کد خبر 1177039
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۵

جدیدترین اخبار اروپا حاکی از آن است که تاخیر در تحویل واکسن‌ها به اروپا از طرف شرکت‌های تولید کننده خسارت حدودا ۹۰ میلیارد یورویی را به این اتحادیه وارد می‌کند.

به گزارش مشرق، انواع ویروس جهش یافته کرونا و بخصوص ویروس انگلیسی در اروپا همچنان جولان داده و شرایط بسیار سختی را برای شهروندان و مقامات این اتحادیه ایجاد کرده است.

افزایش تمایل به استفاده از واکسن روسی در اروپا

خبرهای کرونایی از اروپا حاکی از آن است که تمایل به استفاده از واکسن روسی در بین کشورهای اروپایی افزایش پیدا می کند.

"سباستین کورتس"، صدر اعظم اتریش هم در سخنانی اعلام کرده که نباید هیچ گونه تابوی ژئوپلیتیکی برای تایید واکسن در اروپا وجود داشته باشد و آژانس داروی اروپا باید تایید واکسن های روسی و یا چینی را هم به محض ارسال درخواست در دست بررسی قرار دهد.

وی تاکید کرد که در مبارزه با این بحران هر واکسن بیشتر که موثر و تایید شده باشد بسیار اهمیت دارد.

کورتس تاکید کرد: تنها به صورت مشترک و با همکاری های بین‌المللی ما می توانیم بر این بحران غلبه کنیم.

روز سه شنبه، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی هم برای تایید واکسن روسی کرونا در اتحادیه اروپا ابراز تمایل کرده و تاکید کرد: اگر تولید کنندگان واکسن های روسی و چینی از خود شفافیت نشان دهند و همه داده های واکسن هایشان را در دسترس قرار دهند احتمالا می توانند تایید در اروپا را دریافت کنند.

"ینز اشپاهن"، وزیر بهداشت آلمان هم اخیرا آشکارا از استفاده از واکسن روسی در آلمان حمایت کرده است.

وی اعلام کرده که بررسی هایی درباره تولید واکسن روسی اسپوتنیک ۵ در اروپا در حال انجام است. وی در یک کنفرانس آنلاین اعلام کرد که در مذاکرات با طرف روسی درخواست هایی وجود داشته مبنی بر ارزیابی این مسئله که آیا در آلمان و یا اروپا ظرفیت تولید این واکسن می تواند شکل گیرد.

مرکل هم برای استفاده از واکسن کرونای روسی اسپوتنیک ۵ در کشورش ابراز تمایل کرده و گفت: هر واکسنی در اتحادیه اروپا مورد استقبال قرار می گیرد، البته تنها در صورتی که تایید شود و آژانس دارویی اروپا داده های ضروری درباره آن را ارائه دهد.

روسیه برای ثبت واکسن خود در اتحادیه اروپا تلاش می کند. مرکل تاکید کرد هر کسی که برای تایید واکسن با داده ها در اروپا تلاش می کند به گرمی مورد استقبال قرار می گیرد. من در این باره با رئیس جمهور روسیه صحبت کرده‌ام.

صدر اعظم آلمان همچنین گفت: ما امروز اطلاعات خوبی همچنین درباره واکسن روسی را می خوانیم. بر اساس اطلاعات جدید این واکسن تاثیر ۹۱.۶ درصدی دارد.

کاهش بی‌سابقه رضایتمندی از مدیریت بحران کرونای دولت آلمان

نتایج یک نظرسنجی حاکی از کاهش چشمگیر میزان رضایت مندی از دولت ائتلافی در آلمان است.

این نظرسنجی که توسط موسسه سیوی انجام شده است نشان می دهد که برای اولین بار از زمان شیوع بحران کرونا است که این تعداد بالا از شهروندان آلمانی اعلام کرده‌اند که از مدیریت کرونای صدر اعظم آلمان و وزرای وی ناراضی هستند.

نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که بادهای مخالف شدیدی از طرف شهروندان علیه دولت آلمان و وزرای آن وزیدن گرفته است. این انتقادها به دولت وارد است که واکسن کافی برای شهروندان سفارش نداده و از این رو گروه های خطر کرونایی نمی توانند واکسینه شوند. کمک های مد نظر دولت برای ماه نوامبر به مشاغل آسیب دیده هم هنوز به دست آن ها نرسیده است و دلسردی ها عمیق است.

نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که برای اولین بار از زمان شیوع کرونا تعداد افراد ناراضی از دولت آلمان با ۴۶ درصد بیشتر از افراد راضی با ۴۲ درصد است. بر این اساس از ماه جولای سال گذشته میزان رضایتمندی شهروندان از دولت کاهش چشمگیری داشته است.

یکی از محققان این بررسی درباره دلایل افزایش نارضایتی شهروندان از دولت گفته است: از یک طرف خستگی از کرونا در بین مردم به دلیل طولانی شدن بحران کرونا و محدودیت هایی که از اوایل نوامبر بر کشور حاکم است بسیار افزایش پیدا کرده و از طرف دیگر سیاستمداران در مدیریت بحران اشتباهات فنی زیادی داشته‌اند.

۷۸۹ مرگ کرونایی روزانه در آلمان

آمارهای مبتلایان و مرگ های کرونایی در آلمان همچنان بالا است و انستیتو رابرت کخ آلمان صبح امروز خبر داده است که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۲۱۱ نفر دیگر به کرونا مبتلا شده و ۷۸۹ نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

"گرت مولر"، وزیر توسعه آلمان هم درباره شروع واکسیناسیون در ۱۸ کشور در حال توسعه دنیا با کمک تشکل واکسیناسیون کواکس ابراز خرسندی کرده و تاکید کرد که کووید ۱۹ یک بحران بهداشت جهانی و واکسن هم یک کالای جهانی است که باید در اختیار کشورهای در حال توسعه هم قرار گیرد. به گفته وی تا به حال ۱۴ درصد مردم دنیا بیش از نیمی از دوزهای واکسن را برای خود سفارش داده‌اند.

