کد خبر 1113401
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۹

وزیر بهداشت گفت: فاصله بین بستری و مرگ بسیار زیاد است و این نشان می‌دهد که شیوه مراقبت از بیماران کرونایی را به خوبی یاد گرفته‌ایم، یکی از این تجربه‌ها، استفاده از تله مدیسین بود.

به گزارش مشرق، سعید نمکی عصر امروز در مراسم افتتاحیه سامانه پزشکی از راه دور (دوراپزشکی) در دانشگاه‌های منتخب کشور و از جمله کلان منطقه ۹ آمایشی ویژه ارائه خدمات پزشکی از راه دور که به صورت ویدئوکنفرانس در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد برگزار شد، اظهار کرد:‌ این پروژه ملی مهم را با یاد شهدای کربلا و مدافع سلامت کشور که باعث خیر و برکت برای نظام جمهور اسلامی ایران است، افتتاح می‌کنیم؛ این پروژه‌ منجر به سهولت در دسترسی محرومان و نیازمندان سراسر ایران به خدمات پزشکی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

نمکی: کاش ابزاری فراتر از خواهش و التماس داشتم

وی از کاهش آمار مرگ و میر بیماران کووید ۱۹ و نزدیک شدن این آمار به مرز عدد دو رقمی خبر داد و بیان کرد:  بعد از مهار دور اول شیوع کرونا تیم پزشکی و درمان کشور دچار خیز دوم شیوع کرونا شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به گرفتاری‌ها و تنش‌های شبانه‌روزی جامعه پزشکی در مهار کووید۱۹ عنوان کرد: با تلاش بی‌وقفه کادر درمان سراسر کشور امروز که آمارها کنترل و بررسی شد، شاهد رسیدن به مرز دو رقمی و سیر نزولی شیوع بیماری بودیم. 

نمکی با اشاره به نگرانی و تشویش‌های کادر درمان از بی‌مبالاتی‌ها و افزایش سفرها اظهار کرد: خوشبختانه این بیماری در کشور ما با تدابیری که صورت گرفته و رعایت پروتکل‌های بهداشتی روند نزولی و کاهشی در پیش گرفته است. 

وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز شاهد یک انقلاب بزرگ در نظام بهداشت و سلامت کشور هستم، تصریح کرد: در سال‌های بعد از انقلاب دستاوردهای بسیار مطلوبی در کاهش مرگ‌ومیر زنان به‌خصوص در هنگام زایمان زنان داشته‌ایم.

وی ادامه داد: خوشبختانه توانستیم با رصد مکانی رشد، واکسیناسیون و واکسینه کردن خوراکی کودکان آمار مرگ‌ومیر کودک را به یک دهم خود در سطح منطقه برسانیم.

نمکی با اشاره به نقش بسزای سواد و تحصیلات در کاهش آمار مرگ‌ومیر کودکان و زنان تصریح کرد: مطالعات نشان داده وقتی یک مادر از تحصیلات پایه چهارم ابتدایی برخوردار است رابطه مستقیمی با سلامت و بقا کودک دارد، به طوری‌که تا دو برابر آمار فوت در کودکان را کاهش می‌دهد. 

ببینید:

فیلم/ ویروس کرونا را چه کسی به اقصی نقاط ایران برد؟

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این چند فاکتور عرصه نظام سلامت دنیا را دگرگون کرد، ادامه داد: با تکیه بر نظام سلامت کشور توانستیم این دستاوردها را خلق کنیم و امروز با اتصال پزشک عمومی در دورترین مناطق محروم و مرزی به پزشک متخصص حاضر در بیمارستان‌های کشور، شاهد یک انقلاب در نظام ارائه خدمات سلامت کشور باشیم.

