پامپئو که برخلاف نظر اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت ادعا می‌کند که دولت متبوعش حق فعال‌سازی مکانیسم ماشه را دارد، اعلام کرد: آمریکا اجازه ادامه رفع تحریم‌ها علیه ایران را نخواهد داد.

به گزارش مشرق، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا که برخلاف نظر اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان بر ادعای خود مبنی بر برخورداری آمریکا از حق فعال‌سازی مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران اصرار می‌ورزد،  روز پنج‌شنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد که دولت متبوعش با هرگونه قطعنامه‌ای برای ادامه رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مخالفت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

توییت پامپئو درباره تفسیر آمریکا از روند بازگشت تحریم‌ها

وزیر امور خارجه آمریکا ابتدا با انتشار پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر مدعی شد: «هفته گذشته پس از کوتاهی شورای امنیت در اجرای مأموریت خود برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، آمریکا فرآیند ۳۰روزه‌ای را به‌منظور بازگرداندن تقریباً همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران فعال کرد. این تحریم‌ها در نیمه شب ۲۰ سپتامبر [۳۰ شهریور] به وقت گرینویچ بازخواهند گشت.»

بیشتر بخوانید:

روسیه: آمریکا برای بازگردانی تحریم‌های ایران آینده‌ای ندارد

وی در توئیت دیگری افزود: «در صورتی که هریک از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را برای تمدید معافیت ایران از تحریم‌ها ارائه کند، آمریکا با آن مخالفت خواهد کرد. اگر هیچ قطعنامه‌ای ارائه نشود، تحریم‌ها علیه ایران در روز ۲۰ سپتامبر بازخواهند گشت. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد اینگونه عمل می‌کند.»

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه این توئیت برای اثبات حرف خود -که به گفته اکثریت اعضای شورای امنیت یک تفسیر نادرست از قطعنامه ۲۲۳۱ است- تصویری از بند ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ را منتشر کرد.

دولت آمریکا هفته گذشته طی نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد رسماً ایران را به نقض تعهدات برجامی خود متهم کرد و خواستار بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران شد.

بیشتر بخوانید:

ادعای پمپئو: تحریم‌ها علیه ایران ۲۰ سپتامبر بازمی‌گردند

مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که بعد از ظهر پنج‌شنبه ۲۰ آگوست [۳۰ مرداد] به وقت نیویورک با نماینده اندونزی در سازمان ملل سازمان ملل متحد ــ که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را به‌عهده دارد ــ دیدار کرده و شخصاً نامه رسمی دولت آمریکا برای درخواست بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی را به وی تحویل داده است.

آمریکا در حالی به دنبال بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران با استفاده از سازوکارهای در نظر گرفته شده در برجام است که بیش از ۲ سال قبل رسماً از این توافق چندجانبه خارج شده و حتی متحدان اروپایی این کشور نیز تأکید می‌کنند که آمریکا به دلیل خروج از برجام اجازه ندارد از سازوکار بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

دقایقی پس از آن‌که آمریکا درخواست رسمی خود برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را به شورای امنیت ارائه کرد، بزرگترین متحدان اروپایی این کشور یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه (موسوم به تروئیکای اروپایی) طی بیانیه‌ای مخالفت خود را با این درخواست آمریکا ابراز داشتند.

روز سه‌شنبه نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل متحد که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد، با اعلام اینکه طی روزهای اخیر رایزنی‌هایی با اعضای شورای امنیت در خصوص درخواست آمریکا برای فعال‌سازی روند بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران داشته است، خاطرنشان کرد: «پس از این رایزنی‌ها برای من روشن شد که در این زمینه بین اعضای شورای امنیت اجماع وجود ندارد و به همین دلیل شورای امنیت در موضعی نیست که بتواند اقدامات بیشتری انجام دهد.»

بیشتر بخوانید:

رایزنی پمپئو با برخی مقامات اماراتی پیرامون ایران

در ادامه، «نیکلاس دو ریوایر» نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد نیز با تأکید بر اینکه آمریکا رسماً از برجام خارج شده و کشورهای اروپایی دیگر این کشور را جزو مشارکت‌کنندگان در برجام نمی‌دانند، اعلام کرد: «ما اخطاریه‌ای که آمریکا صادر کرده است را لازم‌الاجرا قلمداد نمی‌کنیم. به زبان دقیق‌تر، اخطاریه آمریکا نمی‌تواند تأثیر حقوقی داشته باشد و به همین دلیل نمی‌تواند رویه پیش‌بینی شده ذیل بند ۱۱ که بازگشت خودکار تحریم‌هاست را فعال کند.»

نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد، در بیانیه خود تصریح کرد: «با توجه به اینکه ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت نظر [مخالف] خود را به‌طور صریح در خصوص درخواست آمریکا برای بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران اعلام کرده‌اند، ما قویاً بر این باوریم که در این زمینه نباید اقدامات بیشتری در شورای امنیت انجام شود.»

منبع: تسنیم

برچسب‌ها