با اینکه تاکید شده است که ستاد ملی کرونا باید درباره نحوه برگزاری مراسم های محرم و صفر تصمیم گیری و اعلام نظر کند، اما فعالین اصلاح طلب همچنان به اعلام هشدار درباره برگزاری مراسم های مذکور مشغولند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**الان وقت مذاکره است،موشک ها را معامله کنیم

«قاسم محبعلی» از مدیران وزارت خارجه در دولت اصلاحات در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت:«ترامپ کسی بود که بدون هیچ دلیل خاصی از برجام خارج شد. انتظار می‌رود اگر دموکرات‌ها سر کار بیایند، زمینه مذاکره در مورد برجام را با ایران فراهم خواهند کرد. البته این به آن معنا نیست که در صورت روی کار آمدن آنها، دموکرات‌ها حتما به برجام باز خواهند گشت. با این حال می‌شود گفت که امکان توافق با ترامپ هم وجود دارد. به‌خصوص الان که او در شرایط سست و متزلزلی قرار دارد، ایران می‌تواند نهایت استفاده را از این شرایط ببرد و امتیاز بگیرد. اصولا اگر ترامپ دوباره رای بیاورد و بر مسند قدرت بنشیند، از موضع بالا نگاه خواهد کرد و رفتار سختی را در پیش خواهد گرفت».

محبعلی در ادامه نوشت:«اگرچه دموکرات‌ها علاقه‌مند به حفظ برجام و بازگشت به آن هستند اما امکان یک اجماع بین‌المللی هم علیه ایران وجود دارد و باید با یک مجموعه سخت‌تری به توافق برسیم. امروز هم به دلیل آنکه ترامپ چه در داخل و چه در مجامع بین‌المللی منزوی است، شاید برای آنکه امتیاز بزرگی به دست بیاورد و شانس او را برای رای آوردن در انتخابات بالا بیاورد، حاضر باشد که به ایران امتیاز داده و به نتیجه برسد».

«علی بیگدلی» فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«آقای هایکو ماس(وزیر خارجه آلمان) به آقای ظریف تاکید کرده بود که برای اجرائی کردن اینستکس و دوام برجام باید 3 پیشنهاد ما یعنی رعایت حقوق بشر، کنترل قدرت دفاعی و عدم دخالت در کشورهای منطقه را انجام دهید که آقای ظریف نیز پاسخی به این درخواست اروپایی‌ها نداد و همانطور که مشخص بود مقامات کشورمان نیز با این مسائل موافق نبودند. بنابراین رابطه ما با اتحادیه اروپا تا حدود زیادی به بن‌بست رسیده است. مخصوصا که آژانس بین‌المللی نیز گفته که ایران از تعهداتش در برجام تخطی کرده است. از این رو آمریکا توانسته فضاسازی‌هایی را فراهم کند».

بیگدلی در ادامه گفت:«پیشنهاد من این است که اگر ایران به مرحله اجرائی شدن مکانیسم ماشه برسد باید مقداری تعامل از خود نشان دهد که برجام فرونپاشد، چراکه به همین نسبت اتحادیه اروپا هم نمی‌خواهد ایران از برجام خارج شود. وزیر خارجه فرانسه دو سه هفته پیش در پاسخ به خبرنگاری که از وی پرسید چرا اصرار به ماندن در برجام دارید گفت؛ تنها راه نظارت ما در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای بر ایران همین برجام است و بنابراین نمی‌توانیم از برجام خارج شویم و تلاش کنیم که ایران را در برجام حفظ کنیم».

اصلاح طلبان بارها تاکید کرده اند که می توانیم از طریق مذاکره با آمریکا، امتیازگیری کنیم. این طیف اما از پاسخ به این سوال طفره می روند که «دولت روحانی در مذاکرات هسته ای منتهی به برجام،چه امتیازی را کسب کرد؟!». آیا تحریم های بانکی، مالی، نفتی، پتروشیمی و...به یکباره لغو شد؟! آیا هزاران ال سی باز شد؟! آیا سرمایه خارجی به کشور سرازیر شد؟!

آیا قیمت دلار کاهش پیدا کرد؟! قیمت مسکن چطور؟! سکه ارزان شد؟! قیمت خودرو کاهش یافت؟! آنچنان رونقی ایجاد شد که دیگر هیچکس به پول یارانه نیاز نداشت؟! هم چرخ کارخانه ها چرخید و هم چرخ سانتریفیوژها؟! تولید رونق گرفت؟! دیگر شاهد گرانی روزانه و ساعتی دلار نبودیم؟!

تحریم ها به تاریخ پیوست؟! مردم دیگر حتی مشکل آب خوردن هم ندارند؟! و...

