به گزارش مشرق، هنوزخستگی درگیری با موج سوم کرونا از جان نیروهای بهداشت و درمان درنیامده که مقامات وزارت بهداشت درباره احتمال خیز دوباره کرونا در بهمنماه هشدار میدهند و میگویند سفر هزاران گردشگر به شهرهای جنوبی کشور احتمال شیوع موج چهارم کرونا را تقویت کرده است. آنها نگرانند که اگر روند به این شکل ادامه داشته باشد شرایط بدی را تجربه خواهیم کرد و مهار موج جدید بسیار سختتر از امواج پیشین خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
پایتخت زرد متمایل به نارنجی است
با وجود این هشدارها در هفتههای اخیر شاهد سفرهای غیرضروری به استانهای جنوبی همچون هرمزگان، بوشهر و فارس بودهایم بهگونهای که در تعطیلات اخیر بیش از ۵۰ هزار مسافر جزایر کیش، قشم و هرمز را برای سفرهای زمستانی خود انتخاب کردهاند و بدون شک نتیجه این سفرهای سرخوشانه در هفتههای آینده انتشار خبرهای ناخوشی خواهد بود.
خیز آرام کرونا در بوشهر
«سعید کشمیری»، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه کل موارد مثبت از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان ۱۸ هزار و ۱۶۰ مورد بوده است، اظهار داشت: ما در انتهای آبان ماه همزمان با اعمال محدودیتها، شروع روند نزولی را تا پنج هفته داشتیم، اما بعدازآن با شروع سفرهای زمستانی به استانهای جنوبی بتدریج روند نزولی شد و حالا این آمار به ۱۹۶ مورد در هفته گذشته افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه مجموع جانباختگان کرونا در استان تا ۴ بهمن ماه ۸۵۱ مورد بوده است، افزود: با توجه به شرایط موجود با هدف شناسایی زودهنگام موارد بیماری و تشخیص کانونهای بیماری طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری سپاه، استانداری، هلالاحمر و بسیاری از دستگاههای استان در حال اجراست و ما تلاش داریم شرایط را کنترل کنیم. در هفتههای اخیر چند کانون بیماری در ابتدای شکلگیری در بعضی از مناطق روستایی استان شناسایی شد و توانستهایم بدون ایجاد نگرانی برای مردم این کانونها را کنترل کنیم.
کشمیری بیشترین میزان بروز کرونا در استان را مربوط به شهرستانهای بوشهر، دیلم و دشتستان و کمترین میزان آن را مربوط به شهرستانهای دیر و دشتی دانست و گفت: درموارد سرپایی هنوز روند کاهشی است؛ البته در شرایط اپیدمی انتظار میرود که ابتدا موارد سرپایی و سپس بستری و فوت افزایش یابد که آمار نشاندهنده کاهش سرپایی و افزایش بستری است.
دست رد بوشهر به مسافران نوروزی
«عبدالکریم گراوند»، استاندار بوشهر هم با تأکید بر اینکه به علت کم توجهی به پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی شاهد خیز آرام کرونا در برخی استانها هستیم، اظهار داشت: اگر شرایط به این شکل ادامه داشته باشد ممکن است در ایام نوروز مجدداً به اعمال محدودیتها متوسل شویم. اما اگر میخواهیم اصناف و بازار در ایام نوروز فعال باشند و همچون سال گذشته دچار محدودیت و تعطیلی نشوند انتظار داریم بازاریان همچون گذشته نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی اهتمام جدی داشته باشند.
وی فرمانداران، رؤسای شبکه بهداشت و درمان و بازرسی استانداری را ملزم به تداوم نظارت و بازرسی از اصناف و اماکن دانست و افزود: با توجه به توصیههای وزارت بهداشت، ضمن احترام به همه مردم ایران، امسال بهخاطر شرایط کرونایی آماده پذیرایی از مسافران نیستیم. از آنجایی که برخی به این موضوع کم توجه هستند، اعلام میکنیم برپایی چادر در سواحل استان ممنوع بوده و شهرداران برای جلوگیری از برپایی چادر در سواحل و پارکهای استان اقدام کنند. گراوند تأکید کرد: امکان سرویسدهی به مسافران در پارکها وجود ندارد لذا مسافران عزیز از سفر به بوشهر خودداری کنند تا پساز ریشه کنی بیماری کرونا، به بهترین شکل میزبان میهمانان گرانقدر از سراسر کشور باشیم.
