اصلاح طلبان که اکنون در صف اول انتقاد از وضع موجود ایستاده اند، خود بانی و مسبب اصلی این وضع هستند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**محمد هاشمی:روحانی مثل شهید بهشتی مورد تخریب قرار گرفته است

«محمد هاشمی رفسنجانی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان در پاسخ به این سوال که «چندی است که هجمه‌ها و تخریب‌های زیادی علیه رئیس‌جمهور و دولت انجام می‌شود. .. اساسا این نوع رویکردها از چه رو است و چرا باید از این نوع ادبیات برای مخاطب قرار دادن شخص دوم کشور استفاده شود؟» گفت: «این نوع مسائل از اول انقلاب و علیه مرحوم شهید بهشتی نیز بود. چقدر شعار می‌دادند و چه مسائلی را مطرح می‌کردند. چنانکه مرحوم آقای هاشمی در خاطرات خود می‌گوید؛ روزی در جمع یاران به بهشتی گفتم این تهمت‌های تلخ آزارت نمی‌دهد؟؛ نگاهم کرد و گفت «این آسیاب به نوبت است؛ نوبت تو هم خواهد رسید، بنابراین انقلاب دوستان و دشمنانی دارد. دشمنان انقلاب به عناوین مختلف و هر چقدر که بتوانند سعی می‌کنند با بداخلاقی، توهین و اهانت واکنش مسئولان نظام را بگیرند. این مسائل مربوط به امروز و دیروز نیست».

محمد هاشمی در ادامه در پاسخ به این سوال که «به لحاظ موقعیتی مــردم در شرایط اقتصادی خاص و تنگناهای معیشتی به سر می‌برند؛ بسیاری دولــت را مقصر اصلی این شرایط جلوه می‌دهند. اساسا باید دولت را مقصر اصلی دانست و سهمی برای دیگر نهادها قائل نشد؟ » گفت: «در شرایط موجود دولت به معنی قوه مجریه که یکی از قوای سه‌گانه محسوب می‌شود حتی یک سوم سهم را هم ندارد. در کنار قوه قضائیه و قوه مقننه و نیروهای مسلح و سایر نهادها نیز هستند که هم در حوزه اقتصاد و هم در حوزه سیاست و هم در سایر حوزه‌ها مشارکت دارند و رفتار می‌کنند. لذا این مساله کل نظام است نه یک فرد یا قوه خاص. دولت تنها و به قول معروف یک دست صدا ندارد. این وظیفه همه است که رعایت کنند، صرفه‌جویی کنند، به فکر مردم باشند، نیازهای مردم را تامین کنند. به جای این بداخلاقی‌هایی که بازی در زمین دشمن است یا هدف دیگری دارد باید به حل مشکلات مردم بپردازند».

متاسفانه طیف اصلاح طلب تاکنون چندین بار برای سرپوش گذاشتن بر کارنامه ضعیف و غیرقابل قبول دولت تلاش کرده تا شخصیت هایی همچون شهید بهشتی و امیرکبیر را مصادره به مطلوب کند.

در سال 96 و همزمان با افزایش انتقادها از عملکرد دولت، روحانی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «بهشتی انواع ناسزاگویی و ظلم ها را به خود تحمل می کرد ولی در برابر ظلم به مردم با قدرت می ایستاد».

این رویکرد در مصادره به مطلوب شهید بهشتی در حالی است که این شهید بزرگوار و مظلوم هیچگاه در واکنش به منتقدان خود، از القاب و اهانت هایی همچون «بی‌سواد، بی شناسنامه، مزدور، انقلابیون نفهم، یک‌مشت لات، کاسب تحریم، کودک صفت، حسود، بزدل، ترسو، جیب‌بر، بی‌قانون، مستضعف فکری، بیکار، متوهم، غوطه‌ور در فساد، سوءاستفاده‌گر، خرابکار، عقب‌مانده، تازه به دوران رسیده، عصر حجری، هوچی‌باز، منفی‌باف، یأس آفرین، ناشکر، باید به جهنم بروند» و...استفاده نکرد.

شهید بهشتی در آن مقطع بارها از سوی «بنی صدر» مورد اهانت قرار گرفت.

شهید بهشتی به هیچ عنوان به اطرافیان و نزدیکان – به عنوان نمونه به برادر خود- اجازه نداد که در عزل و نصب ها- مثل انتخاب مدیران عامل بانک ها- دخالت کنند یا دست به بیت المال ببرند یا حقوق ها و رانت های نجومی بگیرند یا از روش نادرست برای اخذ مدرک تحصیلی اقدام کنند.