اصلاح طلبان پیش از این تاکید داشتند که برجام توسط ترامپِ دیوانه و مزاحم به این روز افتاد؛ حالا این جماعت که «ادعای تسلطشان به زبان دیپلماسی، گوش فلک را کر کرده» مدعی هستند که باید با همان دیوانه ی مزاحم پشت میز مذاکره بنشینیم و امتیازهای شیرین بگیریم!

دولت تروریست آمریکا در ماههای گذشته در اقدامی جنایتکارانه، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساند. حالا اصلاح طلبان بدون اشاره به این سابقه سیاه، مدعی هستند که اروپا بابت توان موشکی و قدرت منطقه ای ایران نگران است و وضع فعلی روابط با اروپا را به بن بست کشیده است و چاره ای جز تعامل- بخوانید معامله درباره توان موشکی و قدرت منطقه ای- وجود ندارد!

** تطهیر جاسوس ها در روزنامه حامی دولت

روزنامه اعتماد- به مدیرمسئولی «الیاس حضرتی» نماینده اصلاح طلب مجلس دهم و کاندیدای ردصلاحیت شده انتخابات مجلس یازدهم- در گزارشی با عنوان «محیط زیستی ها به خانه بازمی گردند؟» نوشت:« کاووس سیدامامی، مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، هومن جوکار، طاهر قدیریان، سام رجبی، سپیده کاشانی، امیرحسین خالقی حمیدی و عبدالرضا کوهپایه ۹ فعال محیط‌زیستی ایرانی بودند که بهمن و اسفند ۹۶ به اتهام «جاسوسی» بازداشت شدند؛ اتهامی که بارها ازسوی مسوولان رده‌های مختلف کشور ازجمله رییس سازمان محیط‌زیست و نمایندگان مجلس دهم و مهم‌تر از همه، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی رد و به‌روشنی تاکید شده که این افراد «جاسوس نیستند» و مستحق آزادی‌اند.  ماجرا اما آنجا جدی‌تر شد که کاووس سیدامامی در زندان فوت شد و برهمین اساس حسن روحانی، رییس‌جمهوری کمیته‌ای چهارنفره را مامور رسیدگی به این پرونده کرد که خروجی‌اش هم ازقضا مشابه موضع وزارت اطلاعات بود؛ جاسوس نیستند!».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«به‌رغم همه این موارد اما پس از اینکه این ۸ نفر باقی‌مانده، ۲ سال به اتهام جاسوسی در زندان بودند، ۲۹بهمن به ۵۸ سال زندان محکوم شدند... تلاش‌هایی که جز برای عبدالرضا کوهپایه که باتوجه به محکومیت چهار ساله‌اش نیمی از آن را گذرانده بود، به وقوع نپیوست و حالا خانواده ۷ نفر دیگر از این فعالان محیط‌زیستی، در انتظارند تا با صدور عفو یا مرخصی آنها موافقت شده تا این کنشگران مدنی که تاکنون حدود 928 روز از بازداشت‌شان گذشته، مگر پس از گذران حدود 1000 روز سخت در زندان، به خانه بازگردند».

این روزنامه اصلاح طلب در اقدامی مسبوق به سابقه، محکومان محیط زیستی را کنشگران مدنی نامیده است. این در حالی است که یکی از فعالیت‌های عمده این شبکه جاسوسی که در پوشش موسسه حیات‌وحش میراث پارسیان و در قالب پروژه یوز ایرانی در منطقه حفاظت‌شده خارتوران به مساحت بیش از یک‌میلیون هکتار مربع فعالیت می‌کرده، نصب برخی دوربین‌های بسیار پیشرفته در اطراف یک پایگاه موشکی بوده است. یکی از پایگاه‌های موشکی و فضایی ایران در استان سمنان در منطقه حفاظت‌شده خارتوران قرار دارد. استان سمنان دارای ۳ پایگاه برای پرتاب ماهواره به فضا و نیز تست موشک است. جاسوسانی که در پوشش فعالیت‌های زیست محیطی فعالیت می‌کردند، تمرکز و توجه خاصی روی یکی از این سایت‌ها داشتند.

لازم به ذکر است که سایت موشکی ایران در منطقه حفاظت‌شده خارتوران که توسط فعالان به‌ظاهر زیست محیطی دید زده می‌شد، از آن پایگاه‌هایی است که برای رژیم صهیونیستی از خطرات بالقوه به شمار می‌رود.

رسانه های اصلاح طلب تاکنون بارها به تطهیر و مظلوم نمایی از جاسوسان پرداخته اند.

