اخبار ویژه روزنامه ها

ک فعال اصلاح‌طلب می‌گوید: شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در عمر فعالیت خود به فعالیت‌های مقطعی انتخاباتی مبادرت ورزید و امروز این شورا دیگر در عمل وجود ندارد.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کیهان

لیلاز: مسئله اصلی اقتصاد سوء‌مدیریت است نه تحریم‌ها

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران تائید کرد که تحریم‌ها مسئله اصلی اقتصاد کشور نیست و مسئله اصلی، سوءمدیریت است.

در حالی که دولت، آخرین سال خود را سپری می‌کند، سعید لیلاز در روزنامه ایران نوشت: نقشه راه فصل هشتم دولت آقای روحانی باید چندین هدف را دنبال کند که دو بخش مهم آن کاهش نرخ تورم و افزایش هزینه‌های عمرانی از منابع دولت است. دو بخشی که با خود تولید و و اشتغال و ثبات نسبی اقتصاد را به همراه خواهد داشت. تجربه سه سال گذشته به ویژه یک سال اخیر با رونق بازار سرمایه نشان داد که هرگاه دولت به مردم اعتماد کرد و کسری بودجه‌اش را از طریق مردمی‌سازی و نه خصوصی‌سازی جبران کرد، به راحتی توانست بر مصائب و مشکلات اقتصادی فائق شود. با درک سیاست‌های بانک مرکزی برای مقابله با آثار و تبعات اقتصادی ویروس کرونا، بر این باورم که در این یک سال پایانی نیز دولت به این نوع نگاه و مردمی‌سازی اقتصاد نیاز دارد و ماهانه می‌تواند از طریق انتشار اوراق قرضه و فروش سهام شرکت‌های دولتی بین ۷ هزار میلیارد تومان تا ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی مردمی به دست بیاورد.

وی در ادامه این یادداشت می‌نویسد: دولت در یک سال پایانی خود باید به چند هدف دست یابد. نخست آن که، نرخ تورم را به زیر ۲۰ درصد برساند و تا یک سال آینده روند آن کاهشی باشد. نرخ تورم در تیر و مرداد اگرچه اندکی روند کاهشی را طی کرد اما اعداد بسیار بزرگ بودند و باید با کاهش رشد نقدینگی شرایط بهبود یابد. در همین راستا، در وهله دوم نیاز است که دولت فساد شبکه بانکی را مدیریت کند.

ما وقتی از برقراری ثبات اقتصادی با یک برنامه کوتاه‌مدت یک‌ساله صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم تنها به مواردی مثل بهبود فضای کسب و کار (که اتفاقا تمرکز روی آن نیز ضرورت دارد) بپردازیم. اما از طریق افزایش هزینه‌های عمرانی و کاهش هزینه‌های جاری می‌توان به بخش قابل توجهی از یک برنامه سازنده یک‌ساله دست یافت. هم کسری بودجه را کاهش داد و هم اشتغال ایجاد کرد. در کنار این دو سیاست، باید برای تقویت قدرت خرید کارگران و بازنشستگان و همین‌طور توان مالی کشاورزان از طریق افزایش قیمت خرید تضمینی کاری انجام داد تا دولت با فضای بسیار آرامی وارد دوران بازنشستگی شود و این دوران اندک باقیمانده را هم با خاطره خوشی به پایان برساند.

آمریکا تمام تمهیداتی که برای اعمال فشار بر اقتصاد ایران می‌توانست بیندیشد، به کار بسته و همان طور که پیش از این نیز به آن اشاره کرده‌ام، شرایط موجود نشان می‌دهد که تحریم‌ها مسئله‌ اصلی نبوده و با وجود این شرایط سخت هنوز راهکارهایی وجود دارد که می‌توان از این وضعیت دشوار عبور کرد.

مسئله اقتصاد، سوءمدیریت بوده و شرایط کنونی گواه آن است.

دعوت به مصالحه با دروغگویان خائن در فتنه ۸۸

روزنامه زنجیره‌ای اعتماد می‌گوید دولت در حل مسئله تفاهم ملی کوتاهی کرد و به همین دلیل در حوزه سیاست خارجی و اقتصاد هم ناکام ماند!

