دولت باید در سال آخر وعده‌های بر زمین مانده را به سرانجام برساند یا درباره علت وارونه درآمدن این وعده‌ها پاسخگو باشد.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کیهان

بازگشت تحریم‌ها پیروزی است یا پنج سال تأخیر در لغو تحریم تسلیحاتی؟!

روزنامه شهرداری تهران در گزارشی خیالی و غیرواقعی از «5 پیروزی بزرگ برجام» خبر داد بی‌آنکه متعرض هدف واقعی توافق برجام شود.

روزنامه همشهری ذیل تیتر «5 پیروزی بزرگ برجام‌» نوشت: برجام درحالی‌که در پنجمین‌سال حیاتش به سر می‌برد و امیدها برای بقای آن به حداقل رسیده، در ۲ ماه اخیر ۵ بار آمریکا را شکست داده است؛ اتفاقی که رئیس‌جمهور ایران آن را شکستی مفتضحانه و محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه آن را یک هدیه از طرف دستگاه دیپلماسی به مردم ایران توصیف کرده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا از آبان ۲سال قبل روزشماری را به حرکت درآورده که نقطه پایان آن موعد برچیده‌شدن تحریم تسلیحاتی ایران در ۲۷مهرماه سال‌۹۹ بود. آمریکایی‌ها در آن زمان یکی از خطرات پایان تحریم تسلیحاتی ایران را سفرهای آزادانه سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه ایران عنوان کرده بودند اما حالا این روزشمار درحالی‌که آمریکا سردار سلیمانی را ۱۰‌ماه قبل در عراق ترور کرده است، هنوز ادامه دارد و فقط ۴۴روز دیگر ایران قادر خواهد بود براساس قطعنامه‌۲۲۳۱ شورای امنیت تجهیزات متعارف نظامی خرید و فروش کند.

آمریکایی‌ها از ۳‌ماه قبل تلاشی را آغاز کردند تا شورای امنیت را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران متقاعد کنند اما پس از رأی منفی شورا به این درخواست، درحالی‌که ۲سال قبل از برجام خارج شده‌اند، با ادعای عضویت در برجام به این توافق استناد کردند تا مکانیسم حل اختلاف که ممکن است به مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران منجر شود را فعال کنند؛ البته آمریکا تا امروز در رسیدن به این خواسته ناکام مانده است.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا ۱۰روز قبل گفته بود روندی ۳۰‌روزه را برای بازگردانی تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران تحت عنوان اسنپ‌بک(مکانیسم بازگردانی سریع تحریم‌ها) را از طریق شکایت به شورا و متهم‌کردن ایران به نقض توافق هسته‌ای آغاز کرده است. اما سفیر اندونزی به‌عنوان رئیس‌وقت شورای امنیت و سپس سفیر نیجر به‌عنوان رئیس‌فعلی شورای امنیت یک‌بار دیگر آب پاکی را روی دست آمریکا ریختند.

رفتار عجیب روزنامه همشهری- و برخی نشریات مشابه در بزک کردن برجام- در حالی است که برای این طیف نشریات زنجیره‌ای، اصلاً لغو تحریم تسلیحاتی موضوعیت نداشته است. نشان به آن نشان که همین طیف از برجام 2 و 3 سخن می‌گفتند که موضوع آن، واگذاری اقتدار نظامی و خلع سلاح ایران بود.

از سوی دیگر، مسئله مهم در این زمینه، تأخیر عجیب پنج ساله در لغو تحریم‌های تسلیحاتی است چه اینکه بنابر اعلام دیپلمات‌های روسیه و چین، این دو کشور خواستار لغو تحریم‌های تسلیحاتی در همان سال 94 بودند اما طرف مذاکره‌کننده ایرانی، با تعجب مطالعه طرف غربی برای تعویق پنج‌ساله لغو این تحریم‌ها را پذیرفت.

و از همه مهم‌تر اینکه، هدف اصلی و اعلام شده دولت و وزارت خارجه برای توجیه برجام (و امتیازات واگذار شده در آن)، لغو تحریم‌های مالی و بانکی و نفتی بود، و نه لغو تحریم‌های تسلیحاتی یا عدم موفقیت آمریکا در اجرای مکانیسم ماشه برجام، در حالی که از آن خارج شده و همه تحریم‌ها را برگردانده و ضمن تقسیم کار با اروپا، ایران را وادار به اجرای یکطرفه برجام کرده است.

