به گزارش مشرق، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین با انتشار توییتهایی به توصیف فضای شورای امنیت سازمان ملل در پی تقاضای آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای این سازمان علیه ایران پرداخت.
اولیانوف نوشت: مقاومت بسیار قابل توجهای در شورای امنیت سازمان ملل علیه تلاش آمریکا برای فعال کردن اسنپبک (بازگرداندن سریع تحریمها) وجود دارد. اعضای (شورای امنیت) از به رسمیت شناختن آمریکا به عنوان یکی از مشارکتکنندگان در برجام خودداری میکنند. ادعاهای آمریکا مخالف عقل سلیم ابتدایی است.
بیشتر بخوانید:
این دیپلمات روس در توییتی دیگر در همین خصوص نوشت: تلاش برای فعال کردن اسنپبک عقیده خوبی نبود. به بیان ساده وضعیت دشواری است.
پیش از این هم نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی پیش بینی کرده بود طرح آمریکا در فعال کردن سازوکار ماشه در شورای امنیت با اقبال مواجه نشود. این دیپلمات ارشد روس همچنین در اظهارنظر دیگری تلاش آمریکا برای احیای تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را «ماجراجویی بسیار خطرناک» توصیف کرد و از تهران خواست واکنش مناسب و مسئولانه به آن نشان دهد.
سازوکار موسوم به بازگشت خودکار تحریمها که با نامهای دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپبک» نیز شناخته میشود به دنبال احیای تمامی قطعنامههای تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.
تلاش آمریکا در این مسیر پس از شکست این کشور در به تصویب رساندن قطعنامهای که خواستار جلوگیری از انقضای تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران بود، صورت میگیرد. واشنگتن از قبل اعلام کرده بود چنانچه در تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود قصد دارد بر حسب تفسیر خود از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از یکی از بندهای مندرج در برجام برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران استفاده کند.
کارشناسان میگویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرفهای مشارکتکننده در برجام نیست و نمیتواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریمها علیه ایران استفاده کند.
مقامهای دولت آمریکا ادعا میکنند از آنجا که در متن قطعنامه ۲۲۳۱ از آمریکا به عنوان «مشارکتکننده برجام» یاد شده این کشور میتواند از ایران بابت «نقض اساسی برجام» شکایت کرده و خواستار بازگشت تحریمها علیه این کشور شود.