کد خبر 1114098
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰

وزیر خارجه روسیه گفت که کشورش به همراه شرکایش به دولت سوریه در ریشه کنی تروریسم بین المللی از خاک سوریه و حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت آن کمک می‌کنند.

به گزارش مشرق، وزیر خارجه روسیه گفت که مسکو همچنان به تلاش‌های خود برای حفظ وحدت و حاکمیت سوریه و آغاز روند سیاسی با هدف پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور متعهد است.

بیشتر بخوانید:

لاوروف: اروپایی‌ها ذلیلانه از آمریکا برای تجارت با ایران اجازه می‌گرفتند

بر اساس گزارش پایگاه خبری روسیا الیوم، «سرگئی لاوروف»در آغاز جلسه‌ای که امروز پنجشنبه  در مسکو با «گئر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه برگزار کرد از نتایج سومین نشست کمیته قانون اساسی سوریه که اخیراً در ژنو به پایان رسید، تمجید کرد.

بیشتر بخوانید:

روسیه آماده کمک به گفت‌وگوهای سوری-سوری است

وزیر خارجه روسیه گفت: «همه مشکلات حل نشده است و توافقی در مورد همه امور مربوط به کارهای آینده حاصل نشده است؛ اما به طور کلی همانطور که در کنفرانس خبری اختتامیه اشاره کردم ما این جلسه را بسیار مفید و پربار می‌دانیم».

رئیس دیپلماسی روسیه تأکید کرد که مسکو به عنوان یکی از کشورهای ضامن در مذاکرات آستانه به تلاش خود برای دستیابی به توافق سوری-سوری در مورد موضوعات مربوط به اصلاح قانون اساسی ادامه خواهد داد.

وی ادامه داد: «علاوه بر فرآیند سیاسی ما با اهتمام جدی در حال پیگیری تحولات میدانی هستیم، زیرا با شرکای خود در مذاکرات آستانه به دولت سوریه و سوری‌ها در انجام مأموریت ریشه کن کردن تروریسم بین المللی در سرزمین خود و اطمینان از حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری عربی سوریه، کمک می‌کنیم».

لاوروف بر لزوم نظارت جداگانه بر اوضاع بشردوستانه در سوریه تأکید کرد و هشدار داد که شرایط انسانی در این کشور پیچیده است و به ویژه با توجه به شیوع همه گیر ویروس کرونا سوری‌ها با مشکلات محسوسی روبه‌رو هستند.

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو به درخواست «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل برای لغو تحریم‌های یکجانبه سوریه در دوره همه گیری کرونا پاسخ مثبت داده است، از بی توجهی همکاران غربی روسیه به این درخواست ابراز تأسف کرد.

لاوروف همچنین با اشاره به لزوم مضاعف کردن تلاش‌ها برای کمک به سوری‌هایی که مایل به بازگشت به وطن خود هستند، گفت: «مسئله پناهندگان و آوارگان سوری هنوز بسیار فوری است به ویژه که این امر باعث می‌شود بار سنگینی که بر دوش کشورهای میزبان پناهندگان به ویژه لبنان، اردن و ترکیه است، کاهش یابد».

منبع: فارس

برچسب‌ها