زنگ خطر پیک چهارم کرونا در فارس به صدا در آمد
«مهرزاد لطفی»، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به افزایش سفرها به نقاط جنوبی کشور در هفتههای گذشته، گفت: از آنجایی که فارس در مسیر عبوری قرار دارد عادی انگاری و رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی از سوی مسافران ما را نگران شیوع پیک مجدد کرونا در استان کرده و با توجه به این شرایط نظارت بر مراکز و اماکن تفریحی استان تشدید خواهد شد. وی با اعلام هشدار نسبت به بروز موج چهارم کرونا در مناطق جنوبی استان ادامه داد: طی روزهای گذشته میزان مراجعه کنندگان مشکوک به کرونا در مناطق جنوبی استان افزایش داشته و پیشبینی میکنیم برای روزهای آینده دچار چالش جدی شویم. طی روزهای گذشته در برخی شهرها و مناطق از جمله شهرهای براک، لطیفی، عمادشهر و فیشور با افزایش شمار مبتلایان و تعداد مراجعه کنندگان مواجه بودهایم و خطر جدی بروز موج چهارم در این مناطق بالاست.
شیوع موج چهارم کرونا سنگینتر خواهد بود
لطفی با بیان اینکه بدون شک شیوع و بروز موج چهارم کرونا بهدلیل خسته شدن کادر درمان و فرسایشی شدن برخی پروتکلها از سوی مردم خطرناکتر و جمع کردن آن نیز سنگینتر و سختتر از موجهای گذشته خواهد بود، افزود: میدانیم که مردم و خانوادهها هم خسته هستند، اما همچنان ناچار به اعمال محدودیتها و رعایتها هستیم. درست است که زمستان فصل مسافرت به استانهای جنوبی است، اما مردم بدانند کرونا تمام نشده و اگر میخواهیم شرایط کنترل شود امسال باید از سفر خودداری کنیم. شاید عدهای تصور میکنند میزان بیماری کم شده، اما در واقع هیچ چیز در خصوص کرونا تغییر نکرده و تنها دلیل اصلی کاهش مبتلایان همراهی مردم و اصناف و بازاریان و اجرای طرحهای اثربخش محدودیتهایی کرونایی ظرف حدود دوماه گذشته بوده است.
شمار فوتیهای کرونا در هرمزگان در یک قدمی چهار رقمی شدن
«فاطمه نوروزیان»، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه موارد بستری ابتلا به کرونا در استان طی دو هفته اخیر ۲۱ درصد افزایش داشته است، اظهار داشت: در وضعیت بسیار حساس و ناپایداری به سر میبریم و با توجه به شرایط موجود و کم توجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی، احتمال بازگشت دوباره بحران کرونا به استان وجود دارد. شمار بیماران قرنطینه در منزل هم در یک هفته اخیر نسبت به هفته پیش از آن ۲۱ درصد افزایش یافته و این افزایش نسبت به دو هفته گذشته ۴۵ درصد بوده است که همه اینها بدون شک با افزایش مسافرت به این استان و رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی ارتباط دارد.
نوروزیان با اشاره به اینکه بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه هم ۷ درصد افزایش یافته، گفت: بررسیها حاکی از این است که با وجود هشدارهای متناوب مبنی بر مراجعه بموقع، دیر مراجعه کردن مبتلایان یکی از دلایل این افزایش است. در حال حاضر جزیره هرمز و شهرستان پارسیان در وضعیت زرد کرونا و دیگر شهرستانهای هرمزگان در وضعیت آبی (کم خطر) هستند، اما ادامه مسافرتها به جزایر استان شرایط را بسیار سخت خواهد کرد. در واقع تا زمانی که همه مردم به اهمیت اجرای پروتکلهای بهداشتی واقف نشوند و رعایت آن را جدی نگیرند، نمیتوان چندان به ریشه کنی کرونا امیدوار بود.
اعمال محدودیتهای شدید تردد تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۰در هرمزگان
«فریدون همتی»، استاندار هرمزگان با اعلام اینکه محدودیت شدید تردد برای جلوگیری از مسافرتهای غیرضروری و ممانعت از ورود گردشگر و خودروهای غیربومی به هرمزگان از این هفته تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده اعمال میشود، اظهار داشت: تمام ورودیهای هرمزگان دراین مدت بشدت کنترل میشود و سفر ضروری به استان نیز مشروط به ارائه گواهی تست منفی از مراکز معتبر و مورد تأیید وزارت بهداشت است.
استاندار هرمزگان با تأکید بر اینکه تجمعات در هرمزگان بدون هماهنگی و کسب مجوز از دانشگاه علوم پزشکی ممنوع است، خاطرنشان کرد: ورود خودرو به ساحل، نصب چادر در پارکها و سواحل هرمزگان و رفت و آمد به روستاها جهت تفریح ممنوع است. همچنین صنایع و بنگاههای اقتصادی فعال در هرمزگان موظف به خرید ماسک و تجهیزات بهداشتی مورد نیاز خود از واحدهای تولیدی داخل هرمزگان و حمایت از تولیدکنندگان استان هستند.
وی با انتقاد از افزایش سفرها به جنوب کشور در تعطیلیهای گذشته، افزود: میزان ورودی به جزایر جنوبی کشور در این مدت افزایش زیادی داشته و ما را نگران کرده است. مردم نباید فکر کنند الان زمان مسافرت و دورهمی است، در مجموع برداشتهای ما از این مسافرتها هشدار میدهد که مراقب بروز موج چهارم بیماری باشیم.