کد خبر 1108420
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر کردند: سهم شناور آزاد شده شرکت‌های بورسی به حداقل ۲۵ درصد افزایش یابد.

به گزارش سرویس بورس مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز- چهارشنبه- در جریان بررسی لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم مواد دیگری از این لایحه را تصویب کردند.

بنابر ماده ۴؛ در ماده ۱۴۳ قانون مالیات‌های مستقیم عبارت «حداقل ۲۰درصد سهام شناور آزاد» به عبارت «حداقل ۲۵ درصد سهام شناور آزاد» اصلاح شد.

بیشتر بخوانید:

صف‌های خرید و فروش امروز بازار سهام +عکس

بر اساس ماده ۵؛ دستورالعمل‌های اجرایی مواد این قانون حداکثر ظرف مدت یکماه پس از لازم ‌الاجرا شدن این قانون، توسط سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌ شود و به تصویب شورایعالی بورس و اوراق بهادار می‌ رسد.

نمایندگان همچنین ماده ۳ را که به کمیسیون ارجاع شده بود، تصویب کردند؛ بر اساس این ماده: معافیت مالیاتی مذکور در صدر ماده ۱۴۳ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۳ اسفند ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن در خصوص شرکت‌های پذیرفته شده در بورس تهران یا فرابورس ایران براساس گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار متناسب با میزان رعایت سهام شناور آزاد شرکت، اعمال می‌شود.

بنابر ماده ۱۴۳؛ معادل ۱۰ درصد از مالیات بردرآمد حاصل از فروش کالاهایی که در بورس‌­های کالایی پذیرفته شده و به فروش می‌رسد و ۱۰ درصد از مالیات بردرآمد شرکت‌هایی که سهام آنها برای معامله در بورس‌­های داخلی یا خارجی پذیرفته می‌شود و ۵ درصد از مالیات بر درآمد شرکت­‌هایی که سهام آنها برای معامله در بازار خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته می­شود، از سال پذیرش تا سالی که از فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در این بورس‌­ها یا بازارها حذف نشده‌اند با تأیید سازمان بخشوده می‌شود. شرکت‌هایی که سهام آنها برای معامله در بورس‌های داخلی یا خارجی یا بازارهای خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته شود در صورتی که در پایان دوره مالی به تأیید سازمان حداقل ۲۰ درصد سهام شناور آزاد داشته باشند معادل دو برابر معافیت‌های فوق از بخشودگی مالیاتی برخوردار می‌شوند.

بنابر تبصره یک این ماده، از هر نقل و انتقال سهام و سهم‌الشرکه و حق تقدم سهام و سهم­‌الشرکه شرکا در سایر شرکت‌ها مالیات مقطوعی به میزان ۴ درصد ‌ارزش اسمی آنها وصول می‌شود. از این بابت وجه دیگری به‌ عنوان مالیات بر درآمد نقل و انتقال فوق مطالبه نخواهد شد. انتقال دهندگان سهام و ‌سهم‌­الشرکه و حق تقدم سهام مکلفند قبل از انتقال، مالیات متعلق را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند. ادارات ثبت یا دفاتر اسناد رسمی مکلف هستند در موقع ثبت تغییرات یا تنظیم سند انتقال حسب مورد گواهی پرداخت مالیات متعلق را اخذ و ضمیمه پرونده‌ مربوط به ثبت یا انتقال کنند.

بر اساس تبصره ۲ این ماده؛ در شرکت­‌های سهامی پذیرفته شده در بورس اندوخته صرف سهام مشمول مالیات مقطوع به نرخ نیم درصد خواهد بود و به این‌ درآمد مالیات دیگری تعلق نمی‌گیرد. شرکت‌ها مکلف­ هستند تا پایان ماه بعد از تاریخ ثبت افزایش سرمایه آن را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها