در بررسی حادثه انفجار بندر بیروت اگرچه شواهد امر بر کوتاهی در نگهداری ماده نیترات آمونیوم تاکید دارد، اما در دل این پاسخ شفاف و روشن رازهای بسیاری نهفته است.

سرویس جهان مشرق - بعد از ظهر روز سه شنبه برابر با ۱۴ مرداد جاری (۴ اوت ۲۰۲۰) رسانه های لبنانی و جهان ابتدا از وقوع یک انفجار در انبار مواد محترقه و آتش بازی در بندر بیروت خبر دادند.  

هنوز دقایقی از این انفجار نگذشته بود که انفجاری مهیب به دنبال انفجار اول رخ داد که شکل و ماهیت ابتدایی این انفجار، آثار برجای مانده از آن، دود ناشی از احتراق مواد محترقه و شعاع آن بسیار سوال برانگیز بود.

آنچه نگاه ها را به خود جلب کرد، دود ناشی از انفجار بود که در ذهن تداعی کننده انفجار اتمی دو شهر ژاپنی «ناکازاکی» و «هیروشیما» بود. ساعتی بعد از انفجار اگرچه رسانه ها اعلام کردند که انفجار ناشی از احتراق ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیم ذخیره شده در انبار شماره ۱۲ بندر بیروت بود.

پایگاه خبری مشرق در این خصوص گفتگویی با دکتر «کوشکی» استاد دانشگاه و کارشناس مسائل منطقه درباره این انفجار و دلایل و عوامل پشت پرده انجام داده است.

آنچه در پی می آید، حاصل این گفتگو با اقای دکتر کوشکی می باشد که در همان ابتدای امر تاکید می کنند، در ارتباط با انفجار بیروت باید به چند نکته توجه داشته باشیم:

- انفجار؛ مکمل محاصره آمریکا علیه مردم لبنان

این انفجار مکمل محاصره جدی اقتصادی آمریکا علیه ملت لبنان برای به زانو در آوردن این ملت و در راس آن حزب الله محسوب می شود. در حقیقت آمریکا تلاش دارد، با ابزار محاصره مردم و تحت فشار شدید گذاشتن دولت، حزب الله را به زانو درآورد.

این محاصره و تحریم، مشکلات جدی را برای مردم لبنان ایجاد کرده بود، از جمله اینکه موجب کاهش ارزش پول ملی و رشد تورم و بیکاری شده بود و از آنجا که اقتصاد لبنان اقتصاد خودکفایی نیست و نیازهای خود را از بیرون تامین می کند، لذا این محاصره به شدت مردم را نگران می کرد و آزار می داد و این انفجار دقیقا مکمل این تحریم هاست، چون لبنان کشوری است که ۸۰ درصد گندمش وارداتی است و این انفجار دقیقا جایی اتفاق می افتد که مرکز سیلوهای آنهاست، لذا به نوعی برداشت می شود که آمریکا درحال تهدید منابع غذایی آنها و حتی از بین بردن این منابع و گرسنگی دادن مردم لبنان است.

در اینجا این سوال مطرح می شود، چرا این انفجار در این منطقه یعنی در نزدیکی مرکز سیلوهای گندم و در این مقطع زمانی رخ می دهد. بیش از ۶ سال است که این محموله نیترات آمونیوم در این بندر نگهداری می شود، بدون اینکه مشکلی برایش پیش آمده باشد. چرا در طول این مدت منفجر نشد، اما در این مقطع زمانی منفجر می شود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، چون برای آمریکا و اسرائیل این مقطع زمانی بهترین مقطع به شمار می آید. در واقع انفجار لبنان حلقه محاصره مردم این کشور را کامل و فشار روی آنها را دو چندان می کند. آمریکا و رژیم صهیونیستی به این طریق امیدوار هستند، تحت فشار شدید گذاشتن مردم لبنان از آنها به عنوان اهرم فشار علیه حزب الله استفاده و مقاومت را وادار به تسلیم کند.

در اینجا سوالات دیگری مطرح می شود که انگشت اتهام را در این انفجار به طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی نشانه می گیرد، چون اگر صهیونیست ها یا آمریکایی ها به طور مستقیم و یا حتی غیرمستقیم می آمدند و تاسیسات بندر بیروت و این انبارها و ذخایره را بمباران می کردند، بی شک موجب وحدت و یکپارچگی مردم علیه آنها می شد.   درحالی که دیدیم آنها چگونه بندر را هدف گرفتند و آن را نابود کردند، بدون اینکه کوچکترین ردی از خود باقی بگذارند.

نکته ای که در اینجا باید به آن توجه داشت، این است که آمریکایی ها و صهیونیست ها تنها مخزن نگهداری از آمونیاگ را هدف نگرفتند، بلکه یک انبار بزرگ حاوی داروهای مورد نیاز کشور را هم در بندر هم نگهداری می کردند که در این انفجار به طور کامل نابود شد، به ویژه داروهای بیماران خاص مثل بیماران سرطانی که به دلیل تحریم ها و عدم امکان تهیه آنها توسط دولت با مشکلات جدی روحی و روانی مواجه می شوند، حالا با تمام این توصیفات که گفتم، می بینید آنها دست به چه جنایاتی زنده اند، بدون اینکه به ظاهر در این انفجار اصلا دست داشته باشند.

