سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، به تشریح وضعیت کرونایی کشور پرداخت.

به گزارش مشرق، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی کرونا و معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به  مصوبات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: میزان همه گیری و کشندگی ویروس کرونا افزایش یافته است. تاکنون ۶۰ کشور، ویروس کرونای انگلیسی را شناسایی کرده اند.

او با اشاره به اینکه خوشبختانه در کشور ما وضعیت به گونه‌ای است که با رعایت پروتکل‌ها وضعیت نسبتاً خوبی داریم گفت: در حال حاضر هیچ شهر قرمزی در سطح کشور نداریم و شهرهای قرمز استان مازندران به نازنجی تبدیل شده‌اند، در مجموع ۱۹ شهر نارنجی، ۱۵۷ شهر زرد و ۲۵۶ شهر آبی داریم.

بیشتر بخوانید:

پیک جدید کرونا در راه است؟

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه گزارشهایی در خصوص عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی طی هفته گذشته از شهرهای مختلف به دستمان رسیده است گفت: در این رابطه تذکر جدی می‌دهم، کاشان، اصفهان، تهران بیشتر باید دقت کنند و امیدواریم پروتکل‌ها را به صورت سختگیرانه رعایت کنند.

رئیسی با اشاره به اینکه یکی از نگرانی‌های ما رشد ۴۷ درصدی ترددها نسبت به اول دی ماه است ادامه داد: این وضعیت نگران کننده است، لذا هر گونه عدم رعایت پروتکل‌ها، وضعیت را به شرایط قبل بازمی گرداند.

او اظهار کرد: با آغاز موج جدید کرونا ممکن است دوباره مشاغل تعطیل و محدودیت‌ها افزایش پیدا کند، در برخی استان‌ها تعداد بیماران سرپایی در حال افزایش است که نتیجه آن بالا رفتن آمار بستری و مرگ‌ومیر خواهد بود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: ویروس انگلیسی در حال حاضر حدود ۶۰ کشور دنیا را درگیر کرده است، این ویروس قدرت بیشتری دارد و جوانان را درگیر می‌کند، آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد قدرت کشندگی و میزان مرگ و میر در ویروس جدید بالاتر است لذا باید قاطعانه جلوی هرگونه تجمعی ایستاد.  

او افزود: دورهمی خانوادگی، مسافرت و هرگونه تجمعی‌ می‌تواند منجر به مرگ و میر شود و ما وظیفه داریم هشدار بدهیم، چون مسئول سلامت مردم هستیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه امکان جهش کرونا در داخل کشورمان هم وجود دارد و همین موضوع زمینه ساز موج چهارم خواهد شد گفت: نباید با انتقال ویروس باعث مرگ عزیزانمان شویم، در حال حاضر هیچ شهر و استانی در کشور قرمز نیست، بنابراین، اگر دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکنیم پیک چهارم اتفاق خواهد افتاد.

او با بیان اینکه موفقیت در زمین گیر کردن ویروس کرونا در کشور آبروی نظام و اقتدار نظام است و این موفقیت نسبی باعث سکوت کشورهای معاند و دشمنان نظام شده است اظهار داشت: برخی از نشانه‌ها را باید جدی بگیرم، یکی از این نشانه‌ها افزایش بیماران سرپایی مبتلا به کرونا است که اگر جدی گرفته نشود به تعداد آمار بستری و مرگ و میر می‌افزاید.

رئیسی از همگانی و گستردگی و یک بسیج عمومی هموطنان در مقابله با این ویروس گفت و اضافه کرد: به مردم عزیر هشدار می‌دهم نباید با سهل انگاری و ساده انگاری این زحمات گسترده کادر درمان و عموم مردم را از بین ببریم، تاکنون همه مردم با وجود مشکلات اقتصادی و سیاسی در رعایت  دستورالعمل های بهداشتی همکاری کردند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به تغییر شیوه مرسوم هرسال در مراسم ۲۲ بهمن اشاره کرد و گفت: در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم بر این شد تا راهپیمایی به صورت رژه موتور سیکلت و یا به صورت حرکت خودروها باشد.

رئیسی افزود: امسال برخلاف سال‌های گذشته راهپیمایی و پیاده روی نخواهیم داشت و حرکت مردم با موتور سیکلت و با رژه خودوها برگزار می‌شود، بنابراین امسال در کل کشور در سالگرد انقلاب اسلامی سخنرانی نخواهیم داشت و تنها سخنرانی از صدا و سیما پخش خواهد شد.

او با اشاره به اینکه باید پروتکل‌ها را به خوبی رعایت کنیم تا فاجعه رخ ندهد گفت: باید به شدت و با قدرت پروتکل‌ها را رعایت کرد و ساده انگاری انجام نشود، چند عامل اصلی در کشور خودمان داریم و باید به آن بپردازیم، مهمترین آن تجمعات است لذا مهمترین عامل انتقال بیماری تجمعات است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: در فصل سرد تهویه مناسب وجود ندارد و افراد دور هم جمع می‌شوند و تهویه هوا به خوبی صورت نمی‌گیرد و به این صورت شانس گردش ویروس بالا می‌رود و این موضوع به عنوان عامل انتقال خطرناک است، ویروس هر لحظه می‌تواند ما را غافلگیر کند.

رئیسی افزود: ما رنگ آبی را به رنگ‌های موجود اضافه کردیم، لذا استانداردها تغییر کرده است، یکی از مشکلاتی که الان داریم بحث ترددها است، بر اساس آخرین گزارشی که عزیزانمان در وزارت راه و شهرسازی و ناجا داده‌اند، حدود ۴۷ درصد ترددها افزایش یافته است و این افزایش ترددهایی که عمدتاً مربوط به خودروهای شخصی است نشان‌دهنده ترددهای بالا است و قطعاً نشان‌دهنده ترددهای غیرضروریست و این ترددهای غیرضروری می‌تواند یکی از فاکتورها و عوامل موثر در شیوه انتقال بیماری باشد.

او از شناسایی ۵ تا ۶ مورد کرونای انگلیسی در کشور خبر داد و افزود: این تعداد کرونای انگلیسی را در کشور شناسایی کردیم که کنترل شد، لذا مسیر ورود مسافران انگلیسی یا کسانی که از مسیرهای مختلف و از انگلیس می‌آیند قطع شده است، اما احتمال گردش ویروس انگلیسی در کشور می‌تواند ما را غافلگیر کند. آنچه از میزان ابتلا و مرگ و میر در مورد آمریکا گفته می‌شود کمتر از واقعیت است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره اینکه در آستانه برگزاری مراسم جشن و عروسی هستیم و اگر شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت نکنیم امکان جهش این ویروس محتمل است عنوان کرد: تغییر شیوه آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها جزو اولین کارها در جلوگیری از کرونا بود لذا رهبر معظم انقلاب در مراسم‌های مختلف به عنوان یک الگوی عملی مصداق رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی هستند.

رئیسی با اشاره به اینکه مرگ و میر حدود ٧٠ نفر در کشور هم زیاد است و میزان بیماران سرپایی به خصوص در تهران افزایش یافته است ادامه داد: خط رسانه‌های معاند از موضوع مرگ و میر در ایران به واکسن سوق پیدا کرده است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به بحث تولید واکسن کرونا در کشور گفت: مسیر اصلی ما تولید واکسن داخلی است، برای تولید سه نوع واکسن در کشور اقدام شده است، واکسن کووبرکت وابسته به ستاد فرمان حضرت امام، سرم سازی رازی و واکسن پاستور سه نوع واکسن تولید داخل است که آماده سازی آن در سطح عمومی از خرداد سال آینده آغاز می‌شود.

او گفت: مسیر دوم مسیر تهیه واکسن از سبد بین الملل "کواکس" است که ایران ۵۲ میلیون دلار برای دریافت ۱۶ میلیون و ۸۰۰ دوز واکسن پرداخت کرده است و مسیر سوم تهیه واکسن از تولیدات کشورهای دوست است.