کد خبر 1177448
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۴

به گفته یک جامعه شناس ارتباطات، «خودزنی» دو علت دارد که در هر دوی آنها، فرد نیازمند جلب توجه و گرفتن امتیاز است.

به گزارش مشرق، بر اساس برخی اعلام‌ها، در ۹ ماهه سال جاری، بیش از ده هزارنفر با هدف دریافت دیه و خسارت خودزنی کردند.

بیشتر بخوانید:

مؤثرترین روش‌ های درمان افسردگی چیست؟

در همین راستا از یک جامعه شناس پرسیدیم علت خود زنی چیست؟ محمد علی الستی در گفت‌وگو با میزان گفت: در واقع «خودزنی»، نوعی اقدام عمدی و برای تظاهر است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: «خودزنی» ریشه‌های متفاوتی دارد که یکی از آن‌ها تظاهر به مظلومیت است. در این مورد فرد سعی می‌کند خود را مظلوم جلوه دهد تا توجهات دیگران را به خود جلب کرده و از این طریق امتیازاتی کسب کند.

وی افزود: از دیگر نشانه‌های «خودزنی» می‌توان از تظاهر به شجاعت نام برد. به طوریکه شخص خود را آماده به مبارزه نشان می‌دهد تا قدرت خود را به نمایش بگذارد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: این افراد که در بیشتر مواقع مجرم یا سابقه دار هستند، از داشتن جای زخم چاقو در بدن خود لذت می‌برند و آن را نشانه بزرگی می‌دانند، به همین دلیل به قول معروف سرشان برای دعوا درد می‌کند.

الستی گفت: این دو عامل در ظاهر متنقاض هستند، اما عده بسیاری از آن‌ها به هر دلیلی استفاده می‌کنند که بهتر است تحت درمان قرار گیرند.  

وی افزود: به هر حال فردی که خودزنی می‌کند، نیازمند توجه است، اما نمی‌داند چگونه از روش درست، نظر بقیه را به سمت خود جلب کنند.

این جامعه شناس ارتباطات بیان کرد: همچنین این افراد سعی در گرفتن امتیازات مختلف با انجام این کارها را دارند که یکی از آن‌ها می‌تواند با هدف گرفتن خسارت و دیه باشند.

منبع: میزان