درباره ادعای بازار آزاد و رقابتی نیز آقای آخوندی تنها دست دلالان و محتکران مسکن را با سوء مدیریت خود باز کرد.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کیهان


واشنگتن‌پست: ایران در حال شست‌وشوی مغزی رأی‌دهندگان آمریکایی است


یک روزنامه آمریکایی نوشت: ایران در پی ضربه زدن به انتخابات و دموکراسی در آمریکاست.


واشنگتن‌پست با اشاره به ادعای پیاپی مقامات آمریکایی درباره دخالت و دستکاری ایران در انتخابات آن کشور نوشت: ایران هیچ مرزی نمی‌شناسد و هدفش ضربه زدن به روند دموکراسی و انتخابات در آمریکاست. هفته گذشته «جان راتکلیف» مدیر اداره امنیت ملی آمریکا اعلام کرد دشمنان خارجی شامل روسیه و ایران فعالانه در انتخابات آمریکا دستکاری کرده‌اند و با دست زدن به یک سری اقدامات قصد اعمال نفوذ در روند انتخابات را داشته‌اند.


روسیه در انجام یک چنین اعمال یدطولایی دارد و بدسابقه است و از این نظر جای تعجب ندارد. مسکو در انتخابات سال ۲۰۱۶ هم دخالت کرده است و تمام اسناد آن موجود است. در این دوره از انتخابات هم تهدید سنگینی احساس می‌شود که «کرملین» این انتخابات را هم دستکاری کند. اما نکته تعجب‌برانگیز؛ ظن قوی همکاری فعالانه و دوشادوش جمهوری اسلامی با روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکاست. البته پرواضح است که موضوع دخالت جمهوری اسلامی در انتخابات آمریکا هم نمی‌تواند خیلی تعجب‌برانگیز باشد.راتکلیف سند معتبری برای اثبات مدعایش ارائه نداد و اشاره کرد که ایران به اطلاعات رای‌دهندگان دست پیدا کرده و با تکیه بر آن ایمیل‌های جعلی برای رای‌دهندگان فرستاده و ایشان را ترسانده است؛ پاره‌ای از اطلاعات مربوط به رای‌دهندگان در دسترس عموم است.


جامعه اطلاعاتی آمریکا همیشه انگشت اتهام را به جانب جمهوری اسلامی نشانه رفته و استدلالش هم این است که جمهوری اسلامی یک حکومت تمامیت‌خواه و استبدادی است و بنابراین دموکراسی آمریکا را هم تحمل نخواهد کرد و به هر ترتیبی شده مترصد است به نحوی رای‌گیری سالم و آزاد در انتخابات آمریکا را مخدوش کند. جامعه اطلاعاتی آمریکا همیشه از این بابت ترس و دلهره داشته است که سه کشور ایران، روسیه و چین قصد خرابکاری در روند انتخابات آمریکا و تخریب دموکراسی این کشور را دارند. در ماه ژوئیه دقیقا ۱۰۰ روز مانده به انتخابات، جامعه اطلاعاتی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایران، روسیه و چین همه قصدشان این است که با اعمال نفوذ در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی، ذهن رای‌دهندگان آمریکایی را شست‌وشو دهند و بر رای آنها تاثیر بگذارند. هدف این سه کشور از این خرابکاری، تغییر دادن سیاست‌های آمریکا، ایجاد حس بی‌اعتمادی درون جامعه آمریکا و از بین بردن حسن اعتماد مردم به روند دموکراتیک در آمریکاست.»


در طول یک دهه گذشته، جمهوری اسلامی ابزار خود در فناوری اطلاعات را گسترش داده و قابلیت‌هایش را در این زمینه توسعه داده است و در این عرصه تجربیات سودمندی از روسیه و چین آموخته است. مجموعه ابزارهای آن در حال حاضر شامل است از: حملات سایبری، ارائه اطلاعات غلط و نادرست، اقدامات ناسالم.
هر سه کشور ایران، روسیه و چین، هدفشان این است که اوضاع را در آمریکا کاملا به هم بریزند و جامعه آمریکا را به یک نوع هرج و مرج و بلاتکلیفی هدایت کنند. این سه، قصدشان این است که درون جامعه و درون حاکمیت آمریکا اختلاف ایجاد کنند اعم از اختلافات حزبی، قومی، مذهبی و اقتصادی و اجتماعی. جمهوری اسلامی در حقیقت یکی از آرزوهایش این است که سخت‌گیری‌های آمریکا علیه خود را به نوعی تلافی کند. بهترین انتقام‌جویی در حال حاضر و در این موقعیت، همان بی‌اعتبار کردن دموکراسی آمریکاست که اساس و پایه نظام حکمرانی «ایالات متحده» است.


