متاسفانه رویکرد وزارت خارجه اینگونه است که هر بار که یکی از کشورهای غربی، اقدام خصمانه ای انجام میدهد. صرفا با «تک واکنش» سخنگوی وزارت خارجه، پیگیری قضیه خاتمه پیدا می کند.

سرویس سیاست مشرق - وزارت خارجه آلمان- ۱۱ اردیبهشت- در بیانیه ای خصمانه فعالیت‌های حزب‌الله لبنان در خاک این کشور را ممنوع و آن را بعنوان یک «سازمان تروریستی» معرفی کرد!

پلیس آلمان همزمان با اقدام علیه حزب‌الله لبنان به مساجد مسلمانان حمله کرد. پلیس و وزارت کشور آلمان اعلام کردند که به چهار مسجد و مرکز فرهنگی حمله کرده‌اند. وزارت کشور آلمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این مراکز که از آنها تحقیق انجام می‌شود به دلیل حمایت‌های مالی که از آن برخوردارند و تبلیغاتی که برای حزب‌الله انجام می‌دهند بخشی از این سازمان هستند».

این اقدام خصمانه آلمان با استقبال آمریکا و رژیم صهیونیستی مواجه شد. در همین رابطه «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان که مسئولیت سرپرستی سازمان اطلاعات ملی آمریکا را هم برعهده دارد، از اقدام برلین در «تروریستی» خواندن حزب‌الله لبنان استقبال کرد.

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در توجیه این اقدام خصمانه اعلام کرد: «حزب‌الله لبنان موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد».

واکنش حداقلی وزارت خارجه

متاسفانه واکنش وزارت امور خارجه کشورمان به اقدام خصمانه آلمان، کما فی السابق، واکنشی حداقلی و منفعلانه بود.  در همین رابطه، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت خارجه، اقدام دولت آلمان علیه حزب‌الله لبنان را در راستای اهداف رژیم صهیونیستی و آمریکا خواند و آن را محکوم کرد.

در این مواقع، انتظار آن است که وزارت امور خارجه از تمام ظرفیت های خود بهره برده و نسبت به وقایع بین‌المللی و به ویژه وقایع مرتبط با مسلمانان، با حداکثر توان وارد شود.

در اصل‌ ۱۵۲ قانون اساسی در تشریح وظایف وزارت امور خارجه آمده است: «سیاست‌ خارجی‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ بر اساس‌ نفی‌ هرگونه‌ سلطه‌جویی‌ و سلطه‌پذیری، حفظ استقلال‌ همه‌ جانبه‌ و تمامیت‌ ارضی‌ کشور، دفاع‌ از حقوق‌ همه‌ مسلمانان‌ و عدم‌تعهد در برابر قدرت‌های سلطه‌گر و روابط صلح‌آمیز متقابل‌ با دول‌ غیرمحارب‌ استوار است».

آیا این واکنش از سوی وزارت خارجه در مقابل اقدام خصمانه آلمان، کافی بود!؟ چرا آقای «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه هیچ واکنشی- اعم از گفت و گوی تلفنی با سران دیگر کشورها، بیان موضع رسمی و...- نشان نداد!؟ چرا هیچ تحرکی از سفیر ایران در آلمان مشاهده نشده است!؟ چرا وزارت خارجه، سفیر آلمان در ایران را برای ابلاغ اعتراض کشورمان، احضار نکرد!؟

متاسفانه رویکرد وزارت خارجه اینگونه است که هر بار که یکی از کشورهای غربی، اقدام خصمانه ای انجام میدهد. صرفا با «تک واکنش» سخنگوی وزارت خارجه، پیگیری قضیه خاتمه پیدا می کند.

سریال گستاخی های آلمان

همین چند روز پیش، آلمان در واکنش به پرتاب موفقیت آمیز اولین ماهواره نظامی ایران(ماهواره نور)، بیانیه ای گستاخانه علیه کشورمان صادر کرد.

به این موارد دقت کنید:

- اسفند ۹۶ دولت آلمان در توهینی آشکار و اقدامی گستاخانه از تأمین سوخت هواپیمای حامل محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان امتناع کرد.

- در بهمن ۹۷، دولت آلمان مجوز برخی شرکت های هواپیمایی ایرانی را در این کشور لغو کرد.

- در تیر ۹۷، بخشی از دارایی‌های ارزی کشورمان در آلمان توقیف شد.

