اسقف کلیسای شرق آشوری پیام مسیحیت را احترام گزاردن به دیگری معرفی کرد و گفت: رفتار زشت رئیس‌جمهور فرانسه همه دنیا را ملتهب کرد.

به گزارش مشرق، نشست خبری مشترک سران اقلیت‌های دینی شامل ارامنه، زرتشتیان، آشوریان و یهودی‌ها در محکومیت توهین رسانه‌های غربی به ساحت پیامبر(ص) و حمایت رئیس جمهور فرانسه از این اقدام ننگبار، عصر امروز به میزبانی کلیسای شرق آشوری تهران برگزار شد.

اسقف کلیسای شرق آشوری: پیام مسیحیت احترام به دیگران است نه تخریب

مارنرسای بنیامین اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری ایران در سخنانی ضمن درود به روح ملکوتی امام راحل (ره) و گرامیداشت یاد وخاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و تقدیم آرزوی سلامتی برای رهبر معظم انقلاب و نیز با گرامیداشت فرارسیدن 17 ربیع الاول روز ولادت پیامبر اسلام (ص)،  نشست امروز را در راستای اتحاد مؤمنانه، زیبا و دلپسند معرفی کرد و به این نکته اشاره کرده که امروز رهبران ادیان توحیدی برای هدف متعالی یعنی همدلی و هم‌رأیی کنار هم جمع شدیم.

وی به ماجرای توهین به قرآن کریم در سال 1389 توسط یک کشیش‌نما اشاره کرد و گفت: آن زمان «پاتریاک ماردنخای چهارم» رهبر فقید جهانی کلیسای شرق آشوری که به ایران آمده بود، این رفتار را محکوم کرد و بر این امر تصریح کرد که شاید بتوان کتابی را سوزاند، اما نمی‌توان ایمان مردم را سوزاند و به آن خدشه‌ای وارد کرد؛ متاسفانه سال‌های سال است که این حرکت‌های زشت و ناپسند با عنوان "آزادی" متعددا تکرار می‌شود.

اسقف کلیسای آشوری تصریح کرد: رفتار زشت رئیس‌جمهور فرانسه همه دنیا را ملتهب کرد. آیا نتیجۀ آزادی چنین رفتارهایی است یا سوءاستفاده از مفهوم آزادی؟ باید گفت آزادی کامل تنها از جانب خداست و آزادی نسبی برای مردم. هر انسانی وظیفه دارد به همسایۀ خود تکریم کند. اگر آزادی برای تخریب دیگری باشد، صحیح نیست.

وی پیام مسیحیت را احترام گزاردن به دیگری معرفی کرد و گفت: بر اساس انجیل متی، با دیگران باید همان گونه رفتار کنیم که دوست داریم آنگونه با ما رفتار کنند. مسیح احترام گزاردن را می‌خواهد نه تخریب.

رهبر مذهبی جامعۀ کلیمی: آزادی بیان به معنای تجاوز به حدّ انسانیت نیست

خاخام یونس حمامی، رهبر مذهبی جامعه کلیمی در ادامۀ با اشاره به اینکه پیام ما همیشه محبت و دوستی است، گفت: شیوۀ رفتاری محبت و دوستی و انسانیت از ابراهیم خلیل به ما رسیده است. خداوند انسان را از خاک آفرید و از وجود خودش در او دمید از این جهت هر فردی در جایگاه خود با ارزش است. این توهین و اهانت بدون منطق و نشانۀ ضعف شخصیت است.

وی با تصریح بر اینکه جایگاه ادیان توحیدی برای حفظ کاروان بشریت بسیار حائز اهمیت است، گفت: این شیوه‌ای که آنها رفتار کردند، آزادی بیان نسبت بلکه تجاوز به حد و مرز انسانیت است و سبب آسیب دیگران می‌شود. آزادی نباید به حرمت انسانیت توهین کند. از همین رو، حرکت رئیس‌جمهور فرانسه از منظر ما پسندیده نبود.

کشیش خلیفه‌گری ارامنه: درود بر رهبران ایران که خواهان صلح در منطقه‌اند

کشیش گریگوریس نرسیسیان، کشیش خلیفه‌گری ارامنه در ادامه این نشست گفت: با احترام به سنت‌های ادیان مختلف، می‌توان در کنار یکدیگر زیست مؤمنانه‌ای و در نهایت صلح و دوستی داشت. زمانی ارامنه خدمت امام خمینی شرفیاب شدند و ایشان تأکید داشت هیچ گروهی حق تعدی به حقوق ارامنه را ندارد، چرا که آنها برادران ما هستند. درود بر رهبران ایران که خواهان صلح را برای مردم کشور و منطقه هستند و همچنین درود بر حاج قاسم سلیمانی که در برابر تکفیری‌ها مبارزه کرد تا مردم کشورش و منطقه در آرامش باشند. ما باید به گونه‌ای زندگی کنیم تا روشنی چهره خداوند را بر یکدیگر ببینیم، زیرا خداوند چهره صلح و دوستی است.

رهبران اقلیت‌های دینی در پایان این نشست خبری بیانیه‌ای را امضاء کردند که مضمون آن درباره خیزش مسلمان سراسر جهان درباره حرکت توهین آمیز رئیس‌جمهور فرانسه بود و رهبران ادیان توحیدی این توهین و استهزا را محکوم کرده و گفتند آن‌ها هیچ بویی از صلح و آزادی نبرده‌اند و دولت شرک در نهایت چاره‌ای جز تسلیم ندارد.