رسانه های معاند در پی آن هستند تا در ماجرای هواپیمای اوکراینی، ضمن ترور نرم فرماندهان سپاه، نقش آمریکا در بروز این حادثه تلخ و همچنین تحقیر آمریکا در موشک باران پایگاه عین الاسد را به حاشیه ببرند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**فرماندهان سپاه باید محاکمه شوند!

روزنامه اعتماد- به مدیرمسئولی «الیاس حضرتی» نماینده اصلاح طلب مجلس دهم- در گزارشی با عنوان «آن ۱۹ ثانیه لعنتی!»- بدون ذکر نام نویسنده- نوشت: «بامداد هجدهم دی‌ ماه بود. رسانه‌ها یکی پس از دیگری از اولین حمله موشکی پس از جنگ جهانی به مواضع ایالات‌متحده امریکا می‌گفتند و با کلیدواژه «انتقام سخت» ، از تلاش جمهوری اسلامی برای جبران ترور قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس خود به دستور دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات‌متحده امریکا در خاک عراق می‌نوشتند. در این میان اما ناگهان خبری تلخ فضای مجازی را پر کرد و همه را در بهت و حیرت فرو برد. «سقوط هواپیمای مسافربری در نزدیکی شهریار»، شد تیتر اصلی کانال‌های خبری و رسانه‌های ارتباط‌جمعی، هر چند شاید در آن لحظات هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که ۷۲ ساعت بعد، کلیدواژه «سقوط» برای همیشه از مقابل نام بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی بین‌المللی اوکراینی حذف شده و جای خود را به «اسقاط» و «انهدام» دهد. کلیدواژه تلخی که روز گذشته و پس از ۷ ماه و ۱۵ روز، نخستین جزییات استخراج شده از جعبه سیاه این هواپیما اعلام شد تا دوباره همان پرسش تکراری نقل محافل مجازی شود؛ «چرا!؟» پرسش تکراری است اما همچنان بی‌پاسخ».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «نکته قابل‌توجه آن است که اپراتور پدافند هوایی تهران و شلیک‌های بدون مجوزش درحالی این روزها تنها مقصر ماجرا حداقل ازسوی رسانه‌های نزدیک به محافظه‌کاران اعلام می‌شود که به‌زعم ناظران، اگر قصور و تقصیری نیز در این میان متوجه او باشد، فرماندهان نظامی بالادستی او نیز به همان میزان مقصرهستند. اتهامات و قصوری که شاید شفاف‌سازی تمام‌عیار آنها تنها راه جلب دوباره اعتماد افکار عمومی باشد».

اعتماد در ادامه نوشت: «نهم تیر ماه سال جاری بود که نخستین جزییات، نه ازسوی سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی به عنوان مسوول اصلی یا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد عامل انهدام هواپیما، بلکه ازسوی غلام‌عباس ترکی، دادستان نظامی تهران که مشغول بررسی پرونده برای تعیین میزان قصورها و عاملان این انهدام است، منتشر شد...تورج دهقان...رییس سازمان هواپیمایی گفت...باتوجه به اینکه صدای کابین پس از ۱۹ ثانیه بعد از انفجار قطع می‌شود و موشک دوم ۲۵ ثانیه پس از آن شلیک و به مجاورت هواپیما رسیده تحلیلی درمورد عملکرد و آثار موشک دوم از جعبه‌های سیاه هواپیما به دست نمی‌آید».

مردم عزیز ایران در دی ماه سال گذشته در شرایطی که عزادار شهادت سیدالشهدای مقاومت سردار حاج قاسم سلیمانی و یارانش بودند، در پی سقوط هواپیمای اوکراینی غم جانسوز دیگری را به جان خریدند و اندوهگین شدند.

نکته قابل تأمل اینجاست که رسانه های معاند که حامی درجه یک گروهک تروریستی منافقین- قاتل ۱۷ هزار ایرانی- و گروهک تروریستی «عبدالمالک ریگی» و گروهک تروریستی داعش و...هستند، برای مسافران هواپیمای اوکراینی اشک تمساح می ریزند.

واقعیت این است که ماجرای هواپیمای اوکراینی به عنوان یک «پروژه بزرگ در اتاق فکر دشمن» تعیین شده است. یکی از اهداف اصلی آمریکا و دیگر دشمنان مردم ایران از داغ نگه داشتن این مسئله این است که از آن به عنوان ابزاری برای «ترور نرم سپاه» و در ادامه «ترور نرم فرماندهان ارشد سپاه» و از جمله سردار حاجی زاده- که توسعه صنعت موشکی ایران در حوزه مسئولیت اوست - استفاده کنند.