آمریکا و رژیم صهیونیستی سعی داشتند، چنان برنامه انفجار بندر بیروت طراحی و پیاده سازی شود که در همان برداشت اولیه نگاه ها و انگشت های اتهام متوجه کسانی شود که در نگهداری از ماده نیترات آمونیوم کوتاهی کرده باشند.

در این نقشه هیچ کس آمریکا و رژیم صهیونیستی را به دست داشتن در این انفجار متهم نمی کند و این دقیقا همان چیزی است که آنها خواهان آن بودند، یعنی بدون اینکه نامی از آنها برده شود، اقداماتی را تدارک دیدند تا تحریم ها نه تنها همچون گذشته بلکه شدیدتر و جدی تر از قبل ادامه یابد.

آنچه در این مقوله لازم به ذکر است، این است که عدم امکان تهیه کالاهای مورد نیاز به ویژه دارو، آن هم از نوع خاص آن که باید حتما از خارج تهیه شود، نه تنها بار روانی منفی روی فرد و جامعه دارد، بلکه در بعد اقتصادی نیز موجب افزایش سرسام آور تورم  و گرانی می شود.

بنابراین آمریکا و رژیم صهیونیستی نمی توانستند، چنین اقدامی را در قالب و به شکل یک تهاجم و اقدام تروریستی مستقیم و علنی دست به آن بزنند.

اما این حرکتی که انجام دادند، باعث انفجاری شد که بعد از دو انفجار هیروشیما و ناکازاکی از آن به عنوان بزرگ ترین انفجار تاریخ بشریت نام برده می شود، انفجاری که همه ساکنان بیروت را تحت الشعاع خود قرار داد و ساکنان پایتخت لبنان دستکم به شکل شکسته شدن شیشه ها و ریختن روی خود را تجربه و از آن آسیب دیدند.

- خروج رژیم صهیونیستی از برزخ انتقام حزب الله

بی شک هیچ کس به اندازه نظامیان رژیم صهیونیستی و ارتش این رژیم از شنیدن خبر انفجار خوشحال نشد، چون آنها دو هفته بود که در انتظاری کشنده بسر می بردند و نگران انتقامی بودند که حزب الله از آنها خواهد گرفت، به خصوص با ماجرای خود زنی هفته گذشته که نشان دهنده اوج این آشفتگی و نگرانی بود، اما حالا با این انفجار می دانند، حداقل برای مدتی از انتقام حزب الله در امان خواهند بود، علاوه بر اینکه درحال حاضر اولویت اول حزب الله کمک به مردم و کشورشان است تا از آثار و پیامدهای این انفجار تا جای ممکن بکاهند.

لذا ارتش رژیم صهیونیستی اکنون به خوبی می دادند، امکان انتقام گیری و حمله به آنها برای حزب الله فراهم نیست و تا بیروت بخواهد به شکل و شمایل سابق و گذشته خود باز گردد، مدت زمان قابل توجهی نیاز دارد و این بهترین زمان است که بابت حملات حزب الله آسوده خاطر باشند.

با توجه به آنچه گفته شد، آمریکا و رژیم صهیونیستی با ارتکاب این جنایت دو هدف خود را محقق کردند، اول تمام کردن حلقه محاصره  و تحریم علیه مردم لبنان و دیگری آسوده خاطر کردن ارتش رژیم صهیونیستی از حملات حزب الله و این جز فرصت طلبی و سوء استفاده از شرایط نامساعد دیگران معنای دیگری نخواهد داشت و اوج این فرصت طلبی را می شود در «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه مشاهده کرد که به محض انتشار خبر انفجار به امید بستن قراردادهای جدید اعلام کرد که به بیروت سفر می کند. اگرچه پیشتر وزیر خارجه فرانسه را برای باز کردن راه جهت سفرش به بیروت فرستاده بود و متاسفانه برخی از لبنانی ها از این سفر ابراز خوشحالی کرده بودند.

اینجاست که هم جای خالی مقامات کشور ما آشکار می شود و اینکه چقدر خوب بود، به جای مقامات فرانسوی مسئولان ما به لبنان سفر می کردند و اینکه واقعا چرا مقامات کشور ما به چنین برنامه ای فکر نکردند. بنابراین می بینیم در بی خبری مسئولان ما فرانسوی به سرعت خودشون را به میدان بیروت رسانده اند تا شاید روزنه ای بیایند که از طریق آن بتوانند، به گذشته استعماری خود باز گردند.

اما اینکه چه نشانه هایی دال بر مشارکت رژیم صهیونیستی در این جنایت وجود دارد، ابتدا می توانیم به یکی از نمایندگان سابق این رژیم در کنست اشاره کنیم که نه تنها ابراز خوشحالی کرده بود، بلکه خاطر نشان کرده بود که حتی اگر هم در این جنایت ما دست داشتیم هم من دست میزدم و ابراز خوشحالی می کردم.

البته این یکی از خصوصیات یهودیان است که وقتی مرتکب جنایتی می شوند، آن را انکار می کنند و بعد کم کم به دست داشتن در آن اعتراف می کنند، نمونه اش هم ترورهایی بود که علیه دانشمندان هسته ای ما انجام دادند. در ابتدا نمی پذیرفتند، اما بعد کم کم به این جنایت اعتراف کردد، حالا در خصوص بندر بیروت هم به همین ترتیب ابتدا انکار می کنند، اما بعد از مدتی به دست داشتن در این جنایت اذعان می کنند.

برچسب‌ها