به گزارش مشرق، یکی از چالشهای مهم رسیدگی قضایی به پروندههای مفاسد اقتصادی، خروج متهمان از کشور و متواری شدن آن هاست. موضوعی که گویا با بازگرداندن یکی از مجرمان پرونده چندهزار میلیاردی بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان از اسپانیا و همچنین چند مجرم و متهم اقتصادی فراری دیگر به کشور وارد مرحله جدیدی شده است. تا چندسال پیش هرازگاهی خبر فرار یک مفسد اقتصادی در صدر اخبار کشور قرار می گرفت اما بعد از مدتی معلوم می شد که متهم فرار کرده و به راحتی به کشور بر نمی گردد، زیرا قانون استرداد، ضوابط سختی دارد که بین همه کشورها منعقد نشده و از قضا متهمان فراری هم از این موضوع آگاه هستند و می دانند به کجا بگریزند که بازگشتشان جزو محالات باشد؛ اما دستگیری علیرضا حیدرآبادی، مدیرعامل اسبق بانک سرمایه و بازگرداندن چند متهم اقتصادی طی دو سه سال گذشته نشان داد که فرار به کشورهای بیگانه دیگر به معنی فرار از چنگال عدالت نیست و متهمان اقتصادی هرجایی که باشند بالاخره روزی به دست قانون می افتند. در ادامه فهرست بلندی از متهمان متواری به خارج از کشور را آماده کرده ایم؛ متهمانی که بعضی از آن ها حالا در چنگال عدالت هستند و بعضی از آن ها هنوز آن ور آب با پول بیت المال خوش گذرانی می کنند!
ابرثروتمند
علیرضا زیبا حالت منفرد از همدستان اصلی بابک زنجانی در قضیه دور زدن تحریمهای نفتی بوده است. پرونده او به چندین هزار میلیارد تومان فساد مالی و تخلفات عدیده در بانک داری، نفت و... منتهی شد. او در ابتدا مانند رفیقش یعنی بابک زنجانی راننده یک مدیر میانی بود اما چندوقت بعد به دلالی خودرو روی آورد و در ۲۷ سالگی صاحب دو نمایندگی خودرو در کشور شد. منفرد در ۲۸ سالگی با مهاجرت به مالزی به تجارت سنگهای زینتی پرداخت و یک مدرسه غیرانتفاعی برای ایرانیان مقیم مالزی تاسیس کرد. او در مالزی به نفوذ سیاسی رسید و به دلیل موقعیت خوب، مورد توجه بابک زنجانی قرار گرفت.
به این فهرست می توان اسامی دیگری مانند جوانمیر محمدی، .شهرام جزایری و حتی متهمان غیر اقتصادی مانند روح ا... زم و الکس را افزود. متهمانی که بازگشت شان به کشور نشان دهنده موفقیت دستگاه قضایی و دستگاه امنیت کشور در برخورد با مفسدان است .
رئیس پلیس بین الملل ایران هم حدود دو هفته پیش در گفت و گو با ایرنا از استرداد متهمانی خبر داده است که پرونده های مالی بیش از ۷۰۰۰ میلیارد تومان داشته اند.
منبع:روزنامه خراسان