رسانه های معاند در پی آن هستند که در ماجرای هواپیمای اوکراینی، ضمن ترور نرم فرماندهان سپاه، نقش آمریکا در بروز این حادثه تلخ و همچنین تحقیر آمریکا در موشک باران پایگاه عین الاسد را به حاشیه ببرند.

سردار «امیرعلی حاجی زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسدارن- ۲۱ دی ۹۸- گفت: «در چندین مرحله به همه‌ی سامانه‌ها اعلام می‌شود که موشکهای کروزی به سمت کشور شلیک شده و آماده باشند. سامانه‌ها در بالاترین سطح آمادگی بودند یعنی فقط کافی است یک دکمه را شما فشار بدهید. مصاحبه‌ای هم با این اپراتور انجام شده ...و او اظهار می‌کند که ما چندین بار درخواست کردیم که آسمان کشور از پروازها متوقف شود یعنی اصطلاحاً "کلیر" شود».

سردار حاجی زاده در ادامه گفت: «موشک اصابت کرده به هواپیما موشک کوتاه برد و مجاورتی بوده و هواپیما بعد از خوردن به زمین متلاشی شده است. نه سپاه و نه نیروهای مسلح نمی خواستند پنهان کاری کنند ولی این روالی بوده که باید طی می شده است... اینها هزینه این شیطنت ها و التهابات آمریکا در منطقه است. در آن شب ما آمادگی درگیری همه جانبه را داشتیم. آن شب تعداد زیادی هواپیمای جنگی در  آسمان در حال پرواز بودند».

گاهی اوقات با مطالعه گزارش های روزنامه های اصلاح طلب در داخل، مخاطب در میانه گزارش شک می کند که آیا مشغول مطالعه «بی بی سی فارسی» و «صدای آمریکا» ست یا خواندن شرق و اعتماد!

اینکه در گزارش خود حتی از نوشتن عبارت «سردار شهید» هم امتناع کنی و به سبک گزارش های مغرضانه رسانه های معاند، این سردار بزرگ را «قاسم سلیمانی» بنامی، خود نیز شیوه ای است برای دهن کجی به مردم کشورت.

و اینکه، انتقام سخت را به سخره بگیری و با طعنه و کنایه، موشک باران پایگاه دولت تروریست آمریکا- اقدامی بی سابقه از جنگ جهانی دوم تاکنون- را اقدامی خسارت بار جا بزنی، مهارت ویژه ای میخواهد که «مواجب بگیران ملکه انگلیس» و «کارمندان دولت تروریست آمریکا در صدای آمریکا» از آن برخوردار هستند.

این روزنامه اصلاح طلب در گزارش مذکور مدعی شده است که «اگر قصور و تقصیری متوجه اپراتور پدافند هوایی باشد، فرماندهان نظامی بالادستی او نیز به همان میزان مقصرهستند. اتهامات و قصوری که شاید شفاف‌سازی تمام‌عیار آنها تنها راه جلب دوباره اعتماد افکار عمومی باشد». این روزنامه در لفافه خواستار محاکمه فرماندهان سپاه شده است!

چندی پیش «سعید حجاریان» از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ و تاجر گندم در مطلبی مدعی شد: «در جنگ ایران و عراق، در همان روزهای نخست ضعف‌های بعضی از فرماندهان جنگ مشهود بود اما علاج را به بعد موکول کردیم تا حدی که در خاتمه جنگ گفته شد، بنا بود عده‌ای از فرماندهان سپاه محاکمه و مجازات شوند»!

روزنامه اعتماد که در روزهای گذشته، یادداشت «مسعود بهنود» یکی از عناصر بدسابقه ضدانقلاب و کارمند رسمی بی بی سی فارسی را منتشر کرده بود، و پیش از آن صراحتا اعلام کرده بود که «باید حق براندازی در ایران به رسمیت شناخته شود» ، حالا در گزارش مذکور، هشتگ ضدانقلاب با عنوان «چرا زدید؟» را بازنشر داده و غیورمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را آماج توهین و تخریب قرار می دهد.

لازم است تا تهادهای نظارتی با اینگونه همصدایی های آشکار با دشمن، برخورد کنند.

