در سالهای اخیر حجم زیادی از جنگ افزارها خصوصا گونه های مربوط به جنگ شهری مثل سلاح های تهاجمی، تفنگ های تک تیرانداز و خودروهای امرپ از ارتش آمریکا به پلیس این کشور واگذار شده است.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، از روزی که جرج فلوید شهروند سیاه پوست آمریکایی در اتفاقی که بارها و بارها در ایالت متحده تکرار شده، توسط پلیس مینیاپولیس به قتل رسید جرقه اعتراضات سراسری در ایالات مختلف آمریکا زده و به سرعت شهرهای کوچک و بزرگ این کشور حتی پایتخت و نزدیکی کاخ سفید نیز به صحنه رویارویی پلیس و معترضان بدل شده است. در ابتدای امر صرفا پلیس های محلی با تجهیزات ضد شورش وارد خیابان ها شده و با معترضین برخورد کردند اما با بالا گرفتن درگیری ها، کار به حضور نیروهای گارد ملی و حتی خبرهایی در خصوص حضور بخش هایی از ارتش آمریکا نیز کشیده است.

در این گزارش نگاهی به تجهیزات مورد استفاده توسط پلیس و گارد ملی آمریکا در این رویارویی چند روزه خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید:

تیر «فلش بال» به چشم تظاهرکنندگان فرانسوی خورد اما رسانه‌ها و نهادهای بین‌المللی کور شدند/ از نابینایی تا قطع عضو؛ نتیجه تاکتیک‌های مرگبار پلیس پاریس! +عکس

پلیس آمریکا و ماجرایی به اسم نظامیگری

پلیس آمریکا در سالهای اخیر و حتی مدت ها قبل از این اعتراضات، با بحثی به اسم نظامی گرایی پلیس رو به رو بوده است. این مسئله عبارت از انتقال حجم زیادی از تجهیزات مربوط به نیروهای مسلح آمریکا به درون سیستم پلیس و تامین امنیت داخلی آمریکاست که عملا پلیس این کشور را در مواردی هم ردیف ارتش در بحث تجهیزات قرار داده است. یکی از مهم ترین دلایل این مسئله، تهاجم آمریکا به عراق و افغانستان ، تولید حجم زیادی از جنگ افزارها خصوصا گونه های مربوط به جنگ شهری مثل سلاح های تهاجمی، تفنگ های تک تیرانداز و البته خودروهای موسوم به امرپ مخصوص مقابله با انفجارهای سنگین، باعث شد زمانی که آتش جنگ تا حدی در خاورمیانه فروکش کند پنتاگون با حجم زیادی از سلاح رو به رو شود که عملا نیازی به آنها نداشت.

زره پوش پلیس در شهر سنتا مونیکا در ایالت کالیفرنیا

این مسئله باعث شد که سیستم نظامی این کشور علاوه بر صادرات بخشی از این تجهیزات اضافه، قسمت هایی از آن را نیز در اختیار پلیس این کشور قرار دهد. در عین حال انتقال برخی از تاکتیک های نظامی به سیستم نیروهای عملیات ویژه آمریکا مثل یگان SWAT باعث اعتراض هایی در بین کارشناسان شده بود چراکه حجم خشونت و حملات ناگهانی این نیروها در جریان عملیات های گوناگون باعث کشته شدن افراد بیگانه به دلایل گوناگون شده است.

بعد از قتل جرج فلوید و آغاز تظاهرات در شهرهای مختلف آمریکا، در ابتدا شاهد حضور نیروهای پلیس در خیابان های شهرهای مختلف بودیم. در ابتدا نیروهای پلیس به صورت معمول به تجهیزات حفاظت شخصی و باتوم در کنار سلاح های کمری استاندارد یا شوک دهنده الکترونیکی مجهز بودند. در ادامه تفنگ های پینت بال و البته نارنجک اندازهای مخصوص پرتاب گاز اشک آور و گلوله های لاستیکی وارد کار شد.

با آنکه بارها هشدار داده شده بود که استفاده بی رویه و بدون هدف از گازهای اشک آور می تواند در صورت حضور افراد کم سن و سال یا دارای بیمارهای تنفسی در میان جمعیت مرگبار باشد، اما این رویه طی روزهای اخیر بارها تکرار شده است وحتی در جریان حضور ترامپ در کنار یک کلیسای آتش گرفته در نزدیکی کاخ سفید و پیاده روی ترامپ به سمت آن ، نیروهای پلیس از چند ساعت قبل با گاز اشک آور به تظاهرکنندگان در مسیر حمله کرده تا شرایط برای حرکت ترامپ به سمت کلیسا را آماده کنند.

پلیس آمریکا در مقابل تظاهرکنندگان مجهز به نارنجک انداز 6 تیری

درگیری پلیس با استفاده از گاز اشک آور برای متفرق جمعیت از نزدیکی کلیسایی که ترامپ قصد بازدید از ان را داشت

تک تیرانداز تیم حفاظتی ترامپ در واشنگتن مجهز به اسلحه MK13 Mod 7

درباره گلوله های لاستیکی نیاز به توضیحات بیشتری است. گلوله های لاستیکی سلاحی به جهت عملیات های ضد شورش و قابلیت مرگباری کمتر هستند اما در صورت استفاده غلط توسط شخصی با آموزشی نا مطلوب یا استفاده عمدی به صورت غیر استاندارد توان ایجاد آسیب ها و فلج های دائمی و حتی زخم های منجر به مرگ نیز می شود.

