فقط در دو سال گذشته درآمد خانوارهای شهری بیش از ۲۹درصد از رقم تورم عقب‌مانده است.

سرویس اقتصادی مشرق- بر اساس گزارش‌های بانک مرکزی و مرکز آمار، سال ۱۳۹۸ بدترین سال برای خانوارهای کشور از لحاظ فاصله درآمدی با نرخ تورم بود.

در سال ۱۳۹۸ نرخ تورم سالانه کشور  به ۴۱٫۲درصد رسید در حالی که متوسط درآمد خانوارهای کشور در این سال فقط ۲۴٫۴درصد افزایش پیدا کرد. بدین ترتیب فاصله رشد درآمد خانوارهای شهری با نرخ تورم به رکورد منفی ۱۶/۸ درصد رسید که بالاترین فاصله در دهه اخیر محسوب می‌شود.

پیش از این سال ۱۳۹۷ بدترین سال از لحاظ کاهش ارزش واقعی درآمد خانوارها بود. در سال ۱۳۹۷ نرخ تورم کشور ۳۱٫۲ درصد و رشد متوسط درآمد خانوارهای شهری ۱۸٫۶ درصد بود که بیانگر عقب‌ماندگی ۱۲٫۶درصدی درآمدها از تورم بود.

بر این اساس، فقط در دو سال گذشته درآمد خانوارها بیش از ۲۹درصد از رقم تورم عقب‌مانده است.

این در حالی است که در سال ۱۳۹۰ که موج اول تحریم‌های بین‌المللی علیه کشورمان اعمال شد، با اجرای سیاست‌های حمایتی دولت، میزان رشد درآمد خانوارها بیشتر از رقم تورم بود. در سال ۱۳۹۱ هم که اوج تحریم‌ها بود درآمد خانوارها فقط ۲٫۲ درصد کمتر از تورم بود.

در سال ۱۳۹۲ که با تغییر دولت همراه بود، به ناگاه با عقب‌ماندگی شدید درآمد خانوارها از تورم بودیم به طوری که این فاصله به۱۲٫۴ درصد افزایش یافت.

از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۸، مجموعاً تورم در کشور ۲۲۸٫۴ درصد بیشتر شده در حالی که درآمد خانوارها در این مدت ۱۹۸٫۷درصد بالا رفته است. به عبارتی درآمد خانوارها در یک دهه اخیر حدود ۳۰ درصد یا یک‌سوم کاهش یافته است.

لازم به یادآوری است که ارقام مربوط به درامد خانوارها بر مبنای متوسط درآمد جامعه است و قطعا میزان افزایش درآمد دهک‌های متوسط و کم‌درآمد از ارقام مذکور هم کمتر بوده کاهش رقم واقعی درآمد آنها بیشتر از ارقام بالا است.

ناگفته نماند ریشه‌کنی فقر مطلق و افزایش درآمدهای مردم، یکی از شعارهای انتخاباتی آقای روحانی در انتخابات سال ۱۳۹۶ برای دولت دوازدهم بوده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4