نتیجتاً آنکه؛ در این هیاهوی انتخابات و تهدیدهایش، آمریکا باید حسابی حواسش جمع باشد. اینکه بیاییم و همه حواسمان را معطوف به این بکنیم تا بفهمیم جمهوری اسلامی موافق کدام کاندیداست و به کدام کاندیدا می‌خواهد ضربه بزند، این اصلا کمک‌کننده نیست و بازی کردن در زمین تهران است. آمریکایی‌ها باید حواسشان جمع باشد مبادا به تله‌ای که برایشان پهن شده است بیفتند.

روحانی چرا هنوز به هتاکی ماکرون اعتراض نکرده؟!


اینکه چرا رئیس‌جمهور به‌طور مستقیم در برابر اهانت رئیس‌جمهور فرانسه به مقدسات اسلامی موضع‌گیری نمی‌کند مسئله قابل تاملی است. این سکوت متاسفانه در برابر اقدامات خصمانه فرانسوی‌ها تداوم داشته است.


به گزارش جهان‌نیوز، ماکرون اخیرا برای چندمین بار در موضعی حاکی از نفرت‌پراکنی گفت که کشورش کاریکاتورهای اهانت‌آمیز به پیامبر اسلام(ص) را بار دیگر منتشر خواهد کرد. مسلمانان هم در برابر این سخنان اهانت‌آمیز ساکت ننشستند و هشتگ «تحریم کالاهای فرانسوی» در کشورهای اسلامی به ترند اول تبدیل شد.


اما متأسفانه رئیس‌جمهوری کشورمان موضعی در مقابل سخنان اهانت‌آمیز ماکرون اتخاذ نکرده است؛ در این خصوص دولت بایستی حتی با انتشار بیانیه نسبت به سخنان توهین‌آمیز رئیس‌جمهور فرانسه که به طور سیستماتیک و دولتی اسلام‌ستیزی را ترویج می‌کند، برخورد می‌کرد.


سکوت سابقه‌دار آقای روحانی در مقابل رفتارهای خصمانه رژیم فرانسه در حالی است که فرانسوی‌ها در مذاکرات برجامی هم تابع نظرات آمریکا بودند و ضمن کارشکنی در مذاکرات، به هنگام خروج آمریکا از توافق نیز با این رژیم عهدشکن همراهی کردند.


عجیب اینکه آقای روحانی بهمن ۹۴ پس از سفر به پاریس مطرح کرد «رئیس‌جمهور فرانسه گفت یکی از اهداف ما، ایجاد اشتغال برای جوانان ایران است!»


روحانی همچنین بعدها عنوان کرد: «رئیس‌جمهور فرانسه گفت سال ۹۱ ما پنج کشور تصمیم به جنگ با ایران گرفته بودیم، اما وقتی شما رئیس‌جمهور شدید، دیدیم شرایط عوض شده ما هم دست نگه داشتیم ببینیم شرایط جدید چه می‌شود.» البته گذشت زمان ثابت کرد سخنان فرانسوی‌ها لافی بیش نبوده است.


ماکرون همواره به طور کاملا شدیدی نقش مهره آمریکایی را بازی کرده است. در جریان خروج آمریکا در برجام و درخواست‌های مکرر ترامپ از ایران برای مذاکره وانمود می‌شد ماکرون درصدد ایفای نقش میانجی‌گری است؛ و حال آنکه او، صرفا ابزار فریب و تهدید ترامپ بود. حباب فریب سرانجام در سفر نیویورک ترکید و معلوم شد آنها صرفا باج تازه می‌خواهند. فرانسه همچنین از جنایت آمریکا در ترور سردار سرلشکر شهید سلیمانی حمایت کرد.


در همین حال و در حالی که حتی مقامات ترکیه و پاکستان هم به موضع هتاکانه ماکرون اعتراض کرده‌اند، سکوت آقای روحانی با انتقاد گسترده در فضای مجازی گسترده شده است.

متهم ۵ برابر شدن قیمت مسکن و اشک تمساح برای فقرا!


متهم اصلی نابسامانی بازار مسکن برای فقیر شدن مردم ابراز نگرانی کرد! عباس آخوندی که به مدت پنج سال در دولت روحانی، وزیر راه و شهرسازی بود،‌در گفت‌وگوی اینستاگرامی گفته است: وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بیشتر از همیشه نگران‌کننده شده است و فقر تا مرحله‌ای پیش رفته که ممکن است امنیت را تهدید کند.


او می‌افزاید: همان روزی که آمریکا از برجام خارج شد در دولت گفتم که ما باید اعلام کنیم که تا آخر در برجام هستیم. تردیدهای دولت آسیب‌های زیادی به اقتصاد زد. دولت تا حدی مرعوب گروه‌های فشار شد و در زمین آنان بازی کرد و همین موجب از دست دادن سرمایه اجتماعی‌اش شد.


آخوندی گفت: مشکلات اقتصاد ایران برای سیاستمداران شناخته شده است و اقتصاددانان هم راهکارهای مناسبی پیشنهاد داده‌اند اما بیشتر این راهکارها توسط سیاستمداران پذیرفته نمی‌شود. ریشه مسئله ایران در اقتصاد سیاسی است.


وزیر مستعفی راه و شهرسازی که مسکن مهر را مزخرف خوانده بود، می‌گوید علت انتقادش به مسکن مهر آن بود که وظیفه دولت بساز و بفروشی نیست و با بساز و بفروشی دولت حتماً دچار فساد می‌شود. با این حال بیشتر واحدهای مسکن مهر در دوره او به سرانجام رسیده است.


وی گفت: سرجمع بیشتر از دوسوم مسکن مهر و تأسیسات زیربنایی و روبنایی آن در زمان مسئولیت من انجام شد. بیش از یک میلیون از آن را من ساختم. من اگر می‌خواستم کار غیراخلاقی بکنم بلد بودم که موج‌سواری کنم و هر هفته دو پروژه مسکن مهر افتتاح کنم. ولی چون نمی‌خواستم دروغ بگویم و با مردم صادق بودم، هم کار را انجام دادم و هم تبلیغ نکردم. حضرات مدعی، یک هزارم این صداقت را به مردم نشان دهند.


آخوندی همچنین گفته است: استعفایم از دولت به دلیل پافشاری بر روی مواضعم بود. من طرفدار سیستم بازار رقابتی و تعامل مثبت و سازنده با جهان براساس منافع ملی بودم و هستم و وقتی دیدم دولت نمی‌تواند این سیاست را اجرایی کند، وظیفه اخلاقی‌ام بود که از دولت جدا شوم و جدا شدم.


اظهار نگرانی عباس آخوندی درباره فقر در حالی است که به اعتبار سوء مدیریت فاحش و لجبازانه خود وی در عرصه مسکن- که به رکود عمیق ساخت و ساز انجامید- قیمت مسکن با افزایش ۵ برابری روبه‌رو شد و فشار سنگینی را به خریداران طبقات پایین و مستأجران تحمیل کرد. در حقیقت اگر اصرار وی بر تحمیل رکود به بخش مسکن نبود، شغل صدها هزار نفر تأمین می‌شد و در عین حال با گسترش ساخت و ساز و کاهش قیمت‌ها، بخش عمده‌ای از حباب تورمی تخلیه می‌شد. اما او بارها با افتخار خود گفت که حتی یک خانه هم در دوره وزارتش نساخته است. همچنین با کارشکنی او، اتمام پروژه مسکن مهر به طول انجامید و موجب تحمیل هزینه‌های مضاعف به خریداران و دولت شد.


درباره ادعای بازار آزاد و رقابتی نیز آقای آخوندی تنها دست دلالان و محتکران مسکن را با سوء مدیریت خود باز کرد؛ وگرنه در اقتصادهای آزاد هم دولت‌ها تا حد زیادی خود را مسئول تنظیم بازار مسکن و تولید آن می‌دانند؛ و به شدت هم با اخذ مالیات‌های سنگین، با احتکار مسکن مقابله می‌کنند اما آقای آخوندی در این حوزه نیز به حداقل مسئولیت خود عمل نکرد.
در واقع اشاره وی به نقش اقتصاد سیاسی در حل نشدن مشکلات اقتصادی، از این جهت درست است که مدیران پرگو و بی‌کفایت مانند او اجازه یافتند سال‌ها در مناصب مهمی چون وزارت جلوس کنند؛ بی‌آن که مورد محاسبه و مؤاخذه قرار گیرند و امید می‌رود در دوره جدید قوه قضائیه، براساس رویکرد برخورد با ترک فعل مدیران، به پرونده سوء مدیریت این افراد رسیدگی شود.


و سرانجام این که؛ بخش مسکن و رونق بخشیدن به آن به عنوان پیشران اقتصادی، هیچ ربطی به برجام و تحریم‌ها نداشت بلکه می‌توانست به طور جدی فشارهای تحریمی را از بین ببرد اما در اتفاقی مشکوک و قابل پیگرد قضایی و امنیتی، اصرار امثال آخوندی بر این بود که قفل خودتحریمی براین بخش زده شود. تورم ۶۰۰ درصدی بخش مسکن ظرف ۷ سال اخیر، حاصل این رویکرد خسارت‌بار است.

تا کجا عقب‌نشینی کردید که اینستکس را دوباره فاکتور می‌کنید؟!


یک روزنامه زنجیره‌ای در ادامه آرزواندیشی‌ها و تحریف‌گری‌های طیف متبوعش ابراز امیدواری کرد، در صورت پیروزی بایدن، کانال اینستکس میان اروپا و ایران فعال شود.
آرمان به نقل از سفیر اسبق ایران در سوئیس می‌نویسد: «بزرگ‌ترین مانع پیش‌روی ایران در این روزها که سبب شده است اقتصاد ایران با سختی‌هایی مواجه شود، تحریم‌های ثانویه‌ای است که ترامپ در ابتدای دوران ریاست‌جمهوری‌اش وضع کرد. این تحریم‌های ثانویه در تمامی شرکت‌های خصوصی ترسی ایجاد کرده که وضعیت به این نقطه رسیده است. این تحریم‌ها قطعا تا ژانویه ادامه دارد، مگر اینکه اتفاق دیگری در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده رقم بخورد. رای آوردن ترامپ در این انتخابات کار را سخت‌تر خواهد کرد و شاید این شرایط برای مدت زمان طولانی‌تری باقی بماند. در این میان، صحبت‌های نماینده آمریکا در امور ایران نیز که گفته هر شخصی که رئیس‌جمهور آمریکا شود، فشار حداکثری علیه ایران را ادامه می‌دهد نمی‌تواند صحیح باشد زیرا تعریف فشار در میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان متفاوت است. فشار آمریکا ادامه خواهد داشت اما شاید با کنار رفتن ترامپ به شکل دیگری و کمتر باشد. بایدن قول داده که به برجام باز خواهد گشت. شاید جملات آبرامز در کوتاه‌مدت صحت داشته باشد اما بایدن پس از بازگشت به برجام کارگروه‌هایی را تشکیل خواهد داد تا این مسائل بررسی شود. در این میان یک احتمال نیز وجود دارد که پس از روی کار آمدن بایدن، اینستکس در حوزه غذا و دارو فعال شود و این یکی از تفاوت‌هایی است که میان ریاست‌جمهوری ترامپ و بایدن خواهد بود که نشان می‌دهد فشارها افزایش نخواهد یافت. پس از روی کار آمدن جو بایدن آنچه اهمیت دارد این است که مسیر گفت‌وگو هموارتر خواهد بود و شاید بعد روانی این اتفاق به ایران کمک بیشتری کند و حتی اروپا با دستانی بازتر از طریق اینستکس در حوزه غذا و دارو با ایران همکاری کند و حتی کانال سوئیس نیز بیش از گذشته فعال شود.»


این یادداشت در حالی منتشر می‌شود که اولا پایه‌گذار تحریم‌های حداکثری، دموکرات‌ها در دولت اوباما بوده‌اند و قریب به اتفاق تحریم‌هایی که اکنون توسط ترامپ اعمال می‌شود، برآمده از تحریم‌های کاتسا و آیسا می‌باشد. ضمناً تصویب تحریم‌ها با اجماع دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا تصویب شده و نمایندگان و سناتورها درباره فشارهای تحریمی اتفاق نظر دارند.


ثانیا برخلاف ادعای نویسنده بایدن نمی‌خواهد به برجام برگردد و حال آنکه برجام، تعهد غیرقابل انکار دولت آمریکاست که بلاشرط باید اجرا شود.
ثالثا تعهدات اروپا در برجام، به تصریح آقای ظریف ۱۱ بند را در حوزه لغو تحریم‌های مالی و بانکی و نفتی شامل می‌شود و عجیب است که روزنامه زنجیره‌ای، تمام این تعهدات را به کانال هیچ و پوچ موسوم به اینستکس (مبادله غذا و دارو با پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها!) منحصر و محدود می‌کند. خنده‌دارتر اینکه نشریات زنجیره‌ای ظرف ۲ سال و نیم گذشته مدعی بوده‌اند کانال اینستکس راه‌اندازی شد، اما اکنون همان را برای بایدن فاکتور می‌کنند! تلخ‌تر از همه اینکه عراق در دوره تحریم و بدون همراهی در توافقی شبیه برجام، از تحریم‌های مربوط به مبادلات غذا و دارو با درآمد نفتی معاف بود!!

ایران

بازداشت ۱۹ نفر در شبکه مجرمانه صادرات۷۰ کارتن‌خواب

   خبر اول اینکه،   ۱۹ نفر از شبکه مجرمانه‌ای که با استفاده از کارت‌های بازرگانی ۷۰ نفر از افراد کم‌بضاعت اقدام به صادرات کرده بودند توسط وزارت اطلاعات بازداشت و تحویل مقامات قضایی شدند. به گزارش تسنیم، گفته می‌شود درخصوص پرونده ۲۵۰ فردی که ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد برنگردانده بودند، شبکه مجرمانه‌ای با گزارش وزارت اطلاعات در استان خراسان رضوی شناسایی شد که با استفاده از کارت‌های بازرگانی اشخاص بی‌بضاعت اقدام به فعالیت‌های بازرگانی از جمله صادرات می‌کردند. به‌موجب این خبر در نهایت تمام اعضای این شبکه مجرمانه شامل ١٩ نفر، دستگیر و به زندان اعزام شدند. این شبکه مجرمانه کارت‌های بازرگانی ۷۰ نفر را در اختیار داشتند که جزو لیست ۲۵۰ نفره‌ای‌اند که بانک مرکزی از آنها شکایت نموده است، این ۷۰ نفر دارای یک‌میلیارد و ۴۰۰میلیون یورو تعهد ارزی می‌باشند.

شارمین میمندی‌نژاد آزاد شد

  خبر دیگر اینکه، مؤسس جمعیت امام علی (ع) با تودیع وثیقه آزاد شد. صالح نقره‌کار وکیل شارمین میمندی نژاد با اعلام این خبر به ایلنا گفت: موکلم امروز( سه شنبه)  پس از ۱۲۹ روز بازداشت، با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد. آزادی میمندی نژاد با تودیع قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی صورت گرفته است. وی مؤسس جمعیت خیریه دانشجویی امام علی (ع) است که با اتهاماتی از روز ۲ تیرماه در بازداشت بود. جمعیت خیریه امام علی (ع) در بیانیه‌ای دلیل بازداشت میمندی‌نژاد را اتهام‌های «توهین» به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی و «اقدام علیه امنیت ملی» عنوان کرده بود. پیش از این وی در روز یکشنبه ۲۷ مهرماه پس از حدود چهار ماه بازداشت، با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به بند عمومی زندان اوین منتقل شده بود.