نمونه ای از گلوله های سنگین لاستیکی استفاده شده در تظاهرات اخیر آمریکا

در روزهای اخیر تصاویر زیادی از افراد مختلف در آمریکا پخش شده که توسط گلوله های لاستیکی مورد اصابت قرار گرفته و دچار خونریزی های شدید شده اند. پیش از این نیز در جریان اعتراضات در فرانسه موسوم به حرکت جلیقه زردها نیز استفاده از نوعی از همین مهمات باعث آسیب های شدید از جمله نابینایی تعداد زیادی از تظاهر کنندگان شد.

تصاویر مربوط به برخی از مصدومین در تظاهرات آمریکا با گلوله های لاستیکی

نکته جالب در خصوص گازهای اشک آور و گلوله های لاستیکی مورد استفاده توسط پلیس آمریکا این که حجم زیادی از آنها ساخت شرکت های انگلیسی است و به آمریکا صادر شده است. روزنامه ایندیپندنت در روزهای اخیر در گزارشی به این موضوع پرداخته است. در سالهای اخیر گروه های حقوق بشری بارها از دولت لندن درخواست کردند صادرات این موارد به آمریکا را متوقف کند اما انگلیسی ها خصوصا بعد از مباحث مربوط به خروج از اتحادیه اروپا که نیاز به همکاری با آمریکا و البته کسب درآمد قابل توجه داشتند به صادرات این اقلام به آمریکا ادامه دادند.

ورود گارد ملی به خیابان های آمریکا با تجهیزات خاص

با افزایش سطح درگیری ها در شهرهای آمریکا یگان های گارد ملی این کشور در کنار نیروهای پلیس وارد کار شدند. نیروهای گارد ملی آمریکا بخشی از نیروهای مسلح این کشور هستند که به صورت ایالتی در نقاط مختلف حضور دارند و در مواقع ضرورت با فرمان فرماندار ایالت یا رییس جمهور وارد عمل می شوند.با نگاهی به تصاویر متوجه می شویم این نیروها گاهی در نقش ضد شورش با کلاه و سپر و باتوم در خیابان حاضر شدند و در مواردی نیز با تجهیزات کامل جنگی و سلاح های تهاجمی سری M16 یا M4 و جلیقه ضد گلوله و کلاه کولار و خودروهای تاکتیکی هاموی در خیابان ها حضور پیدا کردند.

نیروهای گارد ملی در خیابان های آمریکا

در عین حال، اخباری در خصوص بروز شواهدی از دخالت مستقیم یگان هایی از نیروی زمینی ارتش آمریکا و احتمال حضور لشکر 82 هوابرد در درگیری های خیابانی نیز مطرح شده است. این که یک نیروی نظامی با تخصص عملیات هوابرد که برای عملیات در پشت خطوط دشمن آموزش دیده وارد یک معرکه خیابانی شود می تواند نشان از بحرانی بودن اوضاع و امکان بروز درگیری شدید مسلحانه بین طرفین باشد. اخیرا ژنرال مارک الکساندر میلی به عنوان رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا و بلند پایه ترین نظامی این کشور در خیابان های واشنگتن نیز حضور یافته و وضعیت را بررسی کرده است؛ مسئله ای که در در درگیرهای اجتماعی سابق آمریکا تقریبا هرگز رخ نداده و در عین حال بالگردهای ارتش آمریکا نیز در چند نوبت در ارتفاع بسیار پایین بر فراز پایتخت آمریکا به پرواز در آمده اند و برخی فیلم ها از احتمال شلیک مستقیم به مردم از آسمان، منتشر شده است.

ژنرال مارک الکساندر میلی در خیابان های واشنگتن

با این اوصاف حتی کارشناسان داخلی نیز در این میان نسبت به احتمال بروز درگیری بین ارتش و مردم با توجه به مسلح بودن نزدیک به 80 درصد مردم آمریکا هشدار داده اند چراکه در شب های گذشته چندین مورد تیراندازی در متقابل بین نیروهای پلیس و معترضین گزارش شده و این احتمال می رود که در صورت افزایش روند خشونت ها این مسئله گسترش نیز پیدا کند.

هرچند نحوه مواجهه و پوشش این تظاهرات سراسری و اعتراض امیز در رسانه های فارسی زبان متعلق به انگلیس و آمریکا و حتی حکومت سعودی، به هیچ وجه قابل مقایسه با هر نوع تظاهرات و اعتراض هرچند کوچک در کشورمان نیست اما نوع تصاویر منتشره در شبکه های اجتماعی می تواند به افکار عمومی داخل کشورمان کمک کند تا متوجه شوند تفاوت ها میان نیروی انتظامی حاضر در خیابان های کشورمان و یگانهای تا دندان مسلح آمریکا و انبوه لباس شخصی های مسلح در این کشور چقدر زیاد است.

برچسب‌ها