علی‌اکبر اشعری گفت: تجربه‌های فروش آنلاین و برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی نشان داد که وزارت ارشاد در شرایط عادی هم می‌تواند از شیوه نمایشگاه مجازی استفاده کند.

به گزارش مشرق، علی‌اکبر اشعری فعال فرهنگی و عضو هیات امنای شهر کتاب با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در شرایط کنونی گفت: کرونا اگرچه محدودیت‌های زیادی به جامعه تحمیل کرد اما تجربیات خوبی هم به دست آوردیم؛ در این شرایط برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در فضای مجازی اقدام بسیار خوبی است و رونق گرفتن‌فروش کتاب در فضای مجازی را موجب شد.

وی افزود: اکنون خیلی از موسسات و شرکت‌ها خدمات و کالاهای خود را در بستر فضای مجازی عرضه می‌کنند و کتاب نیز از جمله کالاهایی است که در بسیاری از کشورهای دنیا در بستر وب عرضه می‌شد اما این کار در کشور ما رونق زیادی نداشت.

اشعری با بیان اینکه فروشگاه‌های اینترنتی که پیش از این فعال بودند در ایام کرونا با افزایش فروش روبه‌رو شدند، عنوان کرد: از سوی دیگر برخی از ناشرانی که در شرایط عادی و غیر نمایشگاهی فروش آنلاین داشتند رونق خوبی گرفته‌اند. این نمایشگاه نیز دلیل خیلی خوبی است تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این نتیجه برسد که در شرایط عادی هم از این شیوه استفاده کند.

وی با اشاره به دلایل خود برای این موضوع توضیح داد: یکی از دلایل مهم این است که در هر دوره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران میلیاردها تومان هزینه نمایشگاه شامل اجاره مکان و هزینه برق و اینترنت و نیروی انسانی می‌شد که این بودجه می‌تواند در اختیار ارشاد باشد تا به شکل‌های مناسب‌تری از فعالیت‌های فرهنگی حمایت شود.

اشعری تاکید کرد: با توجه به ارسال رایگان کتاب‌ها خانواده‌ها نگرانی‌ای برای هزینه ارسال ندارند و با خیال راحت می‌توانند کتاب‌های مورد نیاز خود را با ۲۰ درصد تخفیف خریداری کنند.

مدیر پیشین پروژه باغ کتاب تهران با طرح این موضوع که به‌نظر می‌رسد هنوز مردم با روش خرید فیزیکی انس بیشتری دارند، گفت: در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید پس از پایان نمایشگاه نظرسنجی کند تا مشکلات هنگام خرید را شناسایی کنند یا انتظارات ناشران و مردم از نمایشگاه نظرسنجی شود تا شاید در سال‌های آینده به همین شیوه ادامه پیدا کند.

اشعری در بخش پایانی صحبت‌های خود اشاره کرد: البته نمایشگاه فیزیکی مزیت‌هایی نیز به همراه داشت زیرا محلی برای ارتباط ناشران و اهالی قلم با یکدیگر بود که معتقدم می‌توان برای این موضوع هم راهکارها و مدل‌های جدیدی اندیشید تا نظر همه دست‌اندرکاران این حوزه تامین شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول بهمن آغاز شده و تا هفتم بهمن ماه در سامانه tehranbookfair.ir ادامه خواهد داشت.

منبع: مهر