گشایش بزرگ، نقشه راه اقتصادی و... دو صد گفته چون نیم کردار نیست

یک کارشناس مسائل اقتصادی می گوید دولت به ویژه رئیس جمهور به جای تدابیر واقعی، بیشتر سرگرم ابداع کلمات است.

به گزارش تابناک، هنوز طرح پیش گشایش اقتصادی که توسط رئیس جمهور مطرح شد، به سرانجام خاصی نرسیده، سخنگوی دولت، از «نقشه راه اقتصادی برای ورود به سال آخر دولت و قرن جدید» صحبت به میان آورد. رئیس‌جمهور یک ماه قبل در جلسه هیئت دولت از گشایش اقتصادی سخن به میان آورد اما هر چه بود، این طرح به سرانجام مشخصی نرسید و تنها مطرح کردن آن باعث شد تا شوک‌هایی به اقتصاد کشور و به‌خصوص به بازار سرمایه وارد شود. بازار سرمایه‌ای که الان هفته‌هاست در حال ریزش است و سهامداران بسیاری را ۴۰ تا ۵۰ درصد در ضرر فرو برده است!

حالا در این شرایط دوباره سخنگوی دولت از نقشه راه اقتصادی سخن به میان آورده است! علی ربیعی در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره نقشه راه اقتصادی دولت برای سال پایانی دولت گفت: برای تدوین نقشه راه از سال آخر دولت ابتدا یک روندشناسی از تحولات داخلی و خارجی تاثیرگذار بر حوزه اقتصاد صورت گرفت. محیط سیاسی، ‌امنیتی و اقتصادی جهان آشوب زده‌تر و متلاطم‌تر از سال‌های اخیر شده است لذا با نگاهی به تهدیدهای خشن آمریکا بر اساس فرصت‌های داخلی، نقشه راهی برای ورود به سال آخر دولت و قرن جدید تدوین شد.

وی تاکید کرد، این نقشه راه بر اساس یک تحلیل جامع از ظرفیت‌های اقتصادی داخل که اشتغال‌زایی را افزایش می‌دهد، تدوین شده است.

وحید شقاقی شهری، کارشناس مسائل اقتصادی درباره نقشه راه اقتصادی که مطرح شده است به تابناک گفت: اگر به کشورهای موفق  نگاهی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که تقریباً تمامی آنها دارای اسناد چشم‌انداز و بلندمدت هستند معمولا زمانی که کشورها دارای اسناد چشم‌انداز و بلندمدت باشند، تلاش می‌کنند تا اسناد کوتاه‌مدت و میان‌مدت در راستای همین اسناد چشم انداز و بلندمدت باشند و آنها را پشتیبانی کنند. دولت‌ها هم که تغییر می‌کنند، چون احزاب بر اسناد چشم‌انداز به اجماع نخبگانی رسیده‌اند یعنی روی اهداف کلان این چشم‌انداز به تفاهم رسیده‌اند، این اسناد را دنبال می‌کنند و به‌دنبال تغییر این اسناد یا رونمایی از اسناد جدید نیستند.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: ما دیگر نباید به‌دنبال تولید واژه، کلمه و ادبیات جدید باشیم. اینکه بیان می‌شود دولت می‌خواهد برای چند سال آینده برنامه‌ریزی کند، درست نیست، چون وظیفه دولت این نیست. همان‌گونه که گفتم، مسیر برنامه‌ریزی در دنیا متفاوت و مشخص است. در کشورهای موفق دنیا اگر قرار است کاری انجام شود، اندیشگاه‌ها (اتاق فکر یا تانک‌های فکری) و نخبگان احزاب جلساتی را برگزار می‌کنند و روی اهداف بلندمدت به تفاهم و اجماع می‌رسند.

شقاقی شهری گفت: دولت نباید به این‌گونه مسائل وارد شود؛ البته ممکن است دولت بگوید که من می‌خواهم برای یک سال پایانی یک نقشه راه پیدا کنم، این ایرادی ندارد. این نقشه یک ساله باید در راستای همان برنامه‌های میان مدت و بلندمدت باشد. مثلا اگر دولت می‌خواهد یک ساله حرکت کند نیازمند منابع مالی است که این منابع مالی باید در بودجه دیده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: دولت حتی اگر بخواهد نقشه راه یک ساله هم تهیه کند، یک‌شبه این کار انجام پذیر نیست. در کشورهای موفق دنیا وقتی می‌خواهند برنامه‌های راهبردی را دنبال کنند، در ابتدا این برنامه‌ها به دانشگاه‌ها می‌رود و در آنجا توسط نخبگان بررسی می‌شود. سپس پس از چکش‌کاری به اندیشگاه‌ها می‌رود که در این اندیشگاه‌ها افراد صاحب ایده و فکر مثل سیاستمداران و یا مدیران شرکت‌های بزرگ حضور دارند.

