به گزارش مشرق، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته (دوشنبه) در گفتوگو با شبکه «فاکسنیوز» با دیگر اتهاماتی را علیه ایران در مقابله با ویروس کرونا مطرح کرد.
وی با اشاره به به «آنتونی فوچی» مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و «دیبورا برکس» هماهنگکننده کارگروه ویژه کروناویروس در کاخ سفید گفت: «وقتی میشنوید پزشکانی چون فوچی و برکس درباره خطر حرف میزنند و درباره تلفات سخن به میان میآورند و تلاش میکنند درباره چگونگی مدلسازی فکر کنند، تمامی آنچه که نیاز دارند، اطلاعات است».
بیشتر بخوانید:
وی ادامه داد: «آنها به دادههای ایتالیا نیاز دارند، به دادههای چین نیاز دارند، به دادههای ایران نیاز دارند. ما نیاز داریم که تمامی کشورها پاپیش بگذارند و اطلاعات دقیق و شفافی ارائه دهند و اگر ما این اطلاعات را نداشته باشیم و به جای آن اطلاعات نادرست داشته باشیم. نه تنها امروز بلکه در هفتههای پیش رو در نبرد با این چالش عظیم، جان افراد بیشتری در معرض خطر قرار میگیرد».
وزیر خارجه آمریکا در حالی از ایران در مقابله با کرونا انتقاد کرده است که ایالات متحده در هفتههای گذشته از زمان شیوع ویروس کرونا، عملکرد ضعیفی در مقابله با این ویروس ناشناخته داشته است و رسانههای آمریکایی گزارشهایی را از بحران کمبود تجهیزات پزشکی و دارو در آمریکا برای مقابله با کرونا منتشر کردهاند.
پامپئو ادامه داد که آمریکا از تمامی کشورها درخواست میکند تا آنچه را که میدانند به اشتراک بگذارند و به جهان اجازه دهند تا بهترین شیوه رویارویی با این بیماری همهگیر را بدانند.
وزیر خارجه آمریکا سپس ادامه داد: «آمریکا سپس تکانی میخورد و ما اطلاعات دریافتی را به اشتراک میگذاریم و نه تنها افراد را در اینجا در ایالات متحده آمریکا بلکه در سراسر دنیا ایمن نگه میداریم».
پامپئو و دیگر مقامهای آمریکایی، حزب کمونیست چین (CCP) را متهم کردهاند که به عمد اطلاعات نادرست و اشتباه درباره شیوع کرونا در چین منتشر کرده است.
به دنبال اتهامزنی آمریکا، مقامهای چینی از «دونالد ترامپ»، پامپئو و دیگر مقامهای آمریکایی که کرونا را بعنوان ویروس ووهان و ویروس چینی نامگذاری کردهاند به شدت انتقاد کردهاند.
پامپئو بار دیگر در مصاحبه خود در این خصوص گفت: «رئیسجمهور ترامپ به صراحت بیان کرد. فکر میکنم حتی امروز صبح نیز این مسئله را بیان کرد. وی از این مسئله بعنوان کروناویروس «چینی» یاد کرد».
وی ادامه داد: «اما آنچه که ما به دنبال آن هستیم این است که اطمینان حاصل کنیم آنچه را که (دقیقاً) رخ میدهد، بفهمیم تا بتوانیم در روزهای پیش رو از فوت افراد جلوگیری کنیم».
این دیپلمات آمریکایی تصریح کرد که به دنبال همکاری با کشورهای جهان در مقابله با کرونا است و گفت: «ما به دنبال همکاری با تمامی کشورها هستیم. ما علامندیم که با چینی ها نیز همکاری کنیم تا به اطلاعات درست برسیم تا بتوانیم هرآنچه که لازم است را برای درمان و واکسن پیدا کنیم و هر آنچه را که میتوانیم برای کاهش خطر از دست دادن تعداد بیشتری از افراد جهان طی روزهای پیشرو انجام دهیم».
این اولین بار نیست که مقامهای آمریکایی در پی شیوع ویروس کرونا علیه ایران اتهامزنی کردهاند، روز یکشنبه هفته جاری، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه ایران برای توجیه تحریمهای غیرمنصفانه واشنگتن علیه ایران مدعی شد که جمهوری اسلامی به بهانه مقابله با ویروس کرونا به دنبال لغو تحریم و آزادسازی داراییهای نقدی خود است.
وزیر خارجه آمریکا در حالی سخن از کمک به کشورهای دیگر برای مقابله با کرونا آورده که در هفتههای اخیر، علیرغم فشارهای جامعه بینالملل برای لغو و یا کاهش تحریمهای یکجانبه ایران به منظور کمک به مقابله ایران با ویروس کرونا، حاضر به کاهش تحریمهای این کشور نشده است.