پلیس مجاز به برخوردهای غیرمتعارف نیست

  شنیدیم که، دادستان نظامی استان تهران گفت: پلیس قبل از دستگیری موظف است با رعایت تمام اصول با برهم زنندگان امنیت عمومی برخورد کند، اما پس از دستگیری، برخوردهای خشونت آمیز و غیرمتعارف، مجاز و قابل قبول نیست.به گزارش ایسنا غلامعباس ترکی همچنین افزود: با توجه به ابعاد قضایی تشهیر و توجه به دستاوردهای علوم جنایی، گرداندن اراذل و اوباش حتماً باید با حکم دادگاه یا دستور صریح مقام قضایی و لحاظ آثار بازدارندگی آن با توجه به پرونده شخصیت متهم و رعایت دستورالعمل حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی انجام شود و از تصمیمات و اقدامات غیرکارشناسی و هیجانی در این ارتباط اجتناب شود.

تهدید ونزوئلا از سوی امریکا درباره همکاری با ایران

  دست آخر اینکه، «الیوت آبرامز»، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در گفت‌وگو با شبکه امریکایی «فاکس‌نیوز» از احتمال تعامل تسلیحاتی ایران و ونزوئلا ابراز نارضایتی کرد. «آبرامز» ضمن تهدید کاراکاس و تهران در خصوص پیشبرد احتمالی چنین قراردادی گفت که«انتقال موشک‌های دوربرد از ایران به ونزوئلا برای ایالات متحده غیرقابل قبول است و آن را تحمل نمی‌کند و اجازه چنین کاری را نمی‌دهد.»

خراسان

مجوز دولت برای افزایش کاربری رایزنان فرهنگی
یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه جدید خود خطاب به برخی مدیران دولتی، از آن ها خواسته شرایطی را فراهم کنند تا ضمن ارتقای سطح دانش رایزنان فرهنگی ایران درباره موضوعات میراث فرهنگی و گردشگری، از ظرفیت آنان به عنوان رایزنان گردشگری در دیگر کشورها استفاده شود و در عین حال، به گونه ای برنامه ریزی شود تا بخشی از سیاست های تولید آثار فرهنگی ایرانی به شناساندن موضوعات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان به جهانیان اختصاص یابد و زمینه نشر آن در رسانه های بین المللی نیز فراهم شود.
 برنامه مهم دولت، آیین نامه مصوب نداشت!
یک مقام مهم دولتی در گزارش جدید خود خطاب به تعدادی از مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به تلاش دولت برای اجرای طرح ها و پروژه های دولتی با استفاده از توان فنی- مالی بخش خصوصی، متذکر شده به علت عدم پیش بینی و تصویب برخی آیین نامه های مهم در این خصوص، ابهاماتی برای دولت و بخش خصوصی وجود دارد که از موانع بسیار مهم تحقق این برنامه قوه مجریه محسوب می شود.

آرمان ملی

حال یاوری مساعد نیست

محمود یاوری سرمربی اسبق تـیم ملـی ایران که با عفـونت شدید ریه مواجه شده، در بیـمارستان ویژه کرونایی‌های اصـفـهان تحت درمان قرار گرفته است، ولی هـمچنان حال مسـاعدی ندارد و امیتدوار به دعای خیر مـردم برای بـهبـود سلامتی‌اش است. بابک یاوری، پـسر بزرگ محمـود یـاوری با اشاره به شرایط جسـمانی پدرش گفت: متاسفانه ریه محمودخان آب آورده بود که پزشکان آن را تـخـلیه کـردند، اما در حال حاضر نیز ایشان وضعیت چندان خوبی ندارد. او ادامـه داد: پـزشکان به ما گفـتـند که برای سلامتی پدرم دعا کـنیم تا بهبود پیدا کند.

ترور وزیر ورزش یمن

وزیر ورزش و جوانان دولت صنعا طی حمله‌ای مسلحانه به شهادت رسیده است. عصر ایران نوشت؛ وزارت کشور دولت صنعا طی بیانیه‌ای اعلام کرده است که «عناصر مجرمانه و تروریست» طی حمله‌ای «حسن زید»، وزیر ورزش و جوانان را در خودروی وی مورد حمله قرار داده‌اند. زید طی این حمله به شهادت رسیده و دخترش نیز که در این خودرو حضور داشته است، زخمی شده و به بیمارستان منتقل شده است.

بازداشت شایعه‌سازان در تبریز

دادستان عمومی و انقلاب تبریز اعلام کرد: شایعه‌پراکنان فضای مجازی که تجارت اعضای بدن بیمار کرونایی را شایع کرده بودند در دام قانون گرفتار شده‌اند. محبوب علیلو در این باره اظهار کرد: در پی انتشار محتوایی با تیتر تجارت اعضای بدن، پشت پرده بیماری مرموز کرونا در تبریز، منتشرکنندگان این محتوا با دستور دادستان و پیگیری‌های پلیس فتای استان دستگیر شدند.وی گفت: با افرادی که با نشر مطالب کذب که باعث تشویش اذهان عمومی شوند، تعارف نداریم و برابر با عنوان جرم کیفری، تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

علاقه قزوینی‌ها به خودروی شخصی

سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قزوین گفت: در مردم شهر قزوین تمایل زیادی به استفاده از خودروی شخصی از خود نشان می‌دهند که نتیجه آن ایجاد مشکلات ترافیکی در معابر از جمله میدان آزادی، ورودی خیابان نادری، پل هفت دی و میدان میرعماد است. شیما زرآبادی‌پور در ادامه افزود: در حال حاضر حدود ۷۰درصد سفرهای درون‌شهری قزوین با خودروی شخصی انجام می‌شود که سهم اتوبوس ۶/۱۸درصد، دوچرخه ۶/۲درصد، موتورسیکلت ۲/۴درصد و مابقی مربوط به سایر مدهای حمل‌ونقلی است.

واکنش وریا غفوری به یک شایعه

شایعه‌ای عجیب در فضای مجازی منتشر شده که به درگیری فیزیکی میان وریا غفوری و محمود فکری در جریان اردوی استقلال اختصاص داشته است. در این باره شایعه شده بود که این درگیری باعث تعطیلی دو روزه تمرینات استقلال شده است. غفوری در یک مصاحبه کوتاه، این درگیری را تکذیب و اعلام کرده است از عاملان انتشار این خبر به پلیس فتا شکایت خواهد کرد.

بازداشت قهرمان بوکس به اتهام قتل

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی غرب استان تهران با اعلام خبر بازداشت یک متهم به قتل در شهرستان رباط‌کریم، درباره جزئیات آن اظهار کرد: حدود ساعت ۲۰:۳۰ شب دوشنبه خبری مبنی بر نزاع دو جوان در خیابان ملکی شهرستان رباط‌کریم به پلیس ۱۱۰ واصل شده است که به سرعت تیمی از مأموران انتظامی به محل حادثه اعزام شده‌اند. سرهنگ مهدی سرپناه افزود: در بررسی بیشتر مشخص شده است فردی که بوکسور و صاحب مدال در رشته بوکس بوده، ضمن درگیری با پسری حدوداً ۲۵ ساله و وارد کردن ضربه چاقو به قفسه‌ سینه پسر جوان، مرتکب قتل وی شده است

کنایه توئیتری مطهری به مکرون

علی مطهری نایب رئیس اسبق مجلس با انتشار مطلبی در توئیتر به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه واکنش نشان داد. وی در این رابطه نوشت: «از نظر آقای مکرون کاریکاتور تمسخر آمیز و موهن آزادی بیان و اصول لائیتیسه است. اشکال در نارسایی مفاهیم فلسفی اروپاست. در اخلاق جنسی هم برهنگی را مشمول آزادی می‌دانند. به تعبیر استاد مطهری دموکراسی و آزادی غربی حیوانیتِ رها شده است و نوع اسلامی آن اسلامیتِ رها شده است.»

شانس بذرپاش صفر است

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت: بذرپاش با مخالفان جدی مواجه بوده و شانس او در انتخابات ریاست‌جمهوری صفر است. علی صوفی اظهار کرد: زمانی که انتخابات حداکثری باشد، آقای بذرپاش شانسی در انتخابات ندارد.او افزود: زمانی که موضوع ریاست دیوان محاسبات مطرح شد، حرف و حدیث‌های زیادی در مورد صلاحیت، بذرپاش مطرح بود و هنوز هم همان شبهات حتی از سوی خود اصولگرایان وارد است.

تست مثبت کرونا سردار حاجی زاده

برخی اخبار حاکی است که سردار حـاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه ایران به ویروس کـرونا مبتلا شده است. سردار حاجی‌زاده در یکی از بیـمارستان‌های نظامی تهران بـسـتری شده است.در جریان شـیـوع کرونا در ایران، سردار حـاجـی‌زاده از ستادهای مختلف مردمی مـبارزه با کـرونا بازدید کرده بود. سپاه در جریان شیوع ویروس کـرونا گـروه‌های جـهادی زیادی برای مقابله با این ویروس تـشکیل داده که احـتمــالا برخی اعضای آن نیز در سرکشی‌ها یا بـازدیدهای مـخـتلـف به کرونا مبتلا شده‌اند.

ابتکار کاندیدا می‌شود؟

معصومه ابتکار گفت: برنامه‌ای برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارم. وی درباره گفته‌های سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر اینکه «ثبت‌نام خانم‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری بلامانع است و بحث‌های دیگر آن هم باید به تدریج حل شود»، افزود: قبلا هم خانم‌ها در انتخابات اعلام کاندیداتوری کرده بودند. ابتکار درباره اینکه آیا می‌توانیم شاهد حضور یک خانم در رأس قوه مجریه باشیم، عنوان کرد: این سوال را باید از شورای نگهبان پرسید.

علت کاهش مصرف سوخت

رئیس کانون انجمن جایگاه‌داران سوخت گفت: با توجه به تعطیلات اخیر در کشور و منع رفت‌وآمد در برخی از شهرها به دلیل شیوع کرونا، مصرف سوخت ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.در حال حاضر میانگین مصرف بنزین در کشور عدد ۷۴ میلیون لیتر در روز را نشان می‌دهد. با توجه به اینکه بنزین سوپر لیتری ۳ هزار و ۵۰۰ به فروش می‌رسد مصرف آن در کشور کم است، از سال گذشته که سهمیه‌بندی بنزین اتفاق افتاد، مصرف سوخت هم کمتر شد.

جریمه ۶ هزار خودرو برای نزدن ماسک

رئیس پلیس تهران گفت: از چند روز گذشته برخوردها با ناقضان پروتکل‌های بهداشتی را شدت بخشیده‌ایم. ۷۱۰ واحد صنفی که ضوابط ابلاغی را رعایت نمی‌کردند اخطار پلمب گرفته و ۱۳۹ واحد نیز پلمب شده‌اند. همچنین بالغ بر ۶ هزار و ۲ مورد اعمال قانون برای خودروهایی داشتیم که خود یا سرنشین آنها ماسک زدن را رعایت نمی‌کردند.

انتخابات ریاست‌جمهوری درحال پیر شدن

در طول ۴ دهه ۱۲ دوره انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شده است که در هر دوره کاندیداهایی با سنین مختلف در آن حضور داشته‌اند. اولین دوره انتخابات پر بود از کاندیداهای جوان به طوری که «صادق‌ طباطبایی» با ۳۶ سال سن مجوز حضور را پیدا کرد، سنی که بی‌سابقه بود و دیگر هیچ وقت در هیچ دوره‌ای از انتخابات، کاندیدایی را با این سن و سال به خود ندید. در سومین دوره انتخابات مردم، آیت‌ا...‌سیدعلی‌ خامنه‌ای را با ۴۲ سال سن به عنوان رئیس دولت انتخاب کردند و ایشان جوان‌ترین رئیس‌جمهور ایران در چهار دهه تاریخ جمهوری اسلامی شد.