شقاقی شهری ادامه داد: سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ و سیاست‌های کلی توسط مجمع تشخیص و با کمک از نخبگان فکری تهیه و تنظیم کرد و از سوی بالاترین مقام نیز ابلاغ شد. حالا دیگر باید همین سند دنبال شود و به‌دنبال ایجاد واژگان جدید نباشیم.

وی ادامه داد: توصیه به دولت این است، به جای آن که به دنبال خلق واژگان جدید باشد در این یک سال باقی‌مانده تلاش کند تا چند مسئله مهم را پیگیری و حل کند. از جمله این مسائل می‌توان به نگاه به بازار سرمایه اشاره کرد که اگر دولت دیر بجنبد، می‌تواند این بازار از یک فرصت به یک تهدید تبدیل شود. همچنین مسائل دیگری، چون معیشت مردم و کاهش ارزش پول ملی نیز وجود دارد که دولت باید به‌دنبال حل آنها باشد.

دولت یازدهم و دوازدهم رکورددار رشد منفی اقتصادی

دولت روحانی با وجود ادعاهای فراوان، همه رکوردهای منفی اقتصادی را از آن خود کرده است.

به گزارش مشرق، طولانی‌ترین رشد اقتصادی منفی سه دهه اخیر در دولت روحانی رقم خورد. در دولت دوازدهم، اقتصاد کشور به مدت ۸ فصل متوالی با رشد منفی مواجه شد.

برخلاف سخنانی که اخیرا مقامات ارشد دولت درباره وضعیت مناسب رشد اقتصادی بیان می‌کنند، آمارهایی که توسط نهادهای رسمی ‌دولتی منتشرشده، گویای آن است که اقتصاد کشور در دولت دوازدهم، بدترین دوران خود را ‌گذرانده است.

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد در دولت دوازدهم، اقتصاد کشور به مدت ۸ فصل متوالی با رشد منفی مواجه شده که این برای اولین بار است که در سه دهه اخیر چنین دوران طولانی رشد منفی اقتصادی در کشورمان به وقوع پیوسته است.

پیش از این در دولت دهم و دولت یازدهم، شاهد وقوع رشد منفی اقتصادی برای ۴ فصل متوالی بودیم اما دولت دوازدهم، بدترین رکورد را در این زمینه به جای گذاشته است. بر این اساس، دولت روحانی از لحاظ رشد اقتصادی فاجعه‌بارترین عملکرد را داشته است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، از ابتدای دهه هفتاد شمسی تاکنون، کشورمان در ۳۰ فصل با رشد اقتصادی منفی همراه شده است که ۱۲ فصل آن در دولت روحانی (۴ فصل در دولت یازدهم و ۸ فصل در دولت دوازدهم) رخ داده است. ضمن آنکه هنوز یک سال به پایان این دولت باقی است و انتظار نمی‌رود که در فصول آتی هم رشد اقتصادی کشور احیا شود، بنابراین کارنامه منفی دولت روحانی، منفی‌تر هم خواهد شد.

از لحاظ منفی‌ترین رقم رشد اقتصادی کشور در یک فصل هم دولت روحانی رتبه اول را به خود اختصاص داده است. در فصل پاییز سال ۱۳۹۷ رشد اقتصادی کشور منفی ۱۱ درصد اعلام شد که پایین‌ترین رشد اقتصادی سه دهه اخیر محسوب می‌شود.

به ‌نظر نمی‌رسد که در دهه‌های آینده هم رکورد دولت روحانی در رشد اقتصادی منفی شکسته شود. با این عملکرد فاجعه‌بار، توصیه می‌شود مقامات دولت دوازدهم در اظهارنظرهای خود خطاب به منتقدان، دقت بیشتری کنند. ضمن آنکه با این کارنامه منفی، توصیه آقای روحانی برای مقایسه عملکرد دولتش با دولت قبل هم قطعا به ضرر وی تمام خواهد شد.