این روزنامه از قول الیاس حضرتی (مدیر خود) نوشت که روحانی در مأموریت ترمیم شکاف میان اصلاح‌طلبان و حاکمیت ناکام مانده است. اعتماد همچنین نوشته‌ای از عباس عبدی را منتشر کرد که در آن آمده است: کمتر از یک سال از ماموریت این دولت باقی مانده است. اگر قرار باشد در این فاصله فقط یک ماموریت اصلی برای خود تعیین کند آن کدام است؟ هنگامی که در سال ۱۳۹۲ دولت جدید و برخلاف انتظار اصولگرایان حاکم روی کار آمد، ۴ سال از بحران سال ۱۳۸۸ می‌گذشت. مسائل آن ۴ سال به نقطه پایان نرسیده بود، چرا که آن بحران همچنان ادامه داشت. در همان زمان در چندین یادداشت و گفت‌وگو به این مسئله اشاره کردم که سه مسئله عمده و محوری پیش روی این دولت قرار دارد؛ اول سیاست خارجی و مسئله تحریم‌ها و تنش با غرب و شورای امنیت بود. دوم اقتصاد و بحران بزرگ آن. و بالاخره در حوزه سیاست داخلی که تنش شدید ناشی از اتفاقات سال ۱۳۸۸ و پیامدهای آن که شکاف بزرگی را میان بخش مهمی از جامعه و اصلاح‌طلبان با ساختار قدرت ایجاد کرده بود و نماد آن حصر فیزیکی و حصر خبری و ارتباطی اصلاح‌طلبان شاخص بود. در آن مقطع چند بار توضیح دادم که از میان این سه مسئله، سیاست داخلی محوری و مهم‌ترین است، نه به دلیل اینکه سیاست برای مردم اولویت دارد، بلکه به این دلیل که راه حل مسائل اقتصادی و خارجی در کاهش تنش‌های داخلی است. از نظر مردم حل مسائل اقتصادی در اولویت است، ولی هنگامی که پای عمل می‌رسد همه در پی حل این مسئله از طریق تغییرات سیاسی هستند، چون می‌دانند که هرگونه اتفاقی که بخواهد در سیاست خارجی و اقتصادی رخ دهد در هر حال با تکیه بر شرایط و چارچوب نیروهای سیاست داخلی خواهد بود. انتخابات سال ۱۳۹۲ و رأی آوردن آقای روحانی به معنای حل شدن این مسئله سیاسی نبود، اتفاقا به معنای آغازی برای حل کردن آن بود. این انتخابات پیام روشنی را مخابره می‌کرد. اینکه مردم از ۱۳۸۸ عبور کرده‌اند و می‌خواهند طرحی نو در انداخته شود. منظور از حل این مشکل رفع حصر نبود، بلکه ایجاد نوعی وفاق و تفاهم جمعی و کاهش شکاف پیش آمده بود که به‌طور طبیعی منجر به رفع انواع حصر و محدودیت‌ها نیز می‌شد. برخی می‌خواستند رفع حصر شود تا بعد ببینند چگونه به تفاهم ملی برسند و این اشتباه بود. آنان رفع حصر را در مرکز توجه سیاست قرار دادند، در حالی که تفاهم ملی باید در مرکز قرار می‌گرفت و یکی از نتایج آن رفع حصر می‌شد و نه برعکس.

اعتماد همچنین در نوشته دیگری مدعی شده «نوبت مصالحه ملی است».

درباره این رویکرد روزنامه اعتماد گفتنی است ماجرای سال ۸۸ ظاهری دارد و باطنی. ظاهر آن، اعتراض طیف مدعی اصلاح‌طلبی به نتیجه انتخابات بود اما وقتی فتنه و آشوب نیابتی - با مدیریت خارجی و کارگزاری داخلی- پیش رفت، معلوم شد «انتخابات بهانه است- اصل نظام نشانه است»، بنابر حذف «جمهوری اسلامی» است، صحنه‌گردانان بنای معارضه با میراث بزرگ امام‌خمینی(ره) دارند و حتی از سر بدمستی و حماقت ابایی ندارند که به ساحت حضرت سیدالشهدا(ع) در روز عاشورا بی‌حرمتی کنند. افراطیون مدعی اصلاحات که زمانی شعار خروج از حاکمیت- می‌دادند در فتنه و آشوب‌افکنی سال ۸۸ نشان دادند نه به جمهوریت و رأی مردم پایبندی دارند و نه به اسلامیت. و این دو رفتار ساختارشکنانه چیزی نیست که مشمول مرور زمان شود. به عبارت دیگر خیانت بزرگ خاتمی و موسوی و برخی سران مجمع روحانیون و حزب منحله مشارکت، چیزی نبود که دولت روحانی بتواند آن را ماست‌مالی و رفع و رجوع کند بلکه سران این طیف بودند که به‌عنوان حداقلی‌ترین کار باید از مردم و نظام عذرخواهی می‌کردند؛ نه این که مانند خاتمی و تاج‌زاده، در پستوها و محافل خصوصی ادعا ‌کنند ادعای تقلب دروغ بوده - و در واقع مردم را فریب داده‌اند- خیانتی به آن بزرگی که با ترغیب دشمن به افزایش تحریم‌ها (در قالب تحریم‌های موسوم به فلج کننده) تشدید هم شد، چیزی نیست که با ادعای مصالحه و مفاهمه و آشتی ملی رفع و رجوع شود.