- تیر ۹۷، آلمان در اقدامی غیرقانونی و با دلایل واهی، «اسدالله اسدی» دیپلمات ایرانی را که از مصونیت دیپلماتیک برخوردار بود، بازداشت کرد. مهر ۹۷، رسانه‌های غربی از استرداد دیپلمات ایرانی بازداشت شده در آلمان به بلژیک خبر دادند.

- اردیبهشت ۹۷ «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در حاشیه نشست غیررسمی سران اروپا در بلغارستان گفت: اروپا می‌تواند از شرکت‌های کوچک و متوسط همکار با ایران حمایت کند، اما نباید این توهم را ایجاد کرد که می‌تواند تمام خسارات ناشی از تحریم‌ها را جبران کند.

- مهر ۹۷، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان صراحتا اعلام کرد: با آمریکا اهداف مشترکی را درقبال ایران دنبال می‌کنیم. ما فقط از نظر مسیرهایی که دنبال می‌کنیم با یکدیگر اختلاف داریم.

کم تحرکی سوال برانگیز سفرای ایران در اروپا

متاسفانه علیرغم گستاخی های متعدد دولت های اروپایی(آلمان، فرانسه، انگلیس) از سفرای ایران در این کشورها هیچ تحرک و اقدام قابل توجهی مشاهده نشده است!

چندی پیش «علی ماجدی» سفیر سابق ایران در آلمان در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایسنا، اظهارات تأمل برانگیز و البته تأسف برانگیزی بیان کرد. وی در این مصاحبه گفت: «اروپایی‌ها با ما کار می‌کنند ولی به ما اعتمادی ندارند. می‌بینیم که طی این چند وقت چه مسائلی بین ایران و اتحادیه اروپا رخ داده است. من نمی‌خواهم مسائل را بازگو کنم ولی این اتفاقات باعث شده که اعتماد اروپایی‌ها به ایران از بین برود. با دو، سه عمل اشتباه، اعتمادی که در حال ایجاد شدن بود از بین رفت. باید به کسانی که معتقدند با انجام برخی از عملیات‌ها و یا خودسری‌ها می‌توان منافع ملی کشور را تأمین کرد، به صراحت گفت تصور آنها اشتباه است و اقدامات آنها نه در راستای افزایش قدرت ایران بلکه ضد قدرت است».

ماجدی در این مصاحبه ادعاهای واهی برخی کشورهای اروپایی مبنی بر دست داشتن ایران در اقدامات تروریستی در اروپا را تأیید کرد! این اظهارات نسنجیده، استقبال رسانه‌های معاند را در پی داشت.

علاوه بر این، پس از اقدام غیرقانونی آلمان در بازداشت آقای اسدی-دیپلمات ایرانی- در این کشور، سفرای ایران در اتریش و بلژیک و آلمان روزه سکوت گرفته و به هیچ عنوان اظهارنظری از این افراد در رسانه‌ها منتشر نشد. در بررسی وبسایت‌های اطلاع رسانی این سفارتخانه‌ها نیز با کمال تأسف هیچ خبری درخصوص آقای اسدی منتشر نشده بود!

این در حالی است که در سوی مقابل وقتی یک جاسوس دوتابعیتی- و نه یک دیپلمات شاغل در سفارت- به نام «نازنین زاغری» در ایران دستگیر و بازداشت شد، مقامات انگلیسی از سفیر گرفته تا نخست وزیر به این مسئله واکنش نشان داده و با ایجاد عملیات سنگین روانی، خواستار آزادی این جاسوس دوتابعیتی شدند.

لزوم پاسخ قاطع به آلمان

آقای روحانی- ۷ اردیبهشت- در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «اگر کسی خودش را در برابر کرونا ببازد، این کرونا پررو می‌شود، مانند این ابرقدرت‌ها؛ شما در برابر ابرقدرت‌ها خود را ببازید او پررو می‌شود اما اگر با نشاط بایستید فرار می‌کند، رفتار کرونا مشابه آنها است».

یکی از مخاطبین اصلی این اظهارنظر رئیس جمهور، خودِ دولت و به ویژه وزارت امور خارجه است. وزارت خارجه باید روند منفعلانه در واکنش به اقدامات خصمانه اروپا را متوقف کرده و اجازه ندهد که طرف مقابل روز به روز بر گستاخی خود بیفزاید.

برچسب‌ها