تشدید اختلاف نظرها در دولت ائتلافی آلمان درباره نقش کمیسیون اروپا در روند واکسیناسیون

گزارش ها حاکی از آن است که در دولت ائتلافی آلمان هم درباره روند سفارش واکسن از طرف کمیسیون اروپایی اختلاف نظر شدیدی وجود دارد. در حالی که مرکل از کمیسیون اروپایی حمایت می کند، اما "اولاف شولتز"، معاون وی و نامزد صدر اعظمی حزب سوسیال مسیحی کمیسیون اروپا را مقصر کند شدن روند واکسیناسیون و به وجود آمدن تنگناها در تحویل واکسن از طرف تولید کنندگان می داند و بر این عقیده است که کمیسیون باید واکسن های بیشتری را سفارش می داد.

خسارت ۷ میلیارد یورویی بخش حمل و نقل آلمان

اتحادیه شرکت های حمل و نقل آلمان (VDV) هم اعلام کرده که بحران کرونا در امسال و سال گذشته حدود هفت میلیارد یورو به بخش اتوبوسرانی و راه آهن خسارت زده است.

خسارت ۹۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا در اثر تاخیر در واکسیناسیون

نتایج یک بررسی هم نشان می دهد که تاخیرهای دراز مدت در تحویل واکسن کرونا از طرف شرکت های تولید کننده هزینه های بالایی را برای اروپا به بار می آورد. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط موسسه بیمه اولر هرمس، اروپا در حال حاضر حدود ۵ هفته در سایه این تاخیرها از برنامه واکسیناسیون خود عقب مانده است. اگر این زمان جبران نشود تا حدود ۹۰ میلیارد یورو برای اتحادیه اروپا خسارت به بار خواهد آمد.

بر اساس بررسی نویسندگان این تحقیق هر یورو سرمایه گذاری اروپا برای تسریع روند واکسیناسیون موجب صرفه جویی چهار یورویی در هزینه های ناشی از پیامدهای محدودیت های ایجاد شده در اقتصاد و زندگی عمومی برای مهار کرونا می شود.

در این بررسی آمده است که با توجه به سرعت واکسیناسیون فعلی برای اروپا ایمنی در برابر این بیماری تازه در پایان سال ۲۰۲۲ حاصل خواهد شد. بر این اساس هدف کمیسیون اروپایی برای واکسیناسیون ۷۰ درصد بزرگسالان تا تابستان سال جاری تنها در صورت افزایش ۶ برابری میزان واکسیناسیون فعلی محقق می شود.

تشدید محدودیت‌های سفر در سوئد

دولت سوئد هم از روز شنبه محدودیت های سفر به این کشور را تشدید می کند و از این پس دیگر هیچ کس بدون تست منفی کرونا حق ورود به این کشور را نخواهد داشت.

شمار قربانیان کرونا در اسپانیا هم از مرز ۶۰ هزار نفر عبور کرد. بر اساس اطلاعات نهادهای بهداشتی این کشور در روز چهارشنبه در عرض ۲۴ ساعت ۵۶۵ نفر دیگر در این کشور در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و بیش از ۳۱ هزار نفر دیگر هم در این مدت به کرونا مبتلا شده‌اند.

کمیسیون اروپا می خواهد به دلیل کمبود واکسن کرونا به صورت هدفمند از تولید کنندگان واکسن حمایت کند تا تولید را به صورت مشترک افزایش دهند. کمیسر مربوطه در کمیسیون اروپایی از تشکیل یک کارگروه ویژه برای این منظور در اروپا خبر داده است.

واکسیناسیون بیش از ۱۵ درصد شهروندان در انگلیس

در انگلیس هم تا به حال ۱۰ میلیون نفر اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که شامل بیش از ۱۵ درصد جمعیت این کشور می شود.

ضربه مهلک کرونا به صنعت گردشگری اسپانیا

بحران کرونا به رونق ناگهانی بخش گردشگری که در سال های اخیر اتفاق افتاده بود پایان داد. آمارها نشان می دهد که در سال گذشته تنها ۱۹ میلیون مسافر به اسپانیا آمدند که یک کاهش ۷۷ درصدی را نسبت به سال قبل از آن که ۸۹ میلیون توریست به این کشور آماده بودند نشان می دهد. بر این اساس درآمد این صنعت کلیدی در اسپانیا با ۷۹ درصد کاهش در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال قبل از آن از ۹۲ میلیارد یورو به ۲۰ میلیارد کاهش پیدا کرد.

جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در کشورهای مهم اروپایی

بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در انگلیس ۳۸۷۱۸۲۵ نفر به کرونا مبتلا شده و ۱۰۹۳۳۵ نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

در فرانسه هم تا به حال ۳۲۵۱۱۶۰ نفر به کرونا مبتلا شده و ۷۷۵۹۵ نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

در اسپانیا هم تا به حال ۲۹۱۳۳۸۹ نفر به کرونا مبتلا شده و ۶۰۳۷۰ نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

در ایتالیا هم بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال ۲۵۸۳۷۹۰ نفر به کرونا مبتلا شده و ۸۹۸۲۰ نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

در آلمان هم تا به حال ۲۲۵۲۴۸۹ نفر به کرونا مبتلا شده و ۶۰۲۱۲ نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

منبع: تسنیم