** درس قیام عاشورا صلح طلبی بود!؟

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «راز ماندگاری و محبوبیت امام حسین(ع)» نوشت: «شخصیت امام حسین و ماهیت حرکت و انگیزه‌های موحدانه او نقش کلیدی در جاودان‌شدن نهضت عاشورا دارد. وجود حسین لبریز از "وحدانیت"، "عشق به خدا" و "شوق وصال به معشوق محتشم" بوده است.از وصیت‌نامه‌اش به محمد بن حنفیه تا لحظه‌ای که در کربلا صورت بر خاک می‌نهد، سخن از خدا، شهادت به وحدانیت او، نام و یاد و راه اوست... یکی از ویژگی های منش حسینی...صلح‌طلبی و خشونت‌پرهیزی...است؛ بارزترین جلوه خشونت‌پرهیزی امام را می‌توان در سخنرانی آن حضرت بعد از نماز ظهر در منطقه "شراف" مشاهده کرد که خطاب به لشکر دشمن فرمود:"ان کنتم لمقدمی کارهین اَنصَرِفُ عنکم الی المکان الذی جئتُ منه الیکم"؛ اگر شما از آمدن من ناخشنودید، برمی‌گردم به مکانی که از آنجا به‌سوی شما آمدم».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «یکی از اهداف امام حسین (ع) ...مبارزه با بدعت‌ها و کژی‌ها بود...بزرگ‌ترین بدعت بنی‌امیه این بود که دین را ابزار قدرت سیاسی خود کردند و با استفاده از تطمیع مخالفان و تهدید آنها به تثبیت قدرت خود پرداختند و هر جا تطمیع مؤثر واقع نشد، با تهدید...به ایجاد رعب و وحشت پرداختند».

چندی پیش «محمدتقی فاضل میبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در اظهارنظری تأمل برانگیز گفته بود: « شاید عده‌ای احساس کنند ما تا آخر ایستاده‌ایم و همچون امام حسین (ع) تا شهادت می‌جنگیم، در حالی که خود امام حسین (ع) هم نمی‌خواست جنگ برپا شود. حتی روز عاشورا هم پیغام می‌فرستاد که صحبت نماییم و صلح کنیم»! اصلاح طلبان و برخی دولتمردان در سالهای اخیر، صلح ومذاکره را از مهمترین درس های قیام امام حسین(ع) نامیدند.

یکی از مصادیق تحریف پیام عاشورا، ادعاهای مطرح شده درباره مذاکره و تعامل امام حسین (ع) در کربلا با عمر ابن سعد فرمانده سپاه اموی  است. قائلان به این تحریف معتقدند که امام حسین (ع) در شب عاشورا با عمر بن سعد ساعت‌ها مذاکره کرد، تا نتیجه رویارویی آنان به جنگ ختم نشود!

اما کارشناسان و صاحبنظران با رد این ادعا، تاکید دارند که اگر بنای امام حسین (ع) بر این بود که صلح کند، ایشان در مدینه این کار را انجام می داد.

نقل است که «مروان حکم» که پیر بنی‌امیه بود در مدینه به امام حسین (ع) پیشنهاد می‌کند که برای حفظ دین و دنیای خودش با یزید بیعت کند اما امام می‌فرمایند: «و علَی الاِسلام، السَّلام اِذ قَد بُلیَتِ الاُمّه بِراع مثل یزید» در زمانی که اسلام مبتلا به حاکم جائری همچون یزید شده است باید فاتحه اسلام را خواند و به صراحت می‌فرمایند: «کسی چون من با فردی چون یزید بیعت نمی‌کند».

لذا هرگز برای امام حسین (ع) بحث تعامل و مذاکره و تلاش برای صلح با لشکر دشمن مطرح نبود. اباعبدالله الحسین(ع) جز به کنار زدن حاکم جائر به چیز دیگری نمی‌اندیشید.

متاسفانه یک جریان سیاسی خاص برای بهره برداری سیاسی و قبیله ای، منطق «تسلیم‌طلبانه» اصحاب دون‌مایه و خائن ائمه معصومین (ع) را به روحیه ظلم ستیزی، شجاعت، صلابت، عزتمندی و نفوذناپذیری امامان معصوم (ع) نسبت می‌دهند.

رهبر معظم انقلاب- ۱۵ مهر ۹۴- با اشاره به طرح برخی مسائل از جانب افراد سهل اندیش و سهل انگار درخصوص مذاکره با آمریکا فرمودند: «این افراد می گویند چگونه است که حضرت علی علیه السلام و حضرت امام حسین علیه السلام با دشمنان خود مذاکره کردند اما اکنون با مذاکره با آمریکا مخالفت می شود؟ چنین تحلیلی درخصوص مسائل تاریخ اسلام و مسائل کشور، نهایت ساده اندیشی است زیرا حضرت علی علیه السلام با زبیر و حضرت امام حسین علیه السلام با عمر بن سعد، مذاکره به معنای امروز یعنی معامله نکردند بلکه هر دوی این بزرگواران به طرف مقابل خود نهیب زدند و آنها را نصیحت به خداترسی کردند. متأسفانه عده ای برای توجیه مذاکره جمهوری اسلامی ایران با شیطان بزرگ، با نگاهی عوامانه، اینگونه مسائل را در روزنامه ها، سخنرانی ها و فضای مجازی مطرح می کنند، که کاملاً اشتباه است».