آفتاب یزد: بعید است مردم کمترین توجهی به نامزدی جهانگیری داشته باشند

روزنامه حامی عارف با لحنی معترضانه نوشت: چرا برخی اصلاح‌طلبان اصرار دارند رویداد 92 را تکرار کنند؟

آفتاب یزد در این باره نوشت: حدود 10 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری 1400 باقی مانده و از همین حالا رقابت در طیف‌های مختلف سیاسی قابل مشاهده است. جریان اصولگرایی به واسطه عملکرد دولت روحانی که به پای اصلاح‌طلبان نوشته شده، خود را پیروز 1400 می‌داند. بحث در اردوگاه اصلاح‌طلبی این است که آیا می‌توان کاندیدایی تمام اصلاح‌طلب معرفی کرد که از سد فیلترها عبور کند یا نیاز است بار دیگر با یک کاندیدای غیراصلاح‌طلب وارد شد. در این زمینه برخی معتقد هستند چهره‌هایی چون رئیس سابق مجلس می‌تواند برای اصلاح‌طلبان کارساز باشد! با این حال قاطبه جریان اصلاحات با اینکه یکبار دیگر اصلاح‌طلبان از فردی غیر از اصلاح‌طلب حمایت کنند مخالف است. در میان چهره‌های اصلاح‌طلبی که هم شانس بسیار بالایی برای گرفتن تایید صلاحیت دارند وهم میان اصلاح‌طلبان اجماع ایجاد کنند بدون تردید نام محمدرضا عارف حائز اهمیت است. او در سال 92 نیز کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بود اما بنا به مصلحت‌هایی و همچنین ایجاد وحدت بین گروه‌های اصلاح‌طلب که زمینه ساز پیروزی در انتخابات‌های 92 ،94 و96 شد استعفا داد. با این حال وقتی ائتلاف با اصولگرایان پروژه‌ای شکست خورده است عجیب است برخی جریان‌ها و به ویژه کارگزاران بار دیگر تمایل به پیمودن چنین مسیری دارند. عارف اما می‌تواند در واقع راه حل معادله باشد. او هم اصلاح‌طلب است و هم تایید شورای نگهبان را به احتمال زیاد دارد. از سوی دیگر در انتخابات 94 نیز توانست به عنوان سرلیست اصلاح‌طلبان از تهران رای اول را کسب کند. موضوع مهم این است که اگر به فرض او بتواند رئیس جمهور شود مانند روحانی این نگرانی وجود ندارد که سمت سایر جناح‌ها غش کند چرا که از چهره‌های قدیمی اصلاح‌طلب شناخته می‌شود و به اصطلاح شناسنامه دار است. به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان باید از سال 92 درس بگیرند و این بار با هوشیاری بیشتری نسبت به انتخابات 1400 برنامه ریزی داشته باشند.

گزینه‌های اصلاح‌طلب فعلی همچون جهانگیری اگرچه گزینه خوبی هستند اما به دلیل نقش آنها در دولت فعلی روحانی بعید است مردم کمترین توجهی را نسبت به آنان داشته باشند.

استدلال آخر روزنامه آفتاب یزد در حالی است که عارف به عنوان رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم، کارنامه بسیار ضعیفی برجای گذاشت و عملاً فراکسیون را تبدیل به فراکسیون وکیل‌الدوله‌ها کرد. او در عین حال آخرین بار به نشانه اعتراض از ریاست شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان هم استعفا کرد. جالب این که عملکرد فراکسیون امید موجب شد نامزدهای اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس یازدهم با رویگردانی کامل مردم مواجه شوند چنان‌که مجید انصاری نفر اول اصلاح‌طلبان، توانست فقط 67 هزار رأی واحد در تهران کسب کند.

این وعده‌های اقتصادی را یادتان هست؟!

دولت باید در سال آخر وعده‌های بر زمین مانده را به سرانجام برساند یا درباره علت وارونه درآمدن این وعده‌ها پاسخگو باشد.

روزنامه وطن امروز در این‌باره در یادداشتی می‌نویسد: این‌که کشور 7 سال قبل در چه شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قرار داشت و اکنون پس از گذشت 7 سال از ریاست‌جمهوری روحانی و به اجرا درآمدن سیاست‌های مدنظر او، کشور در چه شرایط و وضعیتی قرار دارد، موضوعی است که باید برای مردم توضیح داده شود. روحانی باید پاسخ دهد شعارها و وعده‌هایی که در جریان تبلیغات انتخاباتی سال‌های 92و 96 بیان کرده بود چند درصد محقق شده است. به این وعده‌های اقتصادی حسن روحانی نگاه کنید:

- در ماه‌های ابتدای آغاز به کار دولت «تدبیر و امید» موانع از سر راه تولید برداشته می‌شود.

- ما باید به سیاست‌های ابلاغ‌شده از سوی مقام معظم رهبری عمل کنیم، نه اینکه فقط شعار دهیم.

- شعار من «نجات اقتصاد ایران» است.

- برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال بویژه برای تحصیلکرده‌هاست.

 - اصلاح نظام اداری نیز جزو اولویت‌های من است، زیرا با اصلاح نظام اداری جلوی فسادها گرفته می‌شود.

- اساس برنامه‌ اقتصادی من بر 2 محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است.

- با اجرای برنامه‌هایم در حوزه اقتصاد گام‌به‌گام تورم مهار شده و شاهد توسعه اقتصادی خواهیم بود.

- ما 3 میلیون و 200 هزار بیکار داریم و اگر تنها 10 میلیون گردشگر وارد کشور شود بیش از 13 میلیارد دلار درآمد ارزی و 4 میلیون اشتغال درست می‌شود، یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی می‌توانیم بیکاری را حل کنیم.

- ما می‌توانیم در یک زمان کوتاه 100 روزه تحول اقتصادی در کشور به وجود آوریم.  

- دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کند که اصلا به یارانه 45 هزار تومانی نیازی نداشته باشند.

- دولت تدبیر نخواهد گذاشت ارزش پول ملی ظرف 6 ماه به یک‌سوم کاهش یابد.

- ما شاهد هستیم که دلار بعد از چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا می‌کند، مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بی‌ثباتی‌هاست. ما از نیروهای متخصص استفاده می‌کنیم.

این چند مورد از وعده‌های صرفا اقتصادی آقای روحانی بوده است. بر اساس یک پژوهش، حسن روحانی در جریان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری سال‌های 92 و 96 و طی اظهاراتش در 7 سال گذشته، حدود 410 وعده اقتصادی، 330 وعده اجتماعی و فرهنگی، 250 وعده سیاسی، 55 وعده ورزشی و 30 وعده رسانه‌ای به مردم داده است.

رئیس جمهور باید زمان بگذارد و درباره عملی‌نشدن این وعده‌ها به مردم توضیح دهد.
 

ایران

ایران بنایی برای مذاکره با امریکا ندارد

   خبر اول اینکه،  رئیس دفتر رئیس‌ جمهوری در واکنش به پیشنهاد اخیر وزیر خارجه روسیه مبنی بر آمادگی این کشور برای میانجیگری بین ایران و امریکا گفت:‌ ما با امریکایی‌ها بنای مذاکره نداریم و خیلی روشن موضع‌مان را اعلام کردیم. به گزارش تسنیم، محمود واعظی افزود: ما اعلام کردیم که اگر امریکایی‌ها به اشتباهات خود پی بردند و فهمیدند که در قبال ایران راه غلطی را از طریق تحریم‌ها پیش رفتند، این را با شهامت اعلام کنند، بگویند ما اشتباه کردیم. رئیس دفتر رئیس ‌جمهوری با بیان این مطلب که تنها لاوروف نبوده که این پیشنهاد را داده و کشورهای دیگری نیز تلاش کردند تا برای این مسأله راه حلی پیدا کنند، تصریح کرد:‌ امریکایی‌ها باید به برجام برگردند و در چارچوب برجام صحبت کنند درغیر این صورت، هر اقدام دیگری باشد نتیجه نمی‌دهد. گفتنی است اخیراً وزیر امور خارجه روسیه از آمادگی مسکو برای ایجاد شرایط و حمایت از گفت‌وگو بین ایران و امریکا، در صورت تمایل هر دو کشور خبر داد و بار دیگر تلاش واشنگتن برای تمدید تحریم‌ها علیه تهران را غیرقانونی و بی‌ نتیجه نامید.

تحریم‌های جدید امریکا علیه ایران

  خبر دیگر اینکه، امریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرد چند شرکت را به‌دلیل تسهیل فروش و انتقال محصولات پتروشیمی ایران در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. به‌گزارش ایرنا، وزارت خزانه‌داری امریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه ۶ شرکت را به‌دلیل حمایت از شرکت پتروشیمی «تریلیانس» که ژانویه ۲۰۲۰ در فهرست سیاه امریکا قرار گرفته تحت تحریم قرار داده است. خزانه‌داری امریکا گفته شرکت‌های تازه تحریم‌شده در ایران، امارات متحده عربی و چین قرار دارند و در فروش محصولات پتروشیمی ایران مشارکت داشته‌اند. به‌گفته خزانه‌داری امریکا علاوه بر این تحریم‌ها وزارت خارجه این کشور هم ۵ شرکت را به‌دلیل انجام مبادلات قابل‌توجه در زمینه خرید، اکتساب، فروش، انتقال یا بازاریابی برای محصولات پتروشیمی ایران تحت تحریم قرار داده است. وزارت خارجه این کشور همچنین سه فرد را که از مدیران شرکت‌های تحریم‌شده هستند نیز تحریم کرده است.

تکذیب ابتلای آیت‌الله جنتی به کرونا

  دست آخر اینکه،  روابط عمومی دبیرخانه مجلس خبرگان و روابط عمومی شورای نگهبان در اطلاعیه‌های جداگانه شایعه ابتلای آیت‌الله جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری به کرونا را تکذیب کردند. به‌گزارش ایسنا، سخنگوی شورای نگهبان هم در توئیتی از حال مساعد آیت‌الله جنتی خبر داد، اما نوشت: «چند دقیقه قبل با آیت‌الله جنتی تلفنی صحبت کردم الحمدلله حال عمومی ایشان خوب بود. برخی مسائل اداری را جویا شدند پاسخ دادم و قرار شد شنبه در محل شورا امور را پیگیری کنیم.»
 

خراسان

درخواست دولت از ناجا برای اجرایی شدن مالیات خودروهای لوکس

با توجه به تاکیدات مندرج در تبصره 6 قانون بودجه امسال مبنی بر ضرورت گرفتن مالیات از انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین دارای پلاک شخصی با ارزش 7 میلیارد ریال و بیشتر، یک مقام مسئول دولتی در نامه جدید خود، از نیروی انتظامی خواسته است داده ها و اطلاعات مالکان خودروها از قبیل مشخصات هویتی، نشانی اقامتگاه قانونی و شماره تلفن همراه و مشخصات نوع خودرو را حسب درخواست سازمان امور مالیاتی از طریق برخط، حداکثر تا پایان شهریور ماه در اختیار این سازمان قرار دهد.

ترمز واریز ته مانده بودجه به حساب ادارات کشیده شد 

در حالی که بر اساس مصوبه خرداد امسال کابینه، مقرر شده بود در راستای اجرای کامل حسابداری تعهدی، مانده وجوه مصرف ‌نشده پایان سال دستگاه اجرایی بابت اعتبارات هزینه ‌ای و تملک دارایی‌ های سرمایه ‌ای و مالی به حساب همان دستگاه مربوط برگشت داده شود، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه روزهای اخیر خود خطاب به اعضای اقتصادی کابینه، متذکر شده این تصمیم قبلی دولت ملغی و مقرر است از این پس، مبالغ مذکور به حساب خزانه برگشت داده شود.

آرمان

نماینده لامرد کرونایی شد

نماینده لامرد و مهر در مجلس از ابتلایش به بیماری کرونا خبر داده است. مسئول روابط عمومی سیدموسی موسوی نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس طی اطلاعیه‌ای از ابتلای وی به بیماری کرونا از چند روز پیش خبر داده است. بر اساس اطلاعیه ای که توسط روابط عمومی نماینده لامرد و مهر در مجلس منتشر شده، وی از چند روز پیش با دستور پزشک عفونی، رژیم دارویی را آغاز کرده است و در قرنطینه خانگی به سر می‌برند تا دوره درمان وی کامل طی شود.

اخراج سرمربی ایرانی از گوتبورگ

باشگاه گوتبورگ سوئد با انتشار بیانیه‌ای، اخراج پویا اسبقی سرمربی 35 ساله و ایرانی خود را اعلام کرده است. اسبقی از سال 2018 هدایت گوتبورگ را به عهده گرفته است و قرارداد او تا سال 2022 اعتبار داشته است. در فصل 2019 اما این تیم موفق‌تر ظاهر شده و علاوه بر حضور در رده هفتم جدول، به قهرمانی در جام حذفی 20-2019 هم رسیده است؛ اتفاقی که موجب شده است گوتبورگ به مقدماتی لیگ اروپا برسد و اسبقی نیز نامزد عنوان بهترین مربی سال سوئد شود. با این حال، شروع ضعیف گوتبورگ در فصل جاری و کسب تنها 2 برد در 18 مسابقه که این تیم را در یک امتیازی منطقه خطر قرار داده منجر به اخراج اسبقی شده است.

درگیری چند بازیکن استقلال در فرودگاه

در فرودگاه مهرآباد تهران برخی هواداران که حضور داشته‌اند به محض دیدن چند بازیکن استقلال به آنها اعتراض کرده‌اند. اعتراض این عده، واکنش چند بازیکن استقلال را در پی داشته است و طرفین در فرودگاه به درگیری فیزیکی پرداخته و به شدت با هم درگیر شده‌اند. در نهایت با مداخله افراد دیگر و نیروی انتظامی، درگیری به پایان رسیده است. همچنین فرهاد مجیدی در فرودگاه با اعضای تیم خداحافظی کرده است. باشگاه استقلال به صورت رسمی پایان همکاری با مجیدی و آغاز مذاکره برای بازگشت استراماچونی را اعلام کرده است.

دژاگه: در توئیتر فعالیتی ندارم

اشکان دژاگه بازیکن تیم فوتبال تراکتور تبریز گفت: اول از همه می‌خواهم قهرمانی تراکتور در جام حذفی را به هواداران، کادر فنی و بازیکنان تیم تبریک بگویم. این قهرمانی با تلاش زیادی به دست آمده و امیدوارم توانسته باشد که هواداران تیم را خوشحال کند. وی با رد فعالیتش در توئیتر گفت: نکته‌ای که باید به آن اشاره کنم این است که من اصلا اکانتی در توئیتر ندارم و فعالیتی در این شبکه اجتماعی نداشته اما متاسفانه بعد از بازی امشب یک نفر به نام من صفحه جعلی در توییتر فعال کرده و حرف‌هایی زده که اصلا ادبیات من نیست.

مناظره توئیتری مشاور روحانی و نماینده مجلس

مشاور رئیس‌جمهور در پاسخ به برخی انتقادها در پیامی توئیتری نوشت: دولت تدبیر و امید به بیش از 11٫514 روستا آب پایدار رسانده است. حسام‌الدین آشنا در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر در پاسخ به مجتبی رضاخواه که از آبرسانی به بلوچستان انتقاد کرده بود، نوشت: از ابتدای دولت یازدهم تا پایان سال گذشته به 7/7 میلیون نفر در 11٫514 روستا آب پایدار رسانده شد. وی با بیان اینکه در سال جاری، تا پایان هفته دولت به 404 روستا با جمعیت 299٫600 نفر آبرسانی شده است، اظهار داشت: تا قبل از دولت یازدهم به 1٫200 روستا و 900٫000 نفر آبرسانی پایدار انجام شده بود.

کشته شدن 3 متجاوز مرزی

هلاکت 3 متجاوز مرزی در سردشت آذربایجان‌غربی فرمانده مرزبانی آذربایجان‌غربی از درگیری نیروهای مرزبانی و کشته‌ شدن 3 متجاوز مرزی در ارتفاعات صعب‌العبور مرزی سردشت خبر داده است. سردار یحیی حسین‌خانی گفت: مرزداران هنگ مرزی سردشت با تعدادی متجاوز مرزی که قصد ورود به کشور را داشته‌اند، در منطقه ممنوعه مرزی برخورد کردند. وی افزود: افراد متجاوز به محض استماع صدای تیر و اطلاع از حضور مأموران در منطقه با استفاده از تاریکی شب و موقعیت جغرافیایی منطقه به سمت مناطق عمقی کشور مقابل متواری شده‌اند.

تکذیب استعفای ظریف

اخبار درباره استعفای محمدجواد ظریف در برخی کانال‌های مجازی مطرح شده بود که پیگیری خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از منابع مطلع نشان می‌دهد، مطالب مربوط به استعفا صحت ندارد. آقای ظریف در واکنش به انتشار اخباری درباره حضور نداشتنش در سه جلسه اخیر هیأت دولت، علت را روزهای پر کار دستگاه دیپلماسی به‌خصوص مقابله با تلاش‌های غیرقانونی آمریکا مطرح کرده بود. سخنگوی وزارت امور خارجه با انتشار توئیتی از برنامه کاری روز دوشنبه وزیر امور خارجه در دیدار با وزیر امور خارجه سوئیس و هیأت همراه خبر داده است.

ضربه غافلگیرکننده سپاه به افراد مسلح

حسین درویشی فرمانده سپاه ناحیه بندرعباس در مورد ضربه غافلگیرکننده سپاه به افراد مسلح گفت: پاسداران گمنام امام زمان (عج) ناحیه مقاومت بسیج سپاه بندرعباس دونفر از افراد مسلح را در این شهر دستگیر کرده‌اند. با تلاش شبانه‌روزی پاسداران گمنام امام زمان (عج) در شامگاه دوازدهم شهریورماه دو فرد مسلح که از ایرانشهر و از مسیر بندرجاسک وارد بندرعباس شده بودند، بلافاصله توسط پاسداران گمنام امام زمان (عج) سپاه ناحیه بندرعباس شناسایی و دستگیر شده‌اند.

ادعای تولید زیر زمینی پراید

با وجود اعلام رسمی توقف پراید از پایان تیر و حتی برگزاری مراسم بدرقه خودرو برای این خودرو، هنوز این محصول در شرکت سایپا تولید می‌شود. شرکت سایپا و پارس خودرو صورت‌های مالی خود را برای میانه تابستان را منتشر کرده‌اند. این اسناد نشان می‌دهد تولید پراید در پارس خودرو که به صورت حق‌العمل کاری برای سایپا کار می‌کرده، صفر شده است اما تولید این خودرو در خود سایپا با وجود افت شدید نسبت به دوره مشابه سال قبل ادامه دارد و سایپا هنوز با وجود خداحافظی از این محصول پرتیراژ دل نکنده است.

گلایه از درخواست عجیب یک امام جمعه

اکبر ترکان، مشاور سابق رئیس‌جمهور اظهار کرد: اخیرا یکی از آقایان امام جمعه فرموده بودند که آقایان شورای نگهبان خودشان از روی خیرخواهی و استصواب افرادی را انتخاب و معرفی کنند تا مردم به آنها رای دهند، بله این هم رای مردم است، اما انتخاب مردم نیست. مشاور پیشین رئیس‌جمهور در این باره تاکید کرد: نظر مبارک این آقای امام جمعه این بوده است که ما باید به سمتی برویم که خیرخواهان و به اصطلاح شورای نگهبان با خیرخواهی انتخاب کنند و مردم رای دهند که اگر این‌گونه باشد شورای نگهبان نهایتا براساس خی خواهی افراد خوبی برمی‌گزیند و مردم فقط یکی از آن انتخاب‌ها و تایید می‌کنند و به آن می‌گویند انتخاب.

آزادی یک زن زندانی بعد از 18 سال

مدیرکل زندان‌های استان یزد درباره آزادی یک زن زندانی بعد از 18 سال اظهار داشت: در ایام عزاداری سیدوسالار شهیدان، حضرت اباعبدا... الحسین (ع)، اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد، هیأت انصار الزهرا (س) و جمعی از خیران توانسته‌اند با پرداخت 220 میلیون تومان، یک زن محکوم به قصاص را پس از 18 سال از زندان آزاد کنند. رضا ذولفعلی‌نژاد عنوان کرد: این زن یک زندانی محکوم به قصاص بوده است که با وساطت شورای حل اختلاف زندان مرکزی یزد مجازات وی تخفیف یافته و به پرداخت 220 میلیون تومان دیه محکوم شده است. وی یادآور شد: 170 میلیون تومان از این مبلغ توسط هیأت انصارالزهرا (س) و 50 میلیون نیز توسط خیران تأمین شده است.

مجلس در کنار دولت خواهد بود

مجتبی رضاخواه نماینده مردم تهران پیش از این با انتقاد از نحوه آبرسانی به استان سیستان و بلوچستان گفته بود: مردم جنوب سیستان و بلوچستان مشکل جدی در آب آشامیدنی دارند؛ نه اینکه آب نباشد، بلکه مدیریت منابع آب نیست به‌طوری‌که بیابان سیراب است. این نماینده مجلس پس از توضیحات توئیتری آشنا اظهار داشت: منکر تلاش‌های این دولت و اسلافش نیستیم، ولی همچنان «آب آشامیدنی» معضل جدی بخش‌هایی از سیستان و بلوچستان است. این در حالی است که تامین ضروریات زندگی مردم هم وظیفه‌ حاکمیت است که بنده و شما جزئی از آن هستیم. وی در ادامه تأکید کرد: مطمئن باشید مجلس در یک‌سال باقی‌مانده عمر دولت، برای حل مشکلات مردم در کنار دولت است.

برچسب‌ها