فتنه سال ۸۸ با همه هزینه‌های گسترده دشمن شکست خورد، چون مردم پای مکتب امام‌حسین(ع) و نظام جمهوری اسلامی ایستادند؛ و حال آن که فتنه کذایی براندازی جمهوری اسلامی را در دستور کار داشت. طبیعی است که مفاهمه و مصالحه با جریان برانداز، هیچ معنایی نمی‌تواند داشته باشد، به ویژه این که طرف قانون‌شکن مبنای عوام‌فریبی را یک دروغ بزرگ قرار داده و در واقع مرتکب خیانتی چندلایه که به ضربات امنیتی و اقتصادی به کشور ختم گردید، شده باشد.

معاون بایدن: دولت ما حمایت ناگسستنی از اسرائیل خواهد داشت

نامزد حزب دموکرات‌ها برای تصدی معاونت ریاست جمهوری در صورت پیروزی در انتخابات آمریکا گفت ما حمایتی ناگسستنی با اسرائیل خواهیم داشت. به گزارش صدای آمریکا، سناتور کامالا هریس که به عنوان معاون جوبایدن انتخاب شده، گفت: دولت بایدن حمایت ناگسستنی از اسرائیل خواهد داشت و ایران را وادار خواهد کرد که پاسخگو باشد.

وی در جلسه‌ای برای جمع‌آوری کمک‌های مالی افزود: «بگذارید واضح بگویم، ما اجازه نمی‌دهیم ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما به اطمینان یافتن از این که اسرائیل از حمایت خلل‌ناپذیر ایالات متحده برخوردار خواهد بود، ادامه می‌دهیم. من به شما تعهد می‌دهم که دولت بایدن- هریس به تعهد خلل‌ناپذیر نسبت به امنیت اسرائیل، ‌از جمله همکاری‌های بی‌سابقه نظامی و اطلاعاتی، ادامه می‌دهد.

یادآور می‌شود کامالا هریس پیش از این هم ضمن سخنرانی در جمع ‌لابی صهیونیستی ایپک، از رژیم صهیونیستی حمایت کامل کرده است. داگلاس امهاف شوهر کامالا هریس، یهودی صهیونیست است.

انتقاد جماران از یک کوتاهی در هفته دولت

پایگاه خبری جماران، از این که هیئت دولت امسال در هفته دولت به زیارت حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) نرفته‌اند انتقاد کرد.

این پایگاه وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) نوشت: «اگرچه هفته دولت امسال تحت‌الشعاع شیوع کرونا و ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان قرار گرفت، اما باعث نشد تا یک اتفاق غیرعادی را در این مناسبت فراموش کنم.

معمولاً در همه دولت‌ها، رئیس و اعضای کابینه سالی دو بار به حرم امام خمینی و گلزار شهدا می‌رفتند، اما این اتفاق امسال رخ نداد.

اگر بهانه آنها برای این کار، کرونا بود باید گفت که اولاً همین جمع هفته‌ای دو بار در مکانی بسته جلسه می‌گذارند که البته ضروری برای اداره کشور است، اما وقتی حرم امام کاملاً شرایط برگزاری مراسم با رعایت توصیه‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا را داراست چرا دولت از این کار خودداری کرد؟!

ثانیاً، مگر مسئولان عالی قضایی در هفته قوه قضائیه در تیر ماه به این حرم نیامدند؟! ثالثاً، نکند بهانه‌های ساده و کودکانه دیگری در کار باشد که اگر چنین باشد... البته طبعاً این قبیل رفتارها از شأن امام نمی‌کاهد و تنها دولت را از چشم مردم می‌اندازد و برکت را از کار آنان برمی‌گیرد.»

سقوط عبرت‌آموز رأی اصلاح‌طلبان از ۱/۵ میلیون به ۸۰ هزار نفر در تهران

حامی دوآتشه دولت برجام می‌گوید حتی یک تحول مثبت در دوره ریاست جمهوری روحانی ایجاد نشده است.

صادق زیباکلام در گفت‌وگو با «نامه نیوز» درباره امید اصلاح‌طلبان به انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری اظهار داشت: کم نیستند اصلاح‌طلبانی که به دقیقه نود انتخابات امیدوارند زیرا در انتخابات ریاست جمهوری این تجربه جامعه‌شناختی را داریم که معمولاً در هفته آخر یا یکی دو روز پایانی یا حتی ساعات آخر موجی اجتماعی شکل می‌گیرد که نتیجه پیش‌بینی شده را تغییر می‌دهد؛ آخرین این موج را در سال ۹۶ دیدیم که اصلاح‌طلبان هنوز امید دارند که موج سال ۷۶، ۹۲ و ۹۶ دوباره شکل بگیرد.

او در ادامه تصریح کرد: «اما من واقعاً خوش‌بین نیستم که چنین موجی ایجاد شود. کار از این حرف‌ها گذشته است و آقای روحانی با عملکردش بلایی سر صندوق انتخابات آورد که بسیاری از مردم از رأی‌دادن سرخورده شده‌اند؛ در این سه سال یعنی از سال ۹۶ تاکنون هیچ تغییر مثبتی در کشور ایجاد نشد. واقعاً آقای روحانی نمی‌تواند بگوید در دوره ریاست جمهوری‌ام یک تحول مثبت ایجاد شده است؛ در سیاست خارجی، سیاست داخلی،‌ اقتصاد و فرهنگ هیچ تغییری احساس نشد و بلکه وضعیت اقتصادی مردم روز به روز تضعیف شد. با چنین وضعیتی بسیار بعید است که اتفاق خاصی تا روز انتخابات ۱۴۰۰ رخ دهد».

زیباکلام می‌افزاید: «بالاترین دلیلی که می‌شود ارائه داد، انتخابات مجلس در اسفند ماه سال پیش است. آقای عارف چهار سال قبل با رأی یک میلیون و نیمی به عنوان نفر اول تهران وارد مجلس شد اما در انتخابات ۹۸ لیست اصلاح‌طلبان مجموعاً ۸۰ هزار رأی هم نیاورد».

او درباره صحت و سقم این تصور که ممکن است شورای نگهبان برای بالا بردن مشارکت برخی شخصیت‌های اصلاح‌طلب را تأیید صلاحیت کند، گفت: «این تصور از دو وجه دارای اشکال است. نخست آنکه بعید می‌دانم شورای نگهبان برای تحقق مشارکت حداکثری این کار را انجام دهد. و دوم آنکه به فرض که شورای نگهبان برای مشارکت حداکثری همه نامزدهای اصلاح‌طلبان را تأیید کند و حتی فراتر از این‌ها شخص آقای سید محمد خاتمی را هم تأیید صلاحیت کند، باز هم بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان پای صندوق رأی نمی‌رود؛ بنابراین از همین حالا باید دور آن ۲۴ میلیون رأیی که آقای روحانی را روی کار آورد خط قرمز بکشیم.»

شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به آخر خط رسیده است

یک فعال اصلاح‌طلب می‌گوید: شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به پایان خط رسیده است.

به گزارش خبرآنلاین، محمد سلامتی گفت: شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در عمر فعالیت خود به فعالیت‌های مقطعی انتخاباتی مبادرت ورزید و امروز این شورا دیگر در عمل وجود ندارد.

وی گفت: بنده پیشنهاد می‌کنم مسئولان این شورا با برگزاری یک جلسه و ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته شده، پایان کار خود را اعلام کنند.

سلامتی گفت: بعید نیست که در آینده نزدیک یک شورای دیگر همانند شورای عالی، آن هم به‌صورت موقتی تشکیل شده و کار انتخاباتی انجام دهد. اما آنچه مسلم است؛ تصمیمات اصلی و سازوکارهای احتمالی از سوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اتخاذ خواهد شد.

وی در مواجهه با این پرسش که نیاز امروز اصلاح‌طلبان یک لیدر توانمند است یا یک شورا برای هدایت این جریان سیاسی؟، گفت: زمانی از احزاب سخن می‌گوییم، به‌کارگیری یک لیدر خارج از حزب، بی‌معنی می‌شود. باید توجه داشت یک حزب دارای ساختار مشخص و سازوکار مختص به خود است.

سلامتی تأکید کرد: در جبهه اصلاحات بسیاری از احزاب، گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی؛ آقای خاتمی ‌را به‌عنوان یک شخصیت محوری قبول دارند. البته آقای خاتمی ‌هیچ‌گاه نظرات خود را تحمیل نمی‌کند و بیشتر در مسیر تکامل نظرات مطرح‌شده، گام برمی‌دارد.

یادآور می‌شود چندی قبل خبر استعفای عارف و موسوی لاری از شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با ماه‌ها تاخیر رسانه‌ای شد. این شورا پس از شکست انتخاباتی سنگین طیف اصلاح‌طلب، مورد انتقادهای تند رسانه‌های همسو قرار داشت و کاسه و کوزه آن شکست که ریشه در عملکرد ائتلاف مدعی اعتدال و اصلاحات داشت، بر سر شورای مذکور شکسته شد.

۱۸ ماه تعلل در اصلاح ضروری ساختار بودجه

۱۸ ماه پس از تاکید رهبری درباره اصلاح ساختار بودجه، هنوز هم خبری از این اصلاحات شنیده نمی‌شود.

روزنامه جام‌جم در گزارش «بلاتکلیفی ۵۰۰ روزه اصلاح ساختار بودجه» نوشت: ۱۷ بهمن‌ماه سال ۹۷ بود که علی لاریجانی، رئیس وقت مجلس از دستور رهبر معظم انقلاب درباره اصلاح ساختار بودجه خبر داد. آن زمان قرار بود اصلاحات مورد اشاره در بودجه طی چهار ماه تدوین و اعمال شود. اتفاقی که البته به‌رغم گذشت بیش از ۱۸ ماه از آن هنوز به مرحله اجرا نرسیده و تغییری در جزئیات آن رخ نداده است. اصلاحی که البته جزئیات آن بر پایه تاکیدات رهبر معظم انقلاب در راستای کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی، اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تغییر در ساختارهای مالیاتی کشور استوار است. تیرماه سال گذشته بود که کلیات این اصلاح در جلسه سران قوا به تصویب رسید و قرار بود مصوبات آن در تدوین لایحه بودجه سال گذشته مورد توجه قرار گیرد؛ اتفاقی که به واسطه جدی گرفته نشدن از سوی دولت و البته مجلس وقت رخ نداد. با توجه به همزمانی تصویب لایحه بودجه سال ۹۹ با روزهای پایانی مجلس دهم این موضوع در تدوین و تصویب بودجه سال ۹۹ نیز لحاظ نشد.

گرچه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا کلیات بودجه شامل درآمدزایی پایدار، هزینه‌کرد کارا، ارتقای توسعه عدالت و اصلاحات نهادی در نظام بودجه‌ریزی را در تیرماه سال گذشته به تصویب رساند، اما با گذشت بیش از یک سال از تصویب کلیات این مصوبه از سوی این شورا هنوز خبری از جزئیات آن نیست.

با روی کار آمدن مجلس یازدهم اصلاح ساختار بودجه به یکی از اولویت‌های نمایندگان مجلس تبدیل و کمیته‌ای به نام اصلاح ساختار بودجه در مجلس تشکیل شد تا این موضوع هر چه زودتر به نتیجه برسد.

ساماندهی معافیت‌های مالیاتی و حذف معافیت‌های غیرضرور، تفکیک حساب‌های بانکی شخصی و تجاری جهت جلوگیری از فرار مالیاتی و رفتارهای سوداگرانه، شناسایی و تفکیک هزینه‌های اجباری(ضروری) و غیراجباری(قابل تصمیم‌گیری) در بودجه (با استفاده از سازوکار پرداخت به ذی‌نفع نهایی)، کنترل هزینه‌های عمومی دولت و تهیه برنامه‌های عملیاتی کاهش هزینه برای دستگاه‌های پرهزینه، حذف موازی‌کاری بین دستگاه‌ها، آغاز اصلاحات پارامتریک در حوزه بازنشستگی، بیمه‌ای و... از جمله موارد مهم در اصلاح ساختاری بودجه است. زمانی که بحث اصلاح ساختار بودجه مطرح شد سازمان برنامه و بودجه کشور یک فایل را در سایت این سازمان قرار داد و اعلام کرد پیش‌نویس اصلاح ساختار بودجه انجام شده است در حالی که برخی کارشناسان با مطالعه این فایل آن را در حد پایان‌نامه یک دانشجوی دکتری خواندند و اعلام کردند سازمان برنامه و بودجه هیچ اقدامی در زمینه اصلاح ساختار بودجه انجام نداده است. این در حالی است که پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس ۱۰ راهکار عملیاتی را برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی بدون ایجاد نقدینگی و تورم پیشنهاد کرده بود، اما دولت در کمال بی‌توجهی به راهکارهای موجود نه نسخه سازمان برنامه را اجرا کرد و نه سراغ اجرای نسخه مرکز پژوهش‌های مجلس رفت.

ایران

لاریجانی نامزد کدام جناح در ۱۴۰۰ می‌شود

   خبر اول اینکه، باشگاه خبرنگاران متعلق به صدا و سیما از قطعی شدن نامزدی علی لاریجانی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ خبر داده و البته مدعی شده که اجابت شرط و شروط‌ وی از سوی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان با اما و اگر همراه است. در بخشی از این گزارش به نقل از روزنامه «صبح نو» نزدیک به محمدباقر قالیباف آمده که شرط اصلی لاریجانی علاوه بر حمایت اصلاح‌طلبان، نامزدی او از جانب راست سنتی است به نحوی که فقط نامزد اصلاح‌طلبان نباشد و مانند حسن روحانی از حمایت برخی راستگرایان هم برخوردار باشد. باشگاه خبرنگاران نوشته: تا اینجای ماجرا معلوم شد که علی لاریجانی تقریباً تصمیم خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری گرفته و حال تنها موضوعی که در حال چانه‌زنی برای آن است، کاندیدای کدام جناح بودن اوست. نویسنده مدعی شده که تا اینجای کار به نظر می‌رسد موضوع حضور لاریجانی به عنوان کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ به موضوعی اختلافی تبدیل شده و به جز حزب کارگزاران، سایر احزاب اصلاح‌طلب روی خوشی به آن نشان نمی‌دهند و اصولگرایان  هم چندان روی خوشی به لاریجانی نشان نخواهند داد؛ اما از آنجا که گذشت زمان همواره آبستن مسائلی دور از ذهن است باید چشم دوخت و منتظر ماند که در نهایت لاریجانی به عنوان کاندیدای اصلاح‌طلب پا به کارزار رقابت خواهد گذاشت یا اصولگرایان و یا اصلاً عطای آن را به لقایش خواهد بخشید.

ایران چگونه پمپئو را بدترین وزیر خارجه امریکا کرد

  دست آخر اینکه، روزنامه واشنگتن پست در یادداشتی با اشاره به عملکرد وزیر امور خارجه امریکا در هدایت سیاست دولت این کشور در برابر ایران، او را بدترین وزیر امور خارجه تاریخ تلقی کرد. به گزارش ایسنا، واشنگتن پست نوشت: یک نمونه خوب آن در مذاکرات پیرامون ایران در ماه اخیر در شورای امنیت سازمان ملل مشاهده می‌شود. در میان اخبار دیگری که منتشر شده است، شکست دولت ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که تاریخ آن (در ماه اکتبر) به پایان می‌رسد، مثالی گویا برای این است که پمپئو چگونه سیاست امریکا را به مسیرهای بن‌بست کشانده است. در ادامه این یادداشت آمده است: کارزار فشار علیه ایران به دلیل اینکه ترامپ رئیس جمهوری امریکا ۱۳ روز پس از روی کار آمدن پمپئو در آوریل ۲۰۱۸ خروج از توافق هسته‌ای را اعلام کرد، از کارهای مشخص پمپئو بوده است. رئیس جمهوری گفت که می‌خواهد درباره توافق دیگری مذاکره کند اما پمپئو به سرعت مانع آن شد و بیش از ۱۰ شرط گسترده را برای تهران ارائه و اعلام کرد هدف او تغییر حکومت است که البته محقق نشد و علیرغم تحریم‌های رو به افزایش و ترور پهپادی یکی از مهم‌ترین فرماندهان ایران (سردار شهید قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران)، ایران آسیبی ندیده و غنی سازی اورانیومش را افزایش داده است. واشنگتن پست با اشاره به اصرار پمپئو برای بازگرداندن تحریم‌ها با وجود مخالفت اعضای شورای امنیت نوشت: زمانی که مدت ۳۰ روزه مکانیسم بازگرداندن تحریم‌ها در اواخر سپتامبر به پایان برسد، ممکن است دولت ترامپ اصرار بر بازگردانی تحریم‌های جهانی علیه ایران داشته باشد. اگر این کار را کند، احتمالاً این امر توسط بسیاری از کشورها از جمله کشورهای مطرح نادیده گرفته خواهد شد. امریکا آشکارا منزوی می‌شود و لقب مایک پمپئو به عنوان بدترین وزیر امور خارجه تاریخ بیشتر تثبیت خواهد شد.

خراسان

دور دور با خودروهای پلاک قرمز سخت تر شد 

یک نهاد نظارتی در نامه روزهای اخیر خود خطاب به مدیران تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، با اشاره به وصول گزارش هایی مبنی بر تردد خودروهای دولتی در ساعات غیر اداری و با سرنشین شخصی در سطح برخی شهرها، به مدیران مربوط هشدار داده با توجه به این که فهرست مدیران و مواردی که طبق قانون می توان از خودروهای خدمت دارای پلاک دولتی استفاده کرد، مشخص شده، لذا در صورت استفاده غیرمجاز از اتومبیل های مذکور یا در اختیار قرار دادن این وسایل نقلیه به افراد فاقد مجوز، پرونده این تخلف و سوء استفاده احتمالی با وصول گزارش ها به جریان خواهد افتاد.

آرمان

آخرین وضعیت پرونده نجفی

وکیل محمدعلی نجفی، شهردار اسبق تهران با اشاره به آخرین وضعیت پرونده موکلش در دیوان عالی کشور اظهار کرد: هنوز هیأت عمومی دیوان عالی کشور برای بررسی پرونده نجفی تشکیل نشده است. حمیدرضا گودرزی با اشاره به زمان برگزاری هیأت عمومی بیان کرد: به دلیل آنکه پرونده‌های دیگری در صف انتظار هیأت عمومی هستند، هنوز جلسه رسیدگی به پرونده موکل بنده برگزار نشده است. وی گفت: از آنجایی که پرونده نجفی زندانی دارد و او در زندان است، نوبتش متفاوت است و احتمالا ظرف چند هفته آینده جلسه هیأت دیوان عالی کشور تشکیل و نظر پرونده اعلام شود.

 تجمع دانشجویان علوم پزشکی کرمان

دانشجویان علوم پزشکی کرمان در اعتراض به برگزاری آزمون علوم پایه تجمع کرده‌اند. محمدحسین امیری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از برگزاری تجمعی اعتراضی در این دانشگاه خبر داده است و گفت: دانشجویان علوم پزشکی و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در اعتراض به برگزاری آزمون علوم پایه در ۲۰ شهریور ۹۹ اعتراض کردند. امیری در این باره افزود: طبق برنامه قرار بر این بوده است که امتحان در ۲۰ شهریور برپا بشود، اما دانشجویان خواهان لغو برگزاری هستند. مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان گفت: این برنامه تجمع کشوری بوده است و صرفا مخصوص دانشجویان علوم پزشکی کرمان نیست.

نذری همسر اردوغان

روز یکشنبه در ترکیه عاشورا بود و امینه اردوغان، همسر نخست‌وزیر ترکیه، عکسی را به اشتراک گذاشته است. «عاشوره»در واقع نذری‌ای هست که روز عاشورا یا دهم محرم در ترکیه درست می‌کنند. یکشنبه در ترکیه عاشورا بوده و امینه اردوغان، همسر نخست‌وزیر ترکیه، عکس را در این رابطه به اشتراک گذاشته است. اما مردم بیشتر از نذری به آشپزخانه لوکس خانوم اردوغان توجه و از آن انتقاد کرده‌اند. از جمله شیر آشپزخانه که قیمتش حدود ۱۰هزار لیر (۳۰ میلیون تومان) است.

بازداشت مدیر سابق اداره صمت کازرون

رئیس کل دادگستری استان فارس درباره بازداشت مدیر سابق اداره صمت کازرون گفت: بازداشت مدیر سابق اداره صمت شهرستان کازرون، در پی گزارش سربازان گمنام امام زمان (عج) انجام شده است و هم‌اکنون متهم با قرار بازداشت و برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار مقام قضایی است. حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی خاطرنشان کرد: تحقیقات و رسیدگی در این پرونده در صلاحیت دادسرا و دادگاه مرکز استان فارس است. وی افزود: مبارزه قاطع با مفاسد اقتصادی و اداری یکی از سیاست‌های اصلی قوه قضائیه به شمار می‌رود و مجموعه قضائی فارس نیز مبارزه با مفاسد را با عزم و اراده راسخ دنبال می‌کند.

جنجال دوباره مظاهری با یک استوری

گلر ملی‌پوش تراکتور در پستی با اشاره به حرکتی که قبلا صورت داده بود اینطور توضیح داده است: مدتی قبل یک استوری در پیج اینجانب منتشر شده که متاسفانه با موج سواری رسانه‌های خارجی و سوءاستفاده از آن باعث تکدرخاطر و ناراحتی برخی از هموطنان گرامی شده است. من رشید مظاهری به هیچ‌وجه عضو و هوادار هیچ گروه، حزب یا جریان سیاسی نیستم و هیچ علاقه‌ای به فعالیت سیاسی ندارم. من یک ورزشکار هستم و صرفا فعالیت ورزشی دارم. لطفا مرا وارد بازی‌های سیاسی نکنید.

حذف خرس از یوتیوب

خسرو معصومی کارگردان فیلم سینمایی «خرس» که نسخه قاچاق فیلمش به تازگی در فضای مجازی منتشر شده است در این باره اظهار داشت: با پیگیری دوستان رسانه‌ای، نسخه پخش شده فیلم سینمایی «خرس» از سایت یوتیوب برداشته شده است و امیدوارم که هیچ نسخه دیگری از این فیلم در فضای مجازی موجود نباشد. معصومی خاطرنشان کرد: دانلود فیلم از سایت یوتیوب کار سختی است که هر کسی قادر به انجام این کار نیست و این مساله ما را امیدوارم می‌کند که هیچ نسخه‌ای از «خرس» در حال حاضر در دسترس عموم نباشد.

دلجویی از اهالی روستای ابوالفضل

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی با حضور در روستای ابوالفضل از اهالی این روستا دلجویی کرده است. تسنیم نوشت؛ در پی اتفاقات روز چهارشنبه ۶ شهریور در روستای ابوالفضل اهواز، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی به میان مردم این روستا رفته و ضمن بازدید از منطقه و بررسی اتفاقات رخ داده، به گفت‌وگو با اهالی و دلجویی از آنان پرداخته است. دریابان شمخانی در آغاز ورود به روستا ضمن تکریم حجت‌الاسلام والمسلمین سیدیوسف موسوی شوکی امام جماعت مسجد روستای ابوالفضل از او تجلیل کرده است.

نه مجیدی به ناهار آشتی‌کنان

بعد از استعفای فرهاد مجیدی و بازگشت او به استقلال برای فینال جام حذفی، احمد سعادتمند در چند روز گذشته بارها از طریق افراد مختلف پیگیر برگزاری جلسه با فرهاد مجیدی بوده است، حتی پیشنهاد ناهار آشتی‌کنان با حضور اعضای هیات مدیره را مطرح کرده است اما مجیدی نپذیرفته و گفته است که می‌خواهد همه تمرکزش روی مسابقه فینال باشد. سرمربی استقلال به واسطه‌هایی که از طرف سعادتمند با او تماس گرفتند، گفته است که«به مدیرعامل بگویید به مذاکراتش با استراماچونی ادامه بدهد، چون روز پنجشنبه آخرین مسابقه من خواهد بود».

بازگشت «فردوسی‌پور» با برنامه‌ای شبیه «نود»

عادل فردوسی‌پور همزمان با شروع لیگ بیستم برنامه‌ای جدید را از تلویزیون‌های اینترنتی پخش خواهد کرد. ای اسپورت در گزارشی، از بازگشت عادل فردوسی‌پور گزارشگر و مجری محبوب برنامه «نود» به عرصه اجرا خبر داده و نوشته: عادل فردوسی‌پور قصد دارد با شروع لیگ بیستم دوباره برنامه‌ای مشابه «نود» را تولید و پخش کند. برنامه جدید عادل از تلویزیون‌های اینترنتی پخش خواهد شد. جالب اینکه زمان پخش برنامه مثل برنامه سابق او دوشنبه‌های هر هفته است. دوشنبه‌شب‌ها برنامه «فوتبال برتر» از شبکه سه و با اجرای محمدحسین میثاقی پخش می‌شود و این رویه حتما برای لیگ بیستم هم ادامه

خواهد داشت.

تکذیب شرط‌گذاری لاریجانی

یک منبع نزدیک به علی لاریجانی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر تمایل رئیس سابق مجلس برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم و شروطی که در این زمینه ازسوی وی مطرح شده، گفت: تمایل لاریجانی برای شرکت در انتخابات ۱۴۰۰ و شرط گذاشتن برای برخی طیف‌های سیاسی کشور، داستان‌سرایی و از اساس کذب است. وی افزود: این‌گونه داستانسرایی‌ها در گوشه و کنار فضای مجازی شکل می‌گیرد، اما مابه‌ازای واقعی و سیاسی ندارد.
 

واکنش به نامه فیفا و AFC

 فدراسیون فوتبال ایران با تایید دریافت نامه مشترک فیفا و AFC، تاکید کرد همچون گذشته و همیشه ضمن احترام به قوانین فیفا و AFC، خود را مقید و ملتزم به رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می‌داند. در این نامه درباره برخورد قوه قضائیه ایران با متهمان پرونده مارک ویلموتس و احضار مدیران ارشد فدراسیون فوتبال ایران اخطار داده شده در صورت برخورد قضایی با اتهام اهمال‌کاری، خطراتی از جمله تعلیق، فوتبال ایران را تهدید خواهد کرد.

راه فرار محتکران مسکن بسته شد؟

پروانه اصلانی در توضیح سیاست دریافت مالیات خانه‌های خالی، اعلام کرد: سامانه املاک و اسکان در حال حاضر اجرایی شده و روزانه ۱۰۰هزار پیامک به مالکان بیش از یک واحد ارسال می‌کنیم. به گفته او، این افراد دو هفته فرصت دارند که با خوداظهاری، وضعیت خالی بودن یا دارای سکنه بودن واحد خود را مشخص کنند و دولت این اطلاعات را چک خواهد کرد. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: اگر کسی صاحب دو واحد مسکونی یا بیشتر باشد و بعد از دریافت پیامک خوداظهاری نکند، ملاک را بر این قرار می‌دهیم که خانه‌های

 او خالی است.

برق مجانی در انتظار چه کسانی است؟

طرح برق امید با هدف مدیریت مصرف و فرهنگسازی از دوماه دیگر رسما وارد مرحله اجرا خواهد شد که با اجرای آن کم‌مصرف‌ها دیگر از پرداخت قبض برق معاف می‌شوند حتی برای پرمصرف‌ها نیز این امکان وجود دارد که با کاهش مصرف از پرداخت قبض رهایی یابند. ۳۰میلیون نفر مشترک در طرح برق امید از تخفیف صددرصدی بهای برق بهره‌مند خواهند شد که حدود ۸ و نیم میلیون مشترک در این محدوده هستند و تا زمانی که کم‌مصرف باقی بمانند، از تخفیف صددرصدی بهره‌مند خواهند شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • بهانه تا 1400 IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    2 0
    من پزشکم و با اطلاع میگویم بسیاری از این آمارها ساختگی است در استانها و شهرهایی که فوتی هم ندارند وضعیت قرمز اعلام کردند چرا؟
    • IR ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
      2 0
      رشد 6برابری و بی پشتوانه بورس در یک سال اخیر بجای جذب نقدینگی باعث گرانی 6برابری همه کالاها و مسکن شد و همه را بیچاره کرد برای سودکردن 10درصدجامعه که بورس بازی میکنند
  • بهانه تا 1400 IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    1 0
    من پزشکم و با اطلاع میگویم بسیاری از این آمارها ساختگی است در استانها و شهرهایی که فوتی هم ندارند وضعیت قرمز اعلام کردند چرا؟
  • IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۱
    3 0
    پلاک خودروهای مسئولین دیگر قرمز نیست با اجازه همه را پلاک سفید می زنند که دیگر مشخص نباشد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس