به گزارش مشرق، محمدرضا شانهساز در جلسه تامین ماسک که با حضور رئیس امور صنعتی ریاست جمهوری، مسئولان مرتبط وزارت صمت، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و اصناف تشکیل شده بود با اشاره به اینکه تولید ماسک کشور از ۱۶۰هزار عدد در روز در ابتدای شیوع کرونا به بیش از ۳۰ میلیون عدد رسیده است، گفت: در حال حاضر روزانه ۴ میلیون عدد ماسک شامل یک میلیون و ۸۰۰ هزار عدد برای مراکز درمانی و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار عدد ماسک برای عرضه در داروخانهها توزیع میشود.
بیشتر بخوانید:
تحریمهای پزشکی آمریکا برای قتل عام ایرانیها
وی افزود: در حال حاضر ۲۲۵ شرکت دارای پروانه ساخت با کد IRC فعال هستند و خوشبختانه امروز نیاز مصرف ماسک در کشور به خوبی توسط تولیدکنندگان داخلی پوشش داده میشود و ۵۱ میلیون ماسک دپو داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه داروخانه ها نسبت به اصناف دیگر قابلیت نظارت پذیری بیشتری دارند، گفت: براین اساس داروخانهها در اولویت توزیع و عرضه ماسک قرار دارند و به مردم توصیه می کنیم برای اطمینان بیشتر از کیفیت، ماسک مورد نیاز خود را از داروخانه ها و اماکن معتبر (فروشگاه های عرضه تجهیزات پزشکی و فروشگاه های بزرگ) تامین کنند.
دکتر شانهساز با تاکید بر لزوم ارتقاء استانداردهای ماسک سهلایه جراحی و اجرای ضوابط سختگیرانهتر برای تولید این نوع ماسکها، اظهار کرد: با سرعت بخشیدن به صدور پروانه IRC و ساماندهی عرضه ماسک ها میتوانیم به سمت ارتقاء کیفیت ماسک های تولیدی گام برداریم، همچنین توزیع ماسک نیز باید توسط شرکتهای پخش معتبر صورت گیرد تا بتوانیم بر چرخه توزیع نظارت بیشتری داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به لزوم نظارت بیشتر و جلوگیری از ورود ماسکهای بیکیفیت خارجی در بازار گفت: با کنترل زنجیره توزیع ماسک توسط شرکتهای پخش دارویی میتوانیم از ورود ماسک های بیکیفیت در سطح عرضه جلوگیری کنیم.
بیشتر بخوانید:
چرا بهبود یافتگان کووید ۱۹ باید ماسک بزنند
وی با تاکید بر اینکه بهبود وضعیت شیوع کرونا شکننده است و تنها سلاح مردم در تمام دنیا استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستشوی مداوم دست ها بههمراه ضد عفونی آنهاست، تصریح کرد: همچنان استفاده از ماسک باکیفیت در کنار ضدعفونیکننده های دارای مجوز از سازمان غذا و دارو برای سطوح و دستها بهترین راه مقابله با کروناست و مردم باید همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.
دکتر شانهساز با بیان اینکه تعداد واحدهای تولیدکننده ماسک در کشور افزایش چشمگیری داشتهاست، عنوان کرد: در حال حاضر افزایش کیفیت تولید مورد توجه قرار گرفته و با کمک بسیج اصناف و بخش خصوصی، شرکتهایی در زمینه تولید ملتبلون (ماده اولیه تولید ماسک باکیفیت) ورود کردهاند و بزودی گامی دیگر در راستای خودکفایی بیشتر برای تامین ماسک در شرایط شیوع پاندمی برداشته میشود.
به گفته وی در حال حاضر روزانه ۷.۴ تن ملتبلون در کشور تولید میشود که معادل ۱۵ میلیون ماسک است، برای رسیدن به عدد ۳۰ میلیون ماسک روزانه باید تولید ملتبلون را به دو برابر افزایش دهیم که امیدواریم طی روزهای آینده قابل دستیابی باشد. البته برای این منظور باید برای تولید حداقل ۵ میلیون ماسک در مراکز درمانی، ملتبلون ۲۵ گرمی و برای مابقی ماسکها با مصارف عمومی ملتبلون ۱۷گرمی استفاده شود.