شهید بهشتی با خوی اشرافیگری مخالف بود و هیچگاه  به اختلاس مفسدان اقتصادی، لقب «بدهی معوقه» نمی داد.

شهید بهشتی، آمریکا را مصداق اتمّ استکبار می دانست و خطاب به مقامات آمریکایی اعلام کرد که «ای آمریکا از ملت ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر». این شهید بزرگوار هیچگاه رئیس جمهور آمریکا را با القابی همچون «مودب»! و «باهوش»! مورد خطاب قرار نداد.

شهید بهشتی هیچگاه از قیام عاشورا درس مذاکره نگرفت و از صلح امام حسن(ع) نیز برداشت نادرستی نداشت.

شهید بهشتی هیچگاه جای «جلاد و شهید» را عوض نکرد و در نهایت توسط گروهک تروریستی و جنایتکار منافقین به درجه رفیع شهادت رسید.

فعالین اصلاح طلب تاکنون بارها مدعی شده اند که دولت نهایتا 20 الی 30 درصد اختیارات دارد. سوال اینجاست که اگر اختیارات دولت اینقدر محدود و کم است، پس چرا اصلاح طلبان در آستانه هر انتخابات ریاست جمهوری، خود را به آب و آتش می زنند تا کلید پاستور را در اختیار بگیرند!؟

**رفتار منتقدان دولت، شبیه گروهک منافقین است!

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «هم‌نوایی ساکنان "تیرانا" و معارضان داخلی» نوشت: «علی ربیعی سخنگوی دولت با اشاره به اظهارات رئیس جمهور درباره صلح امام حسن(ع) گفت: دو گروه عامدانه به سوء‌برداشت‌ها از سخنان رییس‌جمهوری دامن می‌زنند، مدتی است که با این بیماری تحلیلی روبه‌رو شده‌ایم؛ گروه اول اتاق‌های فکر تحریم که کنار جنگ‌افروزان کاخ سفید قرار دارند، برخی از آنها در "تیرانا" هستند و با پترودلارها کار می‌کنند. گروه دوم طیفی از مخالفان و معارضان دولت هستند که از سخن یک نفر در دولت یا رییس‌جمهوری برای تخریب غیراخلاقی و غیراسلامی برای حمله به دولت و شخص رییس‌جمهوری استفاده می‌کنند. هدف این گروه کسب قدرت است».

همچنین «محمد تقی فاضل میبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب که در روزهای گذشته، مقاله اهانت آمیزی درباره پیامبر اکرم(ص) نوشته بود، در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «متاسفانه وقتی گناهان بزرگی که در کشور ازطریق برخی انجام می‌شود و اقتصاد کشور را از بین می‌برد، نادیده مانده و کسی حرفی نمی‌زند یا اگر اعتراضی کند، بحث را سیاسی می‌کنند و همه‌چیز را بر سر رییس دولت خراب می‌کنند اما عوامل دیگری که در کشور نفوذ کرده و مافیاهای اقتصادی درست کرده و ثروت کشور را می‌بلعند و نابود می‌کنند، مورد غفلت ناظران قرار می‌گیرند، و با این رویکرد، اوضاع درست نخواهد شد».

در اوج مذاکرات هسته ای در دولت روحانی و سپس در مقطع امضای برجام وقتی کارشناسان و صاحبنظران با دلایل فنی و به صورت دقیق به نقاط ضعف متعدد توافق هسته ای اشاره کردند، دولتمردان و رسانه های اصلاح طلب به منتقدین حمله کرده و مدعی شدند که منتقدان دولت با اسرائیل همنوا هستند.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی بارها از برجام دفاع کرد. برای نمونه روزنامه صهیونیستی هاآرتص- اردیبهشت 98- در مطلبی نوشت: «برجام قید و بند قابل اطمینانی برای کنترل ایران بود که رفته رفته دارد از بین می‌رود و این به‌معنای افزایش تهدید علیه امنیت اسرائیل است».

همچنین- تیرماه 96- در دوسالگی برجام مقام ارشد امنیتی رژیم صهیونیستی (کارمی گیلون رئیس‌اسبق شین‌بت) در فارن پالیسی نوشت: «برجام برای اسرائیل یک موهبت بود» .

حالا برخی دولتمردان و فعالین اصلاح طلب در اقدامی مسبوق به سابقه مدعی هستند که منتقدان دولت با گروهک منافقین همنوا هستند!

برخلاف این ادعا، اتفاقا این طیف تندروی اصلاح طلب است که با گروهک ورشکسته و جنایتکار منافقین همنوا شده است. برای نمونه در هفته های گذشته و پس از اعدام یک قاتل به نام «نوید افکاری» که پدر یک خانواده را به قتل رسانده و سه فرزند او را یتیم کرده بود، رسانه های اصلاح طلب همنوا با ترامپ و نتانیاهو و سران گروهک ورشکسته منافقین از این قاتل حمایت کردند و او را یک قهرمان جا زدند!

روزنامه اعتماد پیش از این نیز رابطین منافقین در ایران که قصد بمب گذاری داشتند و قبل از اجرای اقدامات جنایتکارانه خود بازداشت شده بودند را بزک کرده و به تطهیر و مظلوم نمایی از آنان اقدام کرده بود.

یکی از اشکالات اساسی دولت آقای روحانی این بوده و هست که «نقدپذیر» نیست. همین ویژگی منفی، لطمات بسیاری به دولت وارد کرد. لطماتی که دود آن به چشم مردم رفت.

** بانیان اصلی وضع موجود، ژست شاکی گرفتند

روزنامه ابتکار در گزارشی با عنوان «دور باطل گرانی و رکود» نوشت: «این ‌روزها نابسامانی وضعیت اقتصاد موجب افزایش قیمت در بازارهای مختلف شده و این روند گرانی بیش از هر زمان دیگری سبد خرید خانوارها را محدود کرده است. اگر چرخی در خیابان بزنیم و پای صحبت عابران پیاده‌ای که تنها قیمت کالای مختلف را از فروشندگان می‌پرسند و پس از آن به راه‌شان ادامه می‌دهند، ‌ بنشینیم خواهیم دید که عدم تناسب میان درآمد و افزایش قیمت‌ها حرف دل بسیاری از آنها است. البته گرانی تنها مصرف‌کنندگان را مورد هدف قرار نداده و تولیدکنندگان و فروشندگان نیز از گزند افزایش‌های سرسام‌آور قیمت در امان نمانده‌اند».

رسانه های اصلاح طلب به دفعات از گرانی و وضع موجود اقتصادی گلایه کرده اند. اما هیچگاه به عوامل ایجاد وضع موجود اشاره نمی کنند.

وضع موجود اقتصادی نتیجه چیدن همه تخم مرغ ها توسط دولت در سبد برجام است. به عبارت دیگر، وقتی مجموعه دولت با ظرفیت های عظیم به وزارت خارجه خلاصه شد و در ادامه، وزارت خارجه با ظرفیت های بسیار زیاد به برجام محدود شد، نتیجه آن شد که از دلار 3 هزارتومانی رسیدیم به دلار بیش از 30 هزارتومانی.

وقتی وزیر مسکن دولت روحانی می گوید «به نساختن مسکن برای مردم افتخار می کنم» و وزیر نفت دولت می گوید «مخالف خودکفایی در تولید بنزین و ساخت پالایشگاه هستم» و رئیس سازمان محیط زیست می گوید «خودکفایی در کشاورزی مزخرف است» و وزیر صنعت می گوید «باید مدیر از خارج وارد کنیم» و مشاور ارشد رئیس جمهور می گوید «ما ایرانی ها توان رقابت در هیچ صنعتی جز قرمه سبزی و آبگوشت بزباش نداریم» و وزیر خارجه تاکید می کند که «آمریکا تنها با یک بمب می تواند کل سیستم دفاعی ما را نابود کند» و ...نتیجه آن می شود که در اثر قصور و تقصیرها، وضع به جایی می رسد که قیمت دلار، سکه، خودرو، مسکن، مرغ؛ تخم مرغ و...سر به فلک می کشد و مردم تحت فشار قرار می گیرند.

اصلاح طلبان که اکنون در صف اول انتقاد از وضع موجود ایستاده اند، خود بانی و مسبب اصلی این وضع هستند. همان طیفی که بجای رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم، موارد دست چندم و حاشیه ای از جمله رفع حصر و حضور زنان به عنوان تماشاچی در ورزش مردان و کنسرت خیابانی و ...را مطرح کرد.

برچسب‌ها