) علیه ایالات متحده متوسل شوند

ایالات متحده آمریکا در جنگ علیه این بیماری همه‌گیر شکست خورده است و نقاط ضعف سیاسی و نظامی آن عیان شده، و تمام کسانی‌ که برای دفاع از آن و کاستن از اهمیت جایگاه چین و قدرت و هژمونی آن تلاش می‌کند، با زمان از دست‌رفته بازی می‌کنند.

عراق بهبودی خود را بازخواهد یافت و تمامی موانع فعلی در داخل را که آمریکا و نوچه‌هایش در پشت تمامی آنها قرار دارند، پشت سر خواهد گذاشت. سوریه نیز قوی‌تر از گذشته بازخواهد گشت و به این اقدامات تحریک‌آمیز اسرائیل حتما و قدرتمندانه پاسخ خواهد داد.

این افتخار بزرگی برای سوریه و عراق است که هدف محور شر آمریکایی- اسرائیلی قرار دارند در زمانی‌که برخی کشورهای عربی در صفی طولانی مقابل "بنیامین نتانیاهو" ایستاده‌اند و می‌خواهند دستش را ببوسند و رضایتش را جلب کنند. در حالی‌که نتانیاهو در دفاع از خود عاجز است و از ترس نوار غزه و موشک‌های مبارک آن می‌لرزد.

منبع: تسنیم