یکی از مهمترین نقاط اتکای ترامپ برای پیروزی در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا حمایت از گروه های راست افراطی است که پایه و اساس شکل گیری و دیدگاه آنها را نفرت از دیگران تشکیل می دهد.

سرویس جهان مشرق - با نزدیک شدن به پنجاه و نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برخی از گروه های افراط گرا دوباره در این کشور ظاهر شده اند، تا کفه ترازو را به سود «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور کنونی مقابل «جو بایدن»، نامزد جمهوریخواه سنگین تر کنند.

جنبش های افراطی و ناشناخته ای مانند «پاتریوت پرایر»، «پراود بویز» و «کیو انون» که جز به خشونت، نفرت و نژاد پرستی به چیز دیگری ایمان و باور ندارند و ترامپ را در صورت پیروزی مجدد در انتخابات، بهترین گزینه برای تحقق اهدافشان می بینند.

جنبش پاتریوت پریر

گزارش را با جنبش «پاتریوت پریر»  (patriot prayer)، آغاز می کنیم، جنبشی که شبکه اجتماعی «فیس بوک» اواخر هفته گذشته و پیش از آن «اینستاگرام» حساب‌ها و صفحات رسمی این جنبش را به دلیل انتشار مطالبی مسدود کرد که کاربران را به نفرت و کینه توزی و خشونت تشویق می کند.

«جوی گیبسون» در سال ۲۰۱۶ جنبش پاتریوت پرایر را در شهر «ونکوور» در نزدیکی «پرتلند» در شمال غربی آمریکا پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری تاسیس کرد.

گیبسون می گوید که بعد از مشاهده درگیری لفظی بین طرفداران ترامپ و تظاهرکنندگان مخالف وی، تصمیم گرفت، این جنبش را با هدف مقابله با خشونت های خیابانی رو به افزایش علیه طرفداران ترامپ تاسیس کند.

روز هفدهم ماه مه ۲۰۱۷ یک روز بعد از راهپیمایی «ائتلاف راست گرایان» که در «شارلو تسفیل» توسط طرفداران برتری نژاد سفید و نئو نازی ها برگزار شد و طی آن هجوم یک خودرو به تظاهر کنندگان موجب کشته شدن یک نفر و زخمی شدن ۱۹ نفر دیگر شد، گروه پاتریوت پرایر سعی کرد، از این فرصت تاریخی برای اشاعه و ترویج افکار و اندیشه های خود استفاده کند.

این گروه پیش از هر چیزی خود را مسیحی معرفی می کند، اما به خشونت علیه فعالان چپگرا معروف است، طوریکه همواره به دنبال تحریک و فتنه انگیزی بین آنها با هدف واداشتن چپ گرایان مخالف فاشیسم و درگیری با آنهاست.

اغلب فعالیت های این گروه بر درگیری های خشونت آمیز با گروه های معارض ترامپ و مخالفان نژاد پرستی متمرکز است، مشابه آنچه در حال حاضر در شهر پرتلند جریان دارد، شهری که لیبرالیست ترین شهر آمریکاست و پاتریوت پرایر در آن فعالیت های خرابکارانه و اغتشاش ها و آشوب ها را برعهده دارد. کانون اصلی فعالیت این گروه راست گرای افراطی شهر پرتلند است و طی ۴ سال گذشته توانسته صدها عضو جدید را به صفوف خود جذب کند.

همچنین این گروه ده ها تجمع و راهپیمایی در شهرهای سواحل غربی آمریکا به امید درگیری با مخالفانش به راه انداخت، به همین دلیل همواره راهپیمایی هایش به درگیری های خشونت آمیز علیه دشمنان و معارضان سیاسی اش تبدیل شده است.

جوی گیبسون، رهبر جنبش پرتلند را شهری «نفرت انگیز» و مملو از «ظلم» توصیف می کند و بعد از اینکه یکی از یارانش شهردار پرتلند را به قتل تهدید کرد، به اعضا و طرفدارانش دستور داد، در تجمعات و راهپیمایی های گروه مسلح باشند.

بسیاری از رسانه های آمریکا این جنبش را «گروهی حامی ترامپ» می دانند. به نوشته نشریه «ویکلی استاندارد» در روزهای اول تجمعات گروه گیبسون علنا از ترامپ حمایت می کرد، اما در این روزها سعی می کند، بسیاری از نشانه های بیانگر حمایت جنبش از ترامپ را حذف کرد.

فعالان راست گرای افراطی وابسته به این جنبش در شمال غربی اقیانوس آرام امیدوارند، فعالیت های محلی خود را گسترش داده و در عرصه ملی دنبال کنند، به همین منظور حملات آنها علیه چپ گرایان در سطح ملی و کشوری دنبال می شود.

گروه پراود بویز

دومین گروه «پراود بویز» (Proud Boys)، (پسران مغرور) سازمانی است که فقط مردان را به عضویت می پذیرد. این سازمان در سال ۲۰۱۶ در شهر «نیویورک» توسط «ژاوین مکنز» و طی رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاسیس شد.

اغلب اعضا و طرفداران سازمان حامی ترامپ و خواهان انتخاب مجدد وی به عنوان رئیس جمهور آمریکا هستند، تا اهداف آنها محقق شود، چون بر این باورند، حضور ترامپ در رأس قدرت در آمریکا سهم بسزایی در اشاعه و ترویج افکار و اندیشه های فاشیستی آنها دارد.

هدف اصلی این جنبش راست گرا، مردانی است که «مدافع ارزش های غرب» و کسانی هستند که خواهان «دنیای مدرن» کنونی هستند و بر این اساس جنبش بسیاری از گروه ها و جمعیت های جامعه مدنی و همچنین رسانه ها را سازمان های راست گرا و افراطی توصیف می کنند.

