به گزارش مشرق، به گزارش روز دوشنبه شبکه الجزیره، ماهاتیرمحمد پیشتر با حمله نظامی آمریکا به افغانستان «به بهانه مبارزه با تروریسم» اعلام مخالفت کرده و آن را مردود دانسته بود.
وی در گفت وگوی جدیدش با این شبکه با اشاره به «کشتار هزاران غیرنظامی توسط آمریکا در کشورهایی همچون افغانستان و عراق» تاکید کرد: تروریسم فقط در گروههای شبه نظامی مسلح به اصطلاح مسلمان منحصر نمیشود بلکه آمریکا را نیز در برمی گیرد.
بیشتر بخوانید:
چرا آمریکا از دیوان کیفری میترسد؟
بر اساس این گزارش، ماهاتیر به عنوان «بنیانگذار مالزی مدرن» با مردود دانستن اعلام نظر آمریکا در مورد حملات یازدهم سپتامبر در سال ۲۰۰۱ میلادی و متهم شدن یک گروه از سوی واشنگتن به عنوان عامل حملات یاد شده تاکید کرد: معمای این حملات هنوز فاش نشده است.
این سیاستمدار کهنه کار مالزی در دوازدهمین حضور خود در برنامه شاهدی بر دوران معاصر شبکه الجزیره افزود: ماهیت این حملات و دقت بالای آنها ثابت میکند که طرفهای سازمان یافتهتر و بزرگتر در این واقعه دست داشتند و این امر صرفا توسط یک گروه عرب مسلمان سعودی با ربودن چهار هواپیما و انجام حملات بسیار دقیق صورت نگرفته است.
نخست وزیر پیشین مالزی خاطرنشان کرد: یک هیات آمریکایی پس از گذشت مدتی از حملات یاد شده از کوالالامپور دیدن به عمل آورد و با پخش یک نوار ویدیویی مرا در جریان حملات یاد شده قرار داد. این ویدیو مطالب اعلام شده از سوی آمریکا در خصوص حملات یازدهم سپتامبر را زیر سوال میبرد. در همین رابطه به عنوان مثال میتوان به هواپیمایی اشاره کرد که ساختمان وزارت دفاع را مورد تهاجم قرار داد و به دنبال آن به طور غیرعادی ناپدید شد و هیچ اثری از قطعات متلاشی شده آن یافت نشد.
بیشتر بخوانید:
موسوی: آمریکا اول به سابقه پلید و سیاه خود بپردازد
نخست وزیر سابق مالزی یادآور شد: ویدیوها سومین برج واقع در نزدیکی برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی نیویورک را نشان میدهند که در حملات یاد شده از بین رفت، اما آمریکا فقط از انهدام برجهای دو قلو سخن به میان میآورد و به هیچ وجه از سومین برج سخنی به میان نمیآورد.
ماهاتیر محمد پیشتر در گفت وگو با همین شبکه خبری نسبت به اینکه این حملات توسط گروههای تروریستی عربی انجام شده باشد، ابراز تردید کرده و گفته بود: تاکتیکی که در این عملیات اجرایی شده کاملا با تاکتیک و شکل عملیات گروههای تروریستی که از کمربند انفجاری و غیره استفاده میکنند، فرق دارد.
برنامهریزی این عملیات هم بسیار دقیق انجام شده بود تا جایی که عاملان این عملیات توانستند دستگاه اطلاعات آمریکا را در خود این کشور پشت سر بگذارند و از طرفی هم هیچ قطعهای از لاشه هواپیمایی که بالای ساختمان وزارت دفاع سقوط کرد، پیدا نشد و همین مسأله بسیار سوالبرانگیز است.