وی با بیان اینکه این اقدام پایه‌گذار یک حرکت ملی است، افزود: رشد کیفی در نظام ارائه خدمت بزرگترین مایحتاج و وسیله‌ای است که نیاز داشتیم، نظام سلامت کشور طی سال‌های گذشته در توسعه شاخص‌های کمی خود رشد فزآینده‌ای داشته است، از همین رو با تغییر نگاه توانستیم اولین تصمیم ایجاد دگرگونی کیفی در نظام ارائه خدمات کشور را پایه‌گذاری کنیم.

نمکی توضیح داد: با استقرار و ایجاد پرونده الکترونیک سلامت بیماران و مردم در هنگام شیوع کووید۱۹ شاهد تأثیرات و کمک این پرونده‌های الکترونیکی در روند درمان بیماران بودیم و بدون این پرونده‌های الکترونیکی برای ارتقای کیفی نظام سلامت، هیچ راهی را نمی‌توانیم در پیش بگیریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تاکنون توانستیم برای ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر پرونده سلامت تشکیل دهیم، بیان کرد: در بسیج ملی کرونا بزرگترین ابزار کمک‌کننده به تیم درمان همین پرونده الکترونیک، طب دیجیتال و پروژه‌های دورا پزشکی بود.

وی با اشاره به افتتاح پروژه‌های دوراپزشکی و ارائه خدمات پزشکی از راه دور در سراسر کشور بیان کرد: این دستاورد در گام نخست منجر به تغییرات و ارتقای کیفی خدمات پزشکی می‌شود و همچنین با به‌کارگیری ابزارهای دوراپزشکی باعث کاهش نیاز به حضور نیروهای متخصص در اقصی نقاط کشور می‌شود.

نمکی با بیان اینکه دوراپزشکی به توسعه عدالت سلامت در نقاط محروم کشور کمک می‌کند، عنوان کرد: دستاورد دیگر این پروژه ایجاد گفتمان دو سویه بین ما جامعه پزشکی و مردم است زیرا دورا پزشکی کمک می‌کند که مردم برای بیماری‌های مزمن به پزشک مراجعه نکنند از همین رو در وقت مردم و پزشک صرفه‌جویی می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به سایر فواید این پروژه تصریح کرد: با استفاده از ارائه خدمات پزشکی از راه دور می‌توان به انتقال تجربیات پرداخت و بیمارستان‌های کم تجربه‌تر را از مهارت‌ها و تجارب برتر مراکز تخصصی بهره‌مند ساخت.

بیشتر بخوانید:

نمکی از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قدردانی کرد

وی با بیان اینکه هیچ دارویی به اندازه مراقبت‌های جانبی به درمان و روند بهبود بیماران کووید۱۹ کمک نکرده است، عنوان کرد: با انتقال تجربیات بیمارستان‌های اصفهان و شیراز و به‌کارگیری این مکانیزم در بیمارستان‌های خوزستان و لرستان توانستیم کووید۱۹ را کنترل کنیم.

نمکی ادامه داد: اگر منحنی شیوع کووید۱۹ را مشاهده کنید شاهد فاصله بین ابتلا به بیماری و و مرگ بسیار زیاد افزایش یافته است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: ما یاد گرفتیم که با شیوه انتقال تجربیات خواهیم توانست بیماری را کنترل کنیم و راندمان و اقتصاد سلامت را بالا ببریم و در مدیریت منابع مالی بهره‌وری ایجاد کنیم. 

وی افزود: با به‌کارگیری دورا پزشکی و ارائه خدمات و آموزش از راه دور خواهیم توانست برای آموزش نیروهای خود بهره ببریم.

نمکی با بیان اینکه باید زیرساخت‌های آموزش از راه دور را تقویت کنیم، تأکید کرد: طبق پیش‌بینی در پاییز با شیوع سرماخوردگی و آنفولانزا و از طرف دیگر شیوع کرونا ممکن است شاهد ظهور موج سوم کووید۱۹ در کشور باشیم، از همین رو ضرورت عدم برپایی تجمعات و فراهم‌سازی زیرساخت‌ها جهت انجام آموزش‌های غیرحضوری در پاییز امسال احساس می‌شود.

منبع: فارس

برچسب‌ها