اخبار ویژه روزنامه ها

نماینده سبزوار در مجلس گفت: قطعا توهین به رئیس‌جمهور بد است اما روحانی نازک نارنجی شده است! رهبری که مصداق برای این توهین‌ها تعیین نکرده‌اند.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کیهان


  بزک‌کنندگان بایدن معلولیت ذهنی دارند یا مأموریت؟!


یک سایت اصلاح‌طلب و حامی دولت مدعی شد برخلاف اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه انتخابات آمریکا مهم نیست، انتخابات آمریکا و پیروزی بایدن مهم است.
عصر ایران نوشت: رئیس‌جمهور گفته «برای ایران مهم نیست چه کسی و کدام حزب در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود. هر دولتی که در آمریکا سر کار بیاید مجبور است در مقابل ملت ایران تسلیم شود.» این در حالی است که پیروزی جو بایدن به منزله بازگشت به «برجام» هرچند با احتمال تعیین شروط و سخت‌گیری‌های حقوق‌بشری است و ماندن ترامپ هم به معنی تشدید فشارها.


روحانی می‌گوید مهم نیست. در حالی که مهم است و همه هم می‌دانند مهم است و از گفتار و رفتار او پیداست که منتظر نیمه آبان است. اما نباید بگوید مهم است چون سیاست این‌گونه اقتضا می‌کند! به قول یک شاعر «حال همه ما خوب است، اما تو باور نکن!» حالا حکایت «مهم نیست» آقای روحانی است. او باید بگوید «مهم نیست» اما ما نباید باور کنیم. چرا؟ چون مهم است!


تقلای این سایت اصلاح‌طلب برای غش و ریسه رفتن به نفع بایدن در حالی است که روزنامه کریستین ساینس مانیتور (نزدیک به دموکرات‌ها) به تازگی تاکید کرد بایدن قصد دارد از اهرم‌های فشار استفاده شده توسط ترامپ برای وادار کردن ایران به مذاکره در زمینه توانمندی موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران استفاده کند.


دموکرات‌ها و مشاوران بایدن بارها تاکید کرده‌اند بازگشت به برجام را مشروط به پذیرش شروط و مذاکرات جدید درباره (محدود کردن) توانمندی  نظامی و نفوذ منطقه‌ای ایران می‌دانند، و حال آنکه تعهدات برجامی دولت آمریکا(اوباما) بلاشرط بوده است. آنان ضمنا گفته‌اند برجام را کافی نمی‌دانند و انجام تعهدات خود در آن را مشروط به تغییرات جدید در برجام و افزودن بر تعهدات ایران (از جمله تمدید برخی تحریم‌ها که رو به پایان است) می‌دانند. شایان ذکر است دولت اوباما همزمان با تظاهر به بستن یک پنجره تحریم‌ در برجام، اقدام به گشودن پنجره‌های تحریمی چندگانه در قالب مصادره چند میلیاردی اموال ایران، اعمال تحریم‌های ویزایی (حتی در حد تروریست خواندن حمید ابوطالبی معاون دفتر روحانی و ندادن ویزای نمایندگی سازمان‌ ملل به او)، و پایه‌گذاری تحریم‌های کاتسا و آیسا کرد که در واقع همین فشار حداکثری امروز ترامپ است. انکار این بدیهیات از سوی برخی رسانه‌های زنجیره‌ای نشان می‌دهد که آنها به‌واسطه انکار حقایق مسلم و تحریف واقعیت‌ها، مشکلی فراتر از کودنی و نادانی دارند؛ و در واقع مأمورند.

مژده شما لغو تحریم‌های خودخواسته بعد از 5 سال بود؟!


یک روزنامه حامی دولت نوشت: کاش رئیس‌جمهور به جای وعده لغو تحریم‌های تسلیحاتی، مژده بهتری به مردم می‌داد.
تحریم‌های تسلیحاتی بعد از 5 سال در حالی لغو شد که به غلط و به شکل داوطلبانه، برای ترغیب آمریکایی‌ها به توافق سریع‌تر(!) از سوی تیم ظریف پذیرفته شد و این در حالی است که چین و روسیه همان موقع از پذیرش این تعهد ابراز تعجب کرده بودند.


اکنون روزنامه اقتصادی جهان صنعت در یادداشتی می‌نویسد: آقای روحانی بعد از چند روز که گفته بود به زودی مژده بزرگی به مردم خواهد داد، به وعده خود وفا کرد و در حالی که مردم از فشار گرانی‌ها، کمبودها و نایابی برخی کالاها خصوصاً اقلام دارویی به ستوه آمده و انتظار داشتند مژده رئیس‌جمهور به مسائلی چون کاهش قیمت‌ها و رفع تحریم‌های نفتی و بانکی مربوط باشد، ایشان مثل رئیس‌دولتی که تازه یک هفته از انتخابش به این سمت می‌گذرد و هنوز به طور کامل در جریان جزئیات مربوط به وضعیت اقتصاد و حال و روز مردم قرار نگرفته، در روز موعود با خوشحالی زایدالوصفی اعلام کرد از امروز با رفع مدت زمان تحریم‌های تسلیحاتی می‌توانیم از هر جا که مایلیم سلاح خریداری کنیم و به هر کس که مایلیم سلاح و ساز و برگ نظامی بفروشیم.  مژده آقای رئیس‌جمهور و شور و شعفی که در بیان ایشان برای اعلام مژده مورد نظرشان وجود داشت، بسان آب سردی بود که بر سر مردم کلافه از گرانی و بیکاری و تورم کمرشکن ریخته شد.

در اینکه تقویت بنیه نظامی برای دفاع از مرز و بوم و تمامیت ارضی کشور در برابر تهدیدات دشمنان بالقوه یک ضرورت انکارناپذیر است، کمترین تردیدی وجود ندارد و باز شدن دست کشور برای خرید آزادانه ساز و برگ و تجهیزات مورد نیاز قوای نظامی و متقابلاً کسب درآمدهای ارزی از راه فروش سلاح به کشورهای دیگر در جای خود یک اتفاق خوشایند است اما دولت به موازات آن باید با ایجاد شرایط زیست مناسب برای آحاد مردم جامعه هم در حوزه تامین نیازهای مادی چون خوراک، پوشاک و بهداشت و درمان و آموزش و پرورش را فراهم کند. این نکته بسیار حساس و سرنوشت‌سازی است که گویا از چشم آقای رئیس‌جمهور و دولت ایشان پنهان مانده است.

آفتاب یزد: دولت دست ما نبود شورای شهر که دست اصلاح‌طلبان بود!


یک روزنامه اصلاح‌طلب تصریح کرد: غیراز عملکرد دولت، کارنامه شورای شهر تهران هم موجب بی‌اعتمادی مردم به این طیف شده است.


روزنامه آفتاب یزد در گزارشی می‌نویسد: انتخابات شورای شهر سال 96 در تهران شرایط ویژه‌ای را به همراه داشت، از آنجا که تایید صلاحیت‌ها در شورای شهر با مجلس است و شورای نگهبان در این زمینه ورود نمی‌کند، مجلس اعتدالی دهم این فرصت را برای اصلاح‌طلبان فراهم کرد تا قریب به اتفاق همه کاندیداهای اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شوند. به عبارت دیگر اصلاح‌طلبان با همه توان خود برای شورای شهر تهران آمدند! این موضوع طبیعتاً دست این جریان را برای انتخاب بهترین لیست ممکن باز گذاشته بود. با این حال به‌ نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان در این زمینه در حالی که تمامی 21 کرسی شورای شهر تهران را نیز بدست آوردند اما بازهم در عملکرد به جایی نرسیده‌اند. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که اصلاح‌طلبان هم اکنون به‌دنبال این هستند تا از زیر بار عملکرد نامطلوب دولت روحانی با این بهانه کنار بروند که در دولت روحانی مجالی به اصلاح‌طلبان نداد و قدرت در اختیار افرادی چون واعظی، نوبخت و نهاوندیان بود! با این حال گویی شورای شهر فعلی تهران مثال نقضی از این است که حتی حضور 100 درصدی اصلاح‌طلبان نیز نتوانسته اقدام خاصی را به همراه بیاورد! برای تایید این موضوع شاید نیازی به آوردن استدلال‌هایی از سوی چهره‌های مخالف یا منتقد شورا نیست بلکه آنچه محسن‌ هاشمی ‌به‌عنوان رئیس این شورا در تابستان امسال گفته خود گویای بسیاری از واقعیات است. «در طول سه سال اخیر حتی یک کیلومتر مترو در پایتخت ساخته نشده و در طول هفت سال گذشته نیز حتی یک دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت اضافه نشده است. حتی دستگاه‌های حفار مدرنی که برای کندن تونل‌های مترو و ساخت سازه تونل در دوره گذشته از سوی خودم تامین و به کشور وارد شده بود، الان سه سال است که بیکار افتاده است. در حالی‌که اصولا ساخت تونل مترو بسیار کم‌هزینه است و مشکل مالی یا اجرایی ندارد.»


درباره کارایی شورای شهر از همان ماه‌های اول نیز تردیدهایی وجود داشت. از جمله علیزاده طباطبایی در آبان ۹۷ در مصاحبه‌ای گفت: «افرادی باید در شورای شهر تهران حضور داشته باشند که به مدیریت شهری و چالش‌های پیش روی آن آگاهی داشته باشند. این در حالی است که اصلاح‌طلبان در انتخاب اعضای لیست انتخاباتی خود خاله‌بازی کردند و یک لیست کاملاً سیاسی بستند. در نتیجه بحران‌های مدیریتی در شهر تهران نتیجه خاله‌بازی است. اصلاح‌طلبان بسیاری از چهره‌های متخصص و متعهد را تنها به‌دلیل اینکه سهمیه هیچ حزب و گروهی نبودند در لیست خود قرار ندادند و با سهمیه‌بندی سیاسی لیست انتخاباتی خود را بستند. در شرایط‌کنونی یک جمع صددرصد اصلاح‌طلب مدیریت شهر تهران را برعهده گرفته‌اند که با هم ناهمگن هستند.» احمدی حکیمی‌پور عضو اصلاح‌طلب شورای شهر چهارم نیز درباره عملکرد دوره پنجمی‌ها در آذر 97 گفت: «اغلب کسانی که در شورای شهر پنجم حضور دارند برای بار اول است که در این موقعیت قرار می‌گیرند و به همین دلیل از تجربه کافی در این زمینه برخوردار نیستند. به همین دلیل شورای شهر پنجم ورود صحیحی به مسائل شهر تهران نداشت.

آرمان: چه جشنی آقای روحانی؟
مشکلات اقتصادی مردم را حل کردید؟


یک روزنامه حامی دولت معتقد است برخلاف تبلیغات دولت و رئیس‌جمهور کسی در کشور برای لغو تحریم تسلیحاتی جشن نگرفت چون وعده‌های برجامی، چیز دیگری بود.
آرمان در یادداشتی با عنوان «چرا کسی در جشن روحانی شرکت نکرد؟»، نوشت: رئیس‌جمهور اخیراً با آب و تاب از پیروزی گفت و اینکه طبق تقویم برجامی تحریم تسلیحاتی رفع شده است. تحریم‌هایی که بنا بود طبق توافق‌های برجام در ماه اکتبر برداشته شود. در طول این مدت البته که آمریکایی‌ها تلاش‌های زیادی در راستای جلوگیری از این موضوع کردند.


البته مقامات آمریکایی تهدید کرده‌اند که هر کشوری بخواهد به ایران تسلیحات بفروشد، تحریم خواهند کرد. در این میان مقامات دولت از شکست سیاسی ترامپ می‌گویند و البته گروهی هم معتقدند آنچه در عمل اتفاق می‌افتد چیزی است که در بحث تحریم‌های یکجانبه آمریکا بعد از خروج ترامپ از برجام علیه ایران رخ داد و آن همراهی سایر کشورها با آمریکاست. جدای از این موضوع اما بعضی سیاسیون معتقدند همین که ایالات متحده به صورت قطعنامه یا اقدامی دیپلماتیک نتوانسته حرفش را برای لغو رفع این تحریم‌ها به کرسی بنشاند باید جشن گرفت. اما از سویی دیگر آنچه در این میان عیان است اینکه آن پیروزی بزرگی که روحانی تلاش داشت تا در روز یکشنبه به مردم بگوید و جشن بگیرد، در میان ایرانیان چندان به چشم نیامده و از سویی چه بسا خود این سخنان روحانی نیز برعکس تفسیر شد. مردم جشنی را که روحانی گفته بود لمس نمی‌کنند. حقیقت امر این است که در شرایط کنونی اقتصادی، دیگر اظهارات رسانه‌ای روحانی به چشم نمی‌آمد؛ اظهاراتی که نه تنها مورد استقبال قرار نگرفته بلکه ممکن است تأثیر معکوس نیز داشته باشد. مشکلات عدیده اقتصادی باعث شده تا کسی در جشن روحانی شرکت نکند. حسن روحانی تلاش داشت تا با بیان اینگونه اظهارات به برنده شدن از بعد حقوقی در مقابل آمریکا، از این اظهارات بهره‌برداری‌های سیاسی کند اما این ماجرا روی دیگری هم داشت روی دیگری که با این قرائت سیاسی و رسانه‌ای و شعارگونه متفاوت بود. بی‌تردید مردم خواستار رفع مشکلات در بخش‌های اقتصادی هستند و نه خرید و فروش اسلحه. در این میان هم عده‌ای معتقدند که توان اقتصادی ایران در شرایط فعلی به گونه‌ای نیست که بخواهد حتی با بازگشت تبادلات تسلیحاتی، اقدام به خرید تسلیحات از کشورهای مختلف کند؛ به عبارتی ممکن است حتی با رفع این تحریم‌ها نیز ایران با توجه به وضعیت ارز، تبادلات و مشکلات اقتصادی خرید قابل توجه تسلیحاتی نتواند انجام دهد. ظاهراً مردم برای جشن گرفتن منتظر نبودند.

با دلار 30 هزار تومانی ظریف و جهانگیری چه دارند به مردم بگویند


یک روزنامه اصلاح‌طلب در گزارشی تأکید کرد افرادی مانند اسحاق جهانگیری و جواد ظریف، چهره‌های جذابی برای مردم و نامزدی در انتخابات 1400 نیستند.


آفتاب یزد می‌نویسد: گمانه‌زنی نام‌هایی که برای انتخابات مطرح می‌شود چندان دلگرم‌کننده نیست. یعنی کاندیداهایی که مطرح می‌شوند جذب‌کننده به نظر نمی‌رسند. چند کاندیدا را در این گزارش مورد بررسی قرار می‌دهیم.


یکی از نام‌هایی که مطرح شده بود ناطق نوری است! او آخرین بار که به طور فعال در عرصه سیاسی حاضر شده انتخابات 1376 است یعنی 23 سال قبل! البته همان انتخابات را هم شکست خورد. این سال‌ها گرایش‌های ناطق نوری تا حدی عوض شده است اما به هرحال در اصل ماجرا تفاوتی نمی‌کند.


اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی هم یکی از گزینه‌هایی است که اصلاح‌طلبان به آن دل بسته‌اند. اما پای جهانگیری در عملکرد نامناسب دولت روحانی بیش از آنکه برخی اصلاح‌طلبان گمان می‌کنند گیر است! ناصر قوامی فعال سیاسی اصلاح‌طلب کاندیداتوری اسحاق جهانگیری را اشتباهی بزرگ خوانده و گفت: «آقای جهانگیری در این هشت سال چه کرده که حالا دوباره کاندیدا شود؟! دلار شده ۳۱ هزار تومان. واقعا خنده دار است که بخواهد کاندیدا شود و فکر کند که مردم نمی‌گویند شما در این مدت چه کردی که به خاطر آن به شما رای بدهیم». جهانگیری در یکی از سخنرانی‌های خود گفته بود قدرت تعویض منشی خود را ندارد. معاون اولی که نمی‌تواند منشی خود را عوض کند چگونه می‌تواند وضعیت مردم ایران را عوض کند؟ بنابراین گزینه جهانگیری نه تنها جاذبه‌ای ندارد بلکه دافعه هم خواهد داشت!


یکی دیگر از گزینه‌هایی که مطرح شده و اصلاح‌طلبان به آن توجه ویژه‌ای دارند محمد جواد ظریف است. البته خود او تاکید کرده تمایلی برای انتخابات ریاست جمهوری ندارد چرا که اساسا مهارت‌ها و تجربه‌های لازم را در این زمینه ندارد. او همیشه در جایگاهی بوده که دستورات را اجرا کند. ظریف هیچگاه تصمیم‌گیر نبوده بلکه همیشه مجری اوامر بوده است. از سوی دیگر این گزاره که ظریف محبوبیت لازم برای جلب مردم را دارد، نشان می‌دهد برخی اصلاح‌طلبان همچنان در سال‌های 94 و 95 گیر کرده اند. مهمترین دستاورد ظریف که همان برجام بود سرنوشتی ناکام داشت. در همه این سال‌های اخیر اکثر پیش‌بینی‌های او همچون اینکه آمریکا نمی‌تواند از برجام خارج شود اشتباه درآمد تا امروز که ایرانی‌ها زیر تحریم و دلار 31 هزار تومانی روز را شب می‌کنند. بنابراین، این گزاره که ظریف کاریزمای لازم برای جلب نظر مردم را دارد چندان منطقی نیست!

ماجرا تحریف نشود اروپا حامی ادامه تحریم‌های تسلیحاتی بود


مراقب باشیم لغو توأم با تأخیر پنج‌ساله تحریم‌های تسلیحاتی، به عنوان سند دفاع اروپاییان از حقوق ایران فاکتور نشود!
روزنامه وطن امروز ضمن انتشار این هشدار نوشت: در جلسه معروف شورای امنیت در ماه جولای/ تیرماه؛ که با هدف بررسی پیشنهاد آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران برگزار شد، اصرار آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با استقبال دیگر اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد مواجه نشد. ۳ کشور انگلیس، آلمان و فرانسه نیز در این نشست، با هرگونه پیش‌نویس دولت آمریکا مبنی بر «تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران» مخالفت کردند. اکنون طرف اروپایی قصد دارد به بهانه لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران، این «اقدام هدفمند» خود را به‌مثابه یک «فداکاری در حق برجام و ملت ایران»(!) به دستگاه دیپلماسی کشورمان تفهیم کرده و پس از «بدهکار کردن ایران»، فاکتور این بدهی را به نام «نظام و ملت ایران» صادر کند. اروپاییان در بیانیه‌های خود وقیحانه مدعی می‌شوند برای حفظ برجام، بیشتر از حد تعهدات خود نیز تلاش کرده‌اند!


در این میان واقعیتی وجود دارد که نمی‌توان منکر آن شد! به‌رغم مخالفت ظاهری اتحادیه اروپایی‌(به‌ویژه تروئیکای اروپا) با تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران از طریق رای‌گیری در شورای امنیت، آنها سعی داشتند با استناد به رایزنی‌های دیپلماتیک (در قالب دیپلماسی پنهان) کشورمان را درباره پذیرش داوطلبانه این موضوع (تمدید موقت تحریم‌های تسلیحاتی) مجاب کنند. حتی «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در دیدار «گابی ‌اشکنازی» وزیر خارجه رژیم ‌اشغالگر قدس در برلین، صراحتاً تاکید کرد کشورهای اروپایی درصدد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از طرق دیگر (اعمال فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی بر ایران) هستند. به عبارت آشکارتر، مخالفت ظاهری اروپاییان با پیشنهاد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، به معنای «ایستادگی اروپا در برابر زیاده‌خواهی واشنگتن» نبود! حتی سران کشورهای اروپایی طرح‌های «تمدید ۳ساله»، «تمدید یکساله» و «تمدید ۶ ماهه» تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران را در جلسات خود آماده کرده و نسخه‌هایی از آن را نیز به محافل آمریکایی- صهیونیستی ارسال کرده بودند.


در چنین شرایطی مراقب باشیم «لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران» به عنوان سند «دفاع اروپاییان از حقوق حقه و حداقلی کشورمان» از سوی آنها مورد استناد قرار نگیرد. هدف آمریکا و تروئیکای اروپا، هر دو یکسان و معطوف به «تمدید تحریم تسلیحاتی ایران» بود و تنها اختلاف آنها، مربوط به چگونگی این تمدید و نحوه وادارسازی ایران به عقب‌نشینی از حقوق خود بود. تعجب دارد که چرا وزارت امور خارجه، ملت ایران را در جریان فشارهای پشت‌پرده اروپاییان به دیپلمات‌های کشورمان درباره «تمدید داوطلبانه تحریم‌های تسلیحاتی» قرار نمی‌دهد!

ایران

سردار اشتری: دوبار تا محل سکونت خاوری رفتیم

   خبر اول اینکه، فرمانده نیروی انتظامی کشور درباره عدم استرداد برخی از متهمان فراری، گفت: مشکل ما دستگاه قضایی و پلیس کشورها است که با ما همکاری نمی‌کنند. به گزارش تسنیم، حسین اشتری افزود: دو بار تا محل سکونت محمودخاوری رفتیم و حتی به پلیس آنجا گفتیم که محل وی کجاست اما پلیس آنجا وی را بازداشت نکرد، در همین موضوع استرداد مدیرعامل بانک سرمایه، پلیس اینترپل نیز تعجب کرد که ما از کجا می‌دانیم این متهم در کجا زندگی می‌کند، محل سکونت درصد بالایی از این متهمان شناسایی شده و حتی پلیس آن کشورها محل سکونت آنها را نمی‌داند البته برخی مواقع موضوع حالت سیاسی پیدا می‌کند و همکاری مدنظر صورت نمی‌گیرد.

گفت‌وگوی باقری با نسرین ستوده و کایلی مور گیلبرت

  خبر دیگر اینکه، علی باقری‌کنی، دبیر ستاد حقوق بشر در بازدید هفت ساعته از ندامتگاه زنان استان تهران به همراه رئیس سازمان زندان‌ها با بسیاری از مددجویان از جمله نسرین ستوده و کایلی مور گیلبرت (اتباع بیگانه)، به گفت‌وگوی رو در رو پرداخته و سخنان این افراد را شنیده و درخصوص اجابت برخی خواسته‌های آنها دستورات فوری صادر کرد.  به گزارش ایسنا، باقری در سخنانی با تأکید بر این که «زنان، بیش از آن که عامل باشند، قربانی آسیب‌های اجتماعی هستند»؛ افزود: طبیعت ذاتی و سرشت خلقت زنان اقتضا می‌کند که نباید زندان، نخستین گزینه مجازات برای کسانی باشد که می‌توانند مؤثرترین عامل تربیت و نگاهبان سلامت روحی، روانی و جسمانی خانواده و جامعه باشند.

ایران در لیست سیاه «اف‌ای تی‌اف» باقی ماند

  شنیدیم که، کارگروه ویژه اقدام مالی(FATF) اعلام کرد که ایران همچنان در لیست سیاه این کارگروه باقی می‌ماند.به گزارش ایسنا، جلسه کارگروه ویژه اقدام مالی از روز چهارشنبه تا جمعه برگزار و در آن تصمیم گرفته شد تا ایران و کره شمالی در لیست کارگروه ویژه اقدام مالی باقی بمانند.  مطابق با گفته‌های رویترز و آسوشیتدپرس، مارکوس پیلر، رئیس FATF گفته است که این دو کشور بدون هیچ تغییری در لیست سیاه کارگروه ویژه اقدام مالی باقی می‌مانند. وی همچنین از تمامی کشورهای عضو و مقامات ناظر خواست تا تدابیر مؤثر را علیه این دو کشور اعمال کنند.  براساس گزارش رویترز، وزارت خزانه‌داری امریکا روز شنبه ادعا کرد که گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF با طرح اصلاح استانداردهایش به منظور ارتقای نظارت بر تبادلات مالی که هدفشان دور زدن تحریم‌های امریکا و سازمان ملل و اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی بوده، موافقت کرده است‌.

«نه به تحریم ایران» در مقابل هتل ترامپ

  دست آخر اینکه،  دونالد ترامپ به همراه اعضای خانواده‌اش برای حضور در مراسم برش روبان قرمز هتل‌ بین‌المللی‌اش در شهر واشنگتن حاضر شده بود.به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، در تظاهرات ضد ترامپ که در روبه‌روی این هتل شکل گرفت، افراد پلاکاردهایی به دست داشتند که هم به نقد سیاست‌های دولت او در کنترل ویروس کرونا پرداخته بود و هم نسبت به سیاست‌های او در قبال ایران انتقادهایی مطرح شده بود.روی یکی از پلاکاردهای قرمز رنگ نوشته شده بود «ما ترور رهبران ایرانی توسط پنتاگون را محکوم می کنیم؛ از طرف حزب سوسیالیسم و آزادی». روی پلاکارد دیگری نوشته شده بود «اگر من هم بخواهم می‌توانم آغازگر جنگ باشم» و روی پلاکارد دیگری نوشته بود «نه به جنگ و تحریم ایران».این اعتراضات با شعارهایی علیه مدیریت دونالد ترامپ نیز همراه بود.

خراسان

 تذکر به وزیران درباره نحوه انتخاب رئیس دفتر
یک نهاد مسئول در ابلاغیه روزهای اخیر خود به وزیران و روسای سازمان های دولتی، با اشاره به نقش رئیس دفتر در سامان دهی امور مرتبط با حوزه ریاست و تنظیم برنامه های کاری دفتر یکی از مقامات مهم دولتی همچون معاونان رئیس جمهور، وزیران و معاونان آن ها و همچنین استانداران، از مخاطبان خواسته در انتخاب این افراد، مواردی چون آشنایی با اصول حفاظتی روسای دفتر مقامات، آراستگی، وقت شناسی، رازداری و خوش رویی را به عنوان موارد مهم در انتخاب رئیس دفتر رعایت کنند.
کشف تعرفه دولتی که 8 سال ثابت مانده است
بر اساس پیشنهاد یک مقام اجرایی به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، از مسئولان مربوط خواسته شده با توجه به این که برخی تعرفه های متعلق به حوزه دام و طیور، مربوط به مصوبه سال ۱۳۹۱ دولت وقت است و با قیمت واقعی روز و نرخ تورم اختلاف دارد، برای تصویب تعرفه های جدید اقدام کنند که طبق این پیشنهاد، بازدید کارشناسان از محل تاسیس کارخانه از 49 هزار ریال به دو میلیون ریال و بازدید و نمونه برداری در گمرکات از 330 هزار ریال به یک میلیون و 330 هزار ریال افزایش می یابد.

آرمان ملی

خاطره کواکبیان از ذوالنوری

مصطفی کواکبیان نماینده سابق مجلس گفت: یادم است مجتبی ذوالنوری در مجلس دهم برای استیضاح رئیس جمهوری امضاء جمع می‌کرد. پیش من آمد، گفتم آقاجان برو پی کارت! امضا نمی‌کنم. سپس پشت تریبون رفتم و گفتم که «ما اصلاح طلبان رشیدتر از آن هستیم که کار بیهوده انجام دهیم.» سر و صدا بلند شد گفتند یعنی ما رشید نیستیم؟ گفتم ما کاری به شما نداریم و داریم بحث خودمان را می‌کنیم، ما کار عبث انجام نمی‌دهیم. فردای آن روز به او گفته شده بود این بساط را جمع کنند بعد دیگر پیگیری نکردند.

مدت طولانی مجرد ماندن

تیم چند رشته‌ای 90 تحقیق را بررسی کرده تا تاثیرات کرونا بر اجتماعات انسانی را در عصر پساکرونا پیش‌بینی کنند. به گفته این گروه نابرابری جنسیتی و محافظه‌کاری اجتماعی به دلیل قرنطینه کرونایی افزایش خواهد یافت. بر این اساس ازدواج و بچه‌دار شدن در برخی کشورها به بعد موکول شده که نتیجه مستقیم آن کاهش جمعیت می‌شود. همه‌گیری به یک آزمایش اجتماعی بزرگ در سراسر جهان تبدیل شده و نتایج آن هنوز به پایان نرسیده است.

پول بدهید تا شکار کنید

صدور مجوز 20هزار دلاری برای شکار برخی گونه‌ها؛ این سیاست چند سال اخیر سازمان حفاظت از محیط‌زیست برای کاهش شکار غیرمجاز در کشور است؛ سیاستی که البته از ابتدا با انتقادهای شدیدی روبه‌رو شده است. اسماعیل کهرم در این رابطه می‌گوید: «مشاورین آقای کلانتری افرادی علاقه‌مند به شکار هستند و به همین دلیل چنین تصمیماتی گرفته می‌شود، این‌ها گفتند، کل و بز و قوچ و میش آب زیاد می‌خورند به همین دلیل باید شکار شوند، این چه نوع منطقی است؟.»

انتقاد از اهدای دنا پلاس نماینده

حجت‌الاسلام علیرضا سلیـمی در واکنش به خبر اهــدای خودروی دنا پلاس مجلس توسط یکی از نمایندگان به خیـریـن مدرسه‌ساز اظهار کرد: خودروی دنا پلاسی که در اختیار نمـایندگان مجلس قرار گرفته است جزو اموال مجلس شورای اسلامی بوده و سند آن به نام نمایندگان نیست که بخواهند آن را به فرد یا نـهادی ببخشند. وی افزود: از آقای کوچکی‌نژاد تقاضا داریم تا سند خودروی دنا پلاس را منتشر کند تا مشخص شود وی چگونه خودروی مجلس را بذل و بخشش کرده‌، الـبـته شـاید وی یک دنا پلاس دیـگر به نام خود دارد که آن را به مدرسـه‌سـازان بـخشـیده است.

FATF و حضور در لیست سیاه

گروه ویژه اقدام مالی‌(FATF)، در مجمع عـمـومی خود تـصـمیـم گـرفتـه است تا ایـران و کره شمـالی را در فهرست سیـاه نگـاه دارد و محـدودیـت‌های سخت‌تری بر کشـورهایی که در زمـیـنـه پولشویی و تامیـن تـروریـسـم همکاری نـمی‌کنند، اعـمـال کند. به گـفـته رئـیـس FATF با تـوجـه به ایـنکه وضـعـیت این دو کشـور تغییر نـکـرده در فـهرسـت سیـاه می‌مانـنـد. هـمچـنین کـشـورهایی نـظـیر کـره‌شـمـالی و شبـکه‌های‌شان در دور زدن تحریم‌ها زیرک‌تر شده‌اند؛ از این رو مقامات باید نیز زیرک‌تر شوند.

نقش احمدی‌نژاد در مصائب امروز

حسین کاشفی فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: در دوره آقای احمدی‌نژاد یکدست شدن نه تنها سودی نداشته است، بلکه فلاکت و گرفتاری امروز ریشه در همان روزها دارد که مجلس هفتم با دولت نهم هماهنگی کاملی داشت. مردم برای حل مشکلات نمی‌توانند روی مجلسی حساب کنند که نماینده‌اش فقط به دلیل یک اظهارنظر، برای رئیس‌جمهوری کشور حکم اعدام‌طلب می‌کند.

علاقه به عروسک به‌جای فرزند!

خبرگزاری رویترز در گزارشی به علاقه برخی از خانواده‌های ایرانی به عروسک‌های کودکانه واقع‌گرایانه پرداخته است. برای برخی از خانواده‌ها در ایران احتمال داشتن فرزندان بیشتر بار اقتصادی یا عاطفی زیادی را تحمیل می‌کند، اما آن‌ها به داشتن فرزند علاقه‌مند هستند بنابراین عروسک‌های کودکانه را گزینه‌ای مناسب به جای نوزاد زنده دانسته‌اند. بسیاری از مشتریان عروسک‌های نوزادی کسانی هستند که فرزندشان از داشتن برادر یا خواهر محروم است و خواهان یک خواهر و برادر هستند تا از تنهایی رهایی یابند.

فوت یک پرستار بر اثر کرونا

شهید «محمدرضا رزمی» پرستار باسابقه بیمارستان سلمان فارسی تامین اجتماعی بوشهر بر اثر ابتلا به کرونا آسمانی شد. رزمی دومین شهید در بخش درمان تامین اجتماعی استان بوشهر و هشتمین شهید مدافع سلامت این استان است. از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون پنج پزشک و دو پرستار و یک بهیار از استان بوشهر در حین ارائه خدمت به بیماران کرونایی، به این بیماری مبتلا شده و به درجه رفیع شهادت رسیده‌اند.

توضیح ظریف درباره حساب توئیترش

وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توئیتری اعلام کرد که تنها یک حساب در این شبکه اجتماعی دارد و دیگر حساب‌ها جعلی است. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در صفحه رسمی توییتر خود به آدرس @JZarif به زبان انگلیسی نوشت: این تنها حساب کاربری توئیتر است که من استفاده می‌کنم، و هر شخص یا ربات دیگری که از اسم یا تصویر من استفاده کند، جعلی است.

دریافت گذرنامه غیرحضوری شد

فرمانده نیروی انتظامی در مورد دریافت گذرنامه گفت: برای دریافت گذرنامه نیاز به مراجعه به دفاتر پلیس نیست. سردار حسین اشتری، فرمانده ناجا در برنامه تلویزیونی اظهار کرد: برای دریافت گذرنامه نیاز به مراجعه به دفاتر پلیس نیست. او در ادامه افزود: اگر احراز هویت از قبل صورت گرفته باشد، درخواست گذرنامه به صورت الکترونیک داده می‌شود و گذرنامه در منزل تحویل داده می شود.

10 سال حبس برای مدیر عامل آپارات

حدود یک سال پیش بود که در آپارات ویدئویی بارگذاری شد که حواشی و جنجال‌های زیادی را به دنبال داشت. در پی انتشار ویدئوی غیرمجاز بود که با دستور مقام قضایی، مدیر عامل شبکه اجتماعی آپارات به دلیل انتشار این ویدئو با محتوای مجرمانه بازداشت شد. گفته می‌شود طبق حکم دادگاه بدوی محمدجواد شکوری‌مقدم، به خاطر آپلود این ویدئو در آپارات به 10 سال حبس محکوم شده است.

روحانی نازک نارنجی شده

علی‌اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس، در پاسخ به اینکه «در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا رهبری خطاب به کسانی که راه تخریب را در پیش گرفتند تاکید کردند که حرمت هر سه قوه باید حفظ شود و توهین به مسئولان حرام است، نظر شما در رابطه با اظهارت رهبری چیست» گفت: قطعا توهین به رئیس‌جمهور بد است اما روحانی نازک نارنجی شده است! رهبری که مصداق برای این توهین‌ها تعیین نکرده‌اند.

ماجرای گوجه ‌های برگشت خورده

رئیس اتـحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به دلایل ماجرای برگشت گوجه فرنگی از عراق اظهار کرد: با توجه به ابطال کارت بازرگانی صادرکنندگان واقعی بنا به دلایل مختلف، صادرات محصولات کشـاورزی از ریل خارج شده است. رضا نورانی گفت: به‌رغـم آنکه قیمت گوجـه‌فـرنگی بالاست، سرمازدگی و باران‌خوردگی اخیر بر کیفیت گوجه فرنگی‌ها اثر گذاشته است و همین امر مـوجـب شده است تا عراق از ورود محـصول جـلوگیـری کند. سـازمان حـفـظ نـبـاتات و قـرنـطیـنه کشـور عراق مشاهده کرده‌اند که کیـفـیـت و بـسته‌بندی‌های گوجه فرنگی‌ها خوب نبوده و همین موضوع باعث شده که این محصولات را رد کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
    1 1
    اصلاح طلبانی که مدعی هستند انتخابات آمریکا و روی کار آمدن عمر یا زید مهم است بطور ناشیانه در حال غبار روبی از مدال نفوذی خود هستند . خود فروخته هایی که در لباس ایرانی ،خدمت به ولینعمتشان عموسام می کنند . رئیس جمهور آمریکا هر کس باشد از نظر جمهوری اسلامی ایران یک جنایتکار و تروریست است و حامیان ایرانی ایشان هم شعبان بی مخ هایی هستند که پالانشان عوض شده است .
  • DE ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
    1 1
    روحانی نازک نارنجی شده/ من کلا به ٭ رنگ نارنجی ٭حساسیت پیدا کرده ام. خصوصا که تا انتخابات ۱۴۰۰ فرصت زیادی نمونده.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس