به گزارش مشرق، رییس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه قطعا آزمونهای پایان ترم جاری دانشجویان این دانشگاه به شکل حضوری برگزار میشود، گفت: در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا میتوانیم آزمونهای پایانترم را در سطح کشور و در دانشگاههای دیگر به صورت یک آزمون سراسری برگزار کنیم یا اینکه حضور دانشجویان در دانشگاه تهران ضروری است.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به آخرین تصمیمات دانشگاه تهران در خصوص وضعیت آموزشی دانشجویان برای ترم تحصیلی جاری اشاره کرد و افزود: واقعا وضعیت ویروس کرونا قابل پیشبینی نیست، مشکل اصلی ما برای بازگشایی دانشگاه نیز بحث خوابگاههای دانشجویی و تراکم دانشجویان در محیطهای خوابگاهی است؛ با توجه به این که دانشجویان از شهرستانهای مختلف وارد دانشگاه میشوند، لذا بررسی وضعیت بهداشتی و همچنین اسکان آنها در خوابگاه دشوار است.
بیشتر بخوانید:
زمان دقیق امتحانات نهایی و کنکور ۹۹ مشخص شد
وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه تهران جزو آلودهترین نقاط کشور از نظر ابتلا به ویروس کرونا محسوب میشود، به همین جهت بازگشایی دانشگاهها و همچنین خوابگاهها میتواند امری نگرانکننده باشد؛ بنابراین با توجه به غیرقابل پیشبینی بودن وضعیت شیوع این ویروس در کشورهای دنیا و پوشش خوب آموزشهای الکترونیکی و مجازی در دانشگاه تهران، تاکید ما این است ترم را با این شکل آموزشها به اتمام برسانیم و سیاست آموزشی ما در ترم جاری کاملا روشن است؛ چرا که از ابتدا اعلام کردیم آموزش مجازی خوبی در دانشگاه داریم و این نوع آموزش نیز از لحاظ استانداردهای آموزشی در تمام دنیا پذیرفته شده است.
رئیس دانشگاه تهران همچنین خاطر نشان کرد: بعد از اینکه آموزشهای الکترونیکی این دانشگاه در نیمسال جاری تحصیلی به پایان برسد، میتوانیم آموزشهای عملی را در یک زمان فشرده اجرایی کنیم؛ چون اگر آموزشهای تئوری و نظری به اتمام نرسد، برنامهریزی برای آموزشهای عملی به شکل فشرده امکانپذیر نخواهد شد و موجب میشود بازه زمانی حضور دانشجویان در محیطهای خوابگاهی طولانیتر شود.
نیلی تاکید کرد: در صورتی که شرایط فراهم باشد، آموزشهای حضوری دروس عملی در دانشگاه برگزار خواهد شد و پیشبینی ما این است که این شرایط فراهم میشود؛ چرا که اگر شرایط کرونا مدیریت شود و ما ترم دیگر نیز ملزم به پذیرش دانشجو باشیم، باید آموزشهای عملی را برگزار کنیم. البته زمان حضور دانشجویان برای این آموزشها مشخص نیست.
رییس دانشگاه تهران تاکید کرد: امکان حضور دانشجویان در دانشگاه برای دریافت آموزشهای دورس عملی زودتر از ۱۶ خرداد وجود ندارد؛ البته ارائه این نوع آموزشها شامل همه دانشجویان دانشگاه نمیشود و برای تعداد محدودی برگزار خواهد شد.
دکتر نیلی در خصوص سیاست دانشگاه تهران برای برگزاری امتحانات پایان ترم نیز تصریح کرد: نظر دانشگاه تهران این است که امتحانات پایان ترم دانشجویان حتما حضوری باشد؛ اما درباره تاریخ برگزاری این امتحانات هنوز تصمیمی نگرفتهایم و باید دید شرایط چگونه خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم که ما میتوانیم آزمونهای پایان ترم را در سطح کشور و در دانشگاههای دیگر به صورت یک آزمون سراسری برگزار کنیم یا حتما نیازمند حضور دانشجویان در دانشگاه تهران هستیم. اگر امکان حضور دانشجویان در دانشگاههای دیگر فراهم باشد، میتوانیم امتحانات پایان ترم را به صورت سراسری برگزار کنیم و تصمیمگیری قطعی در این زمینه تابع شرایط کرونا و ستاد است.
رئیس دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: ترم جاری در دانشگاه تهران چندان طولانی نخواهد بود. چرا که ما کلاسهای آموزشی خود را از همان سوم اسفند آغاز کردیم و برخی از اساتید نیز عقب افتادگیهای دروس خود را در ایام تعطیلات عید جبران کردند.
دکتر نیلی همچنین در خصوص نحوه حضور دانشجویان دکتری در محیطهای دانشگاه نیز گفت: احتمالا از هفته جاری دانشجویان دکتری که حضورشان در دانشگاه ضروری باشد را پذیرش میکنیم و به این ترتیب دانشجویانی که بیشتر کارهای عملی و آزمایشگاهی دارند، حضور پیدا خواهند کرد؛ به شرطی که دانشجویان هم متقاضی باشند و هم استاد راهنما، مدیر گروه و رئیس دانشکده اعلام کنند که میتوانند پروتکل بهداشتی را رعایت کنند. ضمن اینکه دانشجو باید اعلام کند مشکلی از نظر سلامت ندارد و در خانواده وی فردی به کرونا مبتلا نشده است.
رئیس دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: مرحله اول پذیرش دانشجویان دکتری در دانشگاهها شامل دانشجویان ساکن تهران خواهد بود و در مراحل بعدی دانشجویان ساکن شهرستانها هستند که امکان حضور در دانشگاه را دارند؛ البته امکان اسکان آنها در خوابگاهها نیز وجود خواهد داشت.
دکتر نیلی در خصوص امکان آزمون ترکیبی دانشجویان دانشگاه تهران نیز تصریح کرد: در حال حاضر در خصوص شیوه ارزیابی دانشجویان برای ثبت نمره پایان ترم، در حال ارزیابی هستیم و اما تاکید بیشتر ما آزمون کتبی است؛ چرا که باید مطمئن باشیم عدالت آموزشی رعایت میشود و دانشجویان نیز مطمئن شوند آن چه را که آموختهاند، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه تهران در پایان نیز تاکید کرد: بیش از ۹۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تهران داریم که به شیوه الکترونیکی آموزش میبینند، اما در خصوص نحوه ارزیابی پایان ترم این دانشجویان هنوز تصمیمی نگرفتیم.