** از ادعای «اختیارات محدود رئیس جمهور» تا «سر و دست شکاندن برای کلید پاستور»!

«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی با عنوان «رئیس جمهور مشکلات را به مردم بگوید» در روزنامه آرمان نوشت: «در آستانه هفته دولت و به پایان رسیدن هفتمین سال ریاست‌جمهوری آقای روحانی هستیم و کمتر از یک سال به پایان دور دوم ریاست جمهوری وی باقی مانده است. در این راستا می‌توان در خصوص مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، بین‌الملل، سیاست خارجی و بسیاری از مسائل مهم داوری کرد که آیا ظرف این ۷سال کارنامه دولت آقای روحانی موفق بوده یا خیر؟ اما یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین مسائلی که بدون تردید بیشترین حجم انتقادات نسبت به دولت آقای‌ روحانی در این هفت‌ساله وارد است بی‌توجهی وی به مطالبات مردم است».

زیباکلام در ادامه نوشت: «همه در عالم واقعیات زندگی می‌کنیم و در رویا و خیال‌پردازی نیستیم و می‌دانیم که اختیارات آقای‌ روحانی و اساسا هر رئیس‌جمهور دیگری چه مقدار است. بنابراین اینگونه نیست که انتظار داشتیم وی بعد از ۲۹ اردیبهشت ۹۶ به کلیه مطالبات، انتظارات و خواسته‌های رای‌دهندگان به خود پاسخگو باشد. همه می‌دانیم که تعدیل روابط با همسایگانمان یا تغییرات در سیاست خارجی صرفا در اختیار آقای روحانی نبود... می‌دانیم که آقای روحانی نمی‌توانست رفع حصر را به ثمر برساند...می‌دانیم که مسئولیت سیاست خارجی دست ایشان و هیچ رئیس‌جمهور دیگری نیست...می‌دانیم که حل بسیاری از مشکلات جامعه به این سادگی نیست و رئیس‌جمهور به‌تنهایی نمی‌تواند انجام دهد. اما آنچه انتظار می‌رفت این بود که به مردم احترام بیشتری گذاشته شود و مشکلات و مسائل را با آنها صریح و شفاف در میان بگذارند».

یکی از وعده های روحانی در سال ۹۲ «رفع حصر» بود. وی در سال ۹۶ هم همین وعده را مطرح کرد. «عزت الله ضرغامی» چندی پیش با اشاره به مسئله حصر سران فتنه گفته بود: «مصوبه حصر مصوبه شورای عالی امنیت ملی است که بیست ماه بعد از فتنه صورت گرفت...بعد از بیست ماه باید آشوبها تمام میشد. در جلسه شورای عالی امنیت ملی حصر بعنوان یک راه حل مطرح شد و نه یک مجازات... حصر به هیچ وجه ربطی به رهبری نداشت و تصمیم شورای عالی امنیت ملی کشور بود...در جلسه شورای عالی امنیت ملی برای تصمیم گیری درباره حصر سران فتنه آقای روحانی هم حضور داشت».

روحانی از سال ۹۲ تاکنون رئیس شورای عالی امنیت ملی است. وی در سال ۸۹ نیز در جلسه شورای عالی امنیت ملی درباره حصر سران فتنه حضور داشته و به این اقدام رای مثبت داده است.

یکی دیگر از وعده های روحانی در سال ۹۲، «گشایش اقتصادی از طریق مذاکره با آمریکا» بود. وی در سال ۹۶ نیز تاکید کرد که به زودی میوه های برجام خواهد رسید.

برخلاف ادعای زیباکلام، رئیس جمهور هم در سیاست خارجی اختیارات فراوانی دارد و هم در سیاست داخلی. اختیارات و امکانات رئیس قوه مجریه آنقدر گسترده است که اصلاح طلبان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری خود را به آب و آتش می زنند تا هر طور شده کلید پاستور را در دست بگیرند.

امکانات و اختیارات ریاست جمهوری در ایران به قدری زیاد است که اصلاح طلبان حتی پس از شکست نیز راضی به پذیرش نتیجه انتخابات نشده و با لگدمال کردن رای مردم، دروغ تقلب را مطرح می کنند، تا بلکه با جرزنی و قانون شکنی بتوانند به کلید پاستور برسند.

زیباکلام و همفکران وی بجای تشویق دولت به فرافکنی، باید در «زنگ حساب» پاسخگوی کارنامه خود باشند.

برچسب‌ها