** هاشمی طبا: همین حالا پیاده روی اربعین را لغو کنید

«مصطفی هاشمی طبا» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت:«بهتر است به آقای رئیس‌جمهور بفرمایند شکوه عزاداری امام حسین در تأثر درونی و انتخاب راه سالار شهیدان برای احقاق حق و عدالت است در تمام مراسم‌های سال‌های مختلف، روش روحانیون و گویندگان در عزاداری سالار شهیدان همواره بر تأثر و تأسف بوده و از دست‌زدن به ناهنجاری‌ها خودداری کرده‌اند».

هاشمی طبا در ادامه نوشت:«اما مراسم راهپیمایی اربعین؛ این نگارنده که افتخار حضور در یکی از اربعین‌های ماندگار و خاطره‌انگیز را داشته است، به صراحت متذکر می‌شود برگزاری چنین مراسمی با شرایط سال‌های گذشته، حتما عواقب زیادی خواهد داشت. لازم است صرف‌نظر از سیاست‌های دولت عراق، امسال از سوی ایران کلا لغو شده و از خروج ایرانیان جلوگیری شود و این امر از همین روزها اعلام شود».

همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، برگزاری مراسم های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) براساس دستورالعمل ستاد ملی کرونا انجام می گیرد. مردم فهیم و عزیز ایران پیش از این نیز در ماه مبارک رمضان دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی را به صورت دقیق اجرا کردند و این دقت و همکاری، تحسین مقامات و مدیران وزارت بهداشت را در پی داشت.

با اینکه تاکید شده است که ستاد ملی کرونا باید درباره نحوه برگزاری مراسم های محرم و صفر تصمیم گیری و اعلام نظر کند، اما فعالین اصلاح طلب همچنان به اعلام هشدار درباره برگزاری مراسم های مذکور مشغولند.

نکته قابل تأمل اینجاست که در سالهای گذشته که هیچ خبری از کرونا هم نبود، فعالین و رسانه های اصلاح طلب، مراسم باشکوه پیاده روی اربعین را زیر سوال برده و سعی در تعطیلی و یا تحت الشعاع قراردادن آن بودند.

برای نمونه، روزنامه اصلاح طلب آرمان-مهر 98- با دفاع از آشوبگران در عراق در مطلبی نوشته بود:«مساله اربعین که در طی چند سال گذشته گسترش یافته به نوعی برای ایران نمایش قدرت قلمداد می‌گردید. اگر در حج حدود دو میلیون نفر شرکت می‌کردند حال برای راهپیمایی اربعین حدود سه میلیون نفر از کشورهای دیگر شرکت می‌کردند. بنابراین چنین مساله‌ای برای ایران به نوعی نمایش قدرت قلمداد می‌گردید.از سوی دیگر هر چه بر تعداد این جمعیت افزوده می‌شد بر نفوذ ایران در عراق افزوده می‌شد. بنابراین شاید عراقی‌ها به این نتیجه رسیده بودند که حضور زوار ایرانی از یک سو و آن مناطق و نیروهای وابسته به ایران در عراق رفته رفته تا حدودی وضعیت حاکمیت عراق را متزلزل می‌کند».

این در حالی بود که در همان مقطع رسانه های سعودی در کنار رسانه های رژیم صهونیستی، انگلیس و آمریکا،این دروغ را منتشر کرده بودند که علت اصلی ناآرامی های عراق، نحوه حضور ایران در این کشور و همچنین نحوه حضور ایران در پیاده روی اربعین است.

در یک نمونه دیگر، «علیرضا علوی تبار» فعال سیاسی اصلاح طلب- مهر 97- در مصاحبه با روزنامه شرق گفته بود:«چرا اصلاح طلبان در مقابل شکل عزاداری ها اینقدر منفعل هستند. کسی چیزی نمی گوید و از کنار آن رد می شویم؛ ولی شورای پیشرو می تواند درباره این سنت برخورد انتقادی کند...چرا اصلاح طلبان در مقابل دادن دلار ارزان به برخی سفرها سکوت می کنند؟...سفر به آنتالیا مثل سفر اربعین مستحب است».

همچنین «احمد نقیب زاده» فعال سیاسی اصلاح طلب پیش از این در مطلبی در روزنامه سازندگی نوشته بود:«درگیری دو کشور مهم منطقه-ایران و عربستان- فقط به نفع آمریکا و اسرائیل تمام می‌شود. ترس از تهران، ریاض را به دامان آمریکا و اسرائیل می‌اندازد. هیزم کشی اسرائیل و خشنودی آن از تیره شدن روابط ایران و عربستان از هم اکنون پیداست. دل خوش کردن به زوار اربعین و باورهای نزدیک دو ملت روی میز سیاست تأثیر چندانی ندارد».

برچسب‌ها