دختر شهید تهرانی مقدم گفت: پدرم نسبت به فرزندان اهتمام ویژه‌ای داشتند و احساساتشان را بدون کوچک‌ترین ملاحظه‌ای ابراز می‌کردند.

به گزارش مشرق، همزمان با سالگرد شهادت پدر موشکی جمهوری اسلامی ایران، سردار رشید اسلام شهید تهرانی مقدم، برای آشنایی بیشتر با نوع زندگی ایشان با خانواده او به گفت‌وگو نشستیم. ناگفته نماند که تلاش‌های شهید تهرانی مقدم، امروز علاوه بر اینکه امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران را تأمین می‌کند، مظلومین جهان هم چشم امید به آن دارند، تلاش‌هایی با اراده‌های فولادین که ابهت پوشالی ابرقدرت‌های جهان را فرو ریخت، نمونه بی‌نظیر آن موشک‌های حاج حسن بود که پایگاه آمریکایی عین‌الاسد را شخم زدند تا به جهانیان بفهماند که اگر کسی نگاه چپ به این کشور کند، عاقبت این‌چنینی خواهند داشت.

جلسه‌ای با حضور دخترها و نوه‌های این شهید برگزار کردیم تا با شخصیت ایشان بیشتر آشنا شویم چرا که رفتار شهید تهرانی مقدم برای خیلی‌ها الگوست.

زینب تهرانی مقدم دختر سردار رشید اسلام شهید حسن تهرانی مقدم در این میزگرد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای غدیر، به خصوصیات و اخلاقیات پدر اشاره کرد و گفت: ایشان نسبت به فرزندان اهتمام ویژه‌ای داشتند. من در سال 1385 ازدواج کردم و پس آن ایشان خودشان برایمان بلیط سفر به مشهد گرفتند و نامه‌ای را در آن قرار داده بودند. من تا لحظه‌ای که بلیط‌ها را به گیت پرواز ارائه کنم از وجود این نامه بی‌اطلاع بودم و پس از آن متوجه شدم که ایشان برای من نامه‌ای نوشته‌اند.

دختر شهید تهرانی مقدم با بیان اینکه شاید بخشی از ازدواج دنیایی باشد، تصریح کرد: ایشان در آن نامه‌ نوشته بودند که «من زمانی از این ازدواج راضی می‌شوم که این ازدواج، کانون عنایت حضرت بقیه‌الله اعظم(عج)، پشتوانه ولایت و منتظران واقعی حضرت باشد و بچه‌ها و همه در یاری دهندگان صف اول مهدی موعود(عج) باشند.»

* شهید تهرانی مقدم احساساتشان را بدون کوچک‌ترین ملاحظه‌ای ابراز می‌کردند

وی شهید تهرانی مقدم را فرد احساساتی و رئوف معرفی کرد و گفت: ایشان احساساتشان را بدون کوچک‌ترین ملاحظه‌ای ابراز می‌کردند و نسبت به همه دیدگاه مثبت داشتند. بعدها در کتب روانشناسی خواندم که این رفتار پدر، تماماً دقیق بوده‌ است. چراکه انسان نسبت به خانواده و نزدیکان خود نباید بخیل باشد و باید گشاده‌رویی داشته باشد.

دختر شهید تهرانی مقدم ادامه داد: زمانی‌که کوچک‌ترین کاری را انجام می‌دادیم، آن‌قدر آن را در بوق و کَرنا می‌کردند که ما مستمر آن کار را انجام بدهیم. ایشان وقتی وارد منزل می‌شد، ابتدا به دنبال خواهر کوچک‌ترم می‌گشتند و می‌گفتند «که اول زهرا خانم،‌ دوم و سوم هرکسی می‌خواهد باشد اما اول زهرا خانم را باید ببینم.»

تهرانی مقدم با اشاره به اینکه شهید سلگی و نواب همیشه همراه پدرم بودند؛ یادآورشد: پدر ما همیشه در کنار این عزیزان با محبت از دخترانش یاد می‌کرد به همین دلیل شهید سلگی با وجود آنکه خودش دختر نداشت اما اسم نوه‌اش را زهرا گذاشت.

وی در خاطره‌ای از شهید تهرانی مقدم تصریح کرد: همیشه تلاش می‌کردند که برای زهرا خانم- دختر کوچک شهید- یک جایزه‌ای همراه داشته باشد که در ماه‌های آخر به دلیل مشغله کاری فراوان یک کارتن جایزه تهیه کرده بود که هر زمان منزل می‌آید، دست خالی نباشند. با وجود آنکه من بزرگ شده بودیم اما همچنان ابراز احساسات می‌کردند.

فرزند پدر موشکی جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود مثبت‌نگری و مبثت‌اندیشی را از ویژگی‌های بارز شهید تهرانی مقدم برشمرد و افزود: ما معمولاً در تمامی کارهای شاید سختی‌ها و مشکلات را ببنیم اما ایشان اینگونه نبودند و هرکسی با ایشان همراه بود این موضوع را تائید می‌کند که ایشان همواره پر از انرژی بودند که دیگران را نیز سرشار از امید می‌کردند.

* انرژی تمام نشدنی شهید تهرانی مقدم

زینب تهرانی مقدم در ادامه یادآور شد: یکی از اقوام ما در زمینه قرآن و تواشیح فعالیت می‌کرد و ظاهراً کمی به دلیل سختی کار دلسرد شده بود؛ پدرم با انرژی بی مثال خودشان با ایشان به گفت‌وگو پرداخت. این گفت‌وگو آنچنان در ذهن و جان این فرد نشست که پس از این گفت‌وگو گفت که می‌خواهد سبک کار خود را تغییر دهد و با انرژی بیشتر این کار را اجرا کند و گسترش بیشتری دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایشان همواره نسبت به اینکه پشتیبان ولایت باشید، تأکید می‌کردند،‌ افزود: در تمامی نامه‌ها و دست نوشته‌ها، ایشان همیشه دفاع از ولایت  و مقام عظمای ولایت را مورد تأکید داشتند و بحث انتظار حضرت موعود(عج) را به صورت جدی دنبال می‌کردند و می‌گفتند ما باید هر روز به خود بگوییم که برای ظهور حضرت حجت (عج) چه کاری انجام داده‌ایم؟

دختر شهید تهرانی مقدم ادامه داد: پدرم تمام زندگی خود را بر اساس توجهات حضرت بقیه‌الله اعظم (عج) پایه‌گذاری کرده بودند و همواره ما را به این مسیر تشویق می‌کردند.

* فتح اورست با نام حضرت زهرا(س) توسط زنان محجبه ایرانی به همت پدر موشکی

زینب تهرانی‌مقدم یادآور شد: شهید تهرانی مقدم در جمع خانواده انسانی بی‌آلایش بود و مثل شمع همه دورشان می‌نشستند چراکه اگر شخصی اشتباهی را انجام می‌داد، آنها را نادیده می‌گرفت و به ویژگی مثبت او پافشاری می‌کرد.
وی  با بیان اینکه ایشان هیچ‌گاه در کار خیر به کم قائل نبودند، خاطرنشان کرد: آرزوها و اهداف شهید تهرانی مقدم بسیار گسترده و بزرگ بود و همیشه دوربردها را می‌دیدند. این جمله که «انسان‌های ضعیف فقط بر اساس امکاناتشان کار می‌کنند» مؤید همین موضوع است که ایشان با امکانات بسیار کم، اقدامات بزرگ کردند.

وی به کوهنوردی و صخره‌نوری حرفه‌ای شهید تهرانی مقدم اشاره کرد و ابراز داشت: ایشان در همه زمینه‌ها فعالیت می‌کرد، شاید می‌توانست با این حجم از کارها دیگر نیازی نداند که این‌چنین اقدام کنند اما همیشه خود را وارد یک موضوع دیگر می‌کرد. مثلاً ایشان به شدت به حضرت زهرا(س) ارادت داشتند، به همین دلیل تصمیم گرفتند که خانم‌های کوهنورد را دور هم جمع کنند که با حجاب اسلامی و نام حضرت زهرا(س) قله اورست را فتح کنند. ایشان این موضوع را پیگیری کردند و با وجود اینکه خیلی از افراد این موضوع را محال می‌دانستند اما به وقوع پیوست که عده‌ای با حجاب و پوشش اسلامی و پرچم یا زهرا(س) قله اورست را فتح کردند.

* شهید می‌گفت فدراسیون فوتبال را نتوانستم اصلاح کنم

دختر پدر موشکی جمهوری اسلامی ایران به حضور پدر در فدراسیون‌های مختلف ورزشی اشاره کرد و گفت: ایشان می‌گفتند من در همه زمینه‌ها توانستم به قدری تغییر و تحولات ایجاد کنم اما در فدراسیون فوتبال نتوانستم. ظاهراً مشکلات این فدراسیون خیلی ایشان را اذیت می‌کرد. این ماجرا آن‌قدر ادامه داشت که خبرنگارانی را خریدند که علیه ایشان تیتر بزنند؛ در یکی از شبکه‌ها تلویزیون دیدم که فردی به عنوان کارشناس می‌گوید این آقای مقدم کیه که پا در هر جایی می‌کند؟ فکر می‌کند می‌تواند هرجایی را تصاحب کند و.... . در حالی که پدر من تلاش می‌کرد این فدراسیون را اصلاح کند.

وی با بیان اینکه پدرم در تیم‌های مختلف فوتبالی حضور داشت، ادامه داد: پدرم به یکی از سرمربیان فوتبال گفته بود که «چه کارهایی کردی؟ ایشان هم گفت که این کارها را انجام دادم؛ پدرم گفتند که اینها رو برای دنیا کردی، برای آخرتت چکار کردی؟ چه کاری برای وضعیت فرهنگ فوتبال کردی. آقای مربی اگر تو یک بار در نماز جمعه شرکت کنی، می‌دونی چقدر جوان به شوق تو در نماز جمعه حضور می‌یابد؟»

زهرا تهرانی مقدم دختر کوچک حاج حسن تهرانی مقدم در ادامه این میزگرد به وابستگی خود که در زمان شهادت پدر که تنها یک دختر 5 ساله بوده است اشاره می‌کند و می‌گوید: خانواده خبر شهادت پدر را به من نمی‌دادند چراکه من به شدت به پدرم وابسته بودم؛ خودم از تلویزیون از این موضوع اطلاع پیدا کردم. وقتی این موضوع را شنیدم به مدت یک ماه در بستر بیماری بودم. بگونه‌ای حالم وخیم شده بود که قادر نبودم غذا بخورم.

در ادامه این میزگرد محمدطاها نوه حاج حسن تهرانی مقدم به آن روزها اشاره می‌کند و می‌گوید: من در زمان شهادت پدربزرگم یکسال بیشتر نداشتم؛ برای همین چیزی به خاطر ندارم اما مادرم برایم تعریف می‌کند که شهید تهرانی مقدم بسیار زیاد با من بازی می‌کردند.

وی در انتها ابراز امیدواری کرد که زنده بودنم برای کشور و نظام مفید  فایده باشد.

شهید حسن تهرانی مقدم در 6 آبان ماه 1338 در محله سرچشمه، تهران متولد شد و پس از طی تحصیلات مقدماتی، موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شد. ایشان که در اولین روزهای تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت این نهاد درآمده بود، در دوران جنگ ایران و عراق، نخستین فرمانده توپخانه سپاه و بنیانگذار واحد توپخانه در سپاه بود. پس از آن شهید تهرانی مقدم مسئولیت واحد توپخانه را به حسن شفیع‌زاده واگذار کرد و به یگان موشکی سپاه پاسداران رفت و مسئولیت این یگان را برعهده گرفت. او همچنین در تشکیل و بنیانگذاری فرماندهی موشکی سپاه پاسداران تأثیرگذار بود.ایشان با پایان جنگ، وارد حوزه تحقیقات و توسعه فعالیت‌های موشکی در سپاه پاسداران شد و مسئولیت ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه را برعهده گرفت.

منبع: تسنیم