سازمان هرگونه تبعیض نژاد بر اساس رنگ، دین یا گرایش سیاسی یا جنسی را رد می کند، با این حال از پذیرش زنان در صفوف خود جلوگیری می کند و فقط مردان بالای ۱۸ سال را به صفوف خود می پذیرد.

عضویت در سازمان بعد از مجموعه ای از آزمون ها و داشتن برخی شرایط صورت می گیرد که مهمترین این شرایط داشتن سابقه و یا درگیری با گروه های چپ گرا و یا ضد فاشیستی است.

این سازمان ادعا می کند، دارای شاخه های محلی در بسیاری از ایالت های آمریکا و حتی کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، ژاپن و اسرائیل است و یکی از مهمترین ویژگی های اعضای آن داشتن نفرت از اسلام، زنان، مهاجرین و یهودستیزان است.

این سازمان فاشیستی نه تنها خشونت سیاسی را ترویج می کند، بلکه در آن مشارکت نیز دارد.   ترور سیاسی و عملیات های قتل و کشتار از جمله مهمترین گرایشات پراود بویز است.

پراود بویز معتقد است، مردان به ویژه مردان سفید پوست و فرهنگ غرب تحت فشار و محاصره است و پایه و اساس دیدگاه آن را نظریه توطئه کشتار جمعی سفید پوستان تشکیل می‌دهد، به همین دلیل به عنوان یک «گروه اشاعه دهنده کینه و نفرت» توصیف می‌شود.

برخلاف جنبش پاتریوت پرایر، پراود بویز یک سازمان منطقه‌ای بزرگ است و اعضای آن به صورت مستمر و برنامه ریزی شده در راهپیمایی های راست گرایان افراطی و گردهمایی‌ها ترامپ با پیراهن‌های سیاه و زرد و کلاه‌های قرمز بیسبال که شرکت می‌کنند که روی آنها شعار «آمریکا را دوباره قدرتمند کن» نوشته شده است.

بعد از سال‌ها فعالیت پراود بویز موفق شدند، خود را به عنوان یک نیروی امنیتی داوطلب حامی حزب جمهوری خواه و یک باشگاه مبارز راست گرا به جامعه آمریکا معرفی کنند.

در این راستا، این سازمان داوطلبانه محافظت و تامین امنیت گردهمایی‌ها و تجمعات انتخاباتی ترامپ را برعهده می گیرد و بالطبع از اعمال خشونت و ورود به اقدامات خشونت آمیز علیه مخالفان ترامپ واهمه ندارند.

جنبش کیو انون

سومین گروه مورد بررسی «جنبش کیو انون» (QAnon)، (ترامپ قربانی یک توطئه است) است که اکتبر سال ۲۰۱۷ تاسس شد و به گفته مرکز مطالعات امنیتی «صوفان» که «علی صوفان»، کارمند سابق اف بی آی این جنبش را اداره و هدایت می کند، به لطف لشکر سایبری در فضای مجازی انتشار یافت.

پیام های رمزگذاری شده جنبش توسط حساب رسمی به نام «کیو» منتشر می شود و اعضای جنبش می‌گویند، پیروان آن می‌گویند، کیو یک مخالف مخفی در دوایر ریاست جمهوری آمریکاست که اقدام به افشای برخی اطلاعات محرمانه از جمله نحوه فعالیت سازمان سری حاکم بر دنیا در فضای مجازی به ویژه پایگاه اینترنتی Fortune می‌کند.

کیو انون یک جنبش فاشیستی مرموز و حامی ترامپ است که نظریه‌ها و تئوری‌های توطئه را در فضای مجازی منتشر می‌کند و بر این باور است که دونالد ترامپ قربانی یکی از توطئه‌های «دولت در سایه» آمریکاست، چون درصدد باز گرداندن قدرت به مردم و فروپاشی گروه‌های جنایتکار سری کودک آزار است که بر دنیا حکومت می‌کنند.

کیو در اولین بیانیه خود که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، توضیح می‌دهد که دولت در سایه‌ای دهه‌هاست که بر آمریکا حکومت می‌کند، این دولت سازمانی سری است که مسئولین ارشد دوایر رسمی آمریکا و خانواده‌های کلینتون، اوباما، روتچیلد، جرج سوروس، ستارگان هالیوود و نخبگان دنیا را دربر می‌گیرد.

این سازمان ادعا می‌کند، افراط گرایان سفید پوست در شبکه بین المللی تجارت کودکان با هدف بهره برداری جنسی از آنها عضویت دارند و در صدد تاسیس نظام نوین جهانی هستند که در آن کشورها از حق حاکمیت خود به سود این نخبگان چشم پوشی می کند.

پیروان این جنبش از فضای مجازی برای انتشار نظریه های توطئه استفاده می کنند و در اغلب گردهمایی های ترامپ با لباس هایی ظاهر می شوند که روی آنها حرف کیو نوشته شده و پلاکاردها و دست نوشته های را بالا می برند که روی آنها شعار «ما کیو» هستیم، نوشته شده است.

گفتمان افراط گرای ترامپ در سخنرانی هایش کمک بسیاری به توسعه و گسترش این گروه و دیگر گروه های راست گرای افراطی در آمریکا کرد و با اینکه به اعتقاد بسیاری این گروه ها خطری جدی برای آمریکا تشکیل می دهند، اما ترامپ برای پیروزی در انتخابات آینده روی آنها حساب ویژه باز کرده و از آنها حمایت می کند.