به گزارش مشرق، تولید مناسب اقلام مرتبط با کرونا، فراوانی دسترسی به این کالاها و متعاقب آن کاهش قیمت در بازار برای دسترسی عموم مردم از آغاز شیوع کرونا در دستور کار دولت قرار گرفت.
یکی از اولویتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۹ برای تحقق «جهش تولید» استفاده از ظرفیتهای خالی بود. به همین شیوه توانست از آمار تولید روزانه نزدیک به ۱۹۰ هزار عدد ماسک در روزهای نخست شیوع کرونا در اوایل اسفندماه ۹۸، امروز به بیش از ۲۸ میلیون عدد در روز برسد.
در این راستا تغییر کاربری و تولید سهشیفته در شرکتهای پوشاکی، همچنین به تحقق این هدف کمک کرد.
تولید ماسک تنفسی سهلایه پیش از شیوع کرونا روزانه ۲۰۰ هزار عدد بود که مطابق آخرین آمارها اکنون به ۲۷ میلیون عدد در روز رسیده و حاکی از افزایش ۱۳۵ برابری است.
در ماسک N۹۵ که تا قبل از کرونا آمار تولید آن روزانه پنج هزار عدد بود، اکنون با رشد بیش از ۲۱۳ برابری به عدد یک میلیون و ۶۶ هزار عدد در روز رسیدهایم.
همچنین کارخانجات داخلی موفق شدند تولید دستکش طبی را با رشد بیش از سه برابری، از روزانه دو میلیون عدد به ۶ میلیون عدد در روز افزایش دهند.
اکنون تعداد کل واحدهای تولیدی دارای مجوزهای لازم (اعم از پروانه بهرهبرداری یا پروانه ساخت سازمان غذا و دارو) ۳۰۳ واحد است که به تولید روزانه ۲۶ میلیون و ۲۷۳ هزار و ۷۰۰ عدد ماسک سه لایه و یک میلیون و ۶۶ هزار و ۴۰۰ ماسک N۹۵ میپردازند.
از این تعداد، ۲۳۶ واحد دارای پروانه بهرهبرداری هستند که به تولید روزانه ۱۷ میلیون و ۸۳ هزار و ۷۰۰ عدد ماسک سهلایه و ۶۸۲ هزار و ۴۰۰ عدد ماسک N۹۵ میپردازند.
همچنین، تعداد واحدهای دارای پروانه ساخت سازمان غذا و دارو ۴۲ واحد است که تولید روزانه آنها چهار میلیون و ۶۴۲ هزار عدد ماسک سهلایه و ۱۵۵ هزار عدد ماسک N۹۵ است.
در این میان، برخی واحدها نیز همزمان پروانههای بهرهبرداری و پروانه ساخت سازمان غذا و دارو را در اختیار دارند که تولید روزانه آنها چهار میلیون و ۵۴۸ هزار عدد ماسک سهلایه و ۲۲۹ هزار عدد ماسک N۹۵ است.
همچنین، در حالی که در روزهای نخست شیوع کرونا ماشینآلات تولید ماسک را از خارج وارد میکردیم، از اواسط مرداد ماه ۹۹ به صادرکننده این ماشینآلات تبدیل شدیم که توفیق بزرگی در این راستا است.
برپایه این گزارش، همین اقدامات و فراوانی این اقلام سبب شد تا شاهد کاهش چشمگیر قیمت انواع ماسک باشیم. این کالا که اوایل شیوع کرونا بازار سیاهی برای آن درست شده و برخی ماسکها هر عدد حتی تا ۵۰ هزار قیمت داشت، این روزها به حدود ۵۰۰ تومان رسیده است.
به گزارش مشرق، پیشتر «علیرضا رزمحسینی» وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلامکرد: اکنون در تولید ماسک مازاد داریم و تولیدکنندگان تقاضای صادرات دارند و مجوز صادرات با تقاضای وزارت بهداشت در صورت مازاد نیاز داخلی داده می شود.
وی ادامهداد: در زمینه تولید ونتیالتور نیز دو کارخانه بزرگ در حال تولید و تامین نیاز وزارت بهداشت بوده و همزمان متقاضی صادرات نیز هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در زمینه تولید دستگاه های اکسیژنساز نیز واحدهای تولیدی آمادگی تولید و تامین نیاز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را دارند.
رزمحسینی درخصوص تامین اکسیژن بیمارستانها نیز بیانداشت: فولاد کشور (اصفهان، کرمان، یزد و برخی استانهای دیگر) به صورت رایگان اکسیژن به بیمارستان ها تحویل می دهند.
وی اعلام کرد: با همکاری و تعامل همه تولیدکنندگان و دست اندرکاران در تجهیزات مرتبط با کرونا در کشور به خودکفایی رسیدیم و این